Message |
|
va multumesc mult.
in acvariu am 24-25 de grade.tin sa mentionez ca nu am un al doilea acvariu.puii ii tin in fatatoare.acvariu e plantat.e un acvariu de 80 de litri cu destul de putini pesti acuma in el si nu foarte mari.tot urmaresc puiutii si se pare ca sunt toti....ii hranesc si pe ei cu mancare forte fina.par destul de vioi si cu pofta de mancare  .o sa ii mai las un timp pana ii voi scoate.chiar nu as vrea sa le dau drumu si sa devina hrana pt ceilalti....mi doresc de mult timp ca sa ii las in voia sortii.
numai bine si ms pt sfaturi.
|
 |
|
salut,am si eu o mica problema si ai as dori cateva sfaturi daca ma puteti ajuta.ieri dimineata am reusit si eu in sfarsit sa am niste pui de guppy,cam vreo 15-16 la numar.ei au o zi astazi si sunt in fatatoare(fara mama lor)....fatatoare amplasata in acvariu principal.as dori sa stiu si eu cam cat timp trebuie sa tin pui in aceasta fatatoare inainte de a le da drumu in acvariu fara a mai exista riscu de a fi mancati de ceilalti pesti(2 platy,3 guppy,2 pleco,3 neoni).cam in cat timp ajung la maturitate?
va multumesc mult de tot,
va doresc o zi cat mai buna
nicu.
|
 |
|
ms mult bogdan pt postarile tale.m-am mai interesat un pic si intr-adevar sunt pleco.
am tot citit pe unele forumuri ca daca femela este separata prea devreme si tinuta intr-o fatatoare,se poate stresa si poate chiar murii.asta am vrut sa aflu de la voi....cam cu cat timp inainte de nastere as putea sa o separ fara ca femela de gupy sa aiba de suferit.
ma multumesc anticipat.
nicu.
|
 |
|
cred ca sanitarii sunt ancistrus......sper sa nu ma insel dar cu ei seamana.
|
 |
|
salut,ms pentru raspunsuri.
as vrea sa mentionez ca sanitarii mei nu sunt hoplo.seamana numai ca astianu au mustati si sunt foarte plati.cresc foarte mari.ai mei acum au unde pe la 12 cm.aici mi sa spus ca sunt extrem d pasnici si se recomanda in toate acvariile cu adulti si pui.chiar eu am vazut acvarii unde puii practic stateau pe acesti pesti.
ma gandeam si eu sa separ femelele care au burtica mare dar nu vreau sa ajung sa le fac rau.nu as vrea sa moara din cauza ca le separ prea devreme.cam cat as putea sa tin o femela in fatatoare????sunt sigur ca au fatatca le gaseam cu burtica micuta dar nici urma de pestisori.
maternitatea care o am are cadru de plastic si material cu ochiurile foarte fine si un plastic cu gaurele care separa femela de viitorii puisori.
va multumesc mult pt raspunsuri
cu stima,
nicu
|
 |
|
salutare la toata lumea.am si eu o mica problema.ma tot chinui sa reproduc niste gupy si pana acum nu am prea reusit mai deloc.tin sa precizez ca locuiesc in irlanda,daca ar avea vreo relevanta.chiar imi doresc mult sa am si eu ceva pui de gupy.acvariu este de vreo100litri....incalzitor permanent,temperatura de 25-26 grade.mai tin sa mentionez ca am 5femele de guppy si 2 masculy,cateva platy, niste neoni si inca 2 pesti care mananca alge(seamana cu somnu.....nu le cunosc denumirea).plante am destul de multe.....dar nu de suprafata.
apa o testez mereu la un petshop si mereu e perfecta.nivelu ph-ului e perfect,nitriti la fel,nitrati la fel.......
am vazut de cateva ori femelele cu burtica destul de mare si pata neagra in partea abdominala a corpului dar totusi nu am reusit sa observ nici un puisor in acvariu.de curand am achizitionat si o fatatoare dar as vrea sa ma ajutati cu cateva informatii.cand este cazul sa separ femela?pateste ceva daca o separ prea devreme???
orice sfat pentru a ma ajuta in a inmulti gupy este binevenit.
ma multumesc anticipat.
cu stima,
nicu
|
 |
|
ms mult pt raspuns....
nush ce sa zic....ceva de genu arata dar numai ca la mine e negru(maroniu inchis)...si am mai observat ca apare de la varfu frunzei pana pe la jumatate....cam atat.
|
 |
|
pur si simplu se innegreste frunza.....apar pete micutze...ceva de genu cum ai presara piper macinat pe ceva.....frunzele par perfect sanatoase...asta am crezut si eu la inceput ca frunzele putrezesc...dar am observat ca nu e asa....frunzele sunt sanatoase...partea proasta e ca nici nu le pot indeparta...am incercat sa curat dar nu se ia....ciudat e ca apare doar pe fata superioara a frunzei....nush ce sa cred.....
ms pt raspunsuri
|
 |
|
daca se poate vas ruga sa ma lamuriti si pe mine....am observat de ceva timp ca imi apar pete negre pe plantele pe care le am in acvariu.....tin sa mentionez ca am un acvariu de 84 de litri dotat cu incalzitor,filtru,pompa de aer,neon...am vreo 4 feluri de plante.am observat ca petele apar doar pe frunzele mai batrane..cele tinere nu au deloc....apa o schimb odata pe saptamana cam 20-25%...am dus monstra de apa la un petshop si cei de aici miai zis ca e totu in regula....
astept un raspuns de la voi va rog mult!!!
va multumesc anticipat!!!!
|
 |
|
pai simptome nu prea sunt....doar ca devin lenesi si incep sa stea mai mult pe la suprafata miscanduse foarte lent...ciudat este ca mai mananca.....acvariu este de 84 de litri cu neon filtru incalzitor...plante...iar pestii ar fi 3 carasi 1 xypho(unu a murit acum) 2 gupy 1 platy 2 neoni 2 moly 2 serpae tetra.....nush ce sa mai zic
|
 |
|
am de vreo 3-4 luni un acvariu.....toate bune si frumoase pana acu vreo saptamana cand am fost si miam luat 6 noi pestisori care dupa 2 zile au murit toti.....si acum am observat ca au inceput sa moara si din cei vechi.....care pana acum erau toti foarte vioi si chiar nu am avut probleme cu ei.....au inceput sa moara pe rand....unu cate unu....
ati putea sa imi dati un sfat ceva???va rog mult de tot....
|
 |
|
acvariu are 84 de litri....am auzit de carasi....ma gandesc serios sa ii dau...in ceea ce priveste neonii stiam ca sunt prea putini 2 dar totusi am zis s mai astept un pic...sa vad macar daca astia imi vor trai....nu as fi vrut sa iau dintr-odata multi si apoi sa ii vad murind pe rand....
ms mult pt raspuns.....si sory pt unele intrebari....dar sunt incepator....
|
 |
|
ce este grindal-ul???cum se poate obtine??cum se poate cultiva???voi ce fel de mancare folositi???cred ca imi este cam greu sa gasesc ceea ce imi ziceti voi aici in irlanda dar in 2 saptamani vin in romania.
sunt din valcea si stiu ca este un magazin cu acvarii....nu am prea multe detalii despre dotarea respectivului magazin dar totusi daca ma ajutati cu cateva nume poate le voi gasi....
mentionez ca am un mixt de pesti tropicali(xypho,gupy,platy,moly,2neoni) printre care se strecoara si 3 carasi...
va multumesc
|
 |
|
tinand cont ca locuiesc in Irlanda si astia aici nu comercializeaza tubii mi-ar fi cam greu sa fac rost de ei.....exista altceva care le-ar putea intensifica culorile???sa inteleg ca produse bazate pe sange???auzisem de la niste prieteni din ro ca isi mai hraneau pestisorii cu ficatel de pasare congelat si apoi dat pe razatoare....ei ziceau ca , cresc foarte frumos si culorile sunt de altfel foarte frumoase
se gaseste aici un fel de gel ca si hrana pentru pestisori...ei zic ca ar fi bun....voi stit ceva in legatura cu asta?????
va multumesc
|
 |
|
esti posibil ca pestii sa isi mai piarda din culori????auzisem ca in functie de hrana si le intensifica....
am un caras auriu care la inceput era alb cu portocaliu....de un timp de vreme e alb complet cu o foarte usoara noanta de portocaliu(mai ca nu se observa)...este asta o boala??sau este doar din cauza alimentatiei???este adevarat ca tubii(tubifex) ii ajuta foarte mult sa isi dezvolte un colorit frumos???
va multumesc....
|
 |
|
salut...
pentru iluminat folosesc instalatia acvariului.....am cumparat acvariu cu tot cu instalatia de iluminat care este incorporata in capacul acvariului...lumina este data de un neon fluorescent...
pana acum o tineam aprinsa noaptea si stinsa pe timpul zilei....nu am plante pretentioase in acvariu iar cele pe care le am deocamdata se dezvolta destul de bine...chiar cresc de la o zii la alta
nu am instalatie de co2...am citit un pic despre ea dar nu cred ca isi are rostu in acvariul meu(84 litri)...
va multumesc tuturor pentru amabilitatea de ami raspunde
|
 |
|
am auzit ca neonul ar trebui sa stea aprins in jur de 12ore.....voi cum recomandati???sa fie aprins pe timpul nopti???iar ziua sa primeasca lumina naturala???
|
 |
|
ok...asa am facut si eu....problema este ca doar un 2 plante imi sunt scoase...restul rezista....
pentru a nu distruge tema acestui topic...aceea de prezentare ..miam mai expus cateva nelamuriri la rubrica general info - intrebari pt un incepator.....vas ruga daca se poate sa imi dati si acolo niste lamuriri....va multumesc mult
|
 |
|
voi cum le prindeti in substrat??pur si simplu le puneti radacinile in substrat???sau folositi un fel de cosulete pentru a le planta???
|
 |
|
am si eu de o luna un acvariu...este dotat cu filtru intern,incalzitor,neon,pompa de aer...si bineinteles niste plante si vreo cativa pestisori.
Dar nu prea am foarte multe informatii in legatura cu ph-ul....nu prea stiu ce mi-ar trebui. Stiu doar din auzite ca ar exista niste testere pt ph si niste solutii care ar stabiliza(regla) o anumita valoare a ph-ului in apa. Cei drept nu stiu nici cat de important este ph-ul pt un acvariu. Mai sunt aici (in irlanda in petshop) si niste testere pentru "amonia"....nu prea le cunosc prea mult importanta. Tocmai pentru asta apelez la ajutorul vostru....este necesara o instalatie de co2 pt un acvariu de 84 litri??? Este necesar azot in apa???
va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.
stiu ca pentru unii sunt niste intrebari banale(stupide) dar totusi eu nu am un raspuns la ele....sper sa nu radeti de mine
all the best
|
 |
|