| Message |
|
|
Echipamentele -filtru, incalzitor, termometru etc nu se pun in prim-planul bazinului. Si BTW - la ce-ti trebuie 2 termometre?
Fa rost de niste pietre necalcaroase si niste buturugi/crengi si incearca sa conturezi un "peisaj". Uite aici citeva idei. Uita-te pe net daca ai nevoie de inspiratie. Si pune-ti imaginatia la treaba!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Am o mare rugaminte - trece locatia in My Profile.
|
 |
|
|
lisandram wrote: am citit mai multe aricole pe diferite forumuri si parerile sunt impartite referitor la efectul benefic al melcilor "maidanezi", multi sustin ca ajuta la cresterea nivelului nitritilor in apa
Acest lucru este valabil si pentru pesti. Cu cit sunt mai multi, cu atit rezulta mai mult amoniac, nitriti etc. Ideea este ca atita timp cit numarul lor nu este alarmant de mare, nu prezinta un pericol. De aceea am si zis ca sunt metode mai putin "agresive" pentru a-i tine sub control. Sa nu uitam insa un lucru foarte important - schimburile de apa. Un acvariu populat decent si bine intretinut nu ar trebui sa ridice probleme deosebite. 
|
 |
|
|
|
Botia in niciun caz. Se fac prea mari si se simt bine cind sunt mai multi. Poate Anetome Helena, dar acestia atenteaza la puii de pomaceea. Sa tii insa ca si melcii aia mici si negri pe care ii uraste cam toata lumea au si ei rolul lor. Sunt un foate bun indicator al calitatii apei din bazin. Cind acestia incep sa moara, atunci nu e semn bun. Pot fi insa tinuti sub control daca acorzi atentie unor mici detalii, cum ar fi inlaturarea frunzelor moarte, a mincarii in exces, a evitarii supraalimentarii pestilor. Sau mai exista si metoda cu frunza de salata introdusa seara in bazin si scoasa citeva ore mai tirziu cu melci cu tot ori capcanele pentru melci existente in comert.
|
 |
|
|
coana_andreea wrote:lipsa unei bucati din coada se datoreaza femelei care probabil ca in alergare i-a ciupit coada. Daca ii fac bai cu sare se rezolva?
E mai sigur sa-i administrezi JBL Ektol fluid.
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Ne bucuram sa te avem printre noi. Este bine ca ai inceput cu un bazin mare. Ceva detalii despre el ne dai? Substrat, plante, echipamente?
Pentru ancistrusi voalati poti pune un post la sectiunea Cumparari, poate are cineva de vinzare si te poate ajuta. 
|
 |
|
|
Daca arata ca in poza sunt planarii -
Daca nu..or fi niste nematozi care poate sa dispara la un moment dat. Apar cam in majoritatea acvariilor.
|
 |
|
|
coana_andreea wrote:mai vroiam sa intreb ceva, am vazut in apa niste viermisori foarte subtiri si albi care se misca f repede, ce mai sunt si astia?
Probabil planarii. Cine stie cum le-ai introdus in bazin - hrana vie, plante etc. Daca nu se inmultesc foarte mult, nu reprezinta un pericol. Mai redu din portia de mincare si aspira bine substratul. 
|
 |
|
|
Si de moale si pufos ce e, te-ai gindit matale sa-l bagi la conservat in sare.  (Na, c-am facut si rima.)
Ce sa zic...e frumusel foc. Bine ca-l trasesi in poze sa-ti ramina sweet remember. 
|
 |
|
|
alber wrote:Dar nu m-as fi axat pe specii asa mari
Dar iti poti imagina cum ar arata ditamai "monstrul" de acvariu plin de niste mormoloci ca boraras, de exemplu?
|
 |
|
|
Ce de dragalasenii!  Una mai gingasa ca alta!
Sa-ti traiasca! 
|
 |
|
|
Well, well, hai ca o facusi si p-asta!  Bravo cu felicitari incluse! Abia astept sa ne spui cum evolueaza! 
|
 |
|
|
Ei, lasati, lasati, ca orice i-ai face, oricum l-ai tunde, coafa, suci si rasuci, tot arata de belea bazinul. 
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Lucian Dobresccu wrote:Acum am un acvariu de 63 L(din lipsa de spatiu n-am putut sa iau mai mare)
Eterna poveste!
|
 |
|
|
Bazin carantina si poti sa incerci cu Easy Life Multicura. Cauta produsul pe net sa vezi in ce cazuri este recomandat. 
|
 |
|
|
|
Inainte de toate, te rog frumos sa te prezinti la rubrica Despre noi, cum face fiecare nou membru de pe forumul nostru.
Multumesc!
|
 |
|
|
Daca arata ca in pozele de mai sus - punctul negru foarte proeminent si burta aproape patrata, va naste curind.
|
 |
|
|
Asta s-a intimplat pentru ca acvariul nu e foarte bine plantat si nu au unde sa se ascunda. Chiar si asa, cu ramirezii prin preajma, nu sunt in siguranta. Baga moss la greu si plante - covor sa aiba si ei unde sa se piteasca.  In privinta ancistrusilor poti sa stai linistita - ii ignora cu desavirsire. 
|
 |
|
|
Si eu cred ca e doar staghorn.  Clado arata mult mai rau.
Aceasta se poate inlatura folosind un betisor pentru urechi pe care infasori firicelul, prin schimburi de apa mai dese si prin marirea cantitatii de CO2 care va stimula planta sa creasca si implicit sa lupte cu nemernica. E nitel de bibilit, dar nu-i imposibil de scapat de ea.
Iti dau si un link cu toate aceste "frumuseti", sa te delectezi in timpul liber  :
http://www.gwapa.org/articles/algae/
Bazinul arata din ce in ce mai bine! Abia astept sa-l vad mai "impadurit".  Iar ramirezii sunt superbi!
@ Vlad - exista si Cladophora alge - vezi in link-ul de mai sus. 
|
 |
|
|