[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dalles
Forum Index » Profile for Dalles » Messages posted by Dalles
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by Dalles
Daca pielea e curata acolo unde au cazut solzii, atunci inseamna ca s-a lovit. Daca are rana sangeranda e o boala de piele.
In plus, e pacat de el ca bibelou. In acvariu se murdareste in mod ireparabil.
Buturugile mari de mopani nu plutesc, dar cele mici da. Chestii de-ale lu' Arhimede.
Pe a ta trebuie s-o fierbi putin, ca sa elimine aerul din pori. O lasi cam 30 de minute in apa clocotita, ca sa se incinga pana la "miez", pentru ca lemnul e cam prost conducator de caldura. Apoi o bagi imediat intr-un recipient cu apa rece, pregatit din timp si in care trebuie sa se scufunde complet. Sa ai grija sa stea in aer cat mai putin timp pentru ca, incins fiind, lemnul se usuca imediat si se umple iar cu aer.
Zero reactii si la ai mei.
acata wrote:Reflectoarele de aluminiu, folie, etc schimba spectrul luminii data de neoane.

Oare sa nu stie astia de la Juwel asa ceva?
fr0ggy wrote:cam asta ar fi animalutul, am luat 1 singur la urma urmei.

Mi se pare mie sau are "lana" pe el cam putina?

Leo2003 wrote:Aaaa... am uitat sa va spun ca stau cuminti in insectare.

Ma speriasesi de-a binelea.
Te tii de goange, hai?
Sau Homepage.

Sau Hrvatska Posta (pe romaneste Posta Croata). :-)

Sau Harry Potter (pe romaneste Horia Olaru).
Si, in plus, ar trebui sa fie lustruita ca oglinda.
N-ai grija, daca sunt gratis or sa ti le ia de nici n-o sa ai timp sa-ti iei "pa, la revedere" de la ele. Probabil ca le vor pune intr-un acvariu de carantina.

Problema la acvariile cu diversitate e ca put a "stransura". Un acvariu trebuie sa aiba o tematica, altfel nu-ti ofera nici o placere sa-l privesti.
E ca atunci cand faci colectii aiurea, sa zicem de timbre: un clasor cu marci postale de toate soiurile (flori, avioane, animale, personalitati,... ) e haotic.
Sau, daca vrei, e ca si cand te-ai duce la o petrecere imbracat de la mai multe case de moda deodata: pantaloni Versace, jacheta Buckle, camasa Timberland, pantofi Rockport, raglan Ralph Lauren, palarie Derby si manusi Gucci. O sa faci impresie, cu siguranta, dar nu cea pe care o doresti tu.
Jane, evident. E o figura emblematica a etologiei primatelor. Extraordinar de dedicata muncii ei, si-a petrecut toata viata (are peste 70 de ani acum) observand in Africa familiile de cimpanzei.
Mai bune sunt, totusi, reflectoarele. Tot din aluminiu (dar tabla nu folie), forma concava adaptata special pentru reflexie optima, usor de demontat si de spalat, garantate lifetime... Sunt mai scumpe decat folia - e adevarat - dar costa cam cat un discus.
Si eu am avut folie pe capac, dar am renuntat si acum folosesc doua reflectoare Juwell. E cu totul alta poveste!
Hai, fii serios! Ce condens? Capacul are ventilator. Lemnul e la fel de uscat in interior ca si la exterior. Nu eticheta "periculos" ceva ce nu cunosti!
Dan_McTudor wrote:O amica imi spune ca medicul i-a interzis sa aiba acvariu, fiica ei avand multiple alergii.

Daca alergiile micutei sunt atestate medical, atunci e mai delicata situatia. Trebuie niste investigatii mai amanuntite. Nu ma pricep nici cat negru sub unghie dar si eu am o fetita care, cum da putin cu nasucul de frig, cum raceste. Initial am crezut la fel, ca are vreo alergie. Am dus-o la doi alergologi care i-au facut teste dar, din fericire, n-are nici o treaba cu alergiile. Insa, daca i s-ar fi relevat vreo sensibilitate, eram pregatit sa renunt la acvariu de dragul ei.

Umiditatea pe care acvariul o genereaza in camera, e dimpotriva, benefica. Are buna influenta asupra mucoaselor si mentine hidratarea pielii. Ba chiar am citit undeva (candva, demult, nu mai am nici o idee care a fost sursa) ca umiditatea degajata in casa de ghivecele cu plante sau de acvarii mentin o hidratare atat de optima a pielii incat ii incetinesc imbatranirea. Sau cu alte cuvinte: acvaristii si horticultorii fac riduri mult mai tarziu decat restul populatiei.

@Dolly & fishtecine: a tunat si ne-a adunat! Si eu sunt alergic la dafnii uscate. Cosmarul meu in Obor era nea Iosif, Dumnezeu sa-l ierte. Avea omul ala un sac U-RI-AS cu dafnii si il deschidea pe taraba pana cand ajungea de largimea unui lighean mare. Daca eram pe directia vantului... gata! Se termina cu Vraja Marii! Ieseam din piata lacrimand si stranuntand pana ma durea pieptul!!!
minucu wrote:
1 mascul si 2 femele guppy
1 mascul si 2 femele xipho
1 mascul si 2 femele molly
1 mascul si 2 femele neon (nu cunosc prea multe despre ei)
as putea sa pun si vreo 3 sanitari?

Nici sa nu te gandesti la asa o "salata de peste" in 60 de litri.
In plus, neonii sunt pesti de card si pentru sanatatea lor mintala (lipsa de stress, sentiment de siguranta si alte alea) trebuie tinuti in grupuri de cel putin 6 exemplare.

Eu iti recomand foarte serios 10 neoni si 3 sanitari. ATAT!

Decor: mai multe buturugi infasurate partial in Vesicularia si cateva tufe de Hemianthus si de Rotala rotundifolia.
Din PANEL (nu PAL). E un material care poate fi baituit, impregnat cu ulei si lacuit, astfel incat sa devina complet impermeabil. Acum 10 ani, cand m-am dus la un atelier de mobila ca sa-mi comand capacul, m-am consultat in prealabil cu mesterii de acolo. Cand au inteles ce destinatie are piesa pe care le-o dadeam in constructie, mi-au recomandat fara drept de apel PANELUL. Capacul a tinut atat de bine incat acum doi ani, cand am facut unul nou, am ramas la panel.

Si nu, nu e prea greu!
dolly wrote:...m-a cucerit definitiv!

Sunt sigur ca te-au induiosat ochisorii lui sentimentali.

image
merlin wrote:...e cam periculos. Cel putin de foloseai socluri pentru. incaperi umede.

Banuiesc ca te referi la pericolul producerii unor descarcari electrice in conditii de atmosfera cu umezeala ridicata. Sa fim seriosi. Oare cat de multa umezeala crezi ca se strange acolo? Nici macar cand te prinde o ploaie torentiala si fulgera in apropiere nu te curentezi.
Ei, hai! Doua suruburi si trei sarme, acolo...

image
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index