[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: husky17
Forum Index » Profile for husky17 » Messages posted by husky17

as vrea si eu asa:
Ranunculus papulentus
Monosolenium tenerum
Rotala Macrandra Mini

discutam detalii de pm, mersi.
multumesc de sfaturi; am facuta o plasa de tantari pe dimensiunea acvariului care sta in general sub lampa.

O scosesem ca sa fac curat in acvariu ...
revin cu cateva noutati si doua filmulete.

pentru ca niste filmulete cu niste Acei a unor colegi forumisti au starnit invidia in mine, joi am dat comanda de NLS de pe ebay.co.uk, vineri am primit mail ca au fost expediate, azi adica marti le-am ridicat de la posta, aproape nu-mi venea sa cred se intampla sa nu ajunga asa repede colete din Romania ...

ramane sa lucrez si la iluminare, am ramas tot cu aceleasi doua variante: 54W Hailea Blue + 54W Hailea Red sau 2 x JBL Solar Day; in primul filmulet se poate observa cat de cat diferenta dintre ele (atat cat mi-a permis cineva, se poate observa si ea in filmulet), la inceput sunt aprinse tuburile Hailea iar apoi tuburile JBL. In al doilea filmulet au fost aprinse doar tuburile Hailea. Culorile pestilor parca se vad mai bine cu Hailea dar acvariul per total arata parca mai bine cu JBL. Trebuie totusi sa discut cu ministrul finantelor in speranta ca se va aproba achizitionarea unor tuburi Marin Day

primmul: http://www.youtube.com/watch?v=p5UUHFyeRfA
al doilea: http://www.youtube.com/watch?v=YdarBDQG9Kw

P.S.: daca aveti sa-mi dati un sfat apropo de filmare, sunt bucuros sa-l aud
Poze Noi
de fapt ... papa de trei ori pe zi.

Eu le dau dimineata si seara iar la pranz hranitorul. Dar le dau cate foarte putin. O sa renunt totusi la o masa, ai dreptate, unii sunt chiar rotofei.

Azi au ajuns si noii locatari, si anume 4 Elongatus micuti (~2 cm) 6 Iodotropheus (3 - 4 cm), si pentru ca s-a ivit ocazia un mascul (~15 cm care pare imens comparatie cu ceilalti) si 2 femele (7 - 8 cm) de Caeruleus. Cu aceasta ocazie am hotarat ca 4 dintre puii de Caeruleus se vor muta in alta casa, din pacate lucrul asta e mult mai usor de spus decat de facut, am incercat azi sa-i prind dar dupa 10 minute in care nu am avut niciun succes am renuntat. (trebuia sa si ajung undeva ...
dupa lupte seculare, cam asa se prezinta in prezent acvariul:

cateva poze: https://picasaweb.google.com/valy.milea/Malawi#5581403746728721682
si un filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=zn-WyOT0Fio

Populatia e formata din:
1) 8 pui de Caeruleus 1 -2 cm
2) 8 pui de Acei 3 - 4 cm
3) 1 pui Elongatus 3 cm

duminica vor mai ajunge o serie si anume:
3') 3 pui Elongatus
4) 6 pui Iodotropheus 3 cm

cu lumina ... m-a mancat mi-am luat o lampa suspendata 4 x 54, acum stau aprinse doar 2: JBL Solar Nature si Hailea Red (un tub cu care a venit lampa). Nu sunt deloc multumit de lumina, e multa si urata. in week-end o sa pun si o plasa de tantari sa vad daca se rezolva cantitativ lumina, calitativ tre' sa vad ce tuburi de 54W sunt pe piata.

cam atat pana acum
Salut

Ca sa-l muti, poate gasesti sa imprumuti asa ceva de pe la vrei sticlarie, te-ar ajuta foarte mult.
Pe langa faptul ca e destul de greu (probabil vreo 250 Kg), e si incomod de umblat cu el pentru ca, evident n-are maner

cred ca va trebui sa incep si eu sa experimentez, pana la urma e alegerea tuburilor tine doar de gusturi. Dar sa trec oare la 2x36 sau sa raman la 2x54?

ok, am mai facut cativa pasi.
Am gasit pana la urma nisip, l-am spalat, am asezat pietrele. acum arata cam asa.

Apa nu este inca foarte limpede si nici lumina nu-mi place. Dupa cum va spuneam, in capac am instalatie cu 6 x 54, la pozat a fost aprins doar un tub Osram 865 si nu prea-mi place cum arata.
Ce tuburi credeti ca ar trebui sa-mi iau? As putea si sa schimb instlatia cu 2 x 36, cred ca mi-ar fi mai usor sa gasesc tuburi (evident, ar fi si mai ieftine).

-Valentin
Va salut din nou. I-am contactat pe cei de la Evidecor si au pe stoc nisip de quartz 0,8 - 1,25 mm. Ce parerea aveti de el, ar merge pentru acvariu?

@bobesku: ma gandesc ca, chiar daca ajung la el si-l rontaie, o sa se ridice la suprafata si o sa-l adun destul de usor, nu-l mai scot acum din acvariu ...

In poza de pe site-ul lor arata asa: image
iar primesc vesti proaste, stiam ca ciclidele scurma dar ... zici ca si daca pun un strat de nisip de ~8 cm, pestii o sa ajunga la polistiren?

8lei/kg parca e prea mult, aproximand ochiometric cred ca eu acum am ~40 Kg de pietre in acvariu, asta ar insemna sa dau 320 Lei ...
Romstal Garden ... ar fi o varianta dar asta ar insemna sa fac un drum la Bucuresti ... nu e exclus, stii cumva pe cineva de pe aici care si-a luat pietre de la ei sa vad si eu cam despre ce e vorba?
varianta placuta: avem deja planificata o iesire la munte pe 26 - 27, mie mi-ar conveni Moeciu ca as trece si prin Brasov la Hornbach sa rezolv cu nisipul dar jumatatea mea mai buna nu prea vrea sa mergem in zona aia pentru ca pe acolo am mai tot fost. Oricum, nu e vorba, cred ca as gasi pietre pe oriunde m-as duce dar doua saptamani, iti dai seama ca nu pot sta degeaba, mai caut variante.

Daca as gasi pe la munte pietre de genul asta asa as pune, de fapt planul initial asa ceva includea, pentru astea a fost facut si fundalul dar de la plan la realizare ...

Am facut alte poze cu acvariu, le puteti vedea in link-ul de mai sus; in realitate parca arata ceva mai bine, este loc si de mai bine totusi.
salut

nu e nici placaj nici PAL, e coala de polistiren extrudat de 2 cm.
bolovani de peste 40 Kg ... suna bine da' de unde sa-i iau?

Urmatorul pas e sa gasesc nisipul, apoi mai vad. nu sunt hotarat definitiv nici cu pietrele, deja am renuntat la jumate din ele si daca gasesc altele mai interesante, renunt si la astea.

Multam, o seara buna !
Devine mult mai complicat decat speram eu sa fie. am mai dat de o problema in seara asta cand am pus ceva apa in acvariu.

Initial am zis ca pun pietre de rau in acvariu dar apoi am gasit niste pietre calcaroase care mi s-au parut interesante. Fundalul a fost gandit pentru combinatia cu pietre de rau, cu pietrele calcaroare, nu stiu ce sa zic ... pot doar spera ca, odata ce natura isi va urma cursul si se vor acoperi cu ceva alge, o sa arate ceva mai bine.

Cam asa arata acum, la prima udatura.

Presupunand ca gasesc pe cineva cu drum pe la Bucuresti, de care nisip sa iau de la Hornbach, alb sau bej?

-Valentin
Nisipul este acesta, se pare ca nu tinusem eu minte corect, de fapt este 0.2 - 1 mm.

A fost o greseala de exprimare, nu plutea ca nu era la suprafata apei dar se ridicase tot prin apa. La cea mai mica agitatie a apei, se ridica prin apa. Cred ca tre' sa caut alt nisip, auzisem eu ca pentru ciclide, cu cat e mai fin cu atat e mai bun dar cred ca am exagerat

Si cu pietrele am inceput am dubii, nu sunt foarte hotarat daca-mi plac sau nu. Uite inca o poza cu pietrele "mici" la scaldat.
Oameni buni, ieri am spalat pietrele in cada, cu peria de sarma si apoi cu o periuta, stralucesc Am crezut ca ce-a fost mai greu a trecut.
Azi am zis sa ma apuc sa spal nisipul (nisip pentru constructii 0.8 - 1 mm luat din Baumax). Cum mama zmeilor sa speli asa ceva? am pus un strat cam de 3 cm pe fundul unei caldari, am umplut caldarea cu apa si ... gata, de-aici m-am pierdut, am bagat mana pana la fundul caldarii, nici urma de nisip, tot nisipul plutea prin apa.

Nisipul ala alb din Hornbach e la fel si daca da, cum trebuie procedat ?
salut, am mai facut doi pasi.
Am primit fundalul si am gasit niste pietre. Gasiti niste poze in acest link.

Pietrele sunt semi-spalate si se prezinta intr-o varianta de asezare. Orice sugestie este binevenita.

In week-end o sa lipesc fundalul si o sa mai revin cu niste poze.

O zi buna,
-Valentin
Salut, eu iti spun din capul locului ca sunt la fel de incepator ca si tine deci doar iti spun ce as face eu in locul tau.

Din ce am inteles, tu aveai 10 Demasoni si ai mai luat 2. Eu i-as pune separat pe toti 12 in acvariul de 180 l. si as spera sa nu se nasca probleme, trebuie supravegheati.
Restul pestilor, lasa-i in acvariul mai mare.

E complicat cu acvariul plantat, nu imposibil dar e mai complicat. Eu zic sa nu te grabesti, intai vezi ce poti face cu ce ai si apoi vezi daca are rost sa incerci si plantat.

-Valentin
Faptul ca Demasoni sunt mici ii face potriviti pentru acvariul meu care nu este tocmai mare.
Din ce am citit sunt rai in special cu alte specii, eu ma gandesc sa incerc cu Caeruleu si exemplare tinere de Demasoni si o sa vad cum se impaca.
20 Demasoni si o familie Caeruleus (1m + 4f) ?

@Oria, da-mi te rog alta varianta sa inclocuiesc Caeruleus daca iti vine ceva prin minte.
O noua varianta de populare: ~12 Pseudotropheus Demasoni si ~12Labidochromis Caeruleus.
Greu, foarte greu de decis.

Forum Index » Profile for husky17 » Messages posted by husky17
Go to: