| Message |
|
|
|
La substratul ala (ce e prea mare ca granulatie), iti va fi cam greu cu plantele ... nici lumina probabil nu e grozava.
Incearca cu niste Vallisneria si Elodea.
Umple acvariul cu apa pana sus (mai sterge si peretii ca arata urat urmele alea).
Si adauga un filtru.
|
 |
|
|
|
Poti incerca si cu JBL NovoColor.
Sunt fulgi, ii pot inghiti usor mai ales ca se inmoaie dupa ce intra in contact cu apa si nici nu cad rapid pe fundul acvariului.
Neonii mei se imbuibau de fiecare data cand le dadeam fulgii astia.
|
 |
|
|
|
Deocamdata lasa doar pestisorii astia, pana iei acvariul nou se vor mai inmulti.
Dupa ce iei bazinul de 100 litri, poti sa apelezi la niste neoni, poate "zebre" (nu impreuna, ci alegi una din specii si faci un mic banc de vreo 10 bucati as zice eu) asociati eventual cu cativa cory.
|
 |
|
|
|
Cum mai merge parvula?
I-ai dat de cap?
|
 |
|
|
viulian wrote:Felicitari pentru achizitie Stefan  insa am asa sentimentul de Medgidia ... mergand spre mare, pe la Medgidia incepi sa simti aerul sarat ...
Nicio Medgidia deocamdata
viulian wrote:
Eu am o pompa peristaltica de la Aquamedic (un singur rotor, nu mai multe). Iti vor trebui niste valve anti retur (in manualul alei mele scrie ca e musai sa pui, chiar vine la pachet cu 2 valve). Asta e musai, deoarece stim cum e cu furtunelele care atarna sub acvariu - si 2 - cred ca o sa impiedice si scurgerea acelor picaturi. De asemenea, daca rotorul pompelor tale e cu 2 puncte de presiune (mai rar cu 4), e un moment cand furtunul nu sta presat decat intr-un punct - atunci lichidul suit e posibil sa se intoarca un pic inapoi. Asa ca valva trebuie.
Iau in calcul in cazul asta si niste valve.
|
 |
|
|
|
Inseamna ca ei sunt pregatiti pentru imperechere.
Dar daca vrei sa faci treaba asta, sa nu le bagi direct femela in bazin. Trebuie si ea sa fie pregatita. Trebuie tinuta intr-un separeu, sa se obisnuisca cu el si el cu ea.
|
 |
|
|
|
Faci niste fotografii foarte reusite !
|
 |
|
|
Am vorbit cu mosu si luc777 si am inteles ca mai dureaza pana e gata controllerul.
Insa am achizitionat de la Lucian o pompa de dozare, super smechera  , la un pret foarte bun.
Mai exact, e vorba despre pompa de aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/23319.page , postul nr. 10
Multzam' baieti pentru informatii si lui Lucian pentru masinarie
|
 |
|
|
Ar159 wrote:A venit lampa- Lampa Hailea T5 2x24W Blue( insa amdat jos un tub de 24 blue si am pus unu de 14 w de 6500k ) volum apa aprox 58 litri
Cred ca ai vrut sa zic ica ai pus unul de 24W 6500 K, nu?
Pentru moment mergi doar cu neonul asta aprins. Pe viitor, il vei aprinde si pe celalalt (dar dupa ce il schimbi, nu il lasa pe cel albastru).
Ar159 wrote:
de ieri am inceput si fertilizare micro Trace mix ( 1 ml /zi /40 litri apa ) am pus doar 1 ml pt ca am zis sa o iau usor
Pana la urma ai ales varianta cea mai ieftina sa inteleg.
Ar159 wrote:
am adaugat si o pastila de CO2 ( 1 pastila / zi la volum de apa 50-100 litri in functie de plantare )
Incearca sa faci o "bomba" cu drojdie.
Ar159 wrote:
pesti 8 neoni si 4 xifo plus 2 cory
Nu stiu daca nu te-ai grabit un pic ...
Ar159 wrote:
vreau sa schimb filtru intern pe care al am cu unu extern ... ceva sfaturi? ( vreau ceva care sa isi faca treaba la volumul de apa pe care al am )
Iti recomand un JBL e701.
Ar159 wrote:
am dat comanda azi de Tetra Aqua Algetten 12 tablete JBL Test Set CO2/pH Refil
De ce ai dat comanda de algetten?
|
 |
|
|
|
Pai daca ai fiert-o, mai tine-o in apa curata cateva zile, pana ramane apa curata. (in timpul asta apa o schimbi de mai multe ori)
Daca nu ai scos coaja, sa o scoti.
|
 |
|
|
|
Din cate stiu si am vazut, n-au nicio treaba cu crevetii, poti sa-i pui linistit.
Daca ai insa o invazie de "melci comunitari" inseamna ca ai cam mult detritus prin acvariu.
Incearca sa mai scazi mancarea ce o dai la pesti si sa faci curatenie un pic mai atent.
|
 |
|
|
|
Da, poti folosi pietris de rau, dar cu granulatie de 2-3-4 mm, nu mai mare (pentru ca se aduna mizerie in el).
Nu il amesteca cu nisip.
Pe langa vita de vie poti folosi si lemn de foioase.
O rugaminte am la tine, sa treci te rog pe la "Despre noi".
|
 |
|
|
|
Frumos bazin !
|
 |
|
|
Crenguta clar e intriga
Intrebam pentru ca fiind un peisaj montan, o crenguta care vine de sus parca nu e chiar "din peisaj" (precum un copac venit din cer)...nu stiu daca ma fac bine inteles.
Mi-ar fi placut sa fi vazut doua poze una langa alta (sau una sub alta  ), cu si fara crenguta; ar fi fost mult mai usor sa ma hotarasc care place ochiului meu mai mult.
Daca insa tu ai incercat si ti se pare ca e mai ok asa, probabil e.
Oricum, frumusetea bazinului tau am laudat-o deja in mai multe randuri, deci nu incape indoiala ca-l apreciez
|
 |
|
|
|
Vrei sa renunti din considerent financiar?
Daca nu asta e problema, eu as merge cu amandoua.
|
 |
|
|
FlyingDutch wrote:Si da, nu se incadreaza in stereotipul de creanga cu ramuri groase crescuta din substrat cu moss pe ea.
N-are nicio legatura stereotipul, nu de asta am intrebat cum ar fi fara
|
 |
|
|
Arata mai bine cu rocile alea in spate...nu ca nu ar fi arata bine inainte
Oare cum i-ar sta fara crenguta aia din dreapta?
|
 |
|
|
Lucian wrote:dar va asigur eu ca fac aditii suplimentare de PO4 si/sau potasiu pentru echilibrarea acvariului...
Confirm spusele lui Lucian.
In cazul meu faceam aditie suplimentara din ambele elemente
|
 |
|
|
Super misto !
|
 |
|
|
@Ciprian: Multumesc pentru detalii
@Lucian: E o idee buna
Astept un raspuns final de la mosu si in caz ca nu ma poate ajuta pana de Craciun, dau comand de la chinez.
|
 |
|
|