[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
John wrote:.Pana acum nu am separat decat un betta care l-am prins ca era infipt in coada de la un scalar
.
Ai grija cu betta, ca ciupeste tot ce le flutura prin fata ochilor...pentru simplul motiv ca are ii confunda pestii cu aripiare lungi cu hrana vie...
John wrote:.Caraseii sunt febletea mea,asa ca la ei nu voi renunta niciodata.

Din pacate, carasii sunt vinduti ca fiind printre pestii ideali pentru un incepator, dar este exact invers...
John wrote:Dollyyyy am luat si io spirulina..si mi-a cam tulburat apa .Da intra-adevar ..le place.
Apropo..cand le dai spirulina..le dai in loc de mancare..sau suplimentar?

Eu le dau tablete de spirulina de la Hofigal - se gaseste la farmacii si plafaruri. Odata sau de doua ori pe saptamina. De obicei lipesc o pastila de geam (o uzmesc usor si o pas de geamul acvariului), mai rup 2-3 bucatele ca sa cada pe fund pentru sanitari, iar pentru puiuti o sfarim foarte bine, ca mititeii nu mai au si ei loc la mincare de cei mari. Si toata lumea e ghiftuita si fericita! :-). E drept ca se tulbura nitel apa - ia o nuanta verzuie, dar asta nu dureaza mult timp si nu este o problema.
Ai grija numai sa le cumperi pastile, nu capsule.
kid wrote:. Inca odata simtomele sunt: aripioare, cozi, etc zdrentuite doar la doi din ei si au pe langa inotatoare (cam toate) si inspre cap niste pete gri-maroni si in centu se cam vede carnea vie (nu curge singe sau alceva). Sunt vioi zic eu.

Poate a "gustat" broasca din ei...Scoate-o cit mai repede de acolo!
kid wrote:Aerare in akvariu am unul mare (deci nu asta e problema zic eu).

Filtru ai? Aerarea si filtratrea trebuie sa mearga non-stop. Nu le da prea multa mincare - doar atit cit maninca in 2-3 minute.
kid wrote:Mai am un acvariu mare de vo 100l dar are fundul crapat. Poate ma ajuta cineva de aici cu nicste preturi ...

Ar fi bine sa-ti treci locatia.
kid wrote:Legat de cei 3 gupy bolnavi daca aveti vreo idee pana la urma...in acvariul vechi abia mai inotau, iar in asta inoata si mananca dar am impresia ca boala le acopera tot mai mult din corp (am citit de o boala cu simtomele astea si a inteles ca se intinde greu dar sigur).

... si cu se numeste boala?...daca tot ai citit despre ea, nu ai gasit si un tratament?
kid wrote:Pestii mari merg cu broasca si salamandrele in akvariul mare daca il repar

Broasca testoasa are nevoie de terariu, nu de acvariu. Iar salamandrele ar duce-o mult mai bine intr-un lac, girla, nu in casa. Ceea ce faci tu acum e sa le chinui.
Acum depinde te tine daca vrei sa ti cont de sfaturile noastre. Ti s-a spus deja sa renunti la ele. Pina la urma e optiunea ta si faci cum vrei.
Viji wrote:dar ..ce fac cu asta ce-l am acum..abia ce l-am luat...

Il poti folosi ca acvariu de carantina - cind ai pesti bolnavi, ii izolezi aici pentru tratament.
VelociRaptor wrote:Pai ramane intrebarea de baza. Ouale alea sunt fecundate? Repet, nu am decat un crevete in acvariu.

Pai daca e doar unul singur, mai bine zis una de cine sa fie fecundate? :o
Ce-si face omu' cu mina lui...stii tu vorba aia!
Acum, daca tot ai luat atitea pesti, incearca sa-i si identifici si sa vezi ce cerinte are fiecare. Netul e plin de informatii.
Spor la citit si studiat si poate te gindesti totusi la un acvariu mai mare, ce zici? :-)
1. Depinde de pesti... Poti folosi nisip din constructii, pietris, pietris+nisip, etc
2. De vrei substrat alb? In general se foloseste substratul de culoare inchisa - pune mai bine in evidenta culorile pestilor.
Chestia cu dezinfectatul...chiar te asteptai sa faca cineva asa ceva? :o Si apoi, nu e nevoie sa fie fiert si dezinfectat, ci doar spalat pina iese mizeria din el.
John wrote:Te rog sa imi zici denumirea stiintifica sa o pot cauta

Trichogaster leeri. :-)
Viji wrote:. Abia de 3 -4 sapt am acvariu si am cumparat pestii din targ.

Si probabil ca i-ai pus in acvariu imdediat dupa ce i-ai cumparat. Nu se face asa - carantina e sfinta.
Viji wrote:. Am un acvariu mic,..de 19 litri si vreo 15 pesti exotici mici: neon, panda, din aceaia dungati ca zebrele (nu scalari) - care i-am pus in alt acvariu le-au iesit aproape de coada ca niste eczeme si sunt cu un pic de sange,..dar nu-s plictisiti!

Nu or fi ei plictisiti, dar in curind or sa fie Si daca nu ma crezi, citeste Sticky: Volumul acvariului si numarul pestilor si Ghidul incepatorului.
Cu alte cuvinte, acvariu prea mic, pesti prea multi. Macar filtru, aerare ai?
Schimburile de apa nu se fac in cantitati asa de mari, in general cca 30% din volumul acvariului cu apa lasata cel putin 2 zile sa iasa clorul din ea.
Atita timp cit nu stii cauzele mortii pestelui, cum vrei sa folosesti substante "minune"? Medicamentele au si ele rostul lor si nu se folosesc in mod abuziv, ca faci mai mult rau decit bine.
Daca acvariul tau nu a fost ciclat, atunci, pe linga aglomeratia din el, ar putea fi si asta o cauza a mortii pestlor. Citeste ce s-a scris pe forum, ca sunt destule articole interesante si folositoare.
pretender wrote: secretul e: eu tin carasii din primavara pina in toamna intr-un mic iaz de curte. multe plante, infuzori gramada si hrana vie de la mama natura

Nu esti singurul fericit care se bucura de un lac in curte...mai era cineva pe forum cu un iaz de toata frumusetea! :sic:
Numai ca discutia a plecat de o femela care a decedat in conditii oarecum "suspecte" si era tinuta in acvariu, nu in iaz...
Revin si eu cu noutati! Pe linga acvariul conserva, a mai aparut unul si mai mititel, cu 6 carasi, 3 foarte mari, voalati, o frumusete...Nu i-a mai pus nici un fel de planta, nici substrat, nici coral, deocamdata... :sic: Numai ca cele 3 frumuseti respirau cu greu si stateau numai pe fund. Parca vad ca saptamina viitoare o sa apara alte exemplare...
Stateam si ma intrebam: oare chiar nu i-o fi zis nimeni ca astea nu sunt conditii pentru carasi? Sau pur si simplu nu-l intereaseaza? Ca sincer vorbind, nici amplasarea nu era stralucita - bagat intr-un coltisor, aproape fara lumina, de neoane nici vorba, iar cine se aseza la masa respectiva avea toate sansele ca, dind din miini, sa "ciobeasca" acvariul si sa streseze pestii...
kid wrote:
Pestii: 3gupy(2 mici unu mare a crapat azi) adica mai sunt 2, 5 guramy (3 bolnavi si doi mici), 2 neoni, xifo, carasi, sanitari, 1 broasca, 2 salamandre.

Scoate salamandrele si broscuta, ca nu au ce cauta in acvariu. Pestisorul care a murit -"crapat" - cum spui tu, e posibil sa fi fost agresat de broasca care il considera hrana vie. In plus, cu parere de rau, acvariul e mult prea mic pentru speciile pe care le ai....carasii cresc mari, guramii la fel. Trebuie sa mai reduci numarul de pestisori. Asa ai sanse sa scapi de apa laptoasa si alte probleme.
kid wrote:Legat ca sunt 3 feluri de animalute in akvariu nu am vazut sa se simpta jenate...dar banuiesc ca stiti mai bine.

Daca ar putea vorbi, nu cred ca ti-ar placea ce ai auzi...
kid wrote:Am doua substante: tetraplant (plantaMin) si tetraaqua (easybalance)

Prima e probabil un fertilizant de care in mod sigur nu ai nevoie acum...Mergi pe schimburi dese de apa lasat cel putin 2 zile sa iasa clorul din ea si scoate pt inceput broasaca si sopirlele de acolo.
Kreator wrote:Cand trec pe acasa (Bacau) iti voi aduce mai multe feluri de plante .

Sa nu uiti sa le pui o eticheta cu numele respectivelor! Macar sa stim despre ce e vorba si sa nu ne mai dam cu presupusul.
lukaboy wrote:
vad ca lumea se uita si nu se baga :p ...va mai las... dar nu mult

Da' cind noi o sa avem, sa-i vezi pe altii ce or sa mai plinga dupa ei! :sic:
Un lucru e clar - nu are cum sa fie tenellus daca zici ca initial avea peste 20 cm lungime. Nu puteai sa zici asa de la inceput? Dupa poze, nu stiu ce sa zic - poate Vallisneria, ca asta creste de nu se mai opreste...
VelociRaptor wrote:
pai inseamna ca nu stiu cum sa aspir. Uite cum fac eu: eu bag capul acelui clopot in nisip si pe urma il scot, lasand acel nisip care a intrat in clopot sa pice pe fund, iar resturile mai usoare sunt luate de curentul de apa. Daca nu "infig" clopotul in nisip nu iau decat supeficial materiile dintre pietre si ma invadeaza algele. Am patit-o. Ei, daca o sa fie covor, atunci cand infig clopotul in pietris voi sectiona plantele. Daca nu o fac, raman cu mizerii. Sau exista alta metoda?

Pai renunta la clopot! Ia un furtunas nici prea gros, nici prea subtire, pe care poti sa-l strecori printre plante, fara sa le deranjezi. O sa aspiri si ceva nisip, dar acesta se poate pune la loc in bazin. Mie cel putin metoda asta mi se pare mult mai simpla. Si eu nu as renunta la java moss. Chiar daca nu pui pietrele una linga alta, un smoc de verdeata din loc in loc poate arata chiar bine. Sau poti sa le pui una linga alta in prim planul acvariului si sa formeze doar acolo un covor.
Foarte interesant si bine de stiut, ma rog pentru cei care le au cu mesteritul... Dar am si eu o intrebare - ce insemna "arindere"? :o
Am vazut ieri in Obor - 120 mii una mai micuta.
Citeste aricolul despre Trichogaster trichopterus de pe site.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: