[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Identificare specie ciclide  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
vvoicu
Junior member

IP:

Puteti sa ma ajutati va rog cu identificarea acestei auloncare ?
image
Scuzati calitatea imaginilor
Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/12/2012 12:13:51

vvoicu
Junior member

IP:

Chiar nu ma baga nimeni in seama ?

mai atasez doua poze ( ca fotografii nu pot sa le spun )

image
image

This message was edited 2 times. Last update was at 01/12/2012 23:35:56

husky17
Member
[Avatar]

IP:

Mie imi pare Copadichromis borley. Iar daca in poza asta, in spate este o femela atunci sunt sanse si mai mari sa am dreptate.

image

In orice om exista o parte buna (proverb canibal)
[Email] [Yahoo!]
dorinf
Junior member

IP:

Nu stiu daca te-ai lamurit ce este specia expusa, dar daca ai reusit, te rog sa ma lamuresti si pe mine. In urma cu aproximativ 10 luni am cumparat si eu mai multe ciclide de 3-4 cm de la o crescatorie din Jucu Cluj. Erau import din Austria din cate am inteles iar vanzatorii nu cunosteau ce specii sunt. Printre ei am avut si eu 2 exemplare identice cu al tau, unul dintre ei avand corpul putin mai ingust decat celalalt si parca mai ascutit la bot, desi coloritul este identic. Actualmente unul are 8-9 cm iar celalalt 10-11 cm. Am cerut si eu parerea unor crescatori mai experimentati iar acestia spuneau ca sunt fryeri. Eu nu prea sunt de acord cu opinia lor si inclin sa cred si eu ca ar putea fi masculi de borlei. Ca o coincidenta, ca si in cazul tau, printre celelalte ciclide cumparate tot atunci sunt si 2 exemplare pe care, ajunse aproape de maturitate le-am identificat ca fiind femele de borley. In prima faza n-am facut nici o legatura intre aceste exemplare intrucat in faza de juvenili coloritul lor era total diferit iar eu eram obisnuit ca puii sa fie la fel, indiferent de sex, diferentierea coloritului urmand a se realiza mai tarziu.
Am rugamintea si eu sa-si spuna punctul de vedere si alti crescatori experimentati de ciclide africane pentru a elucida acest mister. Daca considerati necesar atasez si eu poze cu cele 2 exemplare ale mele.
husky17
Member
[Avatar]

IP:

@dorinf: cu siguranta niste poze vor fi de ajutor asa ca, daca le ai la indemana, arata-ni-le si noua

In orice om exista o parte buna (proverb canibal)
[Email] [Yahoo!]
dorinf
Junior member

IP:

Scuze pentru calitatea pozelor dar stabilizatorul de imagine al aparatului nu este foarte bun iar pestii se misca permanent.
dorinf
Junior member

IP:

Nu stiu de ce nu s-au atasat.
[Thumb - P200113_12.47.JPG]

dorinf
Junior member

IP:

In aceasta poza se vad ambele exemplare
[Thumb - P200113_12.48[03].JPG]

dorinf
Junior member

IP:

O poza cu exemplarul mai mic, despre care spuneam ca are botul putin mai ascutit si este mai ingust.
[Thumb - P200113_12.42[02].JPG]

malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru colegul @vvoicu
Confirm si eu cele spuse de @Husky. Nu este vorba de o Aulonocara ci de un Copadichromis Borley *(mai slabut calitativ )

dorinf wrote:Nu stiu daca te-ai lamurit ce este specia expusa, dar daca ai reusit, te rog sa ma lamuresti si pe mine. In urma cu aproximativ 10 luni am cumparat si eu mai multe ciclide de 3-4 cm de la o crescatorie din Jucu Cluj. Erau import din Austria din cate am inteles iar vanzatorii nu cunosteau ce specii sunt. Printre ei am avut si eu 2 exemplare identice cu al tau, unul dintre ei avand corpul putin mai ingust decat celalalt si parca mai ascutit la bot, desi coloritul este identic. Actualmente unul are 8-9 cm iar celalalt 10-11 cm. Am cerut si eu parerea unor crescatori mai experimentati iar acestia spuneau ca sunt fryeri. Eu nu prea sunt de acord cu opinia lor si inclin sa cred si eu ca ar putea fi masculi de borlei. Ca o coincidenta, ca si in cazul tau, printre celelalte ciclide cumparate tot atunci sunt si 2 exemplare pe care, ajunse aproape de maturitate le-am identificat ca fiind femele de borley. In prima faza n-am facut nici o legatura intre aceste exemplare intrucat in faza de juvenili coloritul lor era total diferit iar eu eram obisnuit ca puii sa fie la fel, indiferent de sex, diferentierea coloritului urmand a se realiza mai tarziu.
Am rugamintea si eu sa-si spuna punctul de vedere si alti crescatori experimentati de ciclide africane pentru a elucida acest mister. Daca considerati necesar atasez si eu poze cu cele 2 exemplare ale mele.

Referitor la "dilema" lui Dorin, pozele sun slabute rau si de aceea pe primele doua nici nu le voi lua in considerare. In a 2 a am certitudinea ca ai un Nimbochromis livingstonii acolo.
In cea de a treia , s ar putea ca cei care ti au spus ca e vorba de Sciaenochromis fryeri sa fi avut dreptate.Si mie imi pare un Fryeri inca "neactivat"
Mi se pare totusi straniu si trist in acelasi timp, ca crescatorii de unde ai luat puii , nu aveau habar ce specii vindeau. Cu atat mai mult cu cat importasera pestii din Austria

Numai bine!

This message was edited 1 time. Last update was at 20/01/2013 22:43:05

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
dorinf
Junior member

IP:

Intrucat un al doilea expert imi spune ca ar fi vorba de friery, probabil ca acesta o fi adevarul. Conformatia, mai ales a exemplarului mai mic, poza 3, aduce spre friery, retineri insa mai am in privinta exemplarului mai mare, cel din poza unu si poza 2, dreapta. Intradevar, in poza a doua se vad de fapt doi livingstoni din cei 5 pe care ii detin si o femela de copadichromis borley, alaturi de cele doua exemplare pe care doresc sa le identific, iar in poza a treia se vad alaturi de exemplarul care incerc sa cred si eu ca este friery, 2 femele de aulonocara firefish, una adulta si una juvenila, si un demasoni juvenil. Am gasit foarte putine informatii despre acest hibrid numit aulonocara firefish. Am vazut la crescatori femele de culoare portocalie cu masculi portocalii sau rosii dar eu am cumparat exemplare din mai multe surse, femele, iar doua sunt albe cu mici punctulete rosiatice, abia vizibile si una portocalie. Nu am reusit sa-mi dau seama de ce exista aceasta diferenta intre femele, care sunt red dragon sau dragon blood. Poate cineva mai priceput va deschide un topic pe aceasta tema. Cred ca ar fi interesant.
vvoicu
Junior member

IP:

Mai adaug cateva poze cu diliul

Ultima poza este cu aspiratorul de substrat
[Thumb - PC040119.JPG]

[Thumb - PC080174.JPG]

[Thumb - PC040085.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 22/01/2013 22:47:08

Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Frumoase exemplare ! Par destul de mari ...

Tu esti din Constanta si ai preferat pietrele din Sinaia ? Mie mi se par interesante pietrele alea din zona voastra cu aspect marin ... E chestie de gust.

Ma tot uit la acvariile tuturor ciclidarilor pentru a studia pietrele si aranjamentul lor.

Numai bine !

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page
[Yahoo!]
vvoicu
Junior member

IP:

Am doua "seturi" de pietre in doua acvarii diferite
Primul set la acvariul mic sunt pietrele de la Sinaia iar la acvariul mare am pietre de la 2Mai ( cele gaurite )
Moori si Borley au undeva la peste 15 cm iar restul sunt mai micuti 5-11 cm

This message was edited 1 time. Last update was at 23/01/2013 23:06:36

Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si de ce nu atasezi si poze cu pietrele din 2 mai ?

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: