[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
John wrote:Am vazut in comert tubifex uscati,in forma de cubulete.
Se merita? E bun produsul? Daca da..si pentru alte specii de pesti inafara de scalari?

E bun. Si poate fi folosit pentru marea majoritate a speciilor.
VelociRaptor wrote:

Pai pun o alta intrebare in acest caz. Eu trebuie sa aspir substratul destul de constiincios pentru ca altfel se aduna in el multe materii organice (excremente si franturi de frunze de la plante) si descompunandu-se ma cam chinuie algele pentru ca nu am destule plante.

Care e dimensiunea acvariului si citi pesti ai? Stiu ca ai povestit despre asta, dar...a fost cu mult timp in urma... Daca sunt atitea materii organice, inseamna ca si numarul pestilor e maricel. Cit despre sanitari, nu-ti fa griji, ca nu ramin ei nemincati.
VelociRaptor wrote:Deci sa inteleg ca daca ai covor pe substrat, iese din discutie aspirarea, nu?

In nici un caz! Ce faci atunci cu depunerile de tot felul? Chair daca ai sanitari, acestia maninca doar hrana cazuta pe substrat nu si altceva... Aspiri cu grija si atentie, sa nu o smulgi dupa piatra, buturuga.
ashavodaz wrote:am in acvariu si o planta care e ca iarba. mai multe fire ca firul de iarba, inalte shi nu prea late, care pleaca dintr-o singura tulpina. cand am scos o planta din asta din nisip, am remarcat ca din radacina (cred) a plecat un fir shi la capatul lui a inceput sa mai creasca inca o "iarba". eu am taiat acel "fir" de legatura, shi le-am plantat pe amandoua separat. (sper ca am facut bine...)
.
Dupa descrierea ta amanuntita , pe mine ma duce gindul la Echinodorus tenellus. Citeste articolul de pe site si vezi daca se potriveste cu ce ai tu. Ai acolo toate detaliile.
Am vazut la magazinul din piata Muncii (la dl Oprea) niste xifo galbeni si potocalii superbi.
pretender wrote: daca mai aveti intrebari in legatura cu acesti pesti nu ezitati un mail. treaba cu hranitul si separarea e abureala.

Da' de ce nu vrei sa-ti impartasesti experienta cu toata lumea? :o Daca stii mai multe despre carasi, spune-ne si noua, ca de asta e forumul. Orice informatie pertinenta e binevenita! Sunt atitia care scriu articole si nu fac un mister din ceea ce stiu.
Ai insirat o groaza de bunatati, daaar...nu ne spui si ce pesti ai?
Eu le dau sortimente de minacare de la Tetra, artemia pt puiuti (si nu numai :-) ) si spirulina, dupa care sunt innebuniti cu totii. , salata, castravete, tubi liofilizati, vii mai rar...Dar duminica intentionez sa le fac o mica bucurii coliselor mele cu niste larve de libelula! :bverded:
VelociRaptor wrote:OK, am aflat singur. Vesicularya dubiana. Dar am o intrebare legata de java moss. Se poate pune doar pe petre/butuci? Adica nu o sa pot sa o cresc ca pe un gazon?

Poti sa o pui pe pietre mai mici, una linga alta. Dupa ce creste, pietrele nu se mai vad. Sau poti folosi Echinodorus tenellus. Dar pentru acesta iti trebuie cam 1watt pentru 2 l de apa. Daca ii oferi aceste conditii, creste foarte repede si formeaza un fel de covor.
VelociRaptor wrote:Care e denumirea in latina a java-moss? Vreau sa citesc mai multe despre ea pe Tropica.

Vesicularia dubyana. Poti da search pe net si cu java moss - o sa gasesti o multime de idei, care de care mai tentante! :-)
razec wrote:Evita supraaglomerarea

Aici ai mare dreptate!
razec wrote: Evita hranirea cu Tubifex/Chironomus

Aici nu prea...scalarii adora hrana vie. Doar ca tubifexul trebuie "tratat" inainte de a fi dat de mincare. Ca nu trebuie tinuti numai pe tubi sau larve, asta e adevarat. Hrana cit mai variata le asigura o sanatate buna.
barbq wrote:Eventual pui mai multe pietre plate apropiate intre ele.Succes.

Nu ar fi mai simplu cu java moss? Creste si mai repede si nici nu are nevoie de prea multa lumina. Eu cel putin nu am reusit sa strig riccia gramada de nici o culoare...
Pentru putin! :-)
John wrote:Am doar 2 carasei..nu mari ..si 2 scalari..destul de mari..au un 7-8 cm.
Nu am stiut ce sa fac deaorece pietrisul arata urat ..si miroseaaaa cand l-am aruncat ...au doamne.....

Probabil ca nici cu schimburile de apa nu stateai prea grozav...
John wrote:Oricum e ultima data cand mai fac operatiunea asta ..si sper ca zilele astea sa imi achizitionez un acvariu de 100 L in care voi lasa apa 1 saptamana apoi ii bag......

Repet - nu pune scalarii cu carasii impreuna. Carasii sunt pesti de apa rece (20 grade), la temperaturi mai ridicate, mucusul de dizolva si apar tot felul de ciuperci, etc, sunt pesti calmi care sunt adesea deranjati de catre ceilalti. E mult mai bine sa fie tinuti singuri. Scalarilor le trebuie o apa cu temperatura 25 grade, iar in perioada reproducerii sunt foarte teritoriali. Un acvariu de 100l ar fi bun pentru 2 scalari sau pentru 2 carasi. Iar acvariul trebuie lasat la ciclat cel putin 3 saptamini. Nu te grabi sa pui pestii asa de repede, ca apar alte probleme.
Cu betta si cu gurami ce faci? Vezi ca si gurami ating dimensiuni destul de mari - cam 15 cm...
Si inca ceva - cind se mai intimpla cite o belea ca asta, mai bine intrebi intii pe aici. Sunt destui oameni cu suflet si priceputi, care iti vor da un sfat, o idee. Cit despre vinzatori...numai de bine! smilie
Din pacate nu cred ca ai sa reusesti sa faci un gazon de riccia. Se ridica la suprafata apei si pluteste. In schimb, daca ai puiuti e ideala! Pentru gazon, mai bine incerci cu Micranthemum sau Glossostigma.
Trece-ma si pe mine pe lista, rogu-te frumos! :-)
Ai prea multi pesti in acvariul de 40l! Ai idee cam cit de mari se fac? Si sunt specii incompatibile - scalari + carasi. Nu stiu de ce, dar marea majoritate a incepatorilor prefera aceasta combinatie nefericita... Plus ca scalarii si carasii sunt pesti destul de pretentiosi, nu chiar asa de usor de crescut cum ai fi tentat sa crezi. Iar aglomeratia poate da nastere si la alte boli, nu numai la gris.
Tratament pentru gris: pestii bolnavi trebuie tinuti in carantina, igiena stricta in primul rind, schimburi de apa la 2 zile, temperatura crescuta treptat si 1 lingura de sare grunjoasa la 10l de apa. Nu mai pune atita verde de malachit, ca risti o intoxicatie de nu mai scapa nici unul.
Daca ai spalat si fiert nisipul, s-a dus si ciclarea bazinului...Daca nu stii ce este asta, citeste Ghidul incepatorului si Ciclul acvariului nou pe care le gasesti pe site.
Spor la citit si poate te hotarasti sa le faci cite un acvariu adecvat, sau...mai renunta la unii dintre ei.
ashavodaz wrote: sincer nu am vrut sa stresez pe nimeni cu ideeile mele...

Nu stresezi pe nimeni, stai linistit! Atita timp cit esti receptiv la sfaturile primite, e de bine! Si e bine ca intrebi inainte de a pune cine stie ce nazdravanie prin bazin...
ashavodaz wrote::e adevarat ca ma fascineaza ideea de "ceva mai ciudat" shi imi place ca sa ies din tipare (fara exagerare binentzeles).

Ia incearca un acvariu cu piranha...Parerea mea e ca ar fi intr-adevar fascinant! Nu sunt multi care se incumeta sa creaca astfel de pesti...Dar asta dupa ce mai citesti, mai studiezi despre pesti, melci, etc :sic:
ashavodaz wrote:nu le am cu bilogia chiar de loc (shi nici nu vreau sa incep sa o invatz). am incredere in raspunsurile primite care chiar au logica.

Lasa ca vrind, nevrind, tot ai sa mai inveti cite ceva.
Adevarat a inviat!
marius1 wrote: iar eu sint nevoit sa le schimb apa o data la doua zile. acum a plouat, asa ca am avut apa de ploaie, dar nu am cum sa las apa tre-patru zile in galeata, daca trebuie sa o schimb la doua zile.

Dar nu trebuie sa schimbi toata apa! Faci rost de un furtun si aspiri depunerile de pe fund. Restul de apa scoasa va fi completat cu apa tinuta citeva zile in vase cu deschidere larga, sa iasa clorul din ea. Si nu ai nevoie de apa de ploaie, apa de la robinet e foarte buna.
marius1 wrote:si ar mai fo o problema. cind primesc acvariul si le pun straturi de nisip cu granulatie mare, cum voi mai reusi sa aspir fundul acvariului? pentru ca, oricum, vor trebui sa mai aiba un pic de rabdare pina la filtru...

Grija mare la nisip, sa nu fie calacaros. Testul il faci asa: iei un pic de nisip si pui o picatura de otet. Daca incepe sa "fiarba", inseamna ca are calcar si nu e bun. Poti folosi nisipul care se foloseste in constructii. Aspirarea acestuia se face cum ti-am spus mai sus. Iar un filtru format dintr-un buretel si o piatra de aerare, nu e o investitie chiar asa de scumpa...
ashavodaz wrote:adevarul e ca nu sunt cine stie ce plantele astea, nici frumoase nu prea sunt... insa din pacate, in bc, eu nu am gasit de unde sa iau plante. peste tot, totzi au acceleashi tipuri de plante (4 specii de plante)

Numai idei traznite ai! Ba scoici, ba tot felul de balarii...astea au si ele rostul lor si de aceea mama natura le-a pus unde le-a pus...Ai idee cite mai poti aduce in acvariu cu aceste noi "achizitii"? De ce vrei neaparat sa te complici? Daca spui ca vinzatorii din Bacau nu au decit 4 feluri de plante mari si late, cumpara mai multe exemplare din fiecare si o sa ai un acvariu de toata frumusetea!
ashavodaz wrote:asa ca orice e nou, este bine venit

Nu fi chiar asa de sigur. Nou nu inseamna intotdeauna si bun.
Daca avea 20 cm lungime, atunci cu siguranta era o femela matura. Din ce am mai citit eu despre carasi, am inteles ca pentru o depunere, cuplul trebuie separat si hranit atit cu hrana vie cit si uscata (vitaminizata), iar in acvariul pentru depunere temperatura ar trebui ridicata cu 1-2 grade.
Ahaaa, acusi m-am lamurit! Si ce simplu era... Sa-mi fie rusine!

@ Marius - scuze pentru offtopic, dar mai glumim si noi. Sper ca nu te-ai suparat. :p Ce mai fac xifo? Pe cind un acvariu pentru ei?

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: