[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
primul acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
redvirus
Junior member

IP:

salut,
asa cum am scris in titlu sunt la prima experienta de acest gen si as vrea sa pun cateva fotografii sa-mi spuneti si parerile voastre. ce ar mai trebui sa fac sau ce n-am facut bine.
in primul rand acvariul este un startup 40 de 25L, cu un substrat de la Tetra Plant (complete substrat), vreo 3 kg de pietris rosu, 3 plante cumparate de la magazinul din piata (nu stiu ce fel de plante sunt; le-am luat la indicatia vanzatorului), bineainteles, un castel la indicatia pustoaicei mele, si in rest filtru si incalzitorul sunt cele venite in dotarea standard (nu stiu cat de ok sunt). am luat astazi si 6 buc pesti: 2- corydoras aeneus; 2- poecilia latipina si 2- Xiphophor maculat.
as vrea sa va intreb pentru inceput cat de des trebuie sa schimb apa si in ce proportie, si care ar fi procedura.
filtru mi s-a spus sa-l curat cam la 2 saptamani.
incalzitorul sa stea pe 27-28 de grade.

cam asta ar fi. astept criticile voastre

p.s daca puteti sa-mi spuneti si mie cam ce-ar fi infractorii din acvariu : masculi, femele.... multumesc
[Thumb - DSCN0710.jpg]

[Thumb - DSCN0883.JPG]

[Yahoo!]
redvirus
Junior member

IP:

si restul de poze

la sanitari n-am reusit sa-i prind pe amandoi sa-i pozez, sau oricum nu ceva care sa se vada bine.
[Thumb - DSCN0877.JPG]

[Thumb - DSCN0858.jpg]

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

In primul rand, schimba pietrisul rosu. Pune ceva maro, negru, alb, cum vrei, dar sa fie natural.
In al doilea rand, scoate castelul (incearca sa convingi fetita).

Filtrul merge non-stop. Se curata cand scade debitul prea tare. Si se clatesc buretii intr-o oala cu apa din acvariu, usurel.
Incalzitorul e de ajuns sa fie setat la 24-25 grade celsius.

Citeste despre ciclare. Si cat mai mult de la "categoria incepatorilor".

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
redvirus
Junior member

IP:

multumesc. ideea haioasa e ca s-ar putea sa raman fara castel cu ajutorul pestilor, care deja i-au dat atacul. vad ca cei 2 albi s-au pus hatarati pe el si il cam papa.
[Yahoo!]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Oribil. Ca tot astepti critica. Nu stiu la ce-ti foloseste dar na
georeo
Member
[Avatar]

IP:

Sal,

Iar ca si completare la ce a spus colegul nostru stefanp sa nu schimbi niciodata toata apa din acvariu, decat aprox 30 % saptamanal, apa statuta macar 24 ore pentru declorinare. 25 grade e suficient. Ca si idee, vanzatorul de la care ai cumparat mai ales acel pietris rosu este un comerciant nu un acvarist...

nihil sine Deo!
redvirus
Junior member

IP:

da, corect asa e. sunt comercianti, vand orice, ideea e sa vanda. prinde unul ca mine care n-are experienta si vinde produse pe care le are pe stoc de mult timp. dar asa inveti.. iti mai iei una dupa cap si data viitoare nu mai repeti greseala.
si critica foloseste, uite, toti care au dat un sfat mi-au zis de pietrisul rosu. corect. data viitoare punem altceva.
puteti sa ma ajutati si cu pestii? ce sunt? femele, masculi?

si cu plantele? pe cea rosie am s-o scot de acolo si am sa pun altceva. oricum n-am mai ramas mare lucru din ea. in 3 zile i-au cazut toate frunzele. acum le alearga pestii prin acvariu.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Viviparii as fi tentat sa iti spun ca sunt femele, dar daca ai putea sa prinzi o poza mai clara cu burta, ar fi bine. Cory nu stiu sa-ti spun.

Asa e, vanzatorii vor sa vanda si profita de tine daca nu stii. Nu-i problema, pentru asta suntem aici, sa dam sfaturi si critici (dar constructive).

Pietrisul te-as sfatui sa il scoti acum, inainte sa se cicleze bazinul, ca sa nu il deciclezi.

Si repet, apuca-te sa citesti de la "categoria incepatorilor", topicurile de sus, dupa care jurnale. Vei gasi multe multe informatii utile. Dupa care noi iti raspundem punctual la unele chestii, caci e dificil sa scriem cap-coada tot.

In principiu, pentru plante e un pic mai complicat, ai nevoie de lumina si fertilizanti. Dar trebuie corelati si vei intelege dupa ce citesti despre ei.
Ca idee, ce lumina ai? Fertilizezi cu ceva?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
danyh4you
Member
[Avatar]

IP:

Xifo sigur sunt femele.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: