[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nilsen
Forum Index » Profile for Nilsen » Messages posted by Nilsen

"Nu iti bate cuie in talpa daca nu te doare" Sau mai bine zis pana nu ai probleme in acvariu, de ce vrei sa ti le creezi singur?
Pana la urma de unde i-ai cumparat pe cei 12 Rummy?
pana se acomodeaza sunt fricosi.
Stiti daca gasesc vreun magazin de unde pot cumpara plante pe la piata muncii?

Da sunt doua magazine : Cum vi de la metrou Muncii in directia catre Iancului pe dreapta
ANIMAL HOBBY (vezi ca nu are firma afara)
Adresa: Str. Ing. N. Slaniceanu nr. 1(lânga Pasajul Muncii)
Telefon: 021/320.66.15 sau 021/410.27.22 .
si
Apoi iesind din nou pe bulevard catre Iancului este REEF AQUARIUM S.R.L.
STR. SAVULESCU ALEXANDRU,ARH. nr. 4 TEL 021-320 2088
Program de lucru Luni - Vineri: 10:00 - 20:00/ Sâmbata: 10:00 - 14:00/ Duminica: Închis
@ malynutza: Ce pot sa fac sa nu mai iasa din clema cu care e prins de acvariu?

Nu inteleg cum din clema, nu are ventuze? daca poti pune o poza cu el.
Ai aici si un filmulet poate te ajuta...http://www.youtube.com/watch?v=ih6zhrjnSYY&feature=related
Esti de treaba! Asa este bine,sa ne ajutam intre noi, mai ales pe cei noi!
Buturuga o lasi 1 saptamana in apa si arunci zilnic apa. Neoane dedicate pentru acvariu gasesti la Reff aici http://www.reef.ro/catalog/contact_us.php
Vezi aici: http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2 dai un clik pe imagina care este asemanatoare.
Nu te crampona numai de duritatea carbonica KH este duritate temporara, nu se analizeaza separat cum vrei tu, este legat de PH respectiv GH singurul lucru ce se poate concluziona este: cu cat mai mare valoarea KH cu atat mai rezistenta va fi apa din acvariu la schimbarile de PH. Citeste aici : http://www.planteacvariu.ro/apa.html ca sa intelegi mai bine. Toti parametrii acestia influenteaza pestii si plantele.

@kimi ar revenind la problema mea, e asa rau PH 8? Tinand cont ca e STABIL!?!?

In acvaristica se lucreaza cu valori cuprinse intre 5 si 9, ce este sub 5 sau peste 9 sunt cazuri rare, sunt foarte toxice pentru majoritatea pestilor. Nu zic ca este periculos un astfel de PH depinde de ce pesti ai ti-am spus, dar pentru pestii tai actuali, totusi este un PH mare(ai plante in acvariu?), in acvariu, valoarea pH-ului nu ramane constanta ci se modifica tot timpul, in functie de procesele biologice care au loc in acvariu. Monitorizeaza periodic PH-UL si iti recomand sa il scazi pe cale naturala (nu cu solutii chimice din comert)adica:adaugi o buturuga,faci aditie de Co2 si amestec cu osmoza.
@ Humbert: ph scazut tine totusi amoniacul din apa intr-o stare putin toxica, asa cum scrie in citatul de mai sus.
in mom cand ph-ul creste, amoniacul devine foarte toxic si ucide tot.

Ai incurcat borcanele Amoniu cu Amoniac : Amoniu apare in prima etapa in ciclul azotului prin descompunerea materiei organice. Se compune din proteine, care sunt transformate de bacterii in amoniu. In plus, pestii elimina reziduri in fiecare zi, sub forma de amoniu. Amoniu este non-toxic, dar, cu cresterea pH-ului, este transformat in ammoniac (NH3) care este toxic (este cazul lui.....alexnbv "iar pana a doua zi dimineatza PH-ul a urcat de la 6.1 la 7.3."). Cu riscul de a ma repeta, ar trebui sa ne spuna care au fost si sunt toti parametrii apei ca sa putem spune ce a fost sigur, asa doar presupunem.
Este greu sa dai o explicatie daca nu ai toate datele problemei, da mai multe date, in acest stadiu cel mult putem da cu presupusul.
Pune o poza cu sanitarii poate doreste cineva sa-i adauge la el in acvariu. :-)
De 20 de ani de cand am acvariu nu am auzit de la cineva si nici nu am citit intr-un tratat acvaristic asa ceva. Ca sa vi tu acum sa-mi spui sa fac zilnic schimb de apa in perioada cilarii ca asa ai citit sau a zis X-ulescu pe forum si eu sa o iau de buna, asta este prea mult. Daca imi aratai o carte sau un articol semnat in care sa se specifice ce ai gasit tu pe forum, atunci chiar te credeam, dar asa , imi pare rau ca te deranjez eu zic ca sunt deschis la nou, recunosc mai conservator, acvaristica a evoluat foarte mult dar haide sa nu mai calcam in picioare unele lucruri care se fac de ani de zile in acvaristica si sa nu acuzam sau sa spunem de cineva, pe care nu-l cunosti,ca mai bine sa nu se bage. Acest forum este facut pentru a discuta constructiv despre acvarii nu sa te ambitionezi ca sa faci remarci si observatii si sa dovedesti ca ai dreptate, in final fiiecare citeste si aplica ce crede el de cuvinta.
Rog cititorii sa scrie aici pe forum daca au schimbat in perioada setarii (ciclarii) apa zilnic! Este ridicol, daca sa-ar cicla asa mai repede iti dai seama ca toata lumea ar fi schimbat apa si de 2 ori pe zi numai sa vada pesti in bazin.
Revenind la subiectul nostru: Daca doresti sa afli ca este sau nu este, ciclat acvariul, se face cu teste picatura (nu cu 5-1, care este bun doar ca sa iti faci o imagine de ansamblu) atunci cand amoniacul nu mai este detectabil, nitritul nu salta de 0,5 mg/l iar nitratul este pe la 20-30 mg/l ne apropiem de un acvariu ciclat. Constanta valorilor certifica succesul setarii,am spus de nu stiu cate ori ca echilibrul este vital intr-un acvariu, mai bine nu te bagi daca nu ai experienta.(sau probabil vei avea si aici ceva de comentat sau de atras atentia).

Care teste 5-1
Iti spun sigur ca poate intr-un an vei reusi sa setezi un acvariu daca schimbi apa zilnic.
Nilsen wrote: @ Kimi: Schimbam apa foarte des - 25% zilnic

De aici au inceput "belelele" in setare (fara pesti) nu schimbi apa deloc ca acvariul sa intre in echilibru, schimband zilnic nu mai avea timp sa se echilibreze si asa ai prelungit perioada de ciclare. Acum cu pesti acvariul incepe sa recupereze ce a pierdut, este destul de riscant pentru pesti, acum trebuie sa fii cu ochii pe ei si pe apa mai tot timpul ca sa nu apar vreun dezechilibru.

De aici am tras concluzia! Tu vrei sa-mi spui ca un acvariu in care se schimba apa ZILNIC 25% ESTE UN ACVARIU COMPLECT CICLAT????
@ ReBella: acvariul e neciclat

Nu pot sa inteleg de ce imi pui in gura niste cuvinte pe care nu le-am spus si am mai intalnit treaba asta si la alti colegi care nu pot sau nu vor sa citeasca cu atentie.?
Eu am zis : INCA ciclat = asta inseamna ca este ciclat dar nu deajuns.
NH3 ce zici tu acolo ca este 0, iara eu nu am zis asa. Se pare ca incurci borcanele: NH3 =AMONIAC iar eu m-am referit la NH4=AMONIU iar amoniu este non-toxic, dar, cu cresterea pH-ului (cazul lui), amoniul este transformat in amoniac (NH3) care este toxic.
Te rog frumos,sa nu mai faci referire la mine la ce scriu ca nu este frumos mai bine imi spui PM si iti explic.

Adriana draga, ai deja acvariu plin Pentru pestii care ii ai tu in prezent ai nevoie de 196 de litri.
Daca renunti la cei doi sanitari de 15 cmm (atat banuiesc ca au de ai zis ca sunt mari) si daca guramul pe care il ai este dintr-o specie care creste 5-8 cmm,atunci ai mai putea baga 2 scalari +1 al tau si tot la 196l ajungi.
Depinde ce decizi cu sanitarii!, ca sa te bucuri de scalari.
Scalarii sunt niste pesti semi-agresivi acum nu stiu ce ai in acvariu dar masculul dominant il va alerga din cand in cand pe alt mascul.
Succes!

@ Radek: Cum se impaca melcii de substat cu incalzitorul de substrat?

Nici o problema, daca ai substrat considerabil, nu te gandi ca vor sapa pana la incalzitor, melcii se acopera singuri cu nisipul pe care il vei pune pe substrat si sunt sensibili la variatii de temperatura mare.
Nu iteleg de ce ai mai deschis topic daca deja ai luat o decizie ?
Macar ai incercat ceva tratamente, mai ales ca acei neoni aveau si pofta de mancare cum zici tu......... sau ai ales partea cea mai usoara
Are dreptate ReBella daca boala era contagioasa ce faceai?

Forum Index » Profile for Nilsen » Messages posted by Nilsen
Go to: