[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: costi08
Forum Index » Profile for costi08 » Messages posted by costi08
acum cateva zile valva care se alimenteaza separat si opreste injectia de co2 odata ce se sting si lumnile comandate de priza programabila nu mai functioneaza, as vrea sa imi acizitionez un ph control. intrebarea este ,daca iau un ph control mai este necesara aceasta valva ? sau acesta isi face treaba singur?
neonii sunt mari , si chiar nu le incap in gura , cat s-ar chinui ei sa ii potriveasca
mersi,scalarii nu mai sunt in acest bazin.
mai revin si eu cu niste poze

image

image
atunci care ar fi recomandarile ?
1.ar tebui sa im-i cumpar o butelia mai mare. de cat sa fie?
2.in cazul ca intru in posesia unei butelii mai mare, trebuie sa scimb si regulatorul de presiune? s-au il pot folosi pe cel care il am deja si care il foloseam la butelia de 500 gr ? o rezista?
acum ca mi-a trecut si eram hotarat sa trec la sterile parca nu prea as dori sa o fac.( nu degeaba au pus nemtii acea supapa sa ma las de plantate) si vreau sa achizitionez JBL Proflora m2000 - Butelie reincarcabila 2 kg, cine stie daca este compatibila cu Regulatorul de presiune pe care il detin si care mi-a fost livrat la cumpararea intregului sistem care il foloseam la botelia de 500 gr.

wizzard_6 wrote:Pentru cultura mea generala as vrea sa intreb dupa cat timp dupa ce ai incarcat butelia ai ajuns cu ea acasa si s-a deschis supapa? Ma intreb de ce nu a cedat acolo cand au incarcat-o si nu gasesc decat o explicatie. In momentul in care este incarcata, butelia se raceste deoarece procesul asta se face cu absorbtie de caldura. Dupa un timp, butelia s-a incalzit la temperatura ambientala, presiunea a crescut si de aici distractia. Am dreptate au ba?
Oricum, dupa filmul asta, nenea care ti-a umplut butelia s-ar fi ales cu ceva suturi bine tintite in inotatoarele dorsale. Oricum butelia aceea este proiectata cu o marja considerabila de siguranta, asa ca iti dai seama cam cat a bagat in plus

am ajuns acasa dupa maxim o jumatate de ora, pentru ca stiam ca nu trbuie sa fie expusa timp indelungat la temteratura ridicata.cred ca totusi a fost bagat prea mult gaz in ea.

asta e..
numai bine.
wizzard_6 wrote:paiii...de fapt acea supapa de siguranta si-a facut treaba, nu a cedat de aiurea. Adica te-a putin salvat. Daca tu crezi ca sistemul are o defectiune care nu provine din manipulare defectuasa, cred ca ai garantie la sistem si dupa ce-ti mai trece spaima da o fuga la JBL si rezolva problema. Bafta!!!

sistemul nu are nici o defectiune. butelia doar ce o incarcasem, nu era montata ( era butelia de rezerva ptr. ca am doua de 500 gr.) . am ajuns acasa am lasat-o si m-am dus sa ma uit la acvariu, in acel moment s-a produs cele relatate de mine mai sus.

Oricum, in nici un caz sa nu-ti vina ideea sa sudezi supapa de siguranta, sa o lipesti, sau sa aplici alte solutii asemanatoare, total neadecvate in cazul unui recipient sub presiune mare cum e butelia de CO2.

Presupun ca oricum nu te gandeai sa faci asa ceva, dar tot trebuia sa zic.

Toate cele bune.

nici daca asi castiga co2 pa vita nu fac asa ceva. numai imaginea aceea o am imprimata pe retina, sa fi vazut cum se invartea butelia prin sufrageria mea sa nu mai spun de ce zgomot sa produs cand a cedat supapa si siueratul de dupa.si ea alerga ca o torpila pe parchet cand in stanga cand in dreapta.

eu ma gandesc sa trec la sterile cu toate ca i-mi este greu sa ma despart de plantele mele , dar dupa aceasta experienta
astazi am incarcat butelia de co2 , toate bune si frumoase pana am ajuns acasa. dupa cinci minute supapa de siguranta a cedat , nu vreau sa va spun prin ce am trecut, era sa fac infart de la zgomotul care s-a produs.
intrbarea este:

1. se poate remedia acea supapa?
2. mai pot folosii butelia in continuare ? dupa remedierea defectiunii ? ( cu toate ca nu prea mai am incredere in ea)
3. care sa fie cauza prin care sa se ajunga la acest accident ? butelia este de doar sapte luni si mi-a fost livrata odata cu achizitionarea intrgului ansamblu co2 de la jbl.

va multumesc anticipat prt. raspunsuri si nu va doresc nici unuia dintre voi sa treceti prin ce am trecut eu.
toate cele bune
g.g wrote:Felicitari! Frumos efectul de pearling la glosso!

merci frumos, sa inteleg ca au fost acceptate? ( scuzele )
,
am zis ca mas bucura foarte tare sa fie ca tine pentru ca imi place cum arata acest produs si ca nu i-mi este rusine sa i-mi cer scuze . dar pana atunci imi mentin parerea fata de acest bonalit

toate cele bune

iatama revenind la acest topic cu care am intrat in polemica cu George, sincer mi-am dorit de la inceput ca el sa fie cel care are dreptate. se pare ca sa cam adeverit cele spuse de el si imi cer SCUZE asa cum am promis. inca o data SCUZE George si sper sa nu i-mi porti pica, ai avut dreptate si recunosc asta, plantele mele cit si pestii sunt ok, mai ales gloso merge de minune pe acest bonalit.
iata si o poza cu gloso. sa auzim numai de bine.

image
ascultanduva sfaturile am reusit sa obtin asata. nu stiu inca daca a atins forma maxima , dar ma straduiesc.

image

iata si gloso, a inceput sa se intinda foarte bine

image

si inca una cu partea dreapta unde am schimbat destul de mult.

image
Porcu wrote:
costi08 wrote:am tot incercat sa le tin mai jos , dar asta este marea problema, cresc foarte repede, ar trebui toaletate la fiecare trei patru zile.

Trebe sa le prinzi in pozitia corecta doar pentru poza. Apoi n-au decit sa cresca cit vor.

gata m-am prins atunci trebuie sa astept si gloso sa imbrace partea din fata , apoi cind este momentul pentru poze pe el.
va multumesc , am plecat sa iau foarfeca
Porcu wrote:In stinga ar trebui sa ai plante de mijloc, in acvariu' tau lipsesc. Poti tunde mai jos Micranthemum micranthemoides sau poti favoriza Blyxa (dac-o identific corect). In dreapta ar arata mai bine daca plantele din spate ar fi mai joase, la citiva cm sub nivelu' apei ..

am tot incercat sa le tin mai jos , dar asta este marea problema, cresc foarte repede, ar trebui toaletate la fiecare trei patru zile.
iatama revenind dupa doua saptamani de evolutie a bazinului meu, cu cateva fotografii pe care as dori sa le comentati, pentru ca am citeva nelamuriri.

1. in primul rind cum si ce ar trebui tuns sau rearanjat in el?

2. cu toate ca unele dintre plantele mele au trecut deja printr-o prima
tunsoare cresc ca nebunele.
daca le tund regulat si mai des le obisnuesc sa ramina la inaltimea pe
o doresc eu mai mult timp ?

image

image

3.gloso cind am plantat-o era 80 % dusa (caldura mare la trnsport curier rapid :-) ) dar citeva radacini am reusit sa le salvez si vad ca deja a inceput sa mai apara citeva frunzulite , dar in comparatie cu celelalte plante are o crestere cam greoaie , este normal pentru inceput ?

image

4 eusteralis stelata cind a ajuns la jumatatea acvariului avea o culoare deosebit de frumoasa un rosu spre violet , dar cu cit se apropia de luciul apei totul sa scimbat spre un maroniu .

image
cadou de casa noua

image
R9naldo wrote:faina buturuga la mine nu gasesc asa ceva .. numa din aia dintr-o bucata .. cati bani a fost ?

53 RON
sunt achizitionate de la un magazin de profil si sunt gata pregatite(adica tratate) doar ca trebuie tinute ceva timp in apa inainte de a o introduce in acvariu ca altfel pluteste si bine ancorata sa nu ai probleme.

eu am avut

asa se explica si acea piatra de pe buturuga ,o las acolo cateva saptamani si o scot. sper sa nu mai am surprize.

numai bine.
am uitat sa precizez ca reamenajearea bazinului este de doua zile

Forum Index » Profile for costi08 » Messages posted by costi08
Go to: