atar wrote:Gata, sunt hotarat, motivat si pregatit sa fac un nou bazin...
Sa fie-ntr-un ceas bun, tot ce-am auzit!
Raspund punctual si mai detaliem dup-aia:
1) DA, iti ajunge lampa aia... fiind suspendata, aranjezi "conul" de lumina din inaltimea la care o pozitionezi... n-am inteles daca o sa vrei bazin de corali, sau de baboi.
2) Profilul ala metalic e in regula, daca zici ca-i faci 5 picioare... tine fara probleme.
3) Nu trebuie neaparat sa faci pereti in sump, tinand cont ca o sa fie plin de reactoare si acareturi... te ajuta la curatenie (e usor de aspirat) si te ajuta sa pozitionezi toata "tehnica" inauntru.
4) Ia-ti pompa aia mai mare... oricand ii poti regla debitul, daca ti se pare prea puternica.
5) Sistemul Bean Animal mi se pare cea mai misto inventie din domeniu... faci varianta normala, cu overflow extern intr-o laterala a bazinului.
6) Nu e mare filosofie, insa presupune oleaca de pregatire prealabila:
- pregatesti apa de completare cu 2-3 zile inainte... ca sa se amestece bine sarea aia.
- muti tot din bazinul mic... nisip, pietroaie, apa, pesti... apoi, completezi restul de apa.
- cu 3 zile inainte de mutare, te apuci si faci niste schimburi de apa in bazinul mic... in asa fel incat sa "improspatezi" temeinic calitatile apei "vechi".
Cam atat.
PS: Zilele astea o sa ma mobilizez sa-ti trimit pietrele.