[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Si noi ne bucuram sa fii printre noi
Pai daca se umple furtunul cu apa, de unde sa mai traga aer?

Scufunda filtrul, complet, iar furtunul de apa prinde-l cu ceva de marginea acvariului si sa stea cu capatul afara din apa, incat sa trag aer...
Inca unul care se supara si isi strange jucariile pentru ca nu i se raspunde imediat...
Ai postat astazi...chiar nu poti sa ai rabdare cateva zile? Vrei neaparat tot astazi sa primesti raspunsul.

Intelege ca oamenii mai au treaba, mai fac una alta, nu stau drepti la apel in topicul tau. Altii pur si simplu nu au crescut parvula (cum sunt io spre exemplu)...asa ca nu au ce sa iti spuna. Iar altii nu viziteaza categoria asta (poti incerca sa cauti si tu jurnale cu acvarii in care s-a crescut parvula si sa vezi ce conditii au respectivii, eventual sa intrebi in topicul lor).

Uite un link de pe google, ca sa iti mai potoleasca un pic nerabdarea: http://www.aquascapingworld.com/plantpedia/full_view_plant.php?item_id=148

Sa mor de inteleg chestia asta...postez azi, nu-mi raspunde nimeni in cateva ore, ma supar si vreau sa-mi sterg contul.
Dar ma rog, fiecare reactioneaza dupa cum stie si crede de cuviinta.

Daca intr-un final asta vrei, dorinta iti va fi implinita. Eu zic insa sa mai analizezi la rece si sa-ti dai seama ca te-ai aprins fara motiv.
Jays wrote:Salut,

Sunt nou pe aici. Am ajuns din dorinta de a incepe un acvariu (plantat).
M-am hotarat sa fac si un topic aici pentru a va cere parerea si pentru a tine un jurnal care sper sa ma ajute sa evoluez.

Salutare.
Ai facut bine ca ai deschis un topic aici.
O rugaminte am, sa treci si pe la "Despre noi" cu o mica prezentare.

Jays wrote:
Am un acvariu "de-a gata" de la EHEIM , seria AquaPro 126 de lungime 80 cm . A venit utilat (filtru, incalzire, termometru, capac cu 2 neoane de 18 W T8).

126 vine de la volum? Ce fel de filtru a venit in pachet?
Cele doua neoane nu vor fi de ajuns. Eu as modifica capacul si as trece pe neoane T5, si mai multi wati. Daca 126 e volumul brut, atunci 4 neoane de 24W (nu le vei aprinde pe toate din prima, dar daca tot umbli, e bine sa iti iei de o grija).

Jays wrote:
O pompa de aer cumparata de mine din Obor

Nu ai nevoie de ea intr-un bazin plantat. Nici de perdeaua de aer.

Jays wrote:
Un substrat din pietris care nu prea-mi place (nu ma pot prounta asupra granularitatii desi as vrea). Culoarea este gri / alb. As vrea ceva mai inchis

Masoara niste bobite cu o ruleta/rigla si vezi ce granulatie au. Poti pune si o poza sa-l vedem.

Jays wrote:
2 plante frumoase pe care nu as putea sa le numesc

Arata-ne niste poze si le identificam.

Jays wrote:
- CO2 reactor (ma gandeam sa iau http://www.aqua-medic.com/product/co2-reactor-100/)

Cred ca stii ca la difuzorul asta trebuie sa atasezi si sursa de gaz
Ori o instalatie cu butelie, ori o "bomba" facuta in casa.

Jays wrote:
- Un alt substrat probabil (aici o sa fie o discutie foarte lunga si vreau sa ma documentez bine).

Un substrat destul de bun si la un pret ok ar fi JBL Manado.

Jays wrote:
-Hranitor automat (probabil o sa cumpar o chinezarie la inceput )

Esti plecat mai mult timp de acasa sau de ce? Daca ai timp sa ii hranesti tu o data pe zi, e arhi suficient si nu are rost sa dai banii pe hranitor.

Jays wrote:
-Fertilizanti (lichizi, pastile pentru substrat etc)

Pentru inceput ia niste JBL Ferropol si JBL Ferropol24 (eventual si Easy Life Easycarbo). Dupa care mai discutam.
Intre timp, citeste despre micro si macronutrienti si despre fertilizare.

Jays wrote:
-Teste de apa

Pentru inceput niste teste pentru NH4 si NO2, ca sa vezi cu ciclarea si eventualele deciclari (e posibil sa te intalnesti cu aceasta problema fiind incepator).
Poti lua eventual si un test pentru pH.

Jays wrote:
-Medicamente

Le poti cumpara atunci cand ai nevoie. Nu cred ca are rost sa dai bani acum.

Jays wrote:
Ca buget am sa incerc sa nu depasesc 200 lei / luna. Stiu ca la inceput o sa fie nevoie de mai mult (ca am mai multe de cumparat) si o sa incerc sa fac un efort(sau sa astept o perioada mai lunga de timp pana strang banii). Dupa etapele initiale sper sa imi fie suficient bugetul.

Da, la inceput vei cheltui mai mult. Dupa ce iti iei cele trebuincioase, nu vei cheltui 200 de lei pe luna

Arunca un ochi aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/10905.page#p95572
Cel mai bine procedeaza dupa cum ti-a spus koala.
Poate pe viitor vei vrea sa folosesti filtrul intr-un acvariu mai mare si vei avea nevoie de debitul de acum.
Imi plac la nebunie blue tigerii...sunt unii dintre preferatii mei
Mihai Boldor wrote:Uite, eu nu vreau sa te supar Stefan dar eu din cate filtre externe am si am vazut cu ochii mei si la altii eu inca nu am vazut filtru ala care sa nu il auzi numai daca stai la jumatate de metru de el, mi se pare putin treaba asta ca si masinile tuturor care consuma mult mai putin decat masina ta

Nu ma superi deloc
Promit sa fac o filmare dupa ce le pun din nou la treaba. Momentan stau pe butuci, caci acvariul e gol...
Doar ca intre timp au mai ramas doar Eheimul 2224 si JBL-ul e701. Celalalt a fost vandut dupa ce am renuntat la unul din acvarii.

aLLLx wrote:Din cand in cand puneam mana pe el ca sa-mi dau seama daca mai functioneaza.

Asa si eu
E prea mica o butelie de 500 de grame, se va termina repede. Nu pot sa-ti spun exact in cat timp, dar oricum, destul de repede.
Plus ca nu prin multe locuri iti vor incarca o butelie asa mica.

Ia o butelie de 2 kg...poate ii gasesti loc undeva...
Si nu o tine culcata. Din cate stiu eu, trebuie tinuta in picioare (in interior co2-ul este lichid). Daca vorbesc prostii, sa ma traga cineva de urechi.
Bine ai venit!
Asteptam topicul la incepatori si vedem acolo ce si cum rezolvam
hera wrote:
Cu toate ca ma asteptam la un raspuns negativ referitor la frumusetea de acvariu pe care as fi vrut sa-l confectionez, marturisesc ca tot sunt dezamagita.

Mai bine dezamagita acum, decat mai tarziu cand nu mai poti da inapoi

hera wrote:
Acu o sa trebuiasca sa mai astept pana fac mobila in sufragerie si s-o regandesc astfel incat sa pot instala pe ea un acvariu, care va trebui sa aiba alte dimensiuni cel putin la latime (45 probabil) si va trebui sa renunt la niste sertare ca sa ascund cele trebuincioase in locul lor. Mi-ar ajunge un spatiu de 80L/45l/40h ?

Daca ai spatiu, fa un dulap doar pentru acvariu, din pal, pe culoarea mobilei din camera respectiva. Cu usi, nu cu sertare.
Ascunzi totul in dulap, iar la vedere ramane doar bazinul, ca sa incante ochiu'

hera wrote:
Acvariul ar trebui sa stea la o distanta de vreo 30-40 cm de televizor. E o problema, in sensul ca ar fi deranjati pestii de sonor sau vibratii ?

Nu cred ca vor fi deranjati. Sa ai grija doar la televizor, sa nu dai apa peste el

hera wrote:
Aveti ceva impotriva iluminarii submersibile ?

Eu unul te voi dezamagi din nou
Trecand peste glume, nu am vazut niciun bazin pana acum, sau cel putin niciunul serios cu iluminare submersibila. Nu e natural si nici nu cred ca vei reusi sa iluminezi uniform.
Mai bine mergi pe o lampa, sau daca vrei sa fie acoperit bazinul cu totul, un capac.

Dar ramane aceeasi intrebare: pe ce vrei sa mergi? Acvariu plantat (si pesti care se preteaza la asa ceva) sau acvariu cu cichlide?

Abia atunci vom putea discuta mai in detaliu despre lumina, filtrare, substrat, fertilizanti s.a.m.d.

Daca ar fi dupa mine, iti recomand un plantat Dar depinde si de timpul disponibil si mai ales de gustul tau.
Eu am avut la un moment dat in sufragerie trei filtre externe, toate "la vedere" (adica nu erau inchise in dulapuri): un Eheim 2224, un JBL e701 si un JBL e700 (batran de cativa anisori). S-a intamplat si sa dorm in camera respectiva, NU le auzeam deloc.
Trebuie sa ma apropii cu urechea la aproximativ jumatate de metru ca sa le aud.

Nici la colmatare nu ma plang, furtunele le curat la jbl o data la 2-3 luni cred (are pus spray bar-ul pe lungimea bazinului, adica 120 cm, si debitul micsorat din clapeta ca sa nu-mi miste plantele prea tare), iar la eheim ceva mai des, pentru ca am si reactorul pus pe out si scade mai repede debitul.
Colmatatul asta cred ca depinde si de cat de buna e filtrarea in bazin.
Nu stiu exact de unde sa incep
E bine ca vrei sa te documentezi si intrebi inainte, dar va trebui un pic mai multa documentare.

Din start nu iti recomand un asemenea acvariu...din mai multe motive: va fi greu de umblat in el, nu e la o inaltime suficienta incat sa-l poti privi ok, e periculos sa fie la nivelul picioarelor (il poti atinge cu diverse obiecte) s.a.
Masa e masa, pui obiecte pe ea, bei cafeaua, mananci, etc. ... acvariul are alt scop si rol.

In al doilea rand trebuie sa te hotarasti ce fel de acvariu vrei: plantat sau cu cichlide. Ambele nu vei putea avea.
Dupa ce te hotarasti in privinta acestui aspect, vom putea decide si ce fel de echipamente ai nevoie (filtrare, lumina, controllere, aditie de co2 si asa mai departe).
Bine ai venit !

Suntem "omni-prezenti" , deci ne vedem si la incepatori
Lucian wrote:
Garantez ca vor iesi in continuare multe bule de oxigen

Punem atunci de-un sprit, numa' bine de-acu' a fiert si vinul de anul asta
Sunt curios ce iese in noul setup

Sa ne tii la curent!
Domnu' bitanu, mai verificati casuta de mesaje
Nu faci bine ceea ce faci...tinand multi pesti intr-un volum mic de apa...si fara filtru...
Iar modul in care scrii provoaca dureri de cap...
Daca te pricepi la bricolat, fa un reactor home-made modelul bitanu.
Eu folosesc asa ceva si sunt multumit
Poti folosi un site extern de upload, gen http://imageshack.us si pune pe urma link-urile aici (direct link).

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: