- Unde e branza cu smantana, motato?
- S-a mancaaaat!
Asa si cu topicu' de fata... s-a mutaaaat!
- ca volum, o sa ai undeva pe la 80 de litri de apa (dupa ce scadem acareturi, nisip, piatra, etc). E rezonabil.
- tinand cont ca asa incepem cu totii, ti-as recomanda o pereche de clowni... pesti lejer de tinut, nu ridica probleme deosebite.
- incearca sa te abtii de la tentatia de a pune corali "grei", chiar daca se vor gasi amici care sa-ti dea fraguri... mergi pe treburi usoare si lejere: GSP, ciupercute, xenia, kenya tree, corali moi.
- ai nevoie de un skimmer si de ceva filtrare biologica... citeste topicul meu si copiaza ideea cu sticla de 2 litri plina cu matrix + pompa mica (pe post de reactor). Incape in spatiul ala de filtrare si e usor de manevrat.
- nu te chinui cu alte acareturi... bazinul ala se poate tine din schimburi regulate de apa (10-15 litri pe saptamana).
- la lumina nu stiu ce sa-ti spun, eu am avut mereu leduri... sunt colegi care au corali pe acvarii luminate de tuburi, deci tre' sa cauti nuantele potrivite de lumina.
- rezerva de ATO e importanta, dar e usor de implementat si usor de realizat... eu am avut bazinul cu apa de osmoza dedesubt.
- cred ca 10 cm sunt prea putini pentru compartimentul de filtrare... as zice ca 15 cm e ideal (e in functie de acareturi).
- nu cred sa ai nevoie de incalzitor... temperatura ideala este 24.5 - 26.0 grade... pestii suporta si mai mult, coralii incep sa behaie la apa prea calda.
- da, ai nevoie de o pompa de valuri... eu am smecherit treaba asta, printr-un artificiu tehnic (am folosit pompa de recirculare - vezi pe topic:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/400/23693.page ).
- sa prevezi ventilator in capac, pentru racirea prin evaporare.
As vedea niste pietroaie, pe care sa le umpli cu diversi corali lejeri... o pereche de clowni... niste creveti... niste melci. Cam atat!
In primele luni m-as abtine de la anemona, desi tentatia o sa fie mare.
In rest, te asteptam cu intrebari la obiect.