[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp

Asteptam intrebarile tale la sectiunile potrivite.
Nu e chiar o vanzare, dar am sa postez aici in semn de multumire.

Asadar, mii de multumiri colegului simpfzoli ce mi-a adus din Ungaria cativa saci de Aqua Medic Volcanit, fiind platiti de el inainte sa ii trimit eu banii.
Plus cativa creveti cadou.

Mare domn
Raman dator cu niste
Intr-adevar cred ca e cel mai bun aquascape de acest gen de la noi

Anul care vine sigur vei avea rezultate bune la concursuri

LE: Apropos, noi vorbiseram ceva pe pm acum ceva timp, inca mai astept
Bine ai venit!

betasergiu wrote:
Ca substrat, pregatirea apei si intretinere plante m-am hotarat sa merg pe linia JBL: Aqua Basis plus 2,5L, Manado 10L, Feropol, Feropol 24, Ferotabs, Balls si un sistem pt CO2, iar pt apa: Filter Start, Filter Boost, Biotopol, Clearol si Denitrol.

Momentan nu cred ca ai nevoie de ferrotabs, poate pe viitor. Iarasi nu ai nevoie de bilele fertilizante pentru substrat.
Vezi sa calculezi ca stratul de manado sa aiba macar 5 cm grosime.

Cat despre celelalte solutii, as renunta la clearol si denitrol.

Legat de filtrare, eu as fi mers pe un extern, ca sa nu ocup spatiul cu doua filtre interne.

In rest ai ales materiale de calitate
FlyingDutch wrote:
In plus rock scape nu o sa-ti tina, si se niveleaza in cateva zile (nu ai sa poti sa faci pante).

Asta cam asa e...se niveleaza. Cred ca se poate rezolva cu niste opritoare bagate in substrat...desi nu am incercat.
E drept ca e mai mult de munca...

FlyingDutch wrote:
Hc am avut si eu pe manado, dar am vazut si hc pe volcanit, e alta poveste.

In ce sens?
Ma tem ca manado ala va veni din spate, in fata...asta daca vrei sa-l pui mai sus fata de pietris.

Eu am avut cuba in manado si a crescut foarte bine.
Dennerle din ce am citit si vazut are un substrat fertil foarte bun.
De ADA nu pot sa te sfatuiesc.
Daca nu mai vrei sa astepti dupa volcanit, atunci mergi pe manado. Eu am avut un covor serios de cuba in el (poti vedea la semnatura "Incercare de aquascaping"). Un pic mai greu la inceput, dar te obisnuiesti.

Recomand si substrat fertil (sub manado/volcanit).
Bun bun

Succes si masaje la "shale" de-acum inainte
Niste detalii despre hadware? Fertilizare?
Poti citi si: http://acvariu.ro/forum/posts/list/220.page si http://acvariu.ro/forum/posts/list/692.page
La curatenia saptamanala se schimba doar o parte din apa (30-50%), se aspira usor substratul si se sterg peretii.

NU se scoate toata apa, NU se spala pietrisul, NU se scot plantele.

Mancare ajunge o data pe zi.
Felicitari, mie imi place
Niste vietuitoare nu pui?
Formulele de calcul pentru grosimea substratului de manado sunt:

Lungime (cm) x latime (cm) : 200 = litri de JBL Manado de 5 cm grosime

Lungime (cm) x latime (cm) : 125 = litri de JBL Manado de 8 cm grosime

10 litri cred ca sunt prea putini. Si mai ales ca vorbim despre manado, unde plantele trebuie infipte mai adanc, atunci lasa un substrat mai gros.
In cazul unui acvariu plantat nu e adevarat ca substratul trebuie sa fie pana in 5 cm. Daca il pui de 2-3, nu vor avea plantele unde sa-si dezvolte radacinile.
Si mai e o chestie. Ai aquabasis. Stratul de pietris trebuie sa fie mai gros deasupra, ca sa nu iasa aquabasis-ul in apa si sa o tulbure. Mai ales cand scoti radacinile unei plante.
Eu as recomanda un 4-5 cm in fata si 7-8 in spate (eu am avut substratul mai gros de atat).

Denivelari e mai greu sa faci cu manado, pentru ca in timp ajunge la acelasi nivel, pentru ca usor. Doar daca ii pui niste opritoare (gen bucati de polistiren sau plastic) pe care le acoperi cu pietrisul.

Cory sunt pesti de grup.

Sper ca m-am exprimat destul de coerent, am niste bere si vin la bord

LE: Din cate tin minte cand m-am uitat in poza, filtrul tau e modular (se desprinde in mai multe cosulete). Ia niste mini siporax si lasa doar un burete si restul pune siporax.
Nu cred ca se referea la "One" cand a zis nereusit, ci la un setup de inaintea lui, unul cu roca vulcanica neagra.

Spor la treaba nene Bitane!
Bine ai venit !
Asteptam un jurnal cu acvariul tau.
Frumusei discusii, sa-ti traiasca !
Jays wrote:
Legat de filtru nu stiu decat ca este verde si este intern. Nu as putea sa va spun ce model de filtru este

Ai si ceva material filtrant biologic in el? Sau doar bureti?

Jays wrote:
Stiu ca trebuie si o instalatie de CO2. Nu stiu exact de care Am vazut ca pot fi destul de scumpe buteliile.

Ai doua variante.
Cea mai ieftina e cu petul cu drojdie.
Cealalta varianta e sa cumperi o butelie (de 2kg sa zicem), un reductor de presiune si un difuzor (reactor). Le poti gasi SH butelia si reductorul cu 300-400 de lei. Eventual poti lua o electrovalva, ca sa opresti aditia pe timp de noapte.

Jays wrote:
Din ce am inteles este foarte usor si s-ar putea sa am ceva problema cu corydoras (mie imi plac corydoras mult si mi-as dori in acvariu).

Este intr-adevar usor, dar daca e stratul mai gros, poti planta foarte ok.
Ce probleme cu corydoras? E posibil sa iti mai scoata plantele pana prind radacini. Dar dupa ce cresc, stau fara probleme.

Jays wrote:
In plus imi trebuie si AquaBasis cu care am avut experienta FOARTE neplacute, probabil din vina mea mi-a ajuns in apa si a tulburat toata apa o perioada f mare de timp. Am gresit probabil cu pietrisul atunci dar imi frica sa nu fac la fel si acum. Nu m-am hotarat inca la substrat... e dificil

Nu iti trebuie neaparat Aquabasis. Adica sa nu intelegi ca Manado nu merge fara aquabasis...sunt doua lucruri diferite.
E adevarat insa ca un substrat fertil de ajuta.
Poate sa tulbure apa daca torni apa la inceput direct pe pietris si il amesteci; sau cand scoti plante cu radacini mai mari. Insa cu grija (eventual scoti planta si tai radacinile lasandu-le in substrat), se poate...l-am folosit si m-am descurcat ok

Jays wrote:
Ca idee de baza am inteles ca 8 cm de pietris (cu tot cu substrat daca e cazul) ajung ?

Se pune Aquabasis-ul peste care Manado in strat de macar vreo 5 cm. Bine ar fi vreo 5 cm in fata bazinului si 7-8 in spate.

Jays wrote:
Pe lista mai trebuie si o priza automata pentru lumina, cred ca am uitat initial sa o trec

O priza programabila si lumina in sine , care dupa cum spuneam mai sus, e cam putintica ...

Jays wrote:
Am pus si niste poze cu plantele si pietrisul.

Plantele sunt Anubias din cate vad.
De obicei se prind pe pietre/lemne, caci au un rizom ce nu trebuie ingropat in substrat pentru ca risca sa putrezeasca.
Ai tu ceva cu presiunea apei
Pune o poza sa vedem cum l-ai montat.
Fiecare cand are o problema, i se pare ca a lui e cea mai urgenta. Asa si si tu.
Inca o data intreb, chiar nu poti sa ai rabdare cateva zile? Intrebarea ta a fost postata astazi (sau mai rog, e trecut acum de 12, dar pastram termenul de azi)...si tot astazi, pac, m-am suparat, plec, furtuna, fulgere, tunete ...

Eu vad activitate pe forum, asta cum ca ar ramane forumul gol fara rubrica vanzari nu prea merge aici ...

In fine, daca vrei sa ramai incruntat, e alegerea ta. Eu ti-am explicat cum sta treaba, nu te pot convinge cu forta.

Spor!
Acum nu stiu exact ce ai facut, poti pune o poza sa vedem.

Dar in mod normal ar trebui sa mearga. Vezi pe unde intra apa in furtunul ala ...

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: