[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reproducere Caras  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
tino
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor
Am avut o femela de caras,varsta 2,5 ani,varietate oranda,care a decedat.La autopsie am constatat ca e fetita(era plina de icre).Am cumparat-o cind avea cam 5-6 luni si in 2 ani (hranita bine)a crescut foarte bine.Nedumerirea mea este urmatorea: a fost in acvariu cu alti carasi,masculi si femele care au depus de nenumarate ori icre insa ea nu a fost alergata si nu a prezentat interes pentru masculi niciodata si vreau sa zic ca am niste masculi foarte virili si ii supraveghez zilnic cu mare atentie.Are careva vreo ipoteza privind motivul pentru care nu a depus icre niciodata?Sau cum a-r putea fi stimulati pentru depunere mai puternic decat stimularea naturala (variatii ale temperaturii,hrana vie,soare,apa proaspata)?
[Email]
tino
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu daca era matur sau nu,cert este ca avea 2.5ani varsta,cam 20 cm lungime,vreo 250-300grame greutate si era plina de icre.Se poate sa fie imatur la virsta asta?
Altfel luat,intrebarea mea era cam asta: In conditiile date, de ce credeti ca nu a prezentat interes pentru masculi iar raspunsul posibil este: Poate nu prezenta interes pentru masculi si cind trebuia sa depuna nu a depus...
Mercic mult. Alte opinii?
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Daca avea 20 cm lungime, atunci cu siguranta era o femela matura. Din ce am mai citit eu despre carasi, am inteles ca pentru o depunere, cuplul trebuie separat si hranit atit cu hrana vie cit si uscata (vitaminizata), iar in acvariul pentru depunere temperatura ar trebui ridicata cu 1-2 grade.
pretender
Junior member
[Avatar]

IP:

carasii produsi in primavara sunt maturi in urmatorul an deja. la5-6 cm sunt deja maturi. puteai sa incerci cu o fecundare artificiala si eventual o mulgere de proba. daca mai aveti intrebari in legatura cu acesti pesti nu ezitati un mail. treaba cu hranitul si separarea e abureala. dupa mine carasii sunt mai usor de reprodus ca guppy. perioada conteaza.

poti fi orice, oricine cu conditia sa te creada ceilalti
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

pretender wrote: daca mai aveti intrebari in legatura cu acesti pesti nu ezitati un mail. treaba cu hranitul si separarea e abureala.

Da' de ce nu vrei sa-ti impartasesti experienta cu toata lumea? :o Daca stii mai multe despre carasi, spune-ne si noua, ca de asta e forumul. Orice informatie pertinenta e binevenita! Sunt atitia care scriu articole si nu fac un mister din ceea ce stiu.
tino
Junior member
[Avatar]

IP:

am incercat sa mulg femela respectiva periodic(cam din 2 in 2 saptamani) insa nu a dat nici un semn (icre imature?).poate metoda de mulgere e un pic inadecvata,eu m-am inspirat dintr-o carte de crestere a pastravilor.Oricum,pe de alta parte am reusit fecundari artificiale pe alte exemplare insa niciodata cind am facut fecundarea artificial nu am reusit sa scot mai mult de 40 pui.
[Email]
Cortez
Junior member
[Avatar]

IP:

pretender wrote:treaba cu hranitul si separarea e abureala. dupa mine carasii sunt mai usor de reprodus ca guppy. perioada conteaza.

Pai sa te trezesti cu pui de guppy in acvariu am mai auzit dar sa pleci in concediu si sa ti se umpla acvariul de carasi nu.

Care e misterul si ce conteaza daca separarea si hranitul nu?

CESSANTE CAUSA, EFECTUS CESSAT
[Yahoo!]
pretender
Junior member
[Avatar]

IP:

pai eu nu plec in concediu dar plec oricum cateva luni pe an si cand ma intorc am ceva pui intotdeauna, si la un centimetru depinde cat stau prin germania. secretul e: eu tin carasii din primavara pina in toamna intr-un mic iaz de curte. multe plante, infuzori gramada si hrana vie de la mama natura . mediu natural si inmultire naturala. recomandabil tuturor cu posibilitati de spatiu, si fara timp. asa e mai bine ca toamna cand ii scot am surprize placute. gasesc pesti mari care sunt sigur ca nu i-am bagat eu acolo. afara cresc mult mai repede si mai sanatosi din cauza sintezei de vitamina D sub actiunea razelor solare.

[Email] [Yahoo!]
Cortez
Junior member
[Avatar]

IP:

pretender wrote: secretul e: eu tin carasii din primavara pina in toamna intr-un mic iaz de curte.

Pai zi asa neicushorule...

Dar chiar si in conditiile astea tot hrana (de la mama natura, cum zici tu) conteaza.
Soarele si probabil spatiul suficient de generos pentru ei fac restul.

CESSANTE CAUSA, EFECTUS CESSAT
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

pretender wrote: secretul e: eu tin carasii din primavara pina in toamna intr-un mic iaz de curte. multe plante, infuzori gramada si hrana vie de la mama natura

Nu esti singurul fericit care se bucura de un lac in curte...mai era cineva pe forum cu un iaz de toata frumusetea! :sic:
Numai ca discutia a plecat de o femela care a decedat in conditii oarecum "suspecte" si era tinuta in acvariu, nu in iaz...
pretender
Junior member
[Avatar]

IP:

pai ca sa rezumam discutia, totul se rezuma la conditiile de crestere. eu merg mai mult pe inmultirea naturala si nu ma mira faptul ca uneori un peste nu vrea sa depuna. nici nu e de mirare, dupa atitea inmultiri artificiale si/sau conditii artificiale pestii isi pierd instinctul natural de reproducere. si nu cunosc decat acest gen de conditii. este cineva de alta parere? probabil adeptii acestor practici comerciale, au sa aiba ceva de spus.
in sfarsit, nu trebuie sa dai vina pe tine sau pe conditiile oferite: asta a fost.
sfat pentru cei care reproduc carashii in acvariu. puneti in aceasta perioada plante de suprafata in acvariu. in general plante cosmopolite (ceva bradish) e fara valoare si nu conteaza daca o consuma carashii in cateva zile. asta e cel mai mare stimulent la carashi.
succes, sper ca te-am ajutat

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cyprinidae
Go to: