| Message |
|
|
Sa inteleg ca produsele Tetra nu sunt prea agreeate  am vazut mai multa lumea recomandand alte produse..JBL Eheim etc
Am primit Aqua Safe de la Tetra cadou atunci cand am luat acvariul..il pot folosi acum ca am amenajat acvariul si inainte de a baga JBl Filter Start?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Din pacate deja am bagat si 4 tablete de Crypto.
Referitor la pesti se pare ca trebuie sa renunt la Betta, am vazut ca se tin in pahare mici singuri dar nu mi-am inchipuit ca nu se impaca mai cu nicio specie de peste, pacat ca era frumos colorat.
Daca ar fi sa merg pe scalari cu ce specie de peste i-as putea combina? colegul Vereb mi-a zis sa ii las doar pe ei...
Era sa uit de lumina neoanelor , din cate am citit pe aici pe forum F18w/ 54-765-T8 nu este o lumina buna nici pt pesti si nici pt plante, am inteles ca L 18W/965 Biolux, T8 - Osram ar merge? sau imi recomandati ceva de la pet shop (doar ca am vazut ca au preturile piperate de la 25 ron la 65 70 ron)?
|
 |
|
|
Astept si alte sugestii, mersi 
|
 |
|
|
Imi plac tetrazonasii ca alearga mult sunt foarte activi, in acelasi timp imi plac si scalarii chiar daca abia se misca , la fel si beta  . Grea alegere
Mersi pt sugestii
|
 |
|
|
Am cumparat niste plante: nymphaea stellata, microsorum pteropus, vallisneria americana, egeria si hemianthus callitrichoides.
Am luat si tablete de fertilizare de la Tetra plant Crypto, sper sa le mearga bine plantelor
In viitor o sa vreau si pestisori. Imi plac Barbus Tetrazona , Scalarii, Beta splendes, Xiphophorus Helleri, blue Gourami, gupy, neoni (Paracheirodon innesi). Astept si alte sugestii de pestisori care s-ar potrivi in acest acvariu de 120 L si dupa o sa vad la ce ma decid.
Problema este ca sa ii combin astfel incat sa nu fie probleme in acvariu si sa fie rezistenti la apa din Bucuresti 
|
 |
|
|
Astept sugestii din partea voastra la ce s-a discutat aici
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/13325.page
Multumesc anticipat
|
 |
|
|
|
Multumesc pt sfaturi
|
 |
|
|
|
Da, este de la pet shop
|
 |
|
|
|
Ok, acum trebuie sa pun piatra de ornament..aceasta mai trebuie fiarta? Pe ea scrie piatra de acvariu/terariu, Jasper red stone se cheama
|
 |
|
|
|
Asa voi face, dar inca nu sunt lamurit cu pietrisul ..sa pun si restul pungii de pietris 2-4mm sau deja e prea mult?
Mai am cam 5 kg.
|
 |
|
|
Multumesc pt info. Am citit mai multe pareri in legatura cu acel aspirator electric ..acum nu stiu ce sa fac pt ca este destul de scump si deja m-am aruncat cam mult cu banii.
Ieri am vazut in Hornbach unul JBL parca la 50 ron , dar este pe acelasi principiu cu furtunul, adica trebuie sa versi apa intr-o galeata, nu stiu cat de eficient este, la pret este cate de cat mai bine
Mai am o intrebare...acum ma chinui sa arnajez acvariul si nu stiu ce strat total de pietris trebuie sa am in el.
Am pus substrat JBL AquaBasis plus + pietris 1-2 mm 10 kg, 2-4 mm 10 kg.
Din cel de 2-4 mm mai am cam 5 kg dar deja mi se pare destul pietris cam 5 in fata si cam 7 in spate , imi este frica sa nu pun prea mult
Si despre plantare nu prea stiu prea multe, nu stiu cum sa introduc plantele fara sa dernajez substratul fertil si sa se ridice mizeria. Din cate am citit as avea nevoie de o penseta sau merge si in alt mod?
|
 |
|
|
Spune-mi te rog, ca filtru extern, am vazut un jbl e700 si unul e900 sunt ok ? care ar fi mai bun ..sau daca sunt altele mai bune ca pret/calitate?
Ma uitam azi la un aspirator din acela eheim la vreo 50 ron ai idee daca functioneaza mai bine ca unul home made?
Nu mai stiu pe ce sa arunc banii
|
 |
|
|
Pietrisul a fost 18 lei 10 kg si am luat 2 pungi a 10 kg fiecare , una cu granulatie de 1-2 mm si alta cu 2-4 mm.
Sa inteleg ca ar fi mai indicat sa pun prima data pietrisul cu 1-2 mm ca sa nu se faca mocirla.
Culoarea este cea obisnuita gri cu maro cu alb sau ce culoare are piatra de rau
Nu mai am rabdare, vreau sa ma apuc acum de amenajat acvariul  )
|
 |
|
|
Multumesc 
|
 |
|
|
|
Pai trebuie sa va multumesc voua pt toate informatiile pe care le-am gasit pe forum .. Asa am ajuns la Hornbach si mi-am luat un acvariu complet echipat, aqua pro 80, ce contine;
- capacitate: 126 Litri
- 80x35x45H
- Incalzitor Jager 100watt
- Filtru intern EHEIM 2402
- Capac acvariu prevazut cu neoane 2x18watt
- termometru de sticla
- minciog
+ un pachet tetra start
Azi am fost si am cumparat substrat JBL AquaBasis plus
pietris 1-2 mm 10 kg, 2-4 mm 10 kg, magneti pt geam, ceva ornamente ( o piatra jasper rosu si ceva in forma de scoarta din plastic)
Acum trebuie sa ma pun pe aranjat substratul si pietrele doar ca nu stiu in ce ordine ar trebui. Pe punga cu aquabasis plus scrie ca trebuie acoperit cu pietre de 2-3 mm..
Substratul trebuie pus asa direct din punga? din cate am inteles nu trebuie spalat sau ceva de genul.
|
 |
|
|
|
Ma numesc Alex, am 26 de ani si sunt din Bucuresti.
Am mai avut doua acvarii pe la varsta de 14 ani, unul de 130 L si altul de 60 L. Din pacate am renuntat la ele dupa aproximativ un an de zile.
Acum sper sa dureze pasiunea mult mai mult si sa nu mai fac greselile pe care le-am facut atunci. Pe vremea aceea nu aveam nici macar computer ce sa mai zic de internet.
|
 |
|
|
|
Aseara am cumparat si eu un acvariu de la Hornbach exact ca cel al lui malynutza. Deocamdata am pus in acvariu doar apa , trebuie sa cumpar pietris si substrat pt plante (desi am vazut ca trebuie pus mai intai pietrisul). Aum ce sa fac sa scot apa? sau merge amenajat si cu apa deja in acvariu?
Mai am nevoie de:
- filtru extern (deocamdata merg cu cel intern pana una alta)
- o pompa pt curatat acvariul daca imi puteti recomanda ce fel de pompa sa iau.
- plante
- nu stiu daca sa iau sau nu solutie pt ciclare filtru
- neoanele ar trebui schimbate insa nu stiu daca este necesar inca de la inceput
- hranitor automat - o recomandare dar sa nu fie foarte scump
Daca mai aveti si alte sugestii . Multumesc
|
 |
|
|