[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Daca scapa 2-3 picaturi pe zi nu e nicio problema, bazinul e maricel, nu ar fi o problema (apropo, la un plantat voi folosi). Eventual pot si dilua fertilizantul, incat cele 2-3 picaturi sa insemne practic nimic...
Ma interesa daca e o scula durabila, de calitate, sa nu ma trezesc ca "moare" dupa 2-3 luni ...

Si daca e usor de setat, sa nu-mi prind urechile in ea Adica sa o setez ca pompa 1 sa-mi puna x ml o data pe zi, pompa doi y ml si tot asa si ea sa-si faca treaba singurica.
Cand scrii un post, sub casuta unde tastezi se afla doua butoane albastre, iar pe unul din ele scrie "Attachments", click pe butonul respectiv dupa care pe butonul "Browse" unde selectezi poza ce vrei sa o pui aici.

Iti voi sterge eu al doilea post din topic.

Si sa treci de rog pe la sectiunea "Despre noi".
Va prezentam acvariul colegului nostru petre79.
Pentru intrebari si comentarii, topicul original este aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/24795.page

======================================================

Data startului: 4 martie 2013
Dimensiuni acvariu: 120 x 45 x 60 cm
Volum brut: 324 L

Echipamente:

Iluminare: Lampa Home-Made cu Tuburi T5
- 2 tuburi Giesemann Aquaflora 54w
- 2 tuburi Giesemann Midday 54w
- 2 tuburi Osram 965 54w

CO2:
- butelie 10L
- reductor de presiune JBL Proflora m001
- reactor home-made
- test permanent CO2-JBL
- PH Controler cu sonda Dupla setat la 6,4

Filtrare:
- filtru extern Sun-Sun jhw 403(1400L)
- filtru extern Tetratec 1200
- skimmer JBL
- sterilizator UV-C 5W JBL

Substrat:
- JBL Aqua Basic plus 30 litri
- JBL Manado 60 litri

Fertilizare:
- Easy Life, ProFito, Easy Life EasyCarbo, Easy Life Ferro, Easy Life Nitro, Easy Life Fosfo,Easy Life Kalium, Micro si Macro

Decor:
- 15 kg roca neaga
- autocolant transparent sablat

Fauna:
- Pesti: 4 Otocinclus Vestitus, 3 Ancistrusi voalati, 50 neoni
- Nevertebrate: melci substrat, creveti Red Cherry Shrimp, creveti Amano

Flora:
- Hemianthus callitrichoides "Cuba", Eleocharis parvula, Blyxa japonica, Hygrophila pinnatifida, Hydrocotyle sibthorpioides (maritima), Eriocaulon cinereum, Pogostemon Helferi

Poze:

image

image

image

image
Va prezentam acvariul colegului nostru petre79.
Pentru intrebari si comentarii, topicul original este aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/21640.page

======================================================

Data startului: 28 iunie 2012
Dimensiuni acvariu: 120 x 45 x 69 cm
Volum brut: 324 L

Echipamente:

Iluminare: Osram T5 6x54w
- 2 tuburi Osram 830
- 2 tuburi Osram 865
- 2 tuburi Osram 965

CO2:
- butelie 10L
- reductor de presiune JBL Proflora m001
- reactor home-made
- test permanent CO2-JBL

Filtrare:
- filtru extern Sun-Sun jhw 403(1400L)
- filtru extern Tetratec 1200
- schimmer JBL
- sterilizator UV-C 5W JBL

Substrat:
- JBL Aqua Basic plus 25 litri
- JBL Manado 30 litri

Fertilizare:
- Easy Life, ProFito, Easy Life EasyCarbo, Easy Life Ferro, Easy Life Nitro, Easy Life Fosfo,Easy Life Kalium, Micro si Macro

Decor:
- 1 radacina lemn
- autocolant negru mat

Fauna:
- Pesti: 4 Otocinclus Vestitus, 3 Ancistrusi voalati, 50 neoni
- Nevertebrate: melci substrat, creveti Red Cherry Shrimp, creveti Amano

Flora:
- Anubias Petit, Blyxa Japonica, Staurogyne Repens, Tonina Mananus, Tonina Fluviatilis, Tonina Belem, Eriocaulon Cinereum, Pogostemon Helferi, Pogostemon sp Erectus, Prosepinaca Palustris, Alternanthera Reinecki mini, Eleocharis Parvula,

Poze:

image

image

image

image

image
Salutare!
Sunt interesat sa cumpar o cantitate insemnata de Utricularia graminifolia. (plante sanatoase si fara alge)

Astept oferte pe pm.

Multumesc !
Ok, am sa-l contactez pe mosu

O singur problema exista...am nevoie de masinaria asta pana de Craciun
Ii trebuie o tunsoare buna
Lucian wrote:Stefan, nestiind ce scule ai tu de nu esti satisfacut, ne este frica sa-ti recomandam ceva si sa nu fie bine

N-am spus ce scule pentru ca sunt luate de la cineva de aici din tara si nu vreau sa supar.
Bine, nu e vina celui care vinde, probabil le ia de pe ebay...si pana la urma fiind ieftine, nici calitatea nu poate fi grozava.
Principala problema la foarfecul respectiv e ca nu calca bine la varf si nici nu taie pe toate lungimea taisului, iar setupul trecut cand m-am pus sa tund gazonul de cuba, am scos cateva bucati din el pentru ca atunci cand ridicam foarfecul, smulgea si smocuri de gazon...in loc sa le taie.

Mersi de link. Am sa ma uit sa vad cum e cu transportul.

Lucian wrote:
Cea in forma de S este cea cu care ma descurc foarte bine cand tund gazonul - pot sa tin mana paralel cu planul de taiere.

Cred ca zici de "wave scissor". Intr-adevar e interesanta.

Dintre instrumentele chirurgicale m-as putea folosi cred de:

- http://www.med-shop.ro/instrumentar-chirurgie/foarfece-chirurgicale/foarfeca-metzenbaum-med-13-250.html
Lungimea maxima e de 25 cm.
- http://www.med-shop.ro/instrumentar-chirurgie/pense-anatomice-chirurgicale/pensa-potts-smith-med-15-210.html
Tot 25 cm.

Nu-s chiar cat de lungi mi-as dori, dar ar fi relativ ok.

Iar asta: http://www.med-shop.ro/instrumentar-oftalmologic/foarfece-oftalmologie/foarfeca-wecker-ry-37-950.html ar fi interesanta cred intr-un nano micut...pentru gazon.

LE:
mihai2000 wrote:http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19532.page

Da, pe asta ma uitasem.

Referitor la penseta ta, are dinti la varf? Sau e fina?
narcis wrote:Ba da, avem, si inca bune. Insa eu am achizitionat-o sh, dar daca vrei cand ajung acasa iti spun si firma.

Chiar te rog

narcis wrote:
S-a mai discutat problema asta pe aici, poti cauta topicul. Din cate imi amintesc, se vorbea despre foarfeci si pensete din domeniul chirurgical.

Stiu topicul respectiv, l-am cautat inainte sa deschid topicul asta...dar nu cred ca "ma coafeaza" foarfecii chirurgicali , adica am vazut ceva ceva, insa nu sunt destul de lungi (au undeva la 15-18 cm lungime totala; de asemenea si taisul l-as vrea mai lung)...e posibil sa gasesc ceva pentru acvariul mic acolo.
Am mai vazut niste foarfeci pe site-uri din afara, dar daca adaug si transportul nu fac nicio branza ... De asemenea am vazut un foarfece in L de la ADA, misto, dar scump in draci.
Va salut colegi marinari !

Postez aici pentru ca voi aveti mai multa experienta in genul asta de aparatura
Aveti sau ati avut, sau stiti pe cineva care are o pompa de dozare lichide de la Marine Color, precum asta: http://www.ebay.co.uk/itm/MC-03-M-Dosing-pump-Peristaltic-pump-for-aquarium-lab-/161161060045?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item%202585f29ecd ?

Ma intereseaza sa cumpar asa ceva, dar venind din China, am oarece retineri...

Ca alternativa as avea: http://www.sewatec.de/grotech-tec-1-ng-1-channel-dosing-pump.html , ce probabil e mai de calitate, insa si mai scumpa (in sensul ca doua bucati plus transport ma ajunge cat controllerul de mai sus (cu 3 pompe) plus transport expres din China (ce ajunge teoretic intr-o saptamana), plus ca ii pot adauga o unitate cu inca 3 pompe daca am nevoie).
N-are nimeni foarfeci?
Curaj
Cum arata pietrisul respectiv?

Am folosit la un moment dat un pietris negru de la evidecor si nu prea mi-a placut...ca aspect...plus ca unele bobite s-au decolorat
Pai ferropolul contine tot fier si alte microelemente ...
Da, e lampa ce se prinde de sticla, caz in care renunti la capac. Eu asa as face.

Iar pretul e 49 RON ... (cel putin pe nevertebrate asa e).
Deci contine fier si inca alte cateva micro elemente si ceva potasiu.

Eu tot cred ca nu va fi chiar ok cu atata lumina in bazin...dar vedem pe parcurs. Sa dozezi fertilizantul conform indicatiilor.
Pune niste poze cu algele despre care zici ca au aparut.
As zice ca e staghorn.
Eu cred ca vei avea probleme in viitor daca mentii aceeasi intensitate a luminii, fara sa le dai si ceva fertilizanti.
Plus ca plantele ce le ai tu nu au neaparata de nevoie de atata lumina.

Dar totusi plantamin asta nu e fertilizant? Ce contine?
Ca sa nu te mai complici cu iluminatul pe laterale, da o cautare dupa lampa AquaZonic de 11 W (cu bec, nu cu leduri).
Planta sanatoasa si o fotografie faina.
Felicitari!

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: