Message |
|
Ti-ai dat singur raspunsul 
|
 |
|
Sal,
Am o problema cu hemigrammus rhodostomus la modul ca au pete perfect delimitate, rotunde si de culoare alba pronuntata in jurul gurii si pe corp fara textura filamentoasa, doar pete... mi se par mai mari decat petele de ichtia si nu atat de dese deci tind sa cred ca nu e vb de ichtia. Banuiesc ca este o infectie fungiana. Am o varietate mare de pesti in acvariu si doar ei au aceasta problema. As incepe un tratament cu jbl fungol iar printre atentiunile de la prospect nu ar fi tocmai ok pt creveti si nevertebrate.... V-ati lovit de asa ceva; ati folosit tratamentul de la jbl cu creveti in acvariu?
|
 |
|
Sal,
Dizolva-le separat ca sa poti sti exact ce proportie de fertilizant adaugi in acvariu. Pe acest site http://www.aquaticplantcentral.com gasesti la submeniul fertilator toate detaliile legate de proportii dupa o prealabila logare.
Succes!
|
 |
|
Sal,
Te ajut eu cu vesuvius, nu-i gasesc locul in acvariu nici sa ma bati, asa ca sunt bucuros sa ti-l donez ....
|
 |
|
Sal,
Cand vad toninele tale ma reapuca dorul de ele... Sunt niste plante ''ciudate'' in trecut le-am inmultit ca pe valisneria. Acum le-am incercat de cateva ori fara succes de adaptare desi am aceleasi valori in acvariu... kh sub 4 ph acid substrat acid etc (cam ce le place lor). Cand bagi coasa prin setaceum si belem da-mi de stire ca ma bag si eu la cumparare... Sincere felicitari pentru bazin arata foarte bine!
|
 |
|
Sal,
Daca are gris. e usor de vazut prin punctele mici si albe de pe corp. Ramirezii sunt pesti dificili de crescut care au nevoie de un ph acid si o calitate foarte buna a apei.
|
 |
|
Sal,
Este foarte ok sa-ti doresti hemianthus cuba, e o planta frumoasa numai ca este pretentioasa la lumina, necesita co2 etc, cum a zis si colegul muxynio, mai multe detalii despre acvariu ne-ar ajuta sa te ajutam...
|
 |
|
2 aduce si cu anubias lancelota - daca este anubias scoate-o din pamant ai sa o sufoci, prinde-o pe un suport gen piatra buturuga etc.
|
 |
|
Sal,
A treia mi se pare a fi mayaca fluviatilis ?!
|
 |
|
Sal Narcis, nu am incercat ferotabs asa ca nu pot sa-mi dau cu parerea daca e ok sau nu dar ferropolul este cam aceeasi treaba nu? - poate ma insel. Am renuntat la easy life, si am trecut pe ferropol si ferropol 24. Mi se par mai bune.
|
 |
|
@petre79 urmatoarele poze vin fara termometru
@Cosmin - multumesc frumos!
|
 |
|
Sal,
Iar ca si completare la ce a spus colegul nostru stefanp sa nu schimbi niciodata toata apa din acvariu, decat aprox 30 % saptamanal, apa statuta macar 24 ore pentru declorinare. 25 grade e suficient. Ca si idee, vanzatorul de la care ai cumparat mai ales acel pietris rosu este un comerciant nu un acvarist...
|
 |
|
Salut,
Revin dupa ceva pauza cu noul setup si anume acleasi bazin 150 50 50 co2 cu ph controller, filtru eheim 2078, incalzitor de substrat, 4 neoane 80w t5 2 midday si 2 aquaflora giesemann, substrat manado cu florapol, fertilizare easy life.
Cateva poze:

|
 |
|
@narcis Salut, asta scrie pe prospecte si asta am si urmat initial, in acvariu am limnophila aromatica dupa care ma iau fara sa gresesc si anume dupa schema lor limnophila mea era verde-galbui, am marit doza si a ajuns sa fie spre rosu mai ales in primele 2 zile cand adaugam ferro. Testul de fe imi arata 0.1 mg/l. Nu stiu care-mi papa atata fe dar il papa. Am sa renunt la micro de la easy life, aveam rezultate mult mai bune cu ferropol de la jbl la modul ca aveam plante mult mai rosii. No3 am 10mg/l, PO4 nu stiu sa-ti spun ca mi s-a terninat testul. Ph 6.4. Nu stiu daca e surplus sau nu ... dar plantele se simt bine iar alge care sa deranjeze prea mult nu sunt. Testele sunt sera.
@scorpionul Sarbatori fericite si tie, Doamne ajuta!
|
 |
|
@ daniel12 corelarea dintre kh si bba ar fi fluctuatia de ph prin lipsa de buffer. Cu cat e kh-ul mai mic cu atat mai putin co2 poti dizolva fara sa afectezi ph-ul. Ma gandesc ca daca maresti aditia de co2 e exact ca si cum le-ai da vitamine plantelor - creste pofta de mancare, crescand pofta de mancare bba-ul ramane in urma. Am observat ca-i place po4 in mod deosebit la modul ca infloreste vazand cu ochii daca este un dezechilibru intre po4 si no3 sau daca nivelul fosfatilor este mare; ar fi interesant de observat daca s-ar ridica nivelul nitratilor iar nivelul fosfatilor sa ramana spre 0 daca ar afecta-o in vreun fel ?! Legat de expunerea la lumina am ceva bba si pe cablul incalzitorului de substrat care este ascuns complet de didiplis ... umbrita total.
|
 |
|
Lumina 4x80w - 320w - 1w/l, Fertilizare macro: k2so4 10ml zilnic, no3 5 ml zilnic, po4 10 ml zilnic; micro profito zilnic 15 ml si ferro 30 ml de 2 ori pe saptamana, easy carbo 25 ml zilnic. Lumina naturala nu bate direct in el. Filtrul are 1850 l/h. Nu sunt infestat de bba, am spus la modul general unde-mi apare. Legat de dezechilibru cel mai rapid se observa la plante la care nu am nici-o carenta, Alge acum nu mai am decat putin bba pe spraybar si skimmer, melcii au fost prinsi si luati la frecat  ). inca o data nu contrazic acel site este absolut logic ce scrie acolo dar raman la parerea ca aceasta alga este una atipica: apare atat unde nu exista curenti atat unde bate musonul, atat unde e lumina puternica atat unde e lumina foarte slaba. Personal m-am lasat pagubas sa incerc sa o elimin din acvariu o tin sub control prin easy carbo si cam atat. Merge arsa si cu h2o2 dar am la activ doua deciclari partiale si m-am lecuit.
|
 |
|
M-am confruntat cu 3 tipuri de alge bba, gsa si staghorn. Gsa imi apare pe geam cand scap no3 mai mult, nu ma deranjeaza cu un card o rezolv in 2 secunde, legat de staghorn am kh2 la robinet si dezechilibru de calciu. Am renuntat sa mai adaug mg, am crescut no3 am bagat os de sepie pt mineralizare si mi-a disparut dupa 2 sapt complet din acvariu. Ce vreau sa spun este ca daca pt celelalte alge exista clar o cauza si un efect, pt bba nu se aplica... Cel putin eu nu i-am gasit spilul...
|
 |
|
@ Ionut Godea Acvariu lmeu arata in felul urmator:
Iluminat giessemann 2x aquaflora 2 x midday, filtru eheim 2078 plin cu siporax, ph controller, apa de la robinet statuta, acvariul are 320 l net, feritilizare gama completa easy life, shimb de apa saptamanal 50% in doua transe, easy carbo 30 ml zilnic! Ca sa ma fac inteles, nu contest cele zise de acest site sau de orice alt site - daca faci toate lucrurile zise de ei aceasta alga o tii sub control, dar sa scap de ea definitiv din pacate la mine nu a mers. Imi reapare pe substrat, pe melci (poate radeti dar asa e), pe plantele cu crestere lenta pe hardware si pe geamul din spate.
|
 |
|
@Ionut Godea, e foarte ok ca la tine a mers una dintre metodele pe care le-ai gasit pe net sau oriunde, la mine nu au mers desi am un acvariu destul de intretinut schimburi de apa regulate aditie de ec filtrare biologica buna ph controller giessemann ca si lumina etc... aici tind sa-i dau dreptate lui daniel, nu m-a convins nici-un articol citit ca ai putea sa scapi definitiv de bba... iar asta pe incercate si probate... In cazul asta, pt mine o initiativa cum este cea luata de Antoniot sau anumite concluzii trase de alti forumisti pe baza propriei experiente e bine venita!
|
 |
|
Sal,
Aceste forumuri sunt facute ca sa invatam unul de la celalalt din experienta fiecaruia, prin studiul unuia, al altuia etc... Ceea ce faceti voi acum nu e deloc ''Ordem e Progresso'' e doar cearta fara un final pozitiv... Exista si un prv unde va puteti parui  . Ideea topicului este buna mai ales ca Antoniot s-a oferit sa faca acel experiment de unde se pot trage cateva concluzii, haideti sa nu-l stricam.
|
 |
|