[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sclau89
Forum Index » Profile for sclau89 » Messages posted by sclau89
Vezi daca nu treci locatia ??? Si eu sunt din tg mures, eu am luat de la baumax, da acum ala e desfiintat. Nu i-mi amintesc exact, la praktiker sau sau la Dedeman am vazut sac pe la vreo 30 ron , era la filtre de piscine.
Maine bag mana in unul din acvarii si i-ti dau daca vrei niste microsorum pteropus,Hydrocotyle tripartita, nu am momentan si altele ca tocmai ce am dat mai multe, dupa care am obtinut "permisiunea" sotiei pt doua acvarii mici pt betta. Dar in o saptamana jumate, maxim doua,o sa am sigur moss java si cristmas, si heteranthera zosterifolia
e bun, dar cum am zis, la magazine de tip hornbach, Dedeman, etc il gasesti la alt pret.
Minim 4 saptamani, dar acum ca ai pesti, trebuie sa faci ciclarea cu pesti, deci, mancare putina, nu mai cumpara pesti, plante naturale cat mai multe, schimburi de apa la doua zile 15-20 % cu apa lasata la declorinat, aspiri de fiecare data resturile adunate pe substrat, CITIT CAT MAI MULT, uitate la preturi la filtre externe, sau macar la un HOB, uite un ex ca sa stii ce zic, nu neaparat asta https://www.nevertebrate.ro/filtru-cascada-classica-crystal-1-14835,
la filtre cu cat mai mare volumul canistrei sau al filtrului HOB, cu atat mai bine, pus in ele materiale pt filtrare biologica(siporax, micromec, etc)
Citeste neaparat despre ciclul azotului si filtrare biologica la articolele de la inceput de aici : http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/1.page
Dupa care sa vorbesti singur ca nu ti-a placut chimia in liceu,si ai zis ca ASTA chiar nu-ti trebuie la nimic, si sa faci ca mine sa te apuci sa inveti acuma
problema trebuie pusa cam asa : daca ai o filtrare buna, acvariul e ciclat, merge.
Doar ca am impresia ca ai numai filtrul intern,deci filtrare mecanica numai, ai zis ca ai pesti de 2 saptamani, daca si acvariul e de 2 saptamani nu e ciclat.
La magazinele de constructii sacul de quart e pe la 25 ron, nu stiu daca au si cantitati mici, dar oricum e diferenta de pret.
In timp poti sa il schimbi, o sa vrei plante mai pretentioase poate, sau vei vrea substrat negru sa i-ti puna in evidenta pestii.
Si da si nu, orice cumperi de la pet shop-uri, trebuie sa ai lectia invatata inainte, intrebi inainte pe forum, altfel vei mai da si bani degeaba, vei primi si sfaturi bune, si multe proaste,tine cont ca pe langa faptul ca unii dintre vanzatori poate au experienta,poate nu, dar toti au interesul sa vanda cat mai mult, asa ca...
Scoicile obligatoriu, piatra am zis, o testezi cu detrartant sau otet, daca sfaraie, o scoti, daca nu, nu.
Poti lua de la magazine gen dedeman, baumax, etc quart de 2-3 mm, e ieftin si bun ca si substrat inert daca nu ai fonduri momentan
Alea 4 albe, daca sunt scoici si alea, si nu vad eu bine, scose direct.
UIte, nu trebuie sa te superi de ce zic acum, dar ar fi bine sa citesti primul link, plantele artificiale sunt cam inutile, nu aduc nici un beneficiu,
Substratul nu e cea mai potrivita alegere, plantele naturale nu traiesc la infinit in cosuletul in care le cumperi, trebuie plantate in substrat.
1. Scoate scoica ca e rea pt pestii tai, ridica duritatea apei.
E posibil sa fie mai aproape decat am zis prima data de nastere, nu stiu cat de tanara este, cand sunt mai tinere nu se umfla la fel de mult ca o femela mai in varsta.
2. Pietrele i-mi par calcaroase, asa la prima vedere, ca sa fii sigura, le testezi punand detrartrant sau otet pe ele, daca sfaraie, nu sunt bune.
Ce temperatura ai in acvariu?
Doar dupa poza, nu, dar cam cu o zi inainte sa nasca va deveni agitata, se va plimba de sus in jos pe la unul din colturile acvariului. iar pata de culoare va fi mai pronuntata, ceva mai neagra.
O poti pune ca sa stai linistita in una din maternitatile din link, una simpla, nu trebuie aerare suplimentara : https://www.nevertebrate.ro/search/results?keywords=maternitate&osCsid=giaclmqm4h397fr275e956ais4
O sa aiba pui, stai linistita, dar nu imediat,cred. Acvariul este ciclat? Daca si acvariul are 2 saptamani, nu doar pestii, probabil raspunsul e nu, si o sa te ajute sa citesti asta : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
Unii din ai nostri te intrebau daca nu vrei si vreun caras, doi, acolo, sa nu se plictiseasca crevetii singuri!
Frumos, incredibil cata rabdare si atentie la detalii ai.
Scuze, dar nu i-ai dat de cap
Unul din rolurile unui filtru intern e filtrarea mecanica, care nu merge daca tu ii obturezi asa admisia.
Desfa filtrul si mai adauga burete,asta ii va reduce volumul de apa miscat, dar ai grija sa nu se opreasca de tot admisia cand se va colmata, pt ca altfel poti arde pompa.
Din poza nu i-mi dau seama daca ai pus spray bar-ul, daca nu, poti sa il pui.
Era sa uit, cam ëclipseaza culoarea substratului pestii
Am citit in primul post ca ii detii, dar cand faci prea multe deodata... , asta scrii. E plantat la greu, se mai alunga unul pe altul, dar nimic serios deocamdata, sper sa ramana asa.
Am trei masculi si doua femele. Citisem de hibridizare, dar cum am doar o specie, nu am problema asta, ph-ul e la 6, pe
seriouslyfish.com ei zic ce e ok intre 5.5-7. Tinand cont ca tu ai avut specia, cat recomanzi?
Anul asta am incercat pt prima data killi si eu, am 5 Aphyosemion Striatum, sunt simpatici, si nu sunt pretentiosi.
Fiind primii killi nu am avut curajul sa ii amestec cu nimic, poate o sa incerc cu corydoras peru gold stripe sau corydoras black venezuela.
MihaiF wrote:Desi pe exterior filtrul Eheim Liberty 200 pare mic , spre surprinderea mea am reusit sa indes in el un litru de matrix.
Un alt aspect care l-am constatat f repede este ca desi e mic este mai galagios decat Eheim Profesional 4 + 350 pe care il mai am in dotare.
Asa sunt filtrele cascada ? Mai galagioase ? Sau asa e asta ce l-am nimerit eu ?

Daca pui o bucata de pad unde se pune pe sticla , ca si cele ce se pun sub acvariu, reduce vibratiile pe acvariu, iar nivelulu la apa din acvariu sa
nu fie mic, astfel incat panta pe care intra apa in acvariu sa fie sub nivelul apei,nu se mai aude nici apa.
I-si revine, ai avut noroc ca l-ai gasit chiar daca cam la limita.
eu i-as tine intro maternitate in acvariul mare,asa nu schimbi nimic care sa le faca probleme.
Silviu Man wrote:
sclau89 wrote:fara pesti, normal ca da.

... si daca nu adaugi bacterii pentru start-up.

Da! Ms de corectie.

Forum Index » Profile for sclau89 » Messages posted by sclau89
Go to: