Author |
Message |
cusorica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/09/2011 22:18:27
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
cusorica
Junior member
IP:
|
salutare la toata lumea.am si eu o mica problema.ma tot chinui sa reproduc niste gupy si pana acum nu am prea reusit mai deloc.tin sa precizez ca locuiesc in irlanda,daca ar avea vreo relevanta.chiar imi doresc mult sa am si eu ceva pui de gupy.acvariu este de vreo100litri....incalzitor permanent,temperatura de 25-26 grade.mai tin sa mentionez ca am 5femele de guppy si 2 masculy,cateva platy, niste neoni si inca 2 pesti care mananca alge(seamana cu somnu.....nu le cunosc denumirea).plante am destul de multe.....dar nu de suprafata.
apa o testez mereu la un petshop si mereu e perfecta.nivelu ph-ului e perfect,nitriti la fel,nitrati la fel.......
am vazut de cateva ori femelele cu burtica destul de mare si pata neagra in partea abdominala a corpului dar totusi nu am reusit sa observ nici un puisor in acvariu.de curand am achizitionat si o fatatoare dar as vrea sa ma ajutati cu cateva informatii.cand este cazul sa separ femela?pateste ceva daca o separ prea devreme???
orice sfat pentru a ma ajuta in a inmulti gupy este binevenit.
ma multumesc anticipat.
cu stima,
nicu
|
cusorica |
|
 |
Pushkatu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/09/2011 22:33:46
|
Pushkatu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/543bec10c8325987595fcdc492a525f4.jpg)
IP:
|
In mod normal cam odata pe luna ar trebui sa faca pui. E posibil ca ceilalti pui care ia avut sa fi fost mancati. Poti izola femela care are burta cea mai mare si sa o ti in fatatoare pana apar puii. Cand aveam guppy, ii puteam vedea prin burta puii, dar erau de "soi" mare femelele ce le aveam.
|
Seris venit usus ab annis. |
|
 |
Bogdan_Musat
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/09/2011 22:53:11
|
Bogdan_Musat
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4a5cfa9281924139db466a8a19291aff.jpg)
IP:
|
cusorica wrote:salutare la toata lumea.am si eu o mica problema.ma tot chinui sa reproduc niste gupy si pana acum nu am prea reusit mai deloc.....plante am destul de multe.....dar nu de suprafata.
apa o testez mereu la un petshop si mereu e perfecta.nivelu ph-ului e perfect,nitriti la fel,nitrati la fel.......
am vazut de cateva ori femelele cu burtica destul de mare si pata neagra in partea abdominala a corpului dar totusi nu am reusit sa observ nici un puisor in acvariu.de curand am achizitionat si o fatatoare dar as vrea sa ma ajutati cu cateva informatii.cand este cazul sa separ femela?pateste ceva daca o separ prea devreme???
orice sfat pentru a ma ajuta in a inmulti gupy este binevenit.
ma multumesc anticipat.
cu stima,
nicu
daca zici ca ai multe plante, este posibil ca puii sa stea ascunsi printre frunze, studiaza cu atentie, poate-i observi, uita-te si la femele, in mod normal, dupa fatare, se mai desumfla abdomenul, acesta ar fi indiciul ca a fatat cativa pui,
iti sunt necesare si plante de suprafata, pentru ca printre frunzele plantelor de suprafata se vor ascunde puii cand vin la suprafata ca sa manance - iti trebuie hrana speciala pentru puii (este ca o pulbere)
despre fatatoare/maternitate, esta bine daca este una de maniera ca permite puilor sa cada intr-un alt compartiment al maternitatii, spre a fi feriti de adulti, dar, in acelasi timp, sa aiba si acces la suprafata pentru a se putea hrani
de regula, daca nu apelezi la maternitate, poti spera la 2-3 pui/fatare care sa depaseasca faza in care pot fi ingititi de adulti
puii din acvariu, mai ales din cele cu multe plante, sunt aproape imposibil de capturat cu minciogul
daca totusi incerci sa-i prinzi cu minciogul, trebuie sa fi atent ca vor incerca sa sara din plasa si sa-i pierzi prin casa, asa ca mai bine lasa-i in acvariu
daca vrei sa ai mai multe sanse cu inmultirea guppy-lor, fara maternitate, poti dubla populatia de adulti - dar dupa aceea, o sa ajungi in situatia in care se vor inmulti peste masura
daca ai sanitari ce ceamana cu somnul, probabil ca te referi la hoplo, care se vor face mari si o sa fie cam principalul mancatori de guppy sub 1-2 cm
This message was edited 1 time. Last update was at 18/09/2011 22:57:04
|
Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci. |
|
 |
cusorica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/09/2011 23:11:54
|
cusorica
Junior member
IP:
|
salut,ms pentru raspunsuri.
as vrea sa mentionez ca sanitarii mei nu sunt hoplo.seamana numai ca astianu au mustati si sunt foarte plati.cresc foarte mari.ai mei acum au unde pe la 12 cm.aici mi sa spus ca sunt extrem d pasnici si se recomanda in toate acvariile cu adulti si pui.chiar eu am vazut acvarii unde puii practic stateau pe acesti pesti.
ma gandeam si eu sa separ femelele care au burtica mare dar nu vreau sa ajung sa le fac rau.nu as vrea sa moara din cauza ca le separ prea devreme.cam cat as putea sa tin o femela in fatatoare????sunt sigur ca au fatatca le gaseam cu burtica micuta dar nici urma de pestisori.
maternitatea care o am are cadru de plastic si material cu ochiurile foarte fine si un plastic cu gaurele care separa femela de viitorii puisori.
va multumesc mult pt raspunsuri
cu stima,
nicu
|
cusorica |
|
 |
cusorica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/09/2011 23:17:45
|
cusorica
Junior member
IP:
|
cred ca sanitarii sunt ancistrus......sper sa nu ma insel dar cu ei seamana.
|
cusorica |
|
 |
Bogdan_Musat
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/09/2011 23:26:02
|
Bogdan_Musat
Membru de baza
IP:
|
cusorica wrote:salut,ms pentru raspunsuri.
as vrea sa mentionez ca sanitarii mei nu sunt hoplo.seamana numai ca astianu au mustati si sunt foarte plati.cresc foarte mari.ai mei acum au unde pe la 12 cm.aici mi sa spus ca sunt extrem d pasnici si se recomanda in toate acvariile cu adulti si pui.chiar eu am vazut acvarii unde puii practic stateau pe acesti pesti.
ma gandeam si eu sa separ femelele care au burtica mare dar nu vreau sa ajung sa le fac rau.nu as vrea sa moara din cauza ca le separ prea devreme.cam cat as putea sa tin o femela in fatatoare????sunt sigur ca au fatatca le gaseam cu burtica micuta dar nici urma de pestisori.
maternitatea care o am are cadru de plastic si material cu ochiurile foarte fine si un plastic cu gaurele care separa femela de viitorii puisori.
va multumesc mult pt raspunsuri
cu stima,
nicu
femele le pastrezi in fatatoare pana fata puii, dupa aceea o eliberezi, dara daca maternitatea asigura separarea puilor de adult, nu este nici o graba si nici ea nu sufera ca sta cateva zile separat de restul acvariului, poate nu termina de fatat intr-o singura zi (aici sa nu gresesc, nu stiu/nu am inteles exact daca ii trebuiesc mai multe zile), dar daca ti-a fatat 10-15 pui eu cred ca poti s-o eliberezi, ca ti-ai atins obiectivul, mai important este sa ai puii separat, pentru a nu fi mancati de adulti si pentru a-i putea hrani independent de cei din acvariu
puii de guppy sunt foarte mici si aproape transparenti in primele zile, cel mai mult li se observa ochii, ca niste punte mici negre
sanitarii aceia, dupa descrierile tale, par a fi pleco - care se fac foarte mari, peste 20 cm, sunt pentru bazine mai mari
|
|
 |
Bogdan_Musat
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/09/2011 23:27:00
|
Bogdan_Musat
Membru de baza
IP:
|
cusorica wrote:cred ca sanitarii sunt ancistrus......sper sa nu ma insel dar cu ei seamana.
ancistrusii parca nu ajung la 10 cm asa repede, am si eu ancistrusi de cca. 6 luni si nu au mai mult 7-8 cm
si pleco seamana foarte mult cu ancistrusii,
This message was edited 1 time. Last update was at 18/09/2011 23:28:03
|
|
 |
cusorica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/09/2011 19:56:18
|
cusorica
Junior member
IP:
|
ms mult bogdan pt postarile tale.m-am mai interesat un pic si intr-adevar sunt pleco.
am tot citit pe unele forumuri ca daca femela este separata prea devreme si tinuta intr-o fatatoare,se poate stresa si poate chiar murii.asta am vrut sa aflu de la voi....cam cu cat timp inainte de nastere as putea sa o separ fara ca femela de gupy sa aiba de suferit.
ma multumesc anticipat.
nicu.
|
cusorica |
|
 |
Bogdan_Musat
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/09/2011 23:18:27
|
Bogdan_Musat
Membru de baza
IP:
|
cusorica wrote:ms mult bogdan pt postarile tale.m-am mai interesat un pic si intr-adevar sunt pleco.
am tot citit pe unele forumuri ca daca femela este separata prea devreme si tinuta intr-o fatatoare,se poate stresa si poate chiar murii.asta am vrut sa aflu de la voi....cam cu cat timp inainte de nastere as putea sa o separ fara ca femela de gupy sa aiba de suferit.
ma multumesc anticipat.
nicu.
cu precizie de o zi este cam dificil de estimat, eu cred ca este relativ, adica:
- daca reusesti sa intuiesti cu cateva ore momentul respectiv, nu cred ca ar fi indicat sa o mai stresezi si tu ca s-o prinzi cu minciogul (fapt ce poate fi de natura sa influenteze negativ nastere - "graba strica treaba"), in natura, femelele se retrag singure, instinctiv, in anumite locuri unde prefera sa depuna icrele sau sa nasca puii (in cazul viviparilor)
- eu am observat ca, daca le dau ceva de mancare mai deosebit, nasc mai repede => daca vrei s-o izolezi in maternitate poti sa-i dai si ceva mai bun de mancare si diferit de ceea ce este obisnuita, ce poate avea efect stimulativ, de ex.: mancare vie/congelata sau cate o musculita
ca indiciu, trebuie sa urmaresti evolutia abdomenului,
eu am avut acvariu numai cu guppy (peste 100) cu mai mult timp in urma, peste 25 de ani (acum mai am doar cateva familii de gupp) si, din ce-mi mai amintesc, la unele femele (cele cu tenta transparenta), aproape ca se observau in abdomen puii, adica punctele acelea negre (capul puilor) - cam acesta-i momentul care ar trebui sa-l pandesti, dar eu sunt de parere ca ori o lasi in acvariu cu restul pestilor ori o izolezi mai devreme cu cel putin 2-3 zile
dar, daca vrei sa ai asigurat spectacolul puisorilor, mai cumpara cateva familii de guppy
This message was edited 1 time. Last update was at 19/09/2011 23:19:57
|
|
 |
Bogdan_Musat
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/09/2011 00:11:05
|
Bogdan_Musat
Membru de baza
IP:
|
am uitat sa-ti mai spun ca, la xipho, inainte sa nasca, femele au tendinta sa stea pe la fundul acvariului si in locuri mai ferite, la guppy nu am mai urmarit cu asa inters si nu pot sa spun daca au acelasi comportament
|
|
 |
Pushkatu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/09/2011 00:22:13
|
Pushkatu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/543bec10c8325987595fcdc492a525f4.jpg)
IP:
|
La fel fac si cele de guppy. Se izoleaza pe cat posibil de restul, dar asta nu inseamna ca scapa de masculi, care sunt mereu dornici.
|
Seris venit usus ab annis. |
|
 |
|