Ai trecut si hopul asta, poate cel mai important. Stiu ca ai avut emotii mari, dar dupa cum ti-am spus: stai linistit ca se descurca Mihai
Acum, a mai ramas un singur hop/pas important si anume aranjamentul pietrelor. Daca nu iese bine pasul asta, tot ce s-a intamplat pana acum a fost in zadar, dar dupa cum te cunosc, sunt sigur ca vei aranja si amesteca pietroiele alea, pana o sa iasa ceva natural, armonios si foarte atractiv ochiului, dar si util pestilor.
Daca as fi in locul tau, as cauta bine p-acolo 10 specii ca sa-mi placa, apoi as cauta informatii cu privire la compatibilitatea cu ce am acum in acvariu si apoi as cauta de unde sa-i iau.
Daca as gasi 3-4 specii din alea 10 as fi multumit
Iti dai seama Orio, ca nu tin aprins toata noaptea
Daca o fi sa se arda, cum zici tu, o sa iau un traf ca lumea.
Boby, momentan moonlightul e versiunea alfa. Nu am avut pistol de lipit, asa ca firele sunt prinse de leduri cu banda scotch, iar cand misc mufa se sting. Mai trebuie sa acopar cateva leduri cu vopsea, ca mi se pare prea luminat acvariul, dar pana la vizita sigur il rezolv.
Bafta maine cu umplerea, o sa te sustin moral de pe balta, cu undita intr-o mana si cu berea in cealalta
Depinde de ce acvariu ai, plantat-neplantat poti scadea NO3 prin reducerea numarului de pesti, reducerea portiei de hrana, schimburi mai mari de apa sau adaugarea de plante.
De curand, acvariul a implinit 1 an de la prima umplere, prima piatra pusa, prima mana de nisip aruncata, primul peste inotand vesel....
Mi-aduc si acum aminte cum am ajuns eu de la munte intr-o seara de Duminica pe la ora 19, carand pietroaie cu liftul si cum am stat eu pana la 3-4 dimineata sa amenajez acvariul. Evident la 6:30 suna ceasul, ma chinuiam sa ma trezesc, ca sa ma barbieresc si sa plec spre servici, dar nu am reusit si mi-am luat liber in ziua respectiva Am dormit bustean pana pe la pranz, iar cand m-am trezit aveam un singur gand: sa pozez si sa filmez acvariul. Ca sa pot sa fac asta, am rascolit prin sifoniere dupa niste paturi groase, ca sa acopar ferestrele, caci altfel nu se vedea nimic, doar reflexia mea in geamul acvariului. Pentru nostalgici, filmarea respectiva este cea de mai jos:
Dupa niste discutii cu alti colegi acvaristi, am ajuns la concluzia ca bagasem prea putine pietre in "ditamai" acvariul, asa ca am coborat in gradina blocului, ca sa mai aduc niste bolovani in casa, bolovani pe care ii carasem de la munte, dar renuntasem in prima faza la ei. Cu timpul au aparut si algele, pestii au mai crescut, s-au impuiat, am mai dat din ei si am mai si adaugat altii, ajungand in prezent sa am 4 specii in acvariu, totalizand vreo 50 de pesti, de diferite marimi. Undeva in vara trecuta am facut si o boacana, adica am spart axul rotorului de la filtrul FX5, acvariul mergand doar cu un Hydor Prime30 timp de 2 saptamani, pana mi-a venit piesa de schimb.
Nu pot sa inchei scurtul rezumat, fara sa pun un filmulet cu acvariul, asa cum arata azi, la 1 an si o luna de la setup.
koala wrote:O sa zica lumea ca sunt carcotas, da' asta e parerea mea:
- pietrele acelea nu se preteaza la decorul ala... adica, forma lor "nu bate" cu aranjamentul.
- biotopul malawian e plin de bolovani mari, rotunzi... genul "pietre de rau"...
- imi place foarte tare ideea nisipului negru si a fundalului negru.
Desigur, e doar o parere subiectiva si personala.
Da si nu!
Sunt c ateva locuri unde pietrele sunt si ascutite, gen Membee Reef: