[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Hali-mi-ati tenishii, amandoi... bagabontilor!
atar wrote:... Am mai luat un bolovan de vreo 15kg uscat, Sta de 2 zile in otet. Maine il bag in clor. Le mai astept si pe cele de la Koala si sper sa fie suficienta piatra.
Acum am cam 50kg cu totul, vie si uscata.

M-am invrednicit astazi si-am chemat curierul pentru cele 2 pietroaie mari... sa le porti sanatos!

Aiptasia e ca raia la caprele salbaticite... o iei si plangi.
Pe de alta parte, la un bazin de ciortani, te cam doare la bascheti de buchetelele de margarete... am avut eu Aiptasia care era cat florile de la tiganci.
Bagi un Tomentosus in acvariu si-o sa le tina sub control, nu te ingrijora prea tare... e-adevarat, daca poti sa le eviti de la bun inceput, e perfect!

Imi place imaginea generala, asa cum se vede in poza de mai sus... pui lampa suspendata, este? Mare atentie la inaltimea de fixare, sa nu-ti bata lumina-n ochi.
Spor la treaba si vino cu intrebari, daca e ceva neclar.
Vorbind la modul general, ciclarea e gata cam in 2-3 saptamani.
Daca vrei sa fii sigur, atunci trebuie sa faci teste de apa (nitriti si nitrati)... oricum, dupa 3 saptamani poti baga pestisorii linistit.
Schimbul de apa nu este obligatoriu, dupa ciclare.

Nu te grabi cu achizitiile, pana cand nu intrebi pe-aici.
Ce pesti vrei? Ai un bazin mic, cred ca ar trebui sa fii atent la numarul/speciile de pesti.
Bah, io sunt nepriceput in ale plantelor... da' imi place ideea generala a bazinului.
Plm, pa mine m-a sculat soacra-mea... in toiu' noptii... "maica, du-te de fa curatenie in baie, ca a iesit apa pe hol!"
Deci, nu esti singur in aceasta trista incercare.
Bah, frumos este!
dan.pavelescu wrote:...Si nu i-au cazut oO-le omului ca a transportat 50 de grame in valiza ...

Grase, io vorbeam de omu' celalalt. Ala la care apelam noi atunci cand treaba chiar e groasa.
Nu ashea, pentru orice tampenie visezi tu noaptea.

PS: Sa nu crezi ca-s suparat pe tine.
Te-ai dat 'reaku... un recipient de plastic, taiat si ajustat corespunzator, iti putzea.
L-ai mai pus si pe omu' ala la treaba.

Nu e niciun fel de problema cu mancarea aia... se va descompune, in mod natural.
Puful alb de pe lemne este film bacterian... la fel, e ceva natural si va trece de la sine. Nu e toxic pentru pesti.
hadul wrote:nu prea merge...
bazinul si standul arata asa

cine ma poate ajuta cu decuparea piaptanului? as face-o eu la flex dar mie ca stric materialul aiurea (amu plec dupa plexic)

1) Bazinul arata misto, eu i-as face sump dedesubt... cu Bean Animal si tot tacamul.
Taindu-l pe lung, o sa arate ingust si o sa te cam penalizeze la partea de hardscape. Asta e parerea mea.
2) Shubi sau kirucd (Dragos) te pot ajuta cu decuparea bucatii de plexi... da' as zice sa nu te grabesti, sa mai cumpanesti oleaca.
- Ref. compartimentare... taie din lungime, in asa fel incat sa ai un "cub".
- Ref. skimmer... am avut Tunze, si-am fost incantat de el. Nu stiu modelele alea din link.
- Ref. temperatura... pompele incalzesc si ele apa, idem pentru lampa. S-ar putea sa nu ai nevoie de incalzitor.
- Ref. lampa suspendata... sigur ca se poate, nu e niciun fel de problema. Pestii mai sar, asa ca barem o plasa tot le-ar trebui... poti face o rama interioara, de plexi, pe care sa pui o bucata de plasa de plastic d-aia rigida. Sau, un fel de gratar.

Ref. pesti... sunt si specii mici, pe care le-ai putea inghesui acolo. E chestie de gust personal, indiferent de ce-am zice noi.
Eu am preferat sa tin o singura pereche de pesti (clowni), in ideea de a-i lasa sa aiba un comportament cat mai natural (fara sa fie stresati/enervati/agitati de alti competitori).
Iti recomand si o pereche de creveti Lysmata amboinensis... plus melci, paguri (crabi in cochilie de melc).
- Unde e branza cu smantana, motato?
- S-a mancaaaat!

Asa si cu topicu' de fata... s-a mutaaaat!

- ca volum, o sa ai undeva pe la 80 de litri de apa (dupa ce scadem acareturi, nisip, piatra, etc). E rezonabil.
- tinand cont ca asa incepem cu totii, ti-as recomanda o pereche de clowni... pesti lejer de tinut, nu ridica probleme deosebite.
- incearca sa te abtii de la tentatia de a pune corali "grei", chiar daca se vor gasi amici care sa-ti dea fraguri... mergi pe treburi usoare si lejere: GSP, ciupercute, xenia, kenya tree, corali moi.
- ai nevoie de un skimmer si de ceva filtrare biologica... citeste topicul meu si copiaza ideea cu sticla de 2 litri plina cu matrix + pompa mica (pe post de reactor). Incape in spatiul ala de filtrare si e usor de manevrat.
- nu te chinui cu alte acareturi... bazinul ala se poate tine din schimburi regulate de apa (10-15 litri pe saptamana).
- la lumina nu stiu ce sa-ti spun, eu am avut mereu leduri... sunt colegi care au corali pe acvarii luminate de tuburi, deci tre' sa cauti nuantele potrivite de lumina.
- rezerva de ATO e importanta, dar e usor de implementat si usor de realizat... eu am avut bazinul cu apa de osmoza dedesubt.
- cred ca 10 cm sunt prea putini pentru compartimentul de filtrare... as zice ca 15 cm e ideal (e in functie de acareturi).
- nu cred sa ai nevoie de incalzitor... temperatura ideala este 24.5 - 26.0 grade... pestii suporta si mai mult, coralii incep sa behaie la apa prea calda.
- da, ai nevoie de o pompa de valuri... eu am smecherit treaba asta, printr-un artificiu tehnic (am folosit pompa de recirculare - vezi pe topic: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/400/23693.page ).
- sa prevezi ventilator in capac, pentru racirea prin evaporare.

As vedea niste pietroaie, pe care sa le umpli cu diversi corali lejeri... o pereche de clowni... niste creveti... niste melci. Cam atat!
In primele luni m-as abtine de la anemona, desi tentatia o sa fie mare.

In rest, te asteptam cu intrebari la obiect.
Nea' hadul, pune matale mana si deschide un topic elegant, chiar la sectiunea de marine... o sa primesti mai multe raspunsuri.
Asa, pe scurt, o sa mearga treaba cu ce vrei tu... n-o sa fie chiar state of the art, da' o sa poti tine 2 pesti, niste creveti, niste melci, etc.
Nu trebuie sa faci niciun fel de aditie de nimic...
dan.pavelescu wrote:Va mai las doua saptamani si ma pun cu bataia pe voi, derbedeilor

Ejti la cura de slabire, dragule?
dan.pavelescu wrote:P.S. hater uscat, vezi la ce ora vii, ca la 22:00 joaca Steaua

Nea' hadul, du-te neica la orice ora vrei... stelistii nu stiu fotbal, asa ca Pavelescu nu pierde nimic.
Cu ce vrei tu, da' colanteaza-l... pietrele mi se par cam mici si cam imprastiate, asa la prima vedere.
Colanteaza-l, ca ma zgarie pe ochi.
lukitza wrote:Parerea mea e ca o colonie de 20-25 bucati ar merge in volumul ala.
Dar as suplimenta filtrarea, e701 e un filtru cam micut.

De aceeasi parere sunt si eu.
In alta ordine de idei:

- NU ii amesteca cu altceva, daca vrei ca pestii tai sa aibe un comportament natural si sa nu fie stresati non-stop.
- NU ii pune cu Mbuna's, deoarece aia sunt din cu totul alt film.
- daca poti, fa-le un sump si umple-l cu material de filtrare biologic.
Batman are bani sa plateasca, pentru ca e bo$$ de bo$$.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: