| Message |
|
|
Te-ai cam grabit. Pestilor le trebuie ceva timp sa sa acomodeze cu noile conditii de mediu.
Ca sa nu mai zic ca ar fi trebuit sa-i tii citeva zile in carantina, sub observatie. Asa se procedeaza "ca la carte". Ca multi nu respecta aceasta regula, asta-i altceva.  Dar este si destul de periculos daca sursa de unde ii cumperi nu e sigura.
|
 |
|
|
|
Temperatura sau pH-ul prea mic fata de bazinul din care proveneau. Cum a zis si Alber, probabil nu le-ai facut aclimatizarea corect.
Cum ai procedat?
|
 |
|
|
Pare a fi Ludwigia repens. Daca aceasta e, are nevoie de lumina puternica.
|
 |
|
|
dozer wrote:Ehe, pe vremea mea, descrierea personala era optionala... acum trebuie sa intru si eu in randul lumii... 
Asa-ti trebe daca chiulesti.
Bine ai revenit! 
|
 |
|
|
Asa, baga-i la cura.  Sau Algae Wafers, Sera Catfish Chips.
|
 |
|
|
Dar pe spirulina i-ai bagat vreodata? Ai mei, cind dadeau cu nasu' de ea, intrau in transa.  Si uite asa au ajuns mari, grasi si frumosi, plantele isi vedeau linistite de ale lor (si algele asemenea - cita vreme le-am avut si p-astea in bazin, ca de..fara nu se poate). Daca n-ai incercat, zau ca merita. Poate va fi dragoste la prima...degustare. 
|
 |
|
|
|
Ai ciclat bazinul?
|
 |
|
|
|
Cryptocoryne, Microsorium, Bolbitis. Iar ancistrusilor poti sa le mai adaugi in meniu frunze de salata, spanac, tablete de spirulina sau mincare pe baza de alge speciala pentru sanitari si vor mai atenta la plante.
|
 |
|
|
claw93 wrote: sincer din punctul meu de vedere nu vrea sa ma complic cu plante la un bazin asa de mic .
Ziceai cumva ca te-ai apucat de acvaristica?  Sa stii ca si plantele acvatice tot acolo intra. Fac parte din ecosistem.
claw93 wrote:Imi va afecta drastic vietatile daca nu pun plante?
Pai hai sa o luam logic. Microrasborele - ca tot ai zis ca-ti plac. Stii ca acesti pesti sunt extrem de timizi si ca le place sa stea ascunsi prin plante? Acestea ofera majoritatii speciilor adapost, protectie, chiar si hrana, celor vegetarieni.
claw93 wrote:Rolul plantelor nu se poate inlocui cu altceva?
Eventual cu alge. Da' nu-ti doresc.
|
 |
|
|
claw93 wrote:un acvariu fara plante naturale ,este vreo problema?
Dupa ce vei citi Ciclul azotului, o sa tragi concluziile singur.
|
 |
|
|
Da' asta nu ma lamureste prea mult. Date stiintifice, daca se poate. Cum il cheama, cine este mama lui, chestii d-astea...ma intelegi tu.  Hai ca poluam topicul Oanei. 
|
 |
|
|
Pietrisul simplu este inert. Adica nu este nutritiv. Merge la plante nepretentioase, dar sa nu te astepti la prea multe de la el. Sper ca nu e colorat!!
|
 |
|
|
Poti incerca la Reef. Adresa e pe site. Intreaba daca Solar Duo Boy este buna pentru acvariul tau.
|
 |
|
|
Eu te sfatuiesc cit se poate de prieteneste sa nu pleci urechea la tot ce zic vinzatorii din pet-shopuri. Ciclarea unui bazin nu dureaza 4-5 zile facuta cu Aquatan. Daca iti dadea ceva bacterii, intelegeam. Dar asa, in niciun caz.
Citeste Ciclul azotului si Ghidul incepatorilor, care iti vor fi intr-adevar de ajutor.
|
 |
|
|
Sa nu uiti sa ne zici si noua ce sunt lighioanele alea! 
|
 |
|
|
Neonii sunt pesti de cird. Se simt bine cind sunt mai multi. Poti pune, de exemplu, 1 mascul de guppy si 2 femele sau 3 masculi frumosi de guppy. Daca optezi pentru prima varianta te vei umple foarte curind de pui si acvariul se va aglomera, in cazul in care vei dori sa-i pastrezi.
Mai poti opta si pentru un mascul frumos de betta si 3 cory panda (acestia sunt mai mici). Variante ar mai fi. Cauta pe net, vezi cam ce specii te atrag in mod deosebit - vezi pesti de talie mica! - intrebi si aici inainte de a cumpara. Nu te grabi, ia-o incet, cicleaza acvariul mai inainte de toate si apoi gindeste-te la pesti.
Ca este pacat sa incepi cu stingul, sa te lovesti de boli, decese si alte probleme datorate stresului care apare in urma supraaglomerarii unui bazin.
|
 |
|
|
claw93 wrote: Am si eu urmatoarele intrebari:1.As putea sa pun in acest mic acvariu 6 neoni,3guppy si 2 sanitari de talie mica?
Prea multi pesti. Un neon are nevoie de cca 5-6l apa. Daca nu ma crezi, da click aici Voumul acvariului si numarul pestilor. In functie de cele scrise in acest articol, te poti decide cam ce si citi pesti vei putea tine intr-un acvariu asa micut. Asta daca vrei sa tii cont de sfaturile noastre si de sanatatea lor, normal.
claw93 wrote: 2.De unde mi-as putea procura o lampa cum am mentionat mai sus?
Daca iti vei trece locatia in My Profile, se va gasi cineva sa te ajute.
claw93 wrote: 3.Ce plante as putea sa pun in acest acvariu micutz
Poti sa incepi cu plante easy - Ceratopteris, Elodea, Egeria densa. Depinde si de substratul pe care il vei alege
|
 |
|
|
|
Ia s-auzim!
|
 |
|
|
|
Chestiile alea rotunde se numesc Cladophora aegagropila. Macar de amoru' artei puteai sa te informezi si tu asupra denumirii.
Incearca. Nu te opreste nimeni.
|
 |
|
|
Nuca de cocos se imbraca in moss. Legi cu guta (ata de pescuit) o mina de moss si astepti sa creasca. Ai grija ca nuca se sparge mai intii, se inlatura lichidul si miezul, daca vrei poti sa o scobesti putin - poti face acest lucru daca ai corydoras, ancistrus sau alti sanitari, se fierbe cu apa si sare citeva ore, apoi se curata si se tine citeva 2-3 zile in apa rece. Procesul este descris in mare aici.
Daca nu ai moss, merge si Bolbitis
Dar la tine in bazin nu cred ca nuca e prioritatea. Aceasta ar merge pentru prim-plan, ori stinga, ori dreapta. Fa ceva cu Alternanthera, ca sta fix in mijloc. Incearca sa plantezi in asa fel incit tufele de plante sa nu fie simetrice. Poti sa mai tunzi Cabomba si sa faci o tufa mai mica, iar in spatele ei sa plantezi Alternanthera, de ex. In spatele lor baga filtrul. Termometrul muta pe o laterala a bazinului.
|
 |
|
|