| Message |
|
|
|
Colegii au dreptate cu tot ce au zis. Ce vreau sa adaug,sa nu ai impresia ca e mai usor de intretinut un bol de 2l decat un acvariu de 15-20, este exact invers.In plus fiind la inceput te asigur ca vei mai face erori, cu cat este mai mic acvariul ca si volum,cu atat va fi mai instabil,iar erorile vor avea efecte mai neplacute.
|
 |
|
|
|
La alta marca,JBL e1501, am avut o problema similara, nu am mai reusit sa il amorsez dupa curatare, la mine nu era asezat suficient de jos fata de nivelul apei, dupa ce am schimbat pozitia(asa cum indica producatorul), totul OK.Alta data,tot vina mea, am uitat sa curat cosuletul de la IN, si cum bagasem foarfeca in acvariu inainte sa curat si filtrul, nu mai reusea sa traga apa, si tot asa vedeam ca se misca bula de aer sus, jos, dar cam atat.
|
 |
|
|
Daca te multumesti cu java moss, ala e chiar usor de obtinut indiferent ce substrat folosesti sau daca ai sau nu co2. Creste rapid, si tot trebuie tuns. Acum sa nu intelegi ca i-ti recomand sa nu pui co2, ca banuiesc ca o sa pui si altceva decat java moss 
|
 |
|
|
mariuz wrote:Salut, daca mai ai de donat plantele, le doresc eu. Zi-mi te rog unde ne putem intalni?
Multumesc!
In Barlad!!!
Scuze Silviu da nu m-am putut abtine!
|
 |
|
|
|
Chestia aberanta e ca butelia mea are inca revizia valabila facuta tot la firma respectiva, de plimbat ma tot plimbau din fata la birouri inapoi in spate unde se incarca si tot asa,deja ma saturasem sa explic la ce i-mi trebuie CO2 in acvariu, si de sfaturile lor ca o sa-mi moara pestii asa, ca ala e gaz toxic,etc. La chestia cu PJ eu am zis clar ca nu ma deranja sa fac contract, facturare, cu buletin , cnp,ce vroiau ei dar pe mine.Si nu e numai faza cu butelii de aluminiu, pt ca pe grupul din mures au mai zis si altii cu butelii de otel ca sunt refuzati. Nevasta tot rade de mine ca mai zic cand ma enervez chestia aia cu "ca la noi la negrii numai"(fara sa fiu rasist), da in ultima vreme, cu toata vremea de afara tot mai mult pare ca suntem prin Africa...
|
 |
|
|
scorpionul wrote:eu zic ca minim 1 an or sa tina, si daca e asa, la 2-4lei cat e unul sa tot schimbi. Si daca faci cum am facut eu si pui acumulatori de 80 in loc de 40 e si mai bine(opinia mea). Totul e sa ii gasesti atunci cand ai nevoie(oare unde se gasesc la noi? )
Daca eu am gasit anul trecut la noi la Dragonul rosu, nu cred sa nu gasiti si la voi, sau la ce magazine chinezesti mai aveti.
|
 |
|
|
Humbert wrote:
varolluis wrote: Sau cazuri in care sunau pe Preciziei sa vina sambata sa incarce (nenea ala sta aproape si daca nu e plecat la tara vine sa-ti incarce) si se duceau distrusii cu bani ficsi.....
Nenea ala (Romica) e unul din cei mai de treaba oameni pe care ii cunosc.
Si nu accepta bacsis, eu cel putin nu am reusit sa-i las niciodata desi am si mers special fara marunt :-)
Pai ia vedeti si voi, nu vrea sa se mute prin Tg-Mures???
Sau poate are vreun frate mutat pe aici...
|
 |
|
|
|
In Tg-Mures am gasit la Dragonul Rosu, habar nu am cat o sa tina, pana acum totul e OK.
|
 |
|
|
|
Discutia pe FB a aparut pt ca in Targu Mures mai multi colegi am fost refuzati, fiecaruia i s-a spus alt motiv,in special ca nu mai au voie sa incarce decat pa PJ, cu contract cu ei, aveam butelii diferite, nu exista nici o logica. Eu am rezolvat cand am lasat o bancnota de 50(extra) doar sa i-mi reincarce. Eu am una din ele de 10 l de aluminiu(asta se golise) dar nu mi-au zis nimic ca e de aluminiu, ci doar ca nu sunt PJ. Am incercat sa fac contract cu ei,dupa normele lor, dar parca vorbeam cu peretii, asa ca nu am avut de ales si am rezolvat asa, mai balcanic.Unii din colegii refuzati aveau butelii de otel de 2, altii de 5, tot aia, iar unul dintre ei a incercat ca si mine si tot refuzat.Aparent nici ei nu stiu ce vor, da m-au purtat de 3 ori pana in marginea la oras. Pana mi se goleste asta mai iau una de otel, dar macar sa stiu ce draci de butelie sa fie sa nu mai am surprize cu toti papagalii.
|
 |
|
|
https://www.zipy.ro/p/ali/aquarium-diy-co2-generator-system-kit-with-pressure-air-flow-adjustment-water-plant-fish-tank-aquarium-co2-valve-new/32625766927/?v%5BColor%5D=White#wrapper
Asta e cel mai ieftin si usor de folosit din cele DIY, sunt apoi buteliile de unica folosinta si in final butelii reincarcabile (cele mai ok pt perioade lungi)
Acuma tu poti alege ce te avantajeaza mai bine, pe moment, sau pe termen lung. Aportul de co2 sub forma de gaz, e evident cand vine vorba de plante in acvariu, chiar si la plantele easy
|
 |
|
|
|
La oricine altcineva as avea o retinere daca as auzi de casute, dar la Silviu, tinand cont de ce a aratat pana acum, nu pot sa zic decat ca urmaresc cu interes ce va iesi. In plus daca bugetul nu e o problema dupa cum a mentionat, se mai simplifica lucrurile. Iar daca prietenul tau intelege ca vor mai fi si probleme, la care cu siguranta sunt rezolvari daca nu renunta rapid, totul poate sa fie O.K.
|
 |
|
|
Humbert wrote:Si ce am uitat sa zic e ca vei plati si TVA la controller cand ajunge in tara.
Verifica te rog ca era o limita de la care se plateste si taxa vamala, nu doar tva. Parca era 100 euro dar nu sunt sigur.
Extra comunitar se plateste TVA de la 10 EUR si taxe vamale+TVA de la 100 EUR, in schimb mother China baga la orice produs ca fiind monstra sau in cel mai rau caz 3-4 EUR.
|
 |
|
|
Sper numai sa nu ramai fara vin pt anii urmatori! 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
E gestanta, dar mai are pana naste. Devine mai patrata la zona neagra inainte de a naste, iar cam cu o zi, doua inainte, incepe sa faca ture sus-jos la vreun colt la bazin.
|
 |
|
|
|
Mascul
|
 |
|
|
|
3 gupy masculi, 4 corydoras (panda,julii, elegance,etc),+un mascul de colisa lalia cobalt, si cam atat. Asta e un exemplu, poti sa alegi si altfel evident.
|
 |
|
|
|
Poate pune omul si gupy, daca ii plac, 6-7 bucati maxim de masculi, sau femele, dar masculii sunt cei mai colorati, iar daca iei femele sa te asiguri ca au stat tot timpul separate de masculi. In 20 l singurul lucru care nu il vrei e sa amesteci masculi si femele, pt ca se va suprapopula foarte rapid.
In rest sunt de acord cu ceilalti colegi, plante, substrat de ~2 mm, plante naturale easy, anubias, microsorium narrow, sunt multe de unde sa alegi.
|
 |
|
|
Dupa un timp te plictisesti si iei butelie, dar da sistemul e ok, si eu am folosit mai demult. Doar un mic comentariu, eu le luasem si mai ieftin pe atunci, dar la prima vedere, fara sa caut cel mai ieftin sau altceva https://www.zipy.ro/p/ali/aquarium-diy-co2-generator-system-kit-with-pressure-air-flow-adjustment-water-plant-fish-tank-aquarium-co2-valve-new/32625766927/?v%5BColor%5D=White#wrapper
|
 |
|
|
|
De unde ai cumparat bonsai-ul, daca nu te superi?
|
 |
|
|