[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexdell
Forum Index » Profile for alexdell » Messages posted by alexdell
N-am observat daca s-a deciclat sau nu, acum pestii sunt bine. Doar ca ar avea nevoie de un bazin mai mare..
Se poate inchide. Multumesc
Am facut tratamentul cu Punktol + Ektol , dar sincer nu vad sa ii treaca punctele de pe discus.
Va rog sa imi spuneti ce as mai putea incerca, alta solutie pt punctele de pe discus.
Acvariul este de 120 L , filtru extern Jbl E900 (medii filtrante originale + 2 sertare cu sticla sinterizata)+ intern eheim aquaball cu 2 bureti, apa o tin la 29-30 contant, macare doar hikari discus.
Multumesc anticipat
Azi m-am hotarat sa incep tratamentul in bazinul mare, acelasi discus cu problema, vad ca nu se vindeca.
Dupa ce am citit instructiunile de pe JBL Punktol si Ektol, am adaugat cantitatea necesara pt 100 L apa, dupa care am schimbat vreo 30 L apa.
Am inteles ca trebuie repetat tratamentul acesta cu Punktol + Ektol : o zi da, una nu, de trei ori.
Daca am gresit cu ceva va rog sa imi spuneti pana nu e prea tarziu.
Ideal ar fi sa bagi prima data neonii , abia dupa o saptamana-doua si scalarii, in felul acesta esti sigur ca nu incearca sa guste din neoni.
Felicitari pt acvariu, arata super , fundalul acela de apa dulce nu deranjeaza absolut cu nimic.
Inca mai are acele puncte si doar acest discus e afectat. Cred ca are de cateva luni punctele...dar nu dispar. Nu stiu daca sa incep tratament cu punktol si ektol.
Pestele este mancacios nu pare a fi afectat. Problema este ca nu am alt bazin unde sa fac tratamentul asa ca va trebui sa il fac in bazinul mare..unde banuiesc ca o sa deciclez filterele si bazinul. Ma intreb daca nu cumva este altceva decat aceasta boala?
Voi ce credeti?
Am reusit sa cumpar si eu un filtru de apa duplex, doar ca pe filtrul cu sita foarte fina scrie 60 microni. Ar trebui sa mai adaug bumbac in interior sau e de ajuns, tindand cont ca mai are un filtru cu carbune activ?
Stie cineva pe unde putem gasi filtre din acestea pt apa prin Bucuresti?
Din pacate nu am posibilitatea de a pune discusul intr-un alt bazin pt tratament. Sa incerc sa tratez direct in bazinul mare?
Precizez ca doar unul singur are puncte.
Deja am jbl punktol ultra si ektol. Dar la asa temperatura ridicata cum pot face discusii gris..? Pesti noi nu am bagat, mancare manaca Hikari discus, nu stiu ce e cu el.
Am o problema cu un discus, are aceste puncte de ceva vreme , de cateva luni. De mancat mananca, pare in regula, dar mie mi se pare ca ar fi gris. Totusi este ciudat pt ca sta la o temperatura de 29-30 *C.
Atasez si o poza. Astept cateva sugestii , multumesc.

http://postimage.org/image/vb7e858fh/
Multumim Koala pt detalii.
Foarte interesant sistemul acela de schimbat apa pt un acvariu cu betta . Pacat ca nu au facut si pt acvarii mult mai mari
Adevarul este ca si eu ma gandesc de ceva vreme la o alternativa la felul in care fac schimbul saptamanal.M-am cam sautrat sa tin apa in bidoane , sa ma plimb cu ele prin casa etc. Asa ca astept si eu cu interes mai multe detalii despre sistemul acela de filtrare a apei direct de la robinet.
Eu ma gandesc ca ar fi mai bine sa il lasi sa mearga in paralel cu cel intern cel putin trei saptamani pana se formeaza bacteriile si in cel extern
Foarte buna alegere jbl , eu am e900 si merge de aproape doi ani fara probeleme.
Este si asta o idee..doar ca pana acum nu m-am gandit ca o sa raman fara comunitari. Daca stiam ca o sa fie pe cale de disparitie luam cativa si puneam separat
O sa mai caut prin acvariu poate mai prind cativa
Am avut initial acvariu plin de comunitari, am bagat doi asasini si timp de vreo 5 luni nu mi s-a parut ca ar fi scazut numarul de comunitari. Dupa astea 5 luni am mai luat inca 2 asasini si de atunci ii vad numai doi cate doi, iar acum am si pui si ma uit prin acvariu si nu mai vad "picior de comunitar"
Ma gandesc ca daca iau cativa melci de substrat probabil vor sfarsi ca si comunitarii, care si ei la randul lor se inmultesc foarte repede, dar asta nu prea i-a ajutat
Tot ce vreau e sa tin cat mai multi asasini pt ca imi plac cum arata . Pt asta au nevoie de hrana.
Si eu am acvariu din HB, are aceeasi rama de plastic, dar eu am pus o bucata de neopren sub acea rama. Acum nu stiu cat de bine este ca am facut asta. Pana acum (aproape 2 ani) nu au fost probleme.
Daca ma uit bine si la mine a facut o mica curba blatul.
Masa este luata tot din HB si este chiar Eheim, probabil asa ai si tu masa.
Gasesti multe informatii utile la Ciclul azotului. Daca ai alte intrebari sunt sigur ca sunt colegi care te vor ajuta.
Asteptam si poze.

Succes
Bine ai venit printre noi !
Hai ca ne tii cu sufletul la gura
In fiecare zi iti citesc topicul, este tare interesant. Ne-ai lasat fara cuvinte.
Succes in continuare

Forum Index » Profile for alexdell » Messages posted by alexdell
Go to: