[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: husky17
Forum Index » Profile for husky17 » Messages posted by husky17
doresc sa aduc sange proaspat in coloniile de C. Moori, Ps. Demasoni si L Caeruleus asa ca daca are cineva de dat pestisori din aceste specii, il (o) rog sa ma contacteze.

P.S.: sunt dispus si la schimburi cu pesti din aceleasi specii.
Pseudotropheus Acei Msuli
M 15cm - 25 RON
M 12cm - 10 RON (ranit la un ochi)
3F 10cm - 15 RON / bucata
pachet complet - 65 RON

Pseudotropheus Elongatus Mpanga
3M 11cm - 10 RON / buc
F 10cm - 15 RON
F 8cm - 15 RON (a ramas mai mica pentru ca a fost mai mult gusata)
pachet complet - 50 RON (bonus un pui de ~2cm)

Iodotropheus Sprengerae
2M 13cm - 15 RON / buc
3F 10cm - 20 RON / buc
2? 10-11cm - 13 RON / buc
pachet complet - 100 RON

9 pui Iodotropheus Sprengerae 2cm - 6 RON / buc sau 45 RON toti

Discutam preturile in cazul in care sunteti interesati de mai multi pesti.
Accept schimburi doar cu juvenili sau maturi:
C. Moori
L. Caeruleus
P. Demasoni
pret nou: 230 RON bucata sau ambele 420 RON
De vanzare, doar in Iasi 2M (10cm) + 1F(7 cm) Ancistrusi pret pentru toti trei 20 RON.
Vand 2 lampi Hagen pentru cate 2 tuburi T5 de 24W. Odata cu ele dau si 4 tuburi osram 865 destul de vechi, dar sunt bune pentru a proba lampile.

Pret 450 RON ambele
salut @pomi, Moori am gasit la un coleg acvarist din Iasi care de curand a renuntat la un bazin mare; Borleyi, cum iti ziceam si cu alta ocazie, daca nu pleaca spre Suceva, vor veni la tine in Bucuresti.
Am facut un update la celalalt jurnal al meu, pe acesta nu-l pot lasa in urma asa ca:

La capitolul pesti, de la ultimele poze, au mai aparut in peisaj 1m C. Moori pe la 15cm image si 4 femele pe la 12-13 cm image

Planul pentru acest bazin s-a schimbat un pic in sensul ca, la insistenta colegilor, atunci cand puii de C. Moori image vor creste, pe langa aceasta specie voi pastra si Caeruleusii image.

Pentru celelalte specii: Borleyi image Iodotropheus image Acei image si Elongatus image(din pacate nu am poze cu masculul dominant) o sa incep in curand sa le caut alte case.

Celelalte poze de la ultima sedinta foto pot fi vazute aici

P.S.: sper sa nu fie prea obositor acest post cu asa multe poze in el, daca e, va rog sa-mi spuneti si nu se va mai repeta.
au trecut 2 luni de cand nu am mai postat in thread-ul asta, cred ca e timpul sa va povestesc ce s-a mai intamplat cu acest acvariu.

unii dintre voi poate ati vazut ca pestii de aici au fost mutati la casa mai mare (celalalt jurnal al meu)
dupa acest episod, eu am crezut ca acvariul a ramas gol dar, dupa vreo doua saptamani am observat ca prin el umbla niste pestisori (pui pe care nu i-am vazut cand i-am scos pe cei mari); acestia au fost identificati ulterior ca fiind: 7 Iodotropheus si 1 Elongatus. planul meu in ceea ce-i priveste este sa le gasesc alta casa imediat cum se fac destul de mari asa ca pentru moment pot fi ignorati

Nu mai stiu daca v-am spus asta pe la inceputul topicului dar printre primele idei de populare al acestui bazin (cand am hotarat trecerea la ciclide) a fost un bazin doar cu Demasoni dar, la vremea respectiva nu am gasit aceasta specie asa ca am luat ce va povesteam mai sus. (Caeruleus, Iodotropheus, Elongatus, Acei)

Revenind in zilele noastre, acum vreo 2 saptamani am primit din Bucuresti locatarii de drept ai acestui bazin si anume 21 Demasoni de 3-4 cm (acum mai sunt 20, unul a cedat), iar saptamana asta am mai luat de la cineva din Iasi alti 8 pui ceva mai micuti pe la 1-2 cm.
ca sa exemplific am facut niste poze:

image image image image image

ma sunt si altele, le puteti vedea pe toate aici

Acum sunt toti destul de micuti dar cred ca acvariul va arata superb cand vor mai creste, nu pot totusi sa nu ma intreb daca impreuna cu ei nu ar merge si o alta specie si am analizat pana acum doua variante:

1 C. Moori - ar ocupa frumos zonele de nisip dar acvariul e cam mic pentru ei si coloritul lor nu contrasteaza foarte mult cu cel al Demasonilor
2 Ps Daktari - o varianta interesanta, inca mai studiez.

Aveti alte idei?
ce le dai acolo de mancare?
foarte frumosi pestanii; daca te hotarasti vreodata sa mai dai din delfini, sa-mi dai de veste
multam
A trecut o luna de la ultimul update asa ca e timpul pentru unul nou;
Puteti vedea aici un filmulet si aici niste poze cu acvariul si pestisorii asa cum aratau ei ieri dupa-amiaza.
Vand 2 lampi Hagen pentru cate 2 tuburi T5 de 24W. Odata cu ele dau si 4 tuburi osram 865 destul de vechi, dar sunt bune pentru a proba lampile.

Pret 500 RON ambele
cumpar 20 - 25 de Pseudotropheus Demasoni
Azi am ajuns la servici si am avut o surpriza foarte placuta, apa s-a limpezit cristal; arata foarte bine, as fi vrut sa va mai arat si niste poze dar din pacate nu am aparatul la mine.

Am gasit la ZooMania bureti de la JBL, 50cm x 50cm x 5cm la 55 RON bucata, initial mi s-au parut foarte scumpi mai ales ca mie mi-ar trebuie vreo 4 cred dar dupa ce am mai cautat pe net preturi, nu cred ca am de ales ...
Comada de Siporax cred ca v-a ajunge abia dupa Craciun as ca oricum, mai am timp sa ma hotarasc.

Despre metoda de ciclare, o sa folosesc niste culturi de bacterii de prin comert si o sa folosesc rabdarea din dotare; as putea sa folosesc si metoda cu refolosirea ceramicii din filtrele mai vechi avand in vedere ca toti pestii care vor popula in prima faza acest acvariu vor veni din acvariul de acasa iar acasa stau de aproape un an dar, sa va spun sincer sunt prea comod si nu vreau sa umblu cu ceramica / buretii dupa mine

Despre asezarea pietrelor am primit mai multe observatii despre gramajoara din mijloc, ideea mea era sa maschez turul filtrelor care, dupa calculele mele cam prin zona aia for ajunge, o sa vad exact ce se (mai) poate cand asez filtrele pe pozitii.

Cat despre off-topic: care off-topic?
Salutare, daca ma poate ajuta cineva cu 6-8 Lethrinops si 6-8 Protomelas il (o) rog sa dea un semn.
repede tu ... furtunele is lungi ca nu sunt inca in functiune canistrele sigur ca dupa ce le definitivez locul o sa le scurtez cat imi trebuie.

Problema cu filtrele este ca nu am inca materialul filtrant, am dat comanda de 10 litri de Siporax si acum caut niste bureti cu care sa le umplu sau daca aveti alte idei, va rog ajutati.

Cu nisipul am patit urmatoarea treaba: initial am luat 2 saci 0.7 - 1.3 i-am spalat, i-am asezat in acvariu, cand am contemplat asupra minantiei pe care o realizasem am zis ca e prea putin nisip si sigur bestiile astea scurma destul de mult incat sa se vada fundul acvariului asa ca am plecat sa mai iau un sac.
Cand am ajuns la Baumax, am vazut ca nu mai aveau 0.7 - 1.3 asa ca am luat 0.4 - 0.8 (spalatul a fost o placere). Stiu ca e un pic cam mult dar ce era sa fac cu juma' de sac ?

am mai facut multe modificari minore in aranjarea acvariului, am mai cumparat o pompa de apa si acum arata cam asa:
http://www.youtube.com/watch?v=7u5tkHD9gRg
Din motive de comoditate si de pret, am ales pana la urma clasicul de quartz de la BauMax si iata ce a iesit

image
Capacul e provizoriu, fara el, pozele ieseau cam aiurea, nu ca asa au iesit extraordinar;*o sa rog si pe cineva care se pricepe cu fotografiile si are si cu ce sa imortalizeze momentul, personal mi se pare ca arata mult mai bine in realitate decat in pozele astea ...

image

image

image

Si, mai jos aveti un filmulet:
http://www.youtube.com/watch?v=Ifg6SY0LyD8

o sa mai incerc o sedinta foto/video mai pe seara cand nu o sa mai bata lumina direct in sticla.
negru, gri, cenusiu, maroniu, rosiatic oi vedea, da' unde sa-l gasesc?

Ala de constructii e prea de tot, am luat un sac cand am facut acvariul de acasa, e imposibil de spalat; el in sine e praf, cum sa scoti praful din el?

Forum Index » Profile for husky17 » Messages posted by husky17
Go to: