[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: varol
Forum Index » Profile for varol » Messages posted by varol
Stiu ca este tarziu ce scriu acum dar parerea mea (poate cauta si altii filtru extern pentru nano-uri si dau de postul tau) tinand cont de calitate/pret, cel mai bun filtru extern pentru nano-uri este Aquael MiniKani 80. Eu l-am luat cu 180 de lei (are acelasi pret acum) si sunt extrem de multumit de el.
Eu nu am gasit un cory o luna intr-un nano de 25l )). Aveam doar 3 paleatus in tot nano-ul si m-am enervat si l-am deplantat tot si cand l-am gasit si pe ala care credeam ca lipseste nu avea nici pe dracu.
In alta ordine de idei, cred ca ai niste pietre calcaroase pe acolo care in timp afecteaza ph-ul apei.
De 8 mm sigur nu este incadrat la "safe" la aceste dimensiuni. 10 mm cred ca merge cu fund dublu dar cel mai bine il faci cu sticla de 12mm.
Pai uite spre exemplu aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/3489.page#p33370. Daca dai search gasesti o gramada de informatii.
Deci am o problema si ceva nu se pupa.
Am dat drumu la bomba respectand reteta in tocmai. Am cele doua sticle, dupa vine robinetul de reglaj fin, numarator bule, valva antiretur si difuzor ceramic.
Initial totul a mers bine il reglasem la 1b/s pana s-a terminat presiunea din sticla cu bicarbonat. Pe urma s-a oprit si a tras sare de lamaie si de aici s-a dat peste cap. Tragea sare de lamaie, se intorcea CO2-ul si incepea sa bolboroseasca in sticla unde este sarea de lamaie dar nu cred ca producea destul CO2 sa faca destula presiune in ambele sticle pentru ca dupa ce baga cateva bule iar se oprea si incepea procesul. Mi-a consumat toata sarea de lamaie peste noapte. Am testat de mai multe ori daca scapa pe la capace sau robinet si nimic. La un moment dat am pus apa cu sapun pe capace si am apasat cu piciorul dar nici macar o bula nu facea, deci nu cred ca scapa pe undeva.
Are cineva idee unde naiba gresesc?

LE: Daca mai pun o valva unisens intre sticla cu sare de lamaie si cea cu bicarbonat o sa isi mai traga sare de lamaie singur cand scade presiunea din sticla cu sare de bicarbonat?
Am dat si eu drumu la bomba. Nu cred ca o sa ma tina mult pentru ca am tot zgandarit-o. Ideea este ca se intampla cam o data la 30 de minute sa se opreasca. Cred ca se calibreaza ea sau ceva, in sensul ca se opreste vreo 5 minute pana cand, cred ca tot scade presiunea, si trage iar sare de lamaie. La voi se intampla la fel?
Cand dai 10 lei pe luna nu se cunoaste si poate nu toata lumea are sa dea 550 lei odata. In aia doi ani datorita inflatiei tot ies mai ieftin. Nu am inteles de ce este mai sigur un sistem CO2 decat sistemul asta de bomba? Mi se pare mai plauzibil sa ai sanse sa-ti danseze butelia prin casa pe cand la bomba tot ce se intampla este sa-ti plesneasca un furtun si sa pierzi CO2-ul. La noi in tara nici macar nu exista echipamente necesare de reincarcare a buteliilor sub 5 kg. Adica 3 kg cat dai tu exemplu ti-o incarca ochiometric.
Si oricum pe e-bay gasesti mai ieftin. Eu am dat doar un exemplu acolo pe site. Uite spre exemplu aici te costa 36 de dolari:
http://www.ebay.com/itm/DIY-CO2-Generator-System-Kit-D501-pressure-gauge-Planted-Aquarium-Live-Plants-B/201042780225?hash=item2ecf156041
sau
http://www.ebay.com/itm/Pro-DIY-Co2-Generator-System-Kit-Aquarium-Live-Plants-D501-D301-D201/271345516654?hash=item3f2d74006e
si daca tot cauti gasesti si mai ieftin. Sunt cateva persoane in Romania care aduc de pe e-bay si vand. Ii rogi sa iti cumpere un echipament si ii dai si lui 30-40 lei in plus si nu mai platesti transportul. Sunt o gramada de variante.
In afara de asta retele cu bombe apar pentru oameni care nu isi permit sau nu vor sa investeasca intr-un echipament profesionist CO2. Eu unul nu vreau sa dau pentru nano-urile mele minim 600 lei pentru un astfel de sistem si ma intereseaza o bomba. Sa dau 100 lei pe un sistem DIY si sa ma mai coste 10 lei pe luna sa-l intretin mie mi se pare mai rentabil.
Pai decat sa dati 20 de dolari pe ala mai bine cumperi sistemul lor facut special pentru bomba, cu manometru.
http://www.hinterfeld.com/aquarium-pro-diy-pressure-guage-needle-valve-reactor-co2-diffuse-p-1142.html?cPath=108_115_135

Imi vine si mie robinetul zilele astea si revin cu o parere dupa ce fac bomba.
Pai cred ca este cam acelasi lucru si oricum vreau sa folosesc acel burete pe post de prefiltru.

Am un burete din ala de se leaga la pompa de aer si apa pentru filtrare in acvariile de juvenili si vreau sa-l folosesc ca prefiltru. Din poze se vede ca are si un stut pe unde cica iese aerul (tin degetul pe el intr-o poza). Pot sa conectez furtunul de CO2 direct in acel stut sa-mi bage bulele direct in acest prefiltru si sa treaca prin filtru exterior dupa?
In mare pentru ca nu as mai vrea sa cheltui. Acest nano m-a costat mult mai mult decat vroiam sa aloc initial. Si la DIY sunt cel mai neindemanatic. Am facut comanda de robinet cu reglaj fin si o sa incerc bomba cu sare de lamaie. Tre sa-mi vina si un difuzor ceramic pico si o sa-l incerc pe ala. Ideea este ca odata cu aceasta comanda vin si noile neoane si fertilizantul Easy Life (deocamandata doar pro fito si ferro) si vreau sa schimb luminile, sa dau drumu la bomba cu sare de lamaie si sa incep fertilizarea cu micro. Daca nu sunt in stare sa rezolv problema cu CO2-ul il dau peste cap si-l umplu de alge. Oricum astept sa vina si testul permanent si vad atunci ce si cum.
Deci ma dispera ca nu-mi dau seama ce naiba are. PH-ul a ramas intepenit la 7,5. Tre sa-mi vina acum si un test permanent CO2 si un alt tip de difuzor sa vad ce iese.
Buba este ca tot ce iese prin nano difuzor se aseaza la suprafata. Eu din cate stiam CO2-ul cand ajunge la suprafata s-a si dizolvat in contact cu aerul si-l pierzi. Mie imi sta de zici ca-s plante de suprafata. Pun si doua poze:

Momentan rezervate

LE: s-au dat. Multumesc de gazduire
Cum spune si titlul, donez o bila de cladophora si 4 fire de Vallisneria Americana.
Atentia: aceste plante, le-am uitat intr-un lighean vreo 2 zile fara apa si s-au uscat. Acum stau intr-un pet taiat cu apa in balcon. Vallisneriei i s-au cam uscat frunzele si au ramas cateva de vreo 4-5 cm. Radacinile sunt in regula si sanatoase deci daca le vrea cineva poate sa le planteze si sa dezvolte plantele.
Daca vreti sa le luati si ati citit ce am explicat mai sus, deci sa nu aveti mari prentetii, puteti sa le ridicati din zona Panduri, pe langa fostul Monitor Oficial, vis-a-vis de spitalul Panduri.
Le rezerv la telefon 0743 333 235. Puteti sa dati si bip pentru ca sun.

LE: si o poza ca sa stiti la ce sa va asteptati.
Pai outul de la filtru este pus in spate in stanga sa bata de jos in sus sa valureasca. Difuzorul este pus in partea opusa in dreapta fata. Daca pun outul sa bata inspre acvariu imi culca toate plantele... As putea doar sa-l pun sa bata inspre fata da sa-l las la un 60-70 l/h dar nu cred ca face fata cu filtrarea asa.
Dar difuzorul este pus cam la 30 cm sub apa deci normal cred ca ar avea timp sa se dizolve. As putea sa-i pun ceva contra pe furtun de care sa se loveasca CO2-ul cand iese din difuzor? O bucatica de plastic sau ceva? sau daca se sparg nu se mai dizolva in apa?

LE: daca il pun exact langa in-ul de la filtru, unde este buretele ala pe post de prefiltru, nu se dizolva daca trage bulele in filtru?
Eu bagam si cate 1 ml pe zi la 19-20 l brut si nu treceam de 0,2 cu PPS si TraceMix. Acum mai depinde si in concentrazie sunt prafurile alea. Pe de alta parte depine si cat de plantat este pentru ca trebuie sa aibe cine sa consume fierul dar doar cu fertilizanti DIY sigur sigur nu ai cum sa ajungi la 1.5 fier decat daca cine i-a facut a gresit rau masurile. Mai fa un test poate a fost gresit. Depinde si cu ce ai populat acvariul pentru ca s-ar putea sa nu afecteze 1.5 fier. Stiu endleri care se puiau fara probleme in acvariu cu 4 fier si otto nu aveau nimic.
Si eu am crezut dar parca sunt niste diferente intre ce am eu si sessiliflora. Astept sa vad cum se dezvolta. Aseara parca am observat ca isi strange toate frunzele alea si le lipeste de tulpina cand nu e lumina aprinsa. O sa ma uit si in seara asta sa fiu sigur daca mi s-a parut.

In alta ordine de idei, cred ca nu mi se dizolva CO2-ul. Adica toate bulele se duc spre suprafata si cred ca apuca sa faca un contact cu aerul si pierd CO2-ul.
Am incercat sa fac si un filmulet dar e facut naspa cu aparatul de fotografiat si prea am reusit sa urmaresc bulele de cand ies din difuzor pana la suprafata. Oricum il postez aici, poate observa cineva ceva.

https://www.youtube.com/watch?v=rN6BIHiLHr4&feature=youtu.be
Din cate stiu eu nu exista nici un tip de cryptocoryne care sa fie mai mica decat staurogyne repens, nici macar parva, deci alea nu o sa se vada. Sunt plante de plantant in fata. Schimba-le pozitia.
Am dat comanda de 2 Grolux si un Osram 930 sa vad ce iese. Multumesc pentru ajutor stefan. Cand vin neoanele imi ajunge si Esy Life Profito si Fero. Dupa pentru macro vad eu.

Azi, la o saptamana, de la start am plantat putin si am marit lumina de la 5 la 8 ore. Am pus si un filtru din ala burete pe post de prefiltru. O sa pun si niste poze. Am dat drumu si unei bombe cu drojdie care ori nu baga cat trebuie (mi-e lene sa-i pun numaratorul de bule acum si oricum astept sa vina si robinetul de reglaj fin sa fac bomba cu sare de lamaie) ori nano difuzoru ceramic nu e ce trebuie la bomba asta. Afirm asta pentru ca PH-ul este in continuare la 7,5 dupa 6 zile de bomba (bine eu sunt si cam daltonist...dar nu cred ca ma insel).

Am si o rugaminte. Daca poate cineva sa-mi spuna de care limnophila am in dreapta (se vede in unele poze, prima cel mai bine - aia de seamana cu mararul). Pentru ca am primit-o si nu stiu exact de care este.

Plante am asa (de la stanga la dreapta, din fata in spate):
- Staurogyne repens, Lobelia cardinalis small form, Cryptocoryne Parva (a inceput sa-si revina), Hedyotis salzmannii (si astea isi revin), Pogostemon erectus, Cryptocoryne Wendtii Brown si Green (cred ca le-am salvat si pe astea), Bacopa amplexicaulis, Rotala rotundifolia (cam ramolite dar isi revin), Ludwigia repens rubin (sunt doar niste capete si nu se vad in poze dar au inceput sa dea frunze) si Limnophila (care sper sa-mi spuna cineva de care este)

,

Pun un site random de afara cu spectru:
http://www.zoolight.pl/product-eng-125-8W-30cm-SYLVANIA-GROLUX-8500K.html

si aici cu Arcadia http://www.arcadia-aquatic.com/freshwater-lamp-t8-t5/

Spectru luminos in grafice pare acelasi dar Grolux are 8500k in timp ce Arcadia 6600k.

Diferenta de pret intre Grolux si Arcadia este de vreo 25 lei. Arcadia este mai scump decat Grolux. Ma gandeam sa aleg doua din cele doua cu unul dintre Osramurile de mai sus. Dar nu stiu ce sa aleg intre 930 si 954.

As mai putea sa combin 2 Grolux cu un Arcadia. In descriere la Grolux scrie ca majoritatea le combina cu neoane daylight. 6600k de la ARcadia acolo se incadreaz nu?

Forum Index » Profile for varol » Messages posted by varol
Go to: