[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: varol
Forum Index » Profile for varol » Messages posted by varol
De fapt filtrul cacada "plimba" apa mai putin in acvariu decat unul intern. Daca ai cum sa tai sau la cine sa tai capacul poti sa-i pui unul cascada dar filtrul intern face fata.

Eu la 25l am si intern si cascada si daca vrei extern singurul care il gasesti la un pret accesibil este BOYU 05 sau ceva de genul care este o chinezarie ieftina si nu face banii. Restul filtrelor externe pentru nano sunt foarte scumpe. Mai exista niste filtre interne ca un fel de sump BLUWAVE dar nu se merita pentru 28l cat ai tu ( modelul 03 care e cel mai mic al lor este prea mare pentru un nano de 28 l)

Si tot apropo de ce a scris Black e foarte posibil sa fi murit bettanul pentru ca nu l-ai aclimatizat. Apropo albastru de metil ucide bacteriile care fac ciclarea dar la betta nu conteaza asa mult din cauza modului in care respira.

Eu tot zic sa-i dai reset acum si sa faci totul cum trebuie ca sa nu iti para rau sau sa renunti mai tarziu.

Daca ai substrat s-ar putea sa fi ramas planarii in el dupa reset si de aia sa miroasa.

Parerea mea:

Convinge copilul sa mai aiba putina rabdare si da-i inca un reset.
Scoate plantele artificiale.

Daca nu ai substrat cumpara (pe forumuri gasesti tot ce ai nevoie la preturi mici si sunt o gramada de site-uri de unde poti sa cumperi. La Pet Shop ideal este sa te duci sa cumperi cand stii exact ce vrei altfel angajatii o sa te trimita cu bolul in mana acasa si un caras si iti zic ca acel caras e perfect pentru bol) si planteaza.

La lumina care o ai sunt destule plante care se pot dezvolta. Ia niste pietre si mopani si leaga niste anubias nana petite de ele sau imbraca-le in moss. Echinodorus bleheri, Vallisneria spiralis, Egeria densa sau chiar Cryptocoryne wendtii cresc lejer cu lumina care o ai. Daca mai bagi si niste micro/macro si easy carbo o sa vezi ca a meritat. Plantele nu au numai rol de decor. Sunt un factor important in ecosistem (de fapt coloana vertebrala), ofera siguranta pestilor, ajuta la ciclare si mentinerea ciclului azotului. Fara plate vietuitoarele sunt stresate si deviaza de la comportamentul lor normal si echilibrul foarte usor de dat peste cap (mai ales intr-un nano).

Daca vrei alt filtru poti sa incerci. Daca vrei ceva mai bun incearca sa iei cu doua compartimente si in unul pune burete in celalalt mini siporax. Eu zic ca daca faci un schimb de 30% saptamanal si aspiri substratul face fata si ala. Cu schimbul de apa, curatarea filtrului si a buretilor fara sa deciclezi sau sa dai parametrii peste cap cred ca ai citit.

Daca vrei betta neaparat tine-l singur. Mai baga ceva melci comunitari, melanoides 2 pomaceea si 2 asasini. Fara guppy, creveti sau alti pesti. Betta o sa nenoroceasca masculii de guppy si aia o sa incerce sa-l ciupeasca (Gandeste-te ca bagi un un buldog cu un caniche intr-o camera).

Aici ai o lista cu pesti care pot fi tinuti in nano: http://www.nanotanks.co.uk/nano_fish.htm.
Studiaz-o alegeti impreuna ce vreti dar tine cont de cerintele lor.

Nu mai folosii tot felul de solutii care zic ca fac si dreg pentru ca dai banii degeaba si mai mult strica. Singura solutie care se merita in opinia mea este Easy Life Fluid Filter Mediu. Foloseste cu incredere.

Succes cu acvariul

LE: chiar daca nu vrei sa plantezi sfatul meu este sa pui substrat oricum pentru ca acolo se formeaza marea majoritate a bacterilor care fac posibila ciclul azotului (ciclarea)
Nici nu mai stiu. E una dintre cele mai ieftine plante care exista. Le gasesti si la 0.5 lei firul pe forum. Si mai mult ca sigur la donatii.

Nu am reusit sa gasesc la galerie. Trebuie sa ma loghez sau ceva in galerie foto ca sa imi apara create album? Oricum daca dau login imi da eroare deci...

Pozele:

image

image

image

image

image

image

Am pus niste poze. Acvariul a fost resetat acum 6 saptamani. Primele 2 saptamani a stat de cand a inceput ciclarea doar cu cateva fire (niste valisneria, Echinodorus Tenelus si Sagitaria Subulata).
Dupa am inceput sa plantez dar aveam 3 neoane T5 8w 865 Lohuis care cam le topeau.
Pana mi-au venit neoanele sus mentionate plantele s-au molesit dar acum dau semne sa-si revina.
Momentan ma joc cu iluminarea si fertilizarea sa vad limitele (de aici si algele).
Urmeaza tunsoarea la schimbul de apa si sa confectionez filtrul hang-on putin (las doar minsiporax si buretele il tai si acopar sorbu cu el sa nu imi traga puii de creveti sau melci. Poate bag si niste perlon langa siporax).

Am si o intrebare: a folosit cineva Tropica Plant Growth System 60 pentru aditie de CO2? Mi se pare un sistem interesant si ieftin pe care vreau sa-l incerc. Nu vreau bombe fie ele DYI sau "de firma".

Spor.

LE: Bleah nu a pus pozele . Revin
Ma numesc Luis, am 28 de ani si locuiesc in Bucuresti.

Momentan am un nano de 25l: 40/25/25 cm
Capac:
- 3 neoane:
- un T5 8w 865 no name
- un Neon T5 8W Aqua Zonic Super Tropical Pink
- un Neon Arcadia Freshwater Lamp T5 8W
- 2 ventilatoare
- leduri pentru noapte
Filtrare:
- filtru intern Clarol 200 (e setu ala diversa 40)
- un hang-on HBL 301 300l/h - in asta am pus pe langa burete si niste mini syporax

Plante:
Elatine triandra
Staurogyne repens
Cryptocoryne parva
Blyxa japonica
Hedyotis salzmannii
cladophora aegagrophila
Anubias barteri var. nana
Echinodorus Tenelus
Sagitaria Subulata
Cryptocoryne wendtii
Ludwigia repens rubin
Vallisneria spiralis
si un lemn cu niste moss.
Folosesc micro/macro fertilizanti si easy life easy carbo - nu bag co2

Fauna: vreo 10 RCS, Melanoides (ce mai ramasese dupa reset prin substrat), melci comunitari (vreo 3 tipuri adusi cu plantele ) si doi asasini. Urmeaza sa iau vreo 8 microrasbora galaxy.

Forum Index » Profile for varol » Messages posted by varol
Go to: