Daca ai substrat s-ar putea sa fi ramas planarii in el dupa reset si de aia sa miroasa.
Parerea mea:
Convinge copilul sa mai aiba putina rabdare si da-i inca un reset.
Scoate plantele artificiale.
Daca nu ai substrat cumpara (pe forumuri gasesti tot ce ai nevoie la preturi mici si sunt o gramada de site-uri de unde poti sa cumperi. La Pet Shop ideal este sa te duci sa cumperi cand stii exact ce vrei altfel angajatii o sa te trimita cu bolul in mana acasa si un caras si iti zic ca acel caras e perfect pentru bol) si planteaza.
La lumina care o ai sunt destule plante care se pot dezvolta. Ia niste pietre si mopani si leaga niste anubias nana petite de ele sau imbraca-le in moss. Echinodorus bleheri, Vallisneria spiralis, Egeria densa sau chiar Cryptocoryne wendtii cresc lejer cu lumina care o ai. Daca mai bagi si niste micro/macro si easy carbo o sa vezi ca a meritat. Plantele nu au numai rol de decor. Sunt un factor important in ecosistem (de fapt coloana vertebrala), ofera siguranta pestilor, ajuta la ciclare si mentinerea ciclului azotului. Fara plate vietuitoarele sunt stresate si deviaza de la comportamentul lor normal si echilibrul foarte usor de dat peste cap (mai ales intr-un nano).
Daca vrei alt filtru poti sa incerci. Daca vrei ceva mai bun incearca sa iei cu doua compartimente si in unul pune burete in celalalt mini siporax. Eu zic ca daca faci un schimb de 30% saptamanal si aspiri substratul face fata si ala. Cu schimbul de apa, curatarea filtrului si a buretilor fara sa deciclezi sau sa dai parametrii peste cap cred ca ai citit.
Daca vrei betta neaparat tine-l singur. Mai baga ceva melci comunitari, melanoides 2 pomaceea si 2 asasini. Fara guppy, creveti sau alti pesti. Betta o sa nenoroceasca masculii de guppy si aia o sa incerce sa-l ciupeasca (Gandeste-te ca bagi un un buldog cu un caniche intr-o camera).
Aici ai o lista cu pesti care pot fi tinuti in nano:
http://www.nanotanks.co.uk/nano_fish.htm.
Studiaz-o alegeti impreuna ce vreti dar tine cont de cerintele lor.
Nu mai folosii tot felul de solutii care zic ca fac si dreg pentru ca dai banii degeaba si mai mult strica. Singura solutie care se merita in opinia mea este Easy Life Fluid Filter Mediu. Foloseste cu incredere.
Succes cu acvariul
LE: chiar daca nu vrei sa plantezi sfatul meu este sa pui substrat oricum pentru ca acolo se formeaza marea majoritate a bacterilor care fac posibila ciclul azotului (ciclarea)