Message |
|
Asasini ai?
|
 |
|
@Antoniot, astept cu interes rezultatul final.
|
 |
|
Ca sa mai descretim fruntile intunecate de bba, am 2 melci pomaceea care s-au imblanit calduros cu un strat generos de bba ca deh.. a venit iarna. De lene sau de putoare ce sunt nici pana acum nu i-am prins sa-i las ''dezbracati''.
|
 |
|
@ bobiciupe din cate stiu la un nivel cat mai mic al ph-ului bba-ului nu-i prea convine ... legat de filtrarea biologica ai mare dreptate... dar eu unul am eheim 2078 plin cu siporax... aspir la greu substratul pana nu mai e urma de ea si tot reapare... era sa uit... am ph controller nici vorba de fluctuatii de ph.... Cred ca motivul aparitiei ei este pur si simplu valori prea mari ale nutrientilor in special al po4.
@daniel12 incearca sa folosesti prafuri separate no3 po4 k2so4 ... dar asta mai implica ceva teste. Legat de curenti ... se spune ca apare acolo unde nu sunt curenti mari insa mie mi se dezvolta mai ales exact pe spray bar unde bat 1850 l /h.
|
 |
|
Alga asta nenorocita la mine apare pe substrat ... am manado si oricat as aspira la el ... apare la loc... Nu-ti apare pe plantele de care spuneai ca au ritm de crestere mai rapid... De cand ma stiu nu am putut sa scap definitiv de aceasta alga... am ars-o cu easy carbo sau cu h2o2 dar de fiecare data a reaparut. Tot ce poti sa-ti spun este ca atunci cand ai nivelul mare de po4 coroborat cu no3 mic alga prolifica.
|
 |
|
este micro
|
 |
|
Sal,
In principiu ma intereseaza doar tonina belem, pe langa m-ar mai interesa setaceum, rotala wallichii, pogostemon helferi. Poate ma mai leg si de altceva in fara de ce ai la vanzare.
|
 |
|
Chiar nu exista nic-un binevoitor sa ma ajute cu un fir macar de pogostemon? Sau macar sa-mi spuneti daca ati vazut in vreun pet shop....?
|
 |
|
Sal,
In primul rand dozeaza fertilizant dupa ciclarea acvariului unde valorile nutrientilor sunt mari.
Fertilizantul ferropol este micro (concentratie principala de fe) - un fertilizant foarte bun raportat la pret, vei mai avea nevoie si de macro. Dozajul se face in functie de cerintele acvariului tau - daca este plantat la greu in gral se mareste doza recomandata de producator in functie de cat iti papa plantele, daca este plantat mediu e bine sa urmaresti prospectul producatorului. Eu unul dozez /7 adica zilnic din cantitatea recomandata saptamanal. Esentialul este ca fiecare acvariu in parte reprezinta un microsistem si fiecare are cerintele lui de aceea sunt esentiale testele de apa.
Succes!
|
 |
|
Sal,
Sunt interesat sa cumpar aceasta planta, numai bine!
|
 |
|
Filtrul s-a vandut, multumesc pentru postare!
|
 |
|
Sal,
Spre vanzare eheim profesionel II 2028, cu medii filtrante incluse eheim si jbl siporax.
Filtrul are 2 mici probleme care nu-i afecteaza functionarea, mai multe detalii pe prv.
Pret ne-negociabil 350 lei costurile de transport fiind suportate de cumparator, motivul vanzarii upgrade la un eheim 2078.
Multumesc!
|
 |
|
Planata arata foarte bine cand am bagat-o in acvariu ... la mine s-a intamplat ceva cu ea de nu s-a adaptat... a murit planta mama si au plecat lastari din ea care arata ca in poze ... Rotundifolia e planta foarte usoara si cu crestere rapida pe cand ciudatenia mea creste ca mersul melcului... si o am de 4 saptamani in acvariu
|
 |
|
Sal,
Am cumparat dintr-un shop rotala sp araguaia (asa scria pe eticheta) si chiar arata ca rotala araguaia, am bagat-o in acvariu si acum arata ca rotala rotundifolia si se comporta ca rotala sp green adica creste pe burta nu in inaltime... Chiar nu stiu ce rotala e ... sa fie rotundifolia si la lumina multa(1w/l) creste pe burta si nu dreapta?
photo hosting sites
images
|
 |
|
De multe ori bacteriile se linistesc si ajung din nou in filtru, eu unul nu am putut scapa de apa laptoasa fara sa ajustez lumina (black out), am incercat si metoda ''babeasca'' cu betisoare de salcie si tot degeaba. Iar legat de schimburile de apa, raman la parerea ca va inrautati situatia prin prisma ca acele bacterii se hranesc cu oxigen iar lumina le ofera fotosinteza. Legat de schimbul de apa, asa este daca nivelul amoniacului si nitritilor este prea mare si risti sa otravesti pestii insa nu va rezolva problema.
|
 |
|
Omul nu a spus ca acvariul este deciclat ... nu a facut testele ... din ce spune ar fi iesit bacteriile din filtru ...
|
 |
|
Cu schimburile de apa nu o sa rezolvi problema... ba chiar ai sa o inrautatesti, cel mai sigur scapi cu un black out de 3 zile sau cu un uv.
|
 |
|
Vestea buna la cladophora este ca nu este invaziva asadar daca reusesti sa o indepartezi manual in mod normal nu vei mai avea probleme sa reapara. Alga asta de obicei '' se imprumuta'' cu o planta cumparata. Iti doresc succes.
|
 |
|
Ok, ce vroiam sa spun este ca m-am confruntat cu alga asta si cel mai bine e sa ''sfatuim'' din experienta ... cladophora e cosmarul acvaristului - black out nu, easy carbo nu ... iar in cazul in care ajunge pe moss e clara treaba. Cand ai cladophora in acvariu tot ce este infectat trebuie scos . Stii vb ''boala lunga moarte sigura'', cateodata varianta de re-setup poate fi mai putin costisitoare mai ales ca ai un acvariu de dimensiuni reduse.
|
 |
|
Salut,
In cazul in care ai probleme mari cu cladophora ai doua posibilitati 1 sa o indepartezi manual 2 re-setup ... e o alga pacatoasa si nu o vei scoate la capat dupa cum vad din poza ...
|
 |
|