[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sclau89
Forum Index » Profile for sclau89 » Messages posted by sclau89
https://www.youtube.com/watch?v=0eHqiqAPJfw
sa zic maxim 150l...zic si eu,o sa ma mai documentez!!

Acolo scrie ca e acvariu de 624 l , 165 galoane era vorba

mai Silviu de nu e uscata salcia aia, faci pepiniera din acvariu
La colisa sunt un fel de argintiu-maroniu, si la blue si sunset, e la fel, cand vezi in acvariu langa masculi e absolut evident care e femela.Daca ai dubii, e doar un mascul mai spalacit.De multe ori doar masculi sunt adusi pt vanzare, fiind mult mai colorati. Mie a incercat acum cativa ani sa-mi vanda tipul asta de colisa pe post de femele la sunset la un petshop, cand am zis ca am si masculi din astia, a schimbat imediat, ca stai,ca sa vezi,ca de fapt femelele sunt urate, ca el vroia sa ma ajute de fapt ...
Nu, e mascul colisa lalia cobalt blue
Stiu ca nu esti mare fan plante, dar prefera plantele ei, si in special de suprafata.
Daca toti sunt asa colorati ai numai masculi, si atunci cu atat mai mult ai nevoie de plante
pt a se putea ascunde cand se mai infoaie unul la altul si as putea delimita teritorii relative
Uite cum arata femelele
https://www.youtube.com/watch?v=FJ6U5aFHj7A
Stiu Silviu, ti-am urmarit jurnalele chiar daca in ultima vreme am scris rar de tot, i-mi place la coral modul in care creste, ca si forma zic, e diferit fata de java sau cristmas de care am.
Arata bine, trebuie sa-mi iau si eu coral moss, chiar i-mi place cum face tufe.
Nu are nimic, se etaleaza ca sa impresioneze femela.E normal la masculi.
Arata bine si este rezistenta la apa, multe alte tipuri de radacini se "inmoaie"dupa o perioada de stat in apa.Atat.
Guppy endler
ionut_dt wrote:
sclau89 wrote:Sal, Sumatranii parca arata mai bine pe substrat negru, dar asta e numai parerea mea, la lumina insa si eu am 60h , 30 merge cu exceptia la gazon unde e mai la limita, problema e ca ai nevoie de 2 proiectoare minim, altfel nu vor avea lumina decat plantele de pe centrul acvariului.

Salut, nisip negru (JBL sensi bar) am avut intr-un namo la creveti si mi-a placut. Ce nu mi- a placut la el este ca-i prea fin, si poate zgaria geamul cand vreau sa-l curat. Referitor la lumina, nu vreau sa-l plantez cu plante pretentioase

Toate bune, Ionut

Am avut si eu de la JBL si sunt de acord, dar mie i-mi place Dennerle Crystal Quartz Negru e la aproximativ 2 mm, e mult mai ok.
La lumina ziceam ca mie se parea cand am pus doar un proiector ca e prea putin pt laterale, de asta am optat pt doua, nu reuseam sa-l pozitionez in asa fel incat lumina sa fie mai uniforma.
Sal, Sumatranii parca arata mai bine pe substrat negru, dar asta e numai parerea mea, la lumina insa si eu am 60h , 30 merge cu exceptia la gazon unde e mai la limita, problema e ca ai nevoie de 2 proiectoare minim, altfel nu vor avea lumina decat plantele de pe centrul acvariului.
Ia vezi daca nu sunt astia cumva
https://en.wikipedia.org/wiki/Planarian

adrian09 wrote:#sclau,eu zic sa nu te grebesti sa ai dai plantele pana nu are substratul.. inert sau fertil.. de care poate sa ia..
Are nevoie de plante. cu sigutanta...il ajuta la stabilitate dar cu substratul pe care il are ..habar nu am daca rezista vreo planta

Pai am zis ca ii dau microsorum pteropus si hydrocotyle tripartita, astea se descurca,oricum nu se pun in substrat, si in cel mai rau caz, pana ii mor, sigur iar am de dat
Am luat eu postul cap-coada Silviu pt ca nu recunosteam unul din citate.
Eric, cand raspunde cineva la ce ai scris, mai bine dai un raspuns nou, nu editezi si raspunzi in postarea precedenta ca ne pierzi pe drum, eu mult mai tarziu m-am prins ca esti din Tg Mures, ca nu am citit din nou topicul pana acum, doar raspunsurile noi.I-ti scriu nr de tel in privat, cum am zis, stau vis-a-vi de Poli II, linistit poti veni, suni cand ajungi in statie si vin sa te iau in 3 minute, ca altfel nu nimeresti.
Am uitat ce era mai important, Silviu daca am inteles corect, acum 2 saptamani si acvariu si pesti, tot odata, si doar un filtru intern.

Silviu Man wrote:Da Sclau, stiu ca are pesti. Ideea este ca nu trebuie nici sa exgereze cu schimburile de apa pentru ca va prelungi inutil procesul. Acum schimba si filtrul ... e foarte complicat!

Fara teste cam mergem pe ghicite,recunosc, dar putem banui totusi, sa ii zicem educated guest, ca americanii.
Eric la 70 banuiesc ca te referi la un HOB?
Problema la coleg este ca are pestii in acvariu deja Silviu. Sunt de acord ca e mai sanatos sa faci ciclarea clasic, fara pesti, dar acum asta e situatia la el. Fara sa faca teste, parerea mea ca deja cam are nivelul la amoniac si/sau nitriti mai ridicat. De asta l-am sfatuit sa schimbe apa si sa spuna daca vrea niste plante de la mine.
Eric, plantele ajuta la un acvariu, si chiar daca nu sunt cele pe care ai vrea sa le ai, le poti dona mai departe si tu cand faci rost din cele care vrei. Eu stau vis-a-vi de Poli II, cum am zis lasa un nr daca le vrei, nu cred sa nu ai drum prin centrul orasului zilele astea ca sa le iei.
Acum am vazut mesajul tau, bine ca te-ai hotarat sa iei filtru extern, te-ai hotarat si de care?
Silviu Man wrote:Daca nu gresesc, acvariul este un Diversa 60. Asadar, trebuie sa schimbe cam 12 litri de apa pe saptamina. Asta inseamna doua bidoane de apa plata ?! Nici nu merita efortul sa
aduni apa, sa o tii la declorinat ... ca sa nu mai vorbim de Biotopol sau altele de acest fel.

Asa am zis si eu , pana am testat apa plata de la un supermarket si am injurat cand am vazut nitritii! Bine ca nu era direct amoniacul prea mare, ca ce altceva mai poti zice.
La mine, noroc ca am balcon mare si am unde sa pun
Vezi ca ce a zis Silviu cu apa schimbata pe saptamana va fi dupa ciclare, acum schimba la 2 zile!!
viks wrote:Wow, Silviu! Multumesc mult! Acum sigur ma prinde dimineata visand cu ochii deschisi ! Neoni sigur, mereu au fost preferatii mei. Mai greu cu echipa anti-alge, inca nu stiu prea multe despre ei. Lucrurile au avansat atat de mult, fata de anii '80 ...

Asa am patit si eu cand am luat acvariu pt copil. Si eu am avut la varsta lui, dar acum totul e mai simplu prin prisma faptului ca avem acces la informatie extrem de usor. Si asa am ajuns sa avem(si eu, nu numai baiatul,recunosc )neoni rosii si negri, colisa si powder blue gourami, si killifish, cam tot ce vedeam pe vremuri in cartea de acvaristica si nu gaseam,
Silviu are dreptate,dar la noi apa e oricum dura, dar cum am zis, si eu sunt din Tg Mures, lasa-mi pe privat un nr de tel, si maine dupa masa sau marti te sun sa i-ti dau ce plante vrei din ce am zis, si data viitoare cand tund primesti suficiente pt volumul acvariului tau. Acum cum am zis, tinand cont ca ai zis ca financiar nu poti baga prea mult momentan, eu maine am drum oricum la Auchan sud si ma uit pe la Dedeman si Praktiker si i-ti zic de unde poti lua momentan Quartz la pret mai ok. O linie mai ieftina si buna este EasyLyfe de fetilizare pt plante.
Pietre sunt la Acvaristica Zooli"s Ark, de exemplu mai deosebite,(in plus omul se pricepe si sigur nu i-ti da sfaturi proaste), dar poti pune si roci normale. Crengi sau radacini daca nu i-ti permiti momentan mopani sau spider wood, se gasesc doar.
Sa nu uit, apa la noi are momentan concentratia de clor cam la maxim, asa ca pune solutia pt declorinat inainte sa o bagi in acvariu.Eu personal o las 24 de ore si apoi o folosesc.
Bine ai venit. Rau ca te-au convins Silviu si Paradoxx!
Pai nu mai vine faci unul mare si unul mai mic din start? Ca si baiatul meu a vrut unul, la inceput, da asta cu unul a fost demuuult deja....

Forum Index » Profile for sclau89 » Messages posted by sclau89
Go to: