[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
De obicei, cand pestii inoata asa, nu prea mai ai ce sa le faci... sincer, eu nu cred ca mai scapa.
Faye are dreptate, acum ai gris si in cel de-al doilea bazin.
Muhahaha!
Porcu wrote:Offtopic 100%: ti-am vazoot craboo' ala coo abtibild si m-am cracanat de ris, e mortal .
Uadafac? Despre ce crab e vorba?
O femeie casatorita si-a batut sotul, rau de tot.
La tribunal, judecatorul o pune sa povesteasca "filmul" evenimentelor... femeia povesteste:
- Dom' judecator, sotul m-a sunat in timp ce eram la serviciu si mi-a spus sa vin urgent acasa... nici n-am intrat bine pe usa, ca a si tabarat pe mine... mi-a sfasiat toate hainele si m-a lasat goala... m-a trantit pe pat. Apoi, cu un ranjet de cretin, a incercat sa fuga spunandu-mi ca e "pacaleala de 1 aprilie".

Si doar ti-am zis sa suni la Akaiu, hali-mi-ai baschetii.

PS: Rezolvasi buba?
Sebastian Costin wrote:Multumesc, baieti....

Niciun fel de "multumesc, baieti!" ... ai primit un asemenea bazin si ne arati doar o juma' de poza?

PS: Arata tare fain!
Le-ai suplimentat aerarea? Poate n-au aer si "ies la suprafata".
Pe de alta parte, nu toti pestii suporta, la fel de bine, cresterea de temperatura... incearca sa o lasi mai jos, pe la 28 de grade. Si vezi cum se comporta.
Nu, grisul nu se transmite de la om... poate fi adus cu pesti, plante, melci, etc.
GabrielaD wrote:... Inteleg ca trebuie sa schimb zilnic 20% din apa, asta intamplandu-se in timp ce fac tratamentul.

NU!

- atata vreme cat pestii sunt sub tratament, schimburile de apa trebuiesc facute ca de obicei... adica, daca faceai un schimb pe saptamana, atunci la fel procedezi si acum.
- cand faci schimbul de apa, sa ai grija sa completezi si cu sarea necesara tratamentului... daca schimbi 10 litri, atunci pui 2 linguri de sare... si tot asa.

DUPA ce pestii se fac bine si nu se mai scarpina, mai astepti 2-3 zile si apoi te apuci de schimburile alea zilnice de 20%, cu apa curata (fara sare). Vreme de o saptamana.
Dupa ce trece si saptamana aia, poti sa faci un schimb mare (50%)... a doua zi, repeti iar cu 50% schimb de apa. In felul asta scapi de toata sarea din apa.

Ai inteles?
Sunt diferite stagii de infectare... de la "lejer", la "foarte grav".
In cazurile nasoale, pestele are si branhiile afectate de paraziti.
Exista si tratamente medicamentoase, de exemplu poti sa cumperi Costapur (gasesti pe la petshop-uri). E toxic pentru melci, dar lasa plantele in pace.
In tratamentul acesta va trebui sa lasi acvariul fara lumina.
Filmarea nu e foarte concludenta, dar simptomele prezentate sunt clare. Da, e grish!
- ridici temperatura la 29-30 grade.
- suplimentezi aerarea, deoarece apa calda e mai saraca in oxigen.
- calculezi sarea necesara (o lingura de sare la 4-5 litri apa)... te-apuci si torni sare in acvariu, incet-incet, pe parcursul unei zile.
- o tii asa pana cand dispar punctele de pe ei si pana cand nu se mai freaca de nisip... poate si 2-3 zile dupa aceea.
- daca faci schimburi de apa, sa ai grija sa completezi si cu sare, in procent corespunzator cantitatii de apa schimbate.
- revenirea la normal se face cu schimburi dese, zilnice, de apa dulce... 20-25%, pe parcursul unei saptamani. Apoi, dupa saptamana aia, faci 2 schimburi de cate 40-50% - la interval de o zi.

Atentie, sarea si plantele nu prea se inteleg!... se prea poate ca unele din plante sa inceapa sa se "topeasca".
atar wrote:Gata, sunt hotarat, motivat si pregatit sa fac un nou bazin...

Sa fie-ntr-un ceas bun, tot ce-am auzit!

Raspund punctual si mai detaliem dup-aia:

1) DA, iti ajunge lampa aia... fiind suspendata, aranjezi "conul" de lumina din inaltimea la care o pozitionezi... n-am inteles daca o sa vrei bazin de corali, sau de baboi.
2) Profilul ala metalic e in regula, daca zici ca-i faci 5 picioare... tine fara probleme.
3) Nu trebuie neaparat sa faci pereti in sump, tinand cont ca o sa fie plin de reactoare si acareturi... te ajuta la curatenie (e usor de aspirat) si te ajuta sa pozitionezi toata "tehnica" inauntru.
4) Ia-ti pompa aia mai mare... oricand ii poti regla debitul, daca ti se pare prea puternica.
5) Sistemul Bean Animal mi se pare cea mai misto inventie din domeniu... faci varianta normala, cu overflow extern intr-o laterala a bazinului.
6) Nu e mare filosofie, insa presupune oleaca de pregatire prealabila:
- pregatesti apa de completare cu 2-3 zile inainte... ca sa se amestece bine sarea aia.
- muti tot din bazinul mic... nisip, pietroaie, apa, pesti... apoi, completezi restul de apa.
- cu 3 zile inainte de mutare, te apuci si faci niste schimburi de apa in bazinul mic... in asa fel incat sa "improspatezi" temeinic calitatile apei "vechi".

Cam atat.

PS: Zilele astea o sa ma mobilizez sa-ti trimit pietrele.
Sa nu cumva ...
Ma bucur ca totul e in regula.
1) Nu gasesti pe la noi flotoare d-alea mici... orienteaza-te catre modelul ala care culiseaza pe o tija verticala.
2) Ai rezolvat cu BeanAnimalu'?

image
Am avut si eu kribensis, pe vremuri... sunt foarte frumosi si foarte grijulii cu puii lor.
Cand se alege perechea, ar cam trebui sa scapi de ceilalti.
Uimeste-ne, eroul nostru!
Uimeste-ne!
- Senzorii se monteaza in camera pompei, fara discutie!
- Scoate separatorul #2, ca nu te ajuta la nimic... o sa ai o suprafata de evaporare mai mare, deci o diferenta de nivel mai mica.
Trebuia sa ma suni inca de ieri, cand ai vazut ca "e buba".

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: