[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Este posibil ca grisul sa fie prezent inca in acvariu... insa boala nu se manifesta decat in conditii speciale, chiar daca microbul e acolo.
De obicei, episoadele de gris apar pe fondul scaderii imunitatii pestilor... adica, la schimbari bruste de temperatura... sau, la stress... sau, la apa nasoala.

Pestii sanatosi, bine hraniti si care stau intr-un acvariu bine pus la punct se vindeca fara probleme...
Daca vrei sa fii sigur ca acvariul de "curat", atunci trebuie sa-l sterilizezi/dezinfectezi... asta nu te ajuta cu nimic, daca aduci pesti straini (acestia pot veni cu "grisul pe ei").
dan.pavelescu wrote:... Problema e ca pe teava de open sifon curge apa cu taraita si face zgomot + bule de aer (asta in cel mai bun caz)...

Inseamna ca debitul de apa e prea mare, pe teava aia... de aceea face zgomot si bule.
Mai deschide oleaca robinetul de la full siphon.
Nu foloseste nimeni deoarece nu sunt prea poroase (la suprafata)... daca factorul determinant este pretul, atunci uita-te dupa spartura de lava.
Filmul acela e normal, natural... sunt bacteriile care colonizeaza orice suprafata solida a bazinului.
Probabil ca aditia de Bioptol le-a facut sa se inmulteasca si miscarea apei prin interiorul furtunului le-a "smuls" de-acolo.
Nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi prea tare.
dan.pavelescu wrote:Bag pl in el de acvariu, aseara m-a scos din minti.
In primul rand, nu se amorseaza open siphon-ul. L-am jonglat din putere pompa, robinet de la full siphon, lungime tevi, pana m-au gasit dracii...

Bah,

- open siphonul n-are ce sa amorseze... apa tre' sa-i vina pana pe la jumatatea orizontalei. Atat!
- asta se regleaza din full siphon (din robinet).

Opresti pompa si deschizi robinetul la maxim... lasi sistemul sa se linisteasca. Dai drumul la curent:
- te uiti la nivelul din cutie si vezi ce se intampla,
- in mod normal, apa urca pana la full siphon... asta se autoamorseaza si goleste rapid (cu clabuci si clipoceala) cutia overflowului... iar creste nivelul in cutie, iar se goleste cu spume... si tot asa.
- aici intervine maiestria ta ... inchizi usurel din robinet... in asa fel incat apa sa nu se mai scurga toata prin full siphon. Gatuiesti teava, cum ar veni.
- nivelul apei creste, incet-incet... teava de full siphon e plina cu apa si nu mai scoate bule de aer (jos in sump).
- nivelul apei ajunge si la open siphon... apa incepe si curge prin open siphon. Acolo ar trebui sa se stabilizeze nivelul!

Ideea este ca nivelul apei sa fie undeva sub jumatatea orizontalei de la open siphon... ca sa nu traga aer si ca sa nu clipoceasca nimic.
- grosul debitului se duce prin full siphon... teava aia e plina cu apa si nu se aude nimic.
- o mica parte din debit se duce si prin open siphon... daca apa se prelinge pe peretii acestuia, atunci nu clabuceste si nu face zgomot deloc.

Plm, daca nu ti-e clar ceva, pune mana si suna-ma... sunt fierbinte!
Cre' ca l-a iertat Dumnezeu de problema aia.
Servus,

Pare a fi un biofilm bacterian... probabil, desprins de pe peretii furtunelor de la fitru.
Am inteles.
Dan P wrote:Ups, am facut un schimb masiv de apa in dimineata asta si apa e "alburie" . Am o mura. Am uitat sa verific inainte sa ma apuc de schimb. smilie
Pesti se comporta normal dupa schimb chiar vioi. Sper sa fie doar o alarma falsa

- n-am inteles treaba cu "am o mura".
- ai baterie de filtre, de la care "tragi" apa de schimb?... sau e la liber, direct din retea?
Sebastian Costin wrote:Mai am, totusi, doua emotii:

- sa gasesc lumina de depanaj
- sa functioneze skimmerul Aquamedic aCone 1.5 cu pompa DC3000

Servus,

- nu cred ca lumina sa fie o mare problema, mai ales in prima faza.
- skimmerul o sa functioneze bine, da' nu la full capacity... ti-ar fi trebuit o pompa de 5000 l/h.
Servus, dragule!
Bun venit pe forum!
dan.pavelescu wrote:Sa o mai scad?

In primul rand, noua tre' sa ne zici cu vorbe... poza aia e mizerabila, iar eu nu inteleg nimic.
In al doilea rand, eu am tinut pestii la 1.008 salinitate (atunci cand am incercat hiposalinitatea)... ce crezi? Erau mai vioi si mai mancaciosi decat in apa 1.025.
Citeste aici, primele 2 pagini: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/26846.page

Tu poti sa tii apa la 1.020-1.021, fara probleme.
Boule de neige.
bulan77 wrote:Am si eu o problema , recenta , cam o luna ). Reactorul de biopaleti imi face muci prin sump , muci astea se depun pe tevi si restu acareturilor si imi scade debitul. Am curatat tot, am scazut din cantitatea de biopaleti dar fara rezultat. Dupa 2 zile deja se vede o scadere semnificativa a floului in reactor. Ce e de facut?

Tot ai prea multe biopellete, dupa cum se vede treaba. Injumatateste-le!

PS: Iesirea din reactor trebuie bagata in aspiratia skimmerului.
Buretii de la IN, da, lasa-i!... ca sa filtreze praful din aer. La fel si cu ventilatoarele "moarte", care n-au trafic.
Pe ventilatoarele de OUT e bine sa nu pui burete, ca se infunda repede cu sare.
dan.pavelescu wrote:Da boss, dar am lumina slaba si ...

Alteta, va recomand sa scoateti buretii de pe ventilatoarele care-s OUT (alea care dau aerul afara).
Altmintrelea, imi place constructia capacului.
Pavelescule, nu te uita in gura lor... ca ie carcotasi.
Alege-ti bine pestii si-ai sa vezi ca o sa fii incantat!
Murena d-aia a avut GG, pe vremea expozitiei din Herastrau... destul de greu de tinut, pentru ca-s delicate si figurante. Nu prea se hranesc, asta e problema cu ele.
Se numeste Blue Ribbon Eel (Rhinomuraena quaesita), gasesti destule informatii despre ea.
Evident ca se tolereaza, daca-s tot ocellaris.
CristiC wrote:Andrei,merci de link.

Ia de citeste, daca ai timp: http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1811725

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: