| Message |
|
|
Si care ti-ar fi fost scuza daca deja citeai forumurile?
|
 |
|
|
|
Eu nu inteleg de ce ai pune 2 hoplo, intr-un acvariu de 50l.
Pe principiul asta ai putea sa-ti iei si doi pui de balena. Daca te scremi putin, reusesti sa-i inghesui.
|
 |
|
|
|
Nu baga nicio solutie, algele vor dispare de la sine, e normal sa apara in primele zile/luni de viata ale acvariului. Nici cu pestii nu te grabi. Adauga treptat, lasa macar 2 saptamani sa treaca intre aditii, ca sa dai filtrarii timp sa se obisnuiasca cu cantitatea in plus de masa biologica.
|
 |
|
|
|
Problema e ca in bazinul acela scalarii nu vor creste. E pacat sa ii chinui, le scurtezi viata. Daca ai posibilitatea sa-i dai, da-i de acum.
|
 |
|
|
|
Nu stiu ce e, dar stiu sigur ca nu e BBA.
|
 |
|
|
|
E clar din vina aclimatizarii defectuoase. De aia nici nu au murit imediat. Au branhiile iritate/inflamate si nu se mai pot oxigena corect. E posibil sa-si revina cei ramasi... sau nu.
|
 |
|
|
|
E posibil sa fi murit pentru ca nu au fost aclimatizati corect. Ma indoiesc ca picul de amoniac/amoniu din apa sa fi fost cauza mortii.
|
 |
|
|
|
Aia mica a depus pana la urma de una singura. Femela sefa nici n-a lasat-o sa termine si i-a halit toate ouale.
|
 |
|
|
|
Si la mine testul Tetra arata cu o jumatate de grad mai mult, comparat cu PH controller.
|
 |
|
|
Au fost 6 ellioti la inceput. I-am tinut sa mai creasca si am oprit 2 presupuse fetite, in speranta ca vor fi mai blande decat baietii. Dar sunt dracoase si astea, nu stiu daca vreau mai mult de 2 combatanti.
Mie imi plac pestii calmi.
|
 |
|
|
|
Ce tratament i-ai facut? Din poza nu se vede clar ce e.
|
 |
|
|
Botia sunt intr-adevar mancatori de melci, dar asta nu-i impiedica sa se faca cat casa.
Ancistrusul a ramas pitic tocmai pentru ca nu are suficient volum de apa si spatiu, ca sa se dezvolte normal. Asta ii scurteaza si viata.
|
 |
|
|
|
Un ancistrus de 3 ani ar trebui sa aiba undeva la 12 cm.
Ata putrezeste, plantele se ancoreaza cu guta.
Botia e un peste care ajunge la 20 cm, nu are ce cauta in acvariul tau.
|
 |
|
|
Observ ca ai tendinta sa contrazici pe toti cei care iti ofera o parere, pe care de altfel tu ai cerut-o.
In concluzie, totul e ok, si filtrul si popularea acvariului, ba chiar mai merg acolo ceva pesti, apa e limpede si stii ca e buna chiar daca n-ai testat-o, algele sunt doar in trecere, ca moliile atrase de lumina.
Paradis, ce mai discutam?
|
 |
|
|
|
Atunci da-i inainte cu configuratia actuala si vezi cat merge. Poate esti tu mai norocos decat restu'.
|
 |
|
|
|
Merge sa-l folosesti ca si acvariu cu conditia sa nu ai coloana de apa mai inalta de 40 cm. Daca te duci peste, iti crapa geamul de la jumatate.
|
 |
|
|
Are careva o poza cu un liliac autocenzurat?
|
 |
|
|
|
@Larva Eu cred ca ti s-a raspuns deja.
@Dany Filtrul tau cu buretel face fix ceea ce spui. Aduna particulele din apa. Aia se numeste filtrare mecanica. Dar nu iti pastreaza apa in parametri optimi pentru supravietuirea pestilor (filtrare biologica). Te-au sfatuit colegii ce sa citesti ca sa intelegi cum sta treaba. Vei intelege oricum la modul "hard", cand vor incepe sa moara pestii. Asta se intampla de obicei la cam 2 saptamani de la startare.
|
 |
|
|
|
Ce sa faci cu una in plus? Oricum n-ai decat 2 maini.
|
 |
|
|
Ce-as vrea eu, e visul fiecarui barbat. As vrea ca masculul sa-si formeze harem si sa depuna cu fiecare femeluta, atunci cand au ele chef!
El s-a ales deja cu una, dar asta nu l-a impiedicat s-o deserveasca ocazional si pe-a doua dupa multe milogeli. Se pare insa ca nu este deloc atras de a treia, pentru nici nu vrea sa stea prin preajma ei.
Pui nu vreau, n-as sti ce sa fac cu ei, vezi problema lui Pterophyllum.
|
 |
|
|