[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
plante cu pete negre  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cusorica
Junior member

IP:

daca se poate vas ruga sa ma lamuriti si pe mine....am observat de ceva timp ca imi apar pete negre pe plantele pe care le am in acvariu.....tin sa mentionez ca am un acvariu de 84 de litri dotat cu incalzitor,filtru,pompa de aer,neon...am vreo 4 feluri de plante.am observat ca petele apar doar pe frunzele mai batrane..cele tinere nu au deloc....apa o schimb odata pe saptamana cam 20-25%...am dus monstra de apa la un petshop si cei de aici miai zis ca e totu in regula....

astept un raspuns de la voi va rog mult!!!

va multumesc anticipat!!!!

cusorica
[Email] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

poate fi BBA care apare pe plantele care cresc mai incent cum ar fi ( anubias nana). adauga mai mult CO2, frunzele care sunt affectate mai graf este indicat sa le tai, iar restul se ppoate indeparta mechanic. SAE (Crossocheilus siamensis) poate tine sub control cresterea algelor. mai multe informati aici.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Cum adica pete negre? Se "depune" ceva pe frunza, sau pur si simplu frunza putrezeste?
Frunza isi pastreaza consistenta sau se inmoaie?
Intrebarile au un scop. Trebuie sa vedem daca este o afectiune a plantei sau o alga.
BBA nu cred ca e, aie este pufoasa si nu apare ca o pata.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

nu mai stiu unde am citit ca si alga asta apartine de bba. si eu am pe tufele de anubias,apare doar pe frunzele mai batrane, si se poate curata, e un fel de alga. dupa cum am citi sae mananca acest fel de alga. caut sae de vreo o luna dar nu gasesc in arad smilie
[Email] [Yahoo!]
cusorica
Junior member

IP:

pur si simplu se innegreste frunza.....apar pete micutze...ceva de genu cum ai presara piper macinat pe ceva.....frunzele par perfect sanatoase...asta am crezut si eu la inceput ca frunzele putrezesc...dar am observat ca nu e asa....frunzele sunt sanatoase...partea proasta e ca nici nu le pot indeparta...am incercat sa curat dar nu se ia....ciudat e ca apare doar pe fata superioara a frunzei....nush ce sa cred.....

ms pt raspunsuri

cusorica
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cred ca este vorba despre "green spot algae" , care uneori pare a fi neagra pe frunze in loc de verde inchis.Am si eu pe frunzele batrane de anubias. Aici despre aceasta alga : http://aquariumalgae.blogspot.com/2006/03/green-spot-algae.html

Until you find someone worth dying for, you never really live.
cusorica
Junior member

IP:

ms mult pt raspuns....

nush ce sa zic....ceva de genu arata dar numai ca la mine e negru(maroniu inchis)...si am mai observat ca apare de la varfu frunzei pana pe la jumatate....cam atat.

cusorica
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: