Jays wrote:
Legat de filtru nu stiu decat ca este verde si este intern. Nu as putea sa va spun ce model de filtru este
Ai si ceva material filtrant biologic in el? Sau doar bureti?
Jays wrote:
Stiu ca trebuie si o instalatie de CO2. Nu stiu exact de care

Am vazut ca pot fi destul de scumpe buteliile.
Ai doua variante.
Cea mai ieftina e cu petul cu drojdie.
Cealalta varianta e sa cumperi o butelie (de 2kg sa zicem), un reductor de presiune si un difuzor (reactor). Le poti gasi SH butelia si reductorul cu 300-400 de lei. Eventual poti lua o electrovalva, ca sa opresti aditia pe timp de noapte.
Jays wrote:
Din ce am inteles este foarte usor si s-ar putea sa am ceva problema cu corydoras (mie imi plac corydoras mult si mi-as dori in acvariu).
Este intr-adevar usor, dar daca e stratul mai gros, poti planta foarte ok.
Ce probleme cu corydoras? E posibil sa iti mai scoata plantele pana prind radacini. Dar dupa ce cresc, stau fara probleme.
Jays wrote:
In plus imi trebuie si AquaBasis cu care am avut experienta FOARTE neplacute, probabil din vina mea mi-a ajuns in apa si a tulburat toata apa o perioada f mare de timp. Am gresit probabil cu pietrisul atunci dar imi frica sa nu fac la fel si acum. Nu m-am hotarat inca la substrat... e dificil
Nu iti trebuie neaparat Aquabasis. Adica sa nu intelegi ca Manado nu merge fara aquabasis...sunt doua lucruri diferite.
E adevarat insa ca un substrat fertil de ajuta.
Poate sa tulbure apa daca torni apa la inceput direct pe pietris si il amesteci; sau cand scoti plante cu radacini mai mari. Insa cu grija (eventual scoti planta si tai radacinile lasandu-le in substrat), se poate...l-am folosit si m-am descurcat ok
Jays wrote:
Ca idee de baza am inteles ca 8 cm de pietris (cu tot cu substrat daca e cazul) ajung ?
Se pune Aquabasis-ul peste care Manado in strat de macar vreo 5 cm. Bine ar fi vreo 5 cm in fata bazinului si 7-8 in spate.
Jays wrote:
Pe lista mai trebuie si o priza automata pentru lumina, cred ca am uitat initial sa o trec
O priza programabila si lumina in sine

, care dupa cum spuneam mai sus, e cam putintica ...
Jays wrote:
Am pus si niste poze cu plantele si pietrisul.
Plantele sunt Anubias din cate vad.
De obicei se prind pe pietre/lemne, caci au un rizom ce nu trebuie ingropat in substrat pentru ca risca sa putrezeasca.