[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexdell
Forum Index » Profile for alexdell » Messages posted by alexdell
Salut, eu am mai scapat de melci comunitari folosind o capcana pt melci de la JBL, am uitat cat am dat pe ea, vreo 20 30 ron parca. In centrul capcanei se afla o tableta de JBL Novo Fect, mancare pt pestii ierbivori. Eu cu capcana asta strangeam cam 10 20 de pui de melci din astia peste noapte. Daca iei capcana aceasta o sa ai nevoie de tablete din astea pt ca dupa 2, 3 , 4 zile se dizolva de tot. Se pare ca acesti comunitari sunt atrasi bine de tot de papica asta pt pesti ierbivori .
Problema este ca trebuie sa fii insistent, adica sa pui seara chiar dupa ce se stinge lumina in acvariu si dimineata la prima ora sa scoti capcana din acvariu.
Mie unul mi s-a facut lene sa stau toata ziua cu capcana in acvariu , asa ca nu am scapat de comunitari...De vreo 5, 6 luni am doi asasini in acvariu dar nu am scapat complet de comunitari, asa ca am mai luat doi asasini, rezultatul o sa-l vad in viitor. Succes
Acum doua zile mi-au depus iar, din pacate in cateva ore icrele nu mai erau acolo.
Observ ca femela de scalar nu a crescut aproape deloc in 5 6 luni de zile, care o fi problema, poate din cauza ca depune mereu icre
Da, pacat de ei, sa zicem ca nu prea am putut sa fiu pe langa acvariu in perioada asta..asa ca sotia s-a chinuit cu ei.
In acvariu mai am 7 neoni rosii, perechea de scalari, 2 sae si un ancistrus.
Din pui au supravietuit cativa 2 3, se facusera marisori, dar au fost bagati in acvariu cu cei mari, unde nu au supravietuit.
Scalarii mei vad ca depun cam la 2 saptamani, dar din lipsa de timp nu mai montez geamul despartitor, asa ca ancistrusul haleste icrele mereu.
Momentan nu ma mai incanta ideea de a creste puisori, nu prea am unde sa ii tin.
Cam asa aratau puiutii

http://postimage.org/image/88y6kfme9/
http://postimage.org/image/ht91bmjet/
Salutare tuturor, am revenit dupa o pauza de cateva luni cu cateva poze noi
image

image

image

Bine ai venit! Foarte frumoase plantele, felicitari
Daca te uiti pe forum o sa vezi ce acvarii si-au facut colegii cu ciclide africane, acvarii de peste 500 L . Sunt sigur ca te pot ajuta si pe tine aceeasi oameni, binenteles daca iei legatura cu ei
Bine ai venit pe forum! Asteptam si ceva poze daca se poate. Scoicile nu au ce cauta in acvariu, mai citeste pe aici pe forum ca sigur vei gasi informatii utile. Succes
Si eu am 3 Sae si tot asa sunt agitati cum zici tu, am vazut de vreo 2 3 ori cum incerca sa muste din antena scalarului care este f mare. Au momente cand sunt linistiti si au momente cand alearga ca niste nebuni prin acvariu.
Cei 3 Sae ai mei au deja 8-9 cm cred, deja au peste 7 luni.
Arata foarte bine , felicitari
Se pare ca urarea de bun venit a prins, nici n-a trecut bine o saptamana ca deja iti iei un acvariu mai mare
Stie cineva daca trebuie sa fac schimb de apa mai des, acum ca am inceput sa hranesc puii cu artemie vie + novo fluid ? Parca raman in suspensie diverse si nu arata tocmai bine. Am citit undeva ca ar trebui schimbata cam 10 % din apa in fiecare zi, dar acolo era vorba de pui de scalar tinuti in steril , eu ii tin in bazinul mare cu parintii, doar ca este un geam desparitor in mijlocul bazinului si circulatia apei nu se mai face cum trebuie,
Wow, abia acum ti-am vazut topicul cu noul acvariu. Foarte tare! vad ca incet incet toata lumea trece la "piscine" . Cred ca este ceva foarte "contagios" pe forum .
Sa-l stapanesti cu placere, foarte frumos.
De la 7 de dimineata stau sa ma uit la pui, nici n-am dormit bine ) , nici n-am apucat sa mananc, tot pe langa acvariu sunt. Am reusit sa izolez geamul si in partea din spate pt ca am strans vreo 6 7 pui pana acum trecuti de geamul despartitor. Cu asta sper ca am scapat pe ziua de azi
P.s. Ce greu e sa ai nepoti
Dupa cum vedeti masculul ma ataca cand vreau sa fac o poza.
Cred ca am pus prea multi naupli de artemie si parca nici puii nu mananca..off.
Deja a eclozat de ieri artemia..sper sa fie buna si asa pt pui. Am crezut ca o sa dureze 48 de ore pana la eclozare, asa ca am pus-o din timp in apa. Acum deja este eclozata de ieri..
Puii inoata alaturi de parinti, abia astept sa ii hranesc sa vedem . Din pacate dimineata erau vreo 2 pui in partea cealalta a acvariului, se pare ca geamul pus la mijloc nu etanseaza chiar bine .
Incearca sa le incargi pe www.imageshack.us
Dupa ce uploadezi o poza pe site copiezi linkul aici.
Succes
Puisorii au inceput sa sara din cand in cand asa ca parintii stau in permanenta dupa ei .
Am oprit doua minute pompa de aer si se pare ca artemia de la Jbl chiar eclozeaza dupa 24 de ore. Pe internet am gasit numai informatii ca ar fi gata dupa 40 - 48 de ore, probabil aveau alt tip de artemie.
De pe incalzitor au ajuns pe cateva frunze de anubias iar, dupa asta au ajuns pe magnet si in dimineata asta i-am gasit iar pe frunza . Se pare ca ii muta non stop .
Stie cineva cum este Artemio pur de la JBL. Pe prospect recomanda folosirea sarii speciale JBL care mai contine si nu stiu ce..eu am pus doar sare grunjoasa neiodata, am folosit paroximativ o lingura de sare rasa la 1 L de apa. Sper sa fie ok si asa.

Forum Index » Profile for alexdell » Messages posted by alexdell
Go to: