| Message |
|
|
|
Uitasem sa zic, da filtrele lasale sa mearga in paralel.
|
 |
|
|
|
Altceva! Acum se vad si neonii, inainte parca ii eclipsau "bomboanele".Doar ca intrebare pt ca nu i-mi dau seama din poza,anubiasul banuiesc ca nu are rizomul in substrat,nu?
|
 |
|
|
Zi drept Rundas, esti fan PIRATII DIN CARAIBE 1,2,3,etc 
|
 |
|
|
|
E bine, daca de cei 2 pesti din stanga intrebai ce sunt in primul post, sun moly(poecilia sphenops), varietatea galbena.
|
 |
|
|
Rundas wrote:În cel intern pune siporax mini. Si lasa epava acolo
Aia cu epava o zice ca are si el, si nu vrea sa fie unicat !
|
 |
|
|
|
Mda, sa zicem atunci ceva sa fii multumit, ia nene ce vrei si cat vrei,NO PROBLEM!!! Scoici, crabi,creveti, cam ce raspuns te multumeste, oricum i-ti place. Problema e ca nu le va placea la pesti si plante, in rest de la mine doar de bine.
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:
Beta Lover wrote:Acvariu 13L, urmeaza sa iau saptamana asta filtru de aer, iar ciclat nu stiu ce inseamna, sunt incepator.
Salut!
Ciclat inseamna ca ai mers cel putin trei saptamini cu filtrul (oricare ar fi el) fara intrerupere si fara schimburi de apa, fara pesti si
daca se poate, cu ceva plante in acvariu, timp in care filtrul si substratul se populeaza cu bacterii care fac o igienizare a apei,
d.p.d.v. chimic, adica transforma amoniacul in nitriti si nitritii in nitrati, astfel asigurind conditii optime pentru sanatatea si
dezvoltarea pestilor si a altor animalute de acvariu. Dupa perioada de ciclare, faci un schimb masiv de apa (50%) si abia apoi
adaugi pesti sau alte vietuitoare, urmind ca, saptaminal, sa faci scimburi de apa de minimum 25% pentru eliminarea nitratilor
care oricum se vor acumula in apa pe aceeasi linie de procese chimice : amoniac-nitriti-nitrati. De retinut ca amoniacul si nitiritii
trebuie sa fie 0 in apa. La asta te ajuta populatia de bacterii de care vorbeam. Pentru sustinerea procesului ciclarii poti adauga la
inceput putina mincare de pesti care, prin descompunere, va alimenta ciclu amoniac-nitriti-nitrati dar mai ales poti introduce
solutii cu bacterii specifice (eu folosesc Prodibio BioDigest si sunt multumit dar sunt si alte variante).
Ca sa nu intelegi gresit,ce a zis Silviu Man e corect,dar acum ca ai pestele, si acvariul neciclat, va trebui sa faci sa faci schimburi de apa(2-3 l) cam la 2-3 zile,
apa de robinet lasata 24 ore in vase cu gura mare, pt a iesi clorul. e mai dificila ciclarea cu pestele deja, asa ca nu uita de schimburi mici si dese.
Era sa uit, apa sa aiba aceasi temperatura cu cea din acvariu.
|
 |
|
|
|
Ca sa intelegi corect ce spun, chiar nu zic nimic din rautate, dar in primul rand sa ii spui la doamna de la zoomania ca e urat din partea ei....
In al doilea rand chiar te sfatuiesc sa citesti link-urile din primul post, scoica mareste duritatea apei deci trebuie scoasa obligatoriu, substratul oricat incerc sa nu ma bag in gusturile altora, parerea mea e nu hotarat de data asta. E vopsit, nu aduce nimic folositor in acvariu dar poate deveni toxic, nu imita deloc natura, nu scoate pestele in evidenta.Poti substrat inert inchis la culoare cu granulatie 2-3 mm, de care i-ti place,pietris de rau aceeasi granulatie, sunt multe produse de firma bune, si care si arata bine. Ar tebui sa renunti la neoni, acvariul nu e pt ei.Pt pietre, pune otet sau mai bine detartrant pe ele, daca sfaraie nu sunt bune,sunt calcaroase, daca nu auzi nimic, sunt ok.Filtrul e pt filtrare mecanica, poti scoate afara furtunul pt aer. Eu am betta in 22 l, filtru hob de 600 l, am ps in el micromec jbl cat a incaput pe mijloc intre bureti, substrat inert quartz, si multe plante(anubias si moss) pe o creanga.
|
 |
|
|
Antecume wrote:Ala portocaliu e Platy.
Se poate, pt mine e cam neclara poza.
|
 |
|
|
Salut, in primul rand trebuie sa scoti scoica pt ca va creste duritatea la apa.Din poza nu ma prind daca sunt platy sau xipho,as zice xipho dupa dimensiunea comparata cu guramiul din fundal, coada la mascul mai are timp sa creasca, rau cand nu mai ai ochii ca si tinerii
Nu comentez(prea tare) la substratul colorat din coltul stang, dar o sa vezi ca la un moment dat te va zgaria la ochi si pe tine.
|
 |
|
|
Salut, bine ai venit printre noi,"obsedatii" de acvaristica.
Fiind incepator primul lucru pe care te sfatuiesc este sa citesti asta
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Acvariul nu este ciclat, si va deveni o problema, apoi fiecare betta are efectiv personalitatea lui, dar in principiu eu nu sfatuiesc pe nimeni sa tina betta cu alti pesti.Betta va incerca sa prinda neonii, este deranjat de pestii prea activi, eu intodeauna spun la astfel de combinatii ca este un dezastru pe cale sa se intimple, nimic mai mult.
Ar ajuta sa scrii ce fel de acvariu ai cumparat(model sau volum, filtre,echipamente, etc).
Unul din lucrurile pe care o sa le inveti, desi pare ciudat, este sa nu mai intrebi nimic vanzatorii de la acvaristici, ci mai bine sa intrebi pe forum aici. Aici lumea nu are interesul sa i-ti vanda ceva, asa ca nu va da sfaturi prin prisma asta
|
 |
|
|
Las ca nu o sa iasa chiar asa rau, si eu am refacut unul din acvarii pe care il aveam de cand eram copil, doar tupeu si informatie trebuie  !
|
 |
|
|
|
De acord cu Rundas. Eu am avut un no name la 20 de litri cu 600l\h dupa producator si l-am reglat fara probleme si fara sa am miscare prea mare pt ca e acvariul la betta. A tinut 5 ani, acum tocmai am comandat altul, tot ieftin. Daca la astea se poate regla debitul pt 20 de l, sigur la Eheim nu vei avea probleme, ca e de marca totusi.
|
 |
|
|
Arata bine pietrele, ceva in genul lor am luat cand am fost la tara, tocmai le arucasera pe drum ca sa il pietruiasca. Problema era ca erau o gramada cam de dimensiunile pe care le vad in pozele tale 
|
 |
|
|
|
E important sa aiba termenul cat e valabila verificarea mai lung, altfel se plateste separat. Nu stiu cat va fi la tine in oras, la mine a fost inca 100. Verifica intai si la centrul de reincarcare, pt ca la unele reincarca de la 4kg in sus numai.
|
 |
|
|
|
Va conta cate bule pe secunda vei introduce. Eu am renuntat la butelie de 2 kg si mi-am luat de 10. In plus nu prea se accepta sa se reincarce butelii asa de mici.
|
 |
|
|
|
Ai dreptate paradoxx, doar ca acum a vazut sotia in timp ce ma uitam pe net poze cu betta roz si mov, asa ca eu si copilul am primit "sarcina" sa luam ROZ sau eventual mov, daca mai vrem un acvariu pt killi. Si doar de aia nu gasesc in Tg-Mures.
|
 |
|
|
|
Acvariul meu pt betta e de 22 l brut, nu stiu net, dar am tinut doar un mascul de betta in el, prea multi pesti pt 20l, parerea mea.Acum caut un betta roz sau mov, dar cei doi pe care i-am avut de cand m-am reapucat de pesti au trait 2 ani si 8 luni,respectiv 2 ani si 5 luni, din momentul cumpararii, amandoi au murit de batranete efectiv. Eu as incerca ce am scris mai sus.
|
 |
|
|
Incearca sa pui pestele separat, apa curata, schimburi la 2 zile,JBL EKTOLFLUID PLUS folosit dupa instructiuni.
Nu pot sa zic ca am incercat medicamentul, asta am gasit pe net, personal nu am avut decat gris odata, inainte sa am acvariu de carantina.
Calitatea apei e extrem de importanta daca vrei sa i se refaca coada si sa previi infectiile
Sper ca e in regula daca pun link, daca nu scuze
http://www.zoomania.ro/index.php/pesti-acvaristica/tratamente-pesti/jbl-ektolfluid-plus-125-100-ml.html
|
 |
|
|
|
Arata asa ca in prima poza inainte sa il pui cu celalalt betta, sau numai dupa ce au stat amandoi impreuna in acvariu?
Nu e crowntail, dar era frumos, oricum primul pas este sa il pui separat
|
 |
|
|