| Message |
|
|
Gabriel wrote:Pam pam  (ca sa parafrazez un coleg de forum si de oras
Gabriel wrote:Astazi am montat 4 T5-uri ATI de 24w pe doua lampi Hagen GLO.
Una are
1 x Coral Plus
1 x Blue Plus
Cealalta are
1 x Coral Plus
1 x Purple Plus
As numi combinatia asta de LED-uri cu T5-uri "the best of both worlds".
ma bucur pentru fericirea ta.
Gabriel wrote:Mi-a soptit o pasarea  (sa nu ne amendeze CNA-ul  ) ca la auzul acestor schimbari cel putin un coleg (tot de oras  ) isi va adauga curand T5-uri la led-uri
Sssssssssst - nu va spui cine.
mie i-mi poti spune, ca nu zic la nimeni.
|
 |
|
|
Gabriel wrote:Dom' Popescu,
Sa mor io daca nu-ti fur o bucata din acroporele alea cand s-or face cat o farfurie
Mai dom" Cojocaru , am zis si o mai repet inca o data, pentru tine......... ori si ce ,......... si ori si cand.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
kirucd wrote:Cat ai nitratii si fosfatii?
Eu am scapat de cyano cu Coral Snow si Zeobak de la Korallenzucht la sfatul lui Gabriel.
Dar trebuie sa ai si nutrienti cat mai putini.
O zi buna,
Dragos
ultimele teste nu mai tin minte ce valori au dat , dar ce pot garanta este ca eram in grafic , acum am sa le mai repet pentru a vedea ce si cum.
acum si o poza facuta de mine cu o pricepere de ascuns la spate. nu ma pricep si gata, asta e.realitatea este alta decat ce va voi arata din ce se poate vedea mai jos( asta daca se poate vedea ceva).

|
 |
|
|
koala wrote:Poza nr. 3... e un Z. desjardinii sau un Z. veliferum?
z.veliferum. pistruiatul asa cum ii zice ficamea.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
kirucd wrote:
Ce inaltime ai intre sump si display?
1,2 m, deci cam pe acolo.
kirucd wrote:Si inca o intrebare, cat matrix ai in reactor si ce debit de apa prin reactor?
2l ,si mai bag inca 1 l , incape lejer , reactorul este destul de mare.
debitul este de 600 l / h.
|
 |
|
|
acest bazin este un capitol incheiat , totul a fost mutat in unul nou.
Acvariul de display :180x54x54 sticla ultraclara 10 mm cu intaritura , fata, si laterala stanga care este la vedere,finisata profesional. , overflow Bean Animal.
Sump: va ramane cel functional de un an la actualul bazin, 120x45x40 din care 35x40x45 DSB si voi incerca sa compensez cu BioPellets.
Refugiul: va fi inbunatatit cu Live sand amestecat cu Refugium Mineral Mud
Reactoare : carbune activ, Rowaphos , matrix ,
Reactor ce calciu: ATB KD 150
Skimmer: Ocean Skimm 1600
Recirculanta : EHEIM 5000
Completare apa evaporata : Aqua Medic SP 3000 Niveaumat
Piatra cea din acvariul vechi

|
 |
|
|
stiam eu ca trebuia sa intrb ceva mai inteligent .
|
 |
|
|
arata intr-un mare fel,defapt nici nu ma steptam sa dea altcumva la cat tii tu cu partea de estetica (schimband sticla pentru o banala ciobitura ).
spor in continuare.
pana la urma ce solutie ai gasit la partea cu decorul, cum vei confectiona coloana de piatra ? sau ai renuntat la ideie ?
teava de la retur, full-sifon cat si de la "Open Channel ", care intra in sump banuiesc ca nu vor ramane atat de lungi , dar tu stii deja asta asa ca ....ma las..
numai bine.
Costi,
|
 |
|
|
scuze pentru intarziere, dar proiectul a avansat si bazinul este deja la ciclat.
o prezentare pe scurt.
display-ul 240l + 200 l sump
substrat-spartura coralifera 1-2
lumina deocamdata am ajuns la 2h/24/ un singur tub 15000K si 10h/24h refugiu
totala 4x54w T5
sump -cu trei compartimente plus DSB 50l luminat 2x11w , substrat Live Sand, Aragonite, piatra vie si cateva maini bune dintr-un DSB stabil,si alge
skimmer- instant Ocean skimm 1600
reactor de calciu ( ete dar acum nu il folosesc )
pompe de curenti-2x Nano Prop 5000 cu controller + inca una care nu stiu cum se cheama
doua filtre, unul cu incarcatura absorbanta si celalalt cu Matrix pentru bacterii
piatra vie aproximativ 15Kg + inca pe atat uscata
pompa recirculanta Eheim Compact 3000, 1500-3000 l/h
sistem de complectare a apei evaporate Aqua Medic SP 3000 Niveaumat
adaos bacterian regulat Special Blend si Nite Out II
sper ca nu am uitat nimic.
am si niste imagini pe etape.

|
 |
|
|
|
in decursul putinilor ani de experienta in acvaristica am avut si inca mai am nenumarate bazine plantate, dar un reef mi-am dorit din totdeauna.
iata ca am ajuns si aici , am luat hotararea sa sa ma apuc de treaba dupa ce l-am vazut si pe al lui Ciprian.
bazinul va fi unul de 240 l + 200 l in sump
in stand vor fi cam tot de ce este nevoie pentru buna derulare a sistemului
din lipsa timpului pe care il am la dispozitie in acest moment voi reveni cu amanunte
|
 |
|
|
in sfarsit,  am patru pui.sper ca de aici in colo sa nu se mai opreasca, sa creasca si numarul puilor care supravietuiesc pentru ca totusi patru pui mi se par cam putin.
numai bine.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
dupa inca o luna , fara nici o fertilizare,doar cu un schimb de apa 5l la doua zile, aditie de co2 1 bula / 3 sec, un KH de 0-1,ph 6.7,
se prezinta asa:

|
 |
|
|
scificuss wrote:  Lauda ca lauda, dar neste detalii din astea nesemnificative gen chimia apei, o fertilizare, lumina, etc. Stii tu.
PH-6.3
KH-4 vreau sa il scad pana 1-2
NO2-0
NO3--8-10 cam neclar, sub 8 nu este sigur
PO4-0.25 acum o saptamana , acum l-am ridicat aproape de 0.8
Fe-0 niciodata nu a iesit fierul la test cu fertilifarea de la ADA
lumina 4x54W T5-uri cu reflectoare, trei tuburi JBL plus 1 juwvel High-Lite Day
substrat ADA Aqua Soil Amazonia II Powder + ADA Power Sand M
fertilizare : ADA Green Brighty Step 2
ADA Green ECA
ADA Green Gain
ADA Green Brighty Special Lights
EasyCarbo
Easy-Life K
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
cu mici modificari, dupa o luna arata asa.

|
 |
|
|
dogibeer84 wrote:Felicitari pentru creveti! sunt de o calitate foarte buna.
mersi , i-mi pare rau pentru crvetii tai ca i-ai pierdut.
ai mei vad ca deocamdata se simt bine la 22/23 de grade si un KH de 1 spre 2 ,in bazinul mare.
au inceput sa iasa mai des la ciugulit si toata ziua umbla de "colo colo"

|
 |
|
|
|
ceva grade au cei drept,cand am intrebat inainte de comanda, m-iau spus ca au A, si sunt intradevar printre ei si mai frumosi.
la mine vad ca sunt bine , de hranit am tot vazut eu ciugulind in aproprierea de unde cade pastila , dar nu pa toti.ies la colindat mai mult dupa ce se sting luminile, ziua sunt mai scumpi la vedere, stau mai mult ascunsi pe sub plante si pietre.
vezi ca ti-am dat un PM
|
 |
|
|