| Message |
|
|
Si eu vad ca am in acvariu multi pui de Helene. Acum am o problema,ma uit cu disperare ca nu mai am melci comunitari  )
Sper sa nu moara de foame helenele.
Ma poate lamuri cineva cu ce as putea hranii asasinii in cazul in care nu mai am comunitari in acvariu?
|
 |
|
|
|
Abia acum am reusit sa citesc acest topic de la inceput. Ce pot sa zic...arata intr-un mare fel. Acvariul facut de tine.. Felicitari!
|
 |
|
|
Acum stim ca esti ocupat cu reeful , dar de discusi ce se mai aude ?
M-am uitat acum pe camera si vad ca ai o pereche pusa separat. Inca nu ai reusit nimic ? tot isi mananca icrele parintii?
p.s . Abia astept sa vad si camera online pt reef  . Stiu ca nu sunt singurul :
|
 |
|
|
Cat de tare!!
Daca mai faci vreo doua-trei poti sa tai bilete la intrarea in casa (incepe sa semene cu acvariu din Constanta)
Glumesc  Arata foarte ok.
|
 |
|
|
|
Eu unul nu am folosit niciodata nu stiu ce substante miraculoase din comert pt a declorina apa.
Chiar am primit cadou la acvariul cumparat ceva substante de la Tetra(Aqua safe , Aqua start, Easy balance parca), dar nu le-am folosit.
Tin sa precizez ca nu am avut niciodata probleme cu clorul, desi aici in Bucuresti se gaseste din belsug in apa de la robinet. Tot ce am facut a fost sa pun in bidoane cu gura mai larga apa rece si am lasat cam 48 de ore
|
 |
|
|
La mine merge ok , se vede si se aude
Acvariul arata bine. Succes mai departe 
|
 |
|
|
S-au obisnuit discusii, acum cand ma vad pe langa acvariu vin toti in dreptul capacului sus in colt pe unde sunt ei invatati sa primeasca mancare
Cateva poze noi:

|
 |
|
|
Foarte frumos. Felicitari! Abia astept sa vad si pestanii 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Foarte frumos, felicitari!
|
 |
|
|
Am dat scalarii si acum am 5 discusi, cam de aceeasi marime.
Problema este ca sunt tare speriosi, cand ma apropii sa le dau de mancare, se sperie unul din ei si ii sperie pe toti. Dupa asta dispar dupa buturuga, se fac toti nevazuti  .
Am reusit sa ii hranesc cu mixtura de inima de vita.
Sper sa isi revina cat mai repede si sa le mai treaca din teama.
|
 |
|
|
Acum ca am vazut discusii in acvariu, imi doresc tot mai mult sa raman cu ei  .
Scalarii ii am de mai bine de un an, o sa ma despart de ei cu greu, dar stiu ca deocamadata spatiul nu este suficient pt 6 discusi mari.
Discusii au cam 7 cm,deocamdata, pana cresc poate trecem la unu acvariu mai mare 
|
 |
|
|
Am ajuns sa am si doi discusi si ma gandesc serios sa dau perechea de scalari, care apropo, depune in continuu, la interval de vreo 7- 8 zile, si sa mai iau inca doi discusi
Si o poza cu noii locatari:
http://postimage.org/image/e2g6pbmrn/full/
|
 |
|
|
Ce sa zic...ne imbolnavesti pe toti cu asa acvariu
Succes in continuare.
|
 |
|
|
|
Si scalarii mei ciugulesc plantele
|
 |
|
|
Bine ai venit!
In principiu trebuie sa stii cam ce pesti vrei sa cresti in acvariu. Daca vrei scalari si alti pesti care se fac destul de mari ai nevoie de un acvariu pe masura, adica peste 150 L.
Daca bugetul nu iti permite un acvariu mai mare si esti nevoit sa iei unul mic de 50 L trebuie sa te uiti dupa pesti de talie mica. Nu te lasa pacalit de vanzatorii de la pet shop, nu o sa gasesti multi care sa te sfatuiasca asa cum trebuie. Nu te uita ca pestii pe care ii iei acum sunt mici, ei vor creste si mai mult ii chinui intr-un acvariu mic.
Pt acvariu de 50 L gasesti pestisori mici si foarte interesanti care o sa iti placa (gen neoni).
Despre plante ce sa iti zic, cauta plante easy pt inceput gen Egeria, valisneria..mai sunt si altele vezi si tu.
Daca vrei acvariu cu plante naturale poti cumpara JBL Aquabasis (substrat fertil) + pietris care se pune peste substrat.
Mai cauta si in topicurile mai vechi ca s-a tot scris pe aici  , asta ca sa ai mai multe informatii.
Succes
|
 |
|
|
Am vazut ca vrei sa introduci filtrul intern aquaball, eu abia acum dupa mai bine de un an am observat ca mai este un burete mic in capat, unul circular care vine in partea de sus chiar sub pompa unde se face aspiratia apei. Eu pana acum curatam doar buretii cei doi... iti zic ca poate te ajuta si pe tine, sau poate doar eu nu am stiut treaba asta  )
Acum dupa curatarea filtrului intern(toti buretii) am apa foarte limpede cum n-a mai fost de mult timp.
|
 |
|
|
|
In legatura cu pelicula aceea de la suprafata apei, vreau sa spun ca si la mine in acvariu se face daca nu pun returul filtrului extern sa faca valuri la suprafata apei. La mine chiar am ridicat returul un pic mai sus astfel incat sa aiba o mica cadere peste suprafata apei.
Am observat ca daca las returul filtrului sub apa si valurile sunt prea mici , imediat se face si la mine pelicula.
|
 |
|
|
|
Ca sa grabesti ciclarea acvariului poti incerca JBL filter start, ajuta intr-o oarecare masura. Eu am bagat primi pesti in acvariu cam dupa o saptamana sau doua. De obicei pestii sanitari sunt ceva mai rezistenti ca restul pestilor, asta nu inseamana ca nu sunt afectati si ei ca restul pestilor. Deci ar merge bagati cory mai repede decat restul.
Ceilalti pesti ar trebui bagati la interval de o saptamana sau chiar doua dupa ce ai pus corydoras, astfel o sa ai bacterii destule in acvariu si nu o sa fie probleme.
Nu ne-ai spus ce filtre ai..JBL filter start se pune pe buretele filtrului si ajuta la formarea bacteriilor benefice.
Despre toate astea s-a mai discutat, pt mai multe informatii poti cauta pe forum.
Succes
|
 |
|
|
Guppy sunt niste pestisori foarte draguti, dar cum a zis si colegul mai sus , sigur vei avea parte de multi pui si asta nu te va duce decat intr-un singur loc-----> la un acvariu mai mare  . Alti pestisori mici si draguti sunt neonii, care trebuiesc tinuti in banc minim 6-10 bucati. Acum alegerea este a ta, succes
|
 |
|
|