Jays wrote:Salut,
Sunt nou pe aici. Am ajuns din dorinta de a incepe un acvariu (plantat).
M-am hotarat sa fac si un topic aici pentru a va cere parerea si pentru a tine un jurnal care sper sa ma ajute sa evoluez.
Salutare.
Ai facut bine ca ai deschis un topic aici.
O rugaminte am, sa treci si pe la "Despre noi" cu o mica prezentare.
Jays wrote:
Am un acvariu "de-a gata" de la EHEIM , seria AquaPro 126 de lungime 80 cm . A venit utilat (filtru, incalzire, termometru, capac cu 2 neoane de 18 W T8).
126 vine de la volum? Ce fel de filtru a venit in pachet?
Cele doua neoane nu vor fi de ajuns. Eu as modifica capacul si as trece pe neoane T5, si mai multi wati. Daca 126 e volumul brut, atunci 4 neoane de 24W (nu le vei aprinde pe toate din prima, dar daca tot umbli, e bine sa iti iei de o grija).
Jays wrote:
O pompa de aer cumparata de mine din Obor
Nu ai nevoie de ea intr-un bazin plantat. Nici de perdeaua de aer.
Jays wrote:
Un substrat din pietris care nu prea-mi place (nu ma pot prounta asupra granularitatii desi as vrea). Culoarea este gri / alb. As vrea ceva mai inchis
Masoara niste bobite cu o ruleta/rigla si vezi ce granulatie au. Poti pune si o poza sa-l vedem.
Jays wrote:
2 plante frumoase pe care nu as putea sa le numesc
Arata-ne niste poze si le identificam.
Cred ca stii ca la difuzorul asta trebuie sa atasezi si sursa de gaz
Ori o instalatie cu butelie, ori o "bomba" facuta in casa.
Jays wrote:
- Un alt substrat probabil (aici o sa fie o discutie foarte lunga si vreau sa ma documentez bine).
Un substrat destul de bun si la un pret ok ar fi JBL Manado.
Jays wrote:
-Hranitor automat (probabil o sa cumpar o chinezarie la inceput

)
Esti plecat mai mult timp de acasa sau de ce? Daca ai timp sa ii hranesti tu o data pe zi, e arhi suficient si nu are rost sa dai banii pe hranitor.
Jays wrote:
-Fertilizanti (lichizi, pastile pentru substrat etc)
Pentru inceput ia niste JBL Ferropol si JBL Ferropol24 (eventual si Easy Life Easycarbo). Dupa care mai discutam.
Intre timp, citeste despre micro si macronutrienti si despre fertilizare.
Jays wrote:
-Teste de apa
Pentru inceput niste teste pentru NH4 si NO2, ca sa vezi cu ciclarea si eventualele deciclari (e posibil sa te intalnesti cu aceasta problema fiind incepator).
Poti lua eventual si un test pentru pH.
Jays wrote:
-Medicamente
Le poti cumpara atunci cand ai nevoie. Nu cred ca are rost sa dai bani acum.
Jays wrote:
Ca buget am sa incerc sa nu depasesc 200 lei / luna. Stiu ca la inceput o sa fie nevoie de mai mult (ca am mai multe de cumparat) si o sa incerc sa fac un efort(sau sa astept o perioada mai lunga de timp pana strang banii). Dupa etapele initiale sper sa imi fie suficient bugetul.
Da, la inceput vei cheltui mai mult. Dupa ce iti iei cele trebuincioase, nu vei cheltui 200 de lei pe luna