| Message |
|
|
marius1 wrote:sfaturile astea le-am gasit pe un site de acvaristica...
nu spun care ca n-are rost...
Sa stii ca orice link sau informatie in plus e binevenita.
marius1 wrote:oricum, nu se refereau special la xifo, ci la pesti in general
Probabil ca era vorba de pesti de talie mare.
|
 |
|
|
marius1 wrote:pot sa dau la pesti si hrana de casa? in speta carne alba: pui sau sunca (bineinteles, fiarta si tocata)?
Mai bine o friptura la gratar...
Xifo sa se omoare dupa sunca, n-am mai auzit pina acum! :o
|
 |
|
|
ozi wrote:dar am uitat sa intreb daca cutia trebuie tinuta intr-un loc anume, la soare, ferita de soara, la lumina, la intuneric, la temp cameri, mai cald, mai frig(in frigider??).....
Rau ai facut! Berea sa fie de vina?
ozi wrote:deocamdata am pus=o pe masa cu acvariul mic al puilor de guppy. dar unde s-o pun???
Da' de ce nu citesti si tu articolele de pe forum? Ca d-aia sunt puse acolo, sa fie citite.
PS La temperatura camerei e foarte bine. :alright:
|
 |
|
|
Si cred ca nici nu trebuie sa dai bani pe ei...Iei si tu ceva de mincare, si poate iti da bonus 2-3 melci  .
|
 |
|
|
Iskebible wrote:Pai si daca ma inscriu si eu cine mi-i creste pana imi termin acvariu? 
Stai linistit, ca mai dureaza... 
|
 |
|
|
VelociRaptor wrote:Mai intreb si eu o data, poate nu s-a observat intrebarea  . Care sunt melcii care sunt cei mai vorace?
Usurel, ca s-a auzit!  Toti melcii sunt mincaciosi, acum depinde de care ai tu...sau poate nu le plac algele tale...  Melcisori mici si maronii - de care vor atitia sa scape - ai?
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:P.S. cam cum arata Pomacea astia,culoare marime ceva,sa nu ma traga-n tzeapa vreun vanzator de p-acolo ruda cu vlad tzepesh  ..si cam cat ar putea sa coste...ca-s student(adica buget redus  )
Sunt de culoare galbena. Nu sunt foarte scumpi...7-8 mii lei unul mai marisor. Si stai linistit, ca in afara de pomaceea si cei mici si maro pe care ai toate sansele sa-i capeti imreuna cu plantele  , alti melci nu o sa vezi in Obor. :sic:
|
 |
|
|
Iulian99 wrote::
sanitarii cauta in nisip... si daca o sa fie covor... dar ma gandesc sa pun numai pe o parte covor sau mai bine... ...
Si o sa le zici sanitarilor: Stop! Pe aici nu se trece!  ...sau ai alta varianta? :o
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:intrebare: de unde fac rost de niste exemplare "Pomacea"? Si cu asta sper sa nu va mai bat la cap cu algele mele,dar parca ma doare sufletu cand vad ca super plantele pe care le aveam in acvariu s-au inputinat in halul asta...se face draq un mic sahara in loc de o padure amazoniana 
Din piata Obor. Sau daca esti norocos, chiar moca de la cineva binevoitor si care are prea multi. 
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:si dupa aia cum faci sa scapi de melci?ca am inteles ca dupa ce scapi de alge,nu mai poti sa scapi de melci 
Dar nu trebuie sa scapi de toti melcii! Dupa cum vezi, sunt si ei buni la ceva.  Doar numarul lor trebuie tinut sub control.
|
 |
|
|
Iulian99 wrote: curcubeu si restu sanitari etc)
Daca vrei sa pui sanitari, acestia vor sa scormoni covorul...
|
 |
|
|
|
Ce fel de alge? Poti sa faci o descriere? Pina faci rost de melci, incearca cu schimburi dese de apa si redu portia de mincare.
|
 |
|
|
Daca zici tu, el o fi!  Vezi ca se face mare, iar treaba cu mincatul pestilor mai mici e valabila si pentru el. :sic:
|
 |
|
|
ashavodaz wrote:nu stiu ce specie e insa are doua mustati in sus shi inca doua in jos mai mici, prin dreptul gurii, are o aura de rechinas, e vargat cu dungi vericale care nu au continuitate de-a lungul trunchiului ci mai degraba parca ar face semnul "<" sau ">" de-a lungul coloanei vertebrale, nu prezinta nici o ventuza si le placa sa se bage in nisip  . sunt foarte pasnici si le place la nebunie sa manace tubii  . am mai vazut asemenea specii la maturitate, si pot spune ca se fac chiar mari, cam cat o palma in lungime. burta parca ar fi alba (asa pare) si pe ea sunt puncte de culoare inchisa. pe coada si pe aripioare sunt de asemenea puncte de colare inchisa, insa coada si aripioarele nu sunt albe, cum e burta...
Platydoras costatus? :o Cauta pe net sa vezi o poza cu el. Este un peste pasnic, nocturn, dar nu se tine cu pesti de dimensiuni mai mici decit el, pentru ca ii maninca ( in special in timpul noptii). Daca e acesta, nu-l lasa in acvariul cu pui.
|
 |
|
|
drilea wrote:Am vazut pe net si prin filme :-) bazine exterioare cu niste pesti (japonezi parca) ce se asemanau oarecum la colorit cu carasii.
drilea wrote: Chiar s-ar chinui o pereche in 650 de litri ? Daca nu, de unde as putea cumpara ...
Se cam bate cap in cap ce spui tu...Sunt pesti carora le merge mai bine in iazuri sau lacuri, care nu se compara cu un bazin, oricit de mare ar fi el. Plus ca se vad mai frumos daca sunt priviti de deasupra, nu din lateral...Daca vrei neaparat, se gasesc in Obor.
|
 |
|
|
|
Ce fel de buturuga e? Daca e cumparata din magazin (mopan) trebuie doar spalata cu apa. Daca e din natura, fiarta in solutie saturata cu sare, cit mai mult. Si atentie ca nu orice lemn se poate pune in acvariu. Cauta pe vechiul forum ca s-a mai discutat despre buturugi si mopani.
|
 |
|
|
ashavodaz wrote:...shi pe urma sa o iau de acolo (ca sa nu fie singura  shi sa o pun in acvariu cu altzi pesti) , iar puii sa ramana singuri in acel acvariu bine plantat, impreuna cu un sanitar micut. exista riscul ca sanitarul sa manancee puii?
Daca nu o scoti dupa nastere, risti sa ramii fara pui, sau o parte din ei. E drept ca se ascund prin plante, dar depinde si de cit de "vigilenta" e mamica...  . Cit despre sanitar - nu ai aflat ce specie e?
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:hmm...eu am fost la un pet shop si imbecilul mi-a zis ca cica aste 2 specii se inteleg f bine  si ca nu-i nici o problema...ca atare,l-am crezut pe cuvant..si totusi,de ce nu se tin discusi cu scalari in acelasi acvariu?
Pai sa-ti fie invatare de minte!  Nu mai lua de bun tot iti spun vinzatorii "binevoitori". Mai intreaba intii pe aici inainte de a-ti face planuri sau a cumpara ceva.
De ce nu se tin impreuna? Citeste ce s-a scris despre discusi si ce s-a scris despre scalari si o sa gasesti raspunsul singur! 
|
 |
|
|
Leo2003 wrote:De la un timp asa se intimpla si cu plantele. 
Ba sa avem iertare...cind s-a dat "stingerea", nu mai ramas urma de frunza pe mese! 
|
 |
|
|
|
Si eu tot 5! :-)
|
 |
|
|