Message |
|
Dupa aproape un an mai adaug cateva poze cu 'grasanii' mei, curatind o piatra (ceea ce fac mai tot timpul, dar nu stiu de ce  )
Grasu' are cam 25 cm, iar Cleo are peste 21 cm. Spre uimirea mea, sunt mai linistiti si mai cuminti.
|
 |
|
ocean wrote:Asa cu peretele pietros aduce mai mult cu cenotele din Mexic, Yucatan(daca ar fi mai umbrit) alea care pentru mayasi erau si sursa de apa si locuri ritualice de sacrificii atunci cand erau perioade secetoase
Poate ar fi bine sa puna si un mic schelet (pentru un plus de realism) ....
|
 |
|
koala wrote:Ce parere aveti?
La un UPS (Uninterruptible Power Supply) te-ai gandit?
|
 |
|
Majoritatea puilor de C. Sajica au plecat pe la case noi, spre bucuria noilor proprietari (dar si a mea  ).
Totusi, au mai ramas vreo 15-20 de golani care au fost mai jmecheri si nu s-au lasat prinsi.
Daca cineva mai doreste niste pesti de 3 cm, simpatici si vioi (care cresc pana pe la 10 cm masculul si 6-7 cm femela) sa-mi trimita un PM.
Curaj, ca nu musca !!
|
 |
|
Salut Laurentiu,
Am patit si eu acelasi lucru ca tine cu ceva timp in urma si am scapat de efecte urmand metoda descrisa de Koala (schimburi de apa de 20 - 25$ o data la 2 zile). A durat cam o saptamana pana s-a limpezit apa. Nu am scos pestii (care nu au avut nici o problema).
Totusi, nu as mai incerca tratamentul cu Eritromicina inca o data.
PS In ce priveste solutiile "minune" de limpezire a apei din acvariu, nu cred ca au nici un efect. Parerea mea ...
LE Daca ai vreun vecin cu acvariu poti sa iei putin material filtrant din filtrul lui (sau chir putin nisip din acvariu) si sa-l pui in filtrul tau. O sa ajute la refacerea rapida a coloniei de bacteri (poate chiar mai repede decat bacteriile start).
Succes
|
 |
|
koala wrote:- Incepand de astazi, 25 august 2015, sunt fericitul posesor al unei "trupe" de 4 astronotusi: 3 clasici si-un "blond".
- Deocamdata le fac aclimatizarea... conform obiceiului lor, s-au asezat pe o parte si fac "pe mortii".
Poate ne pui si o poza sa vedem daca se pricep sa faca pe mortii (nu am vazut niciodata). Poate ii facem artisti.
Sa-ti traiasca si sa se faca mari ca tu sa te bucuri de pesti si noi de poze.
|
 |
|
Mai sunt cativa pui de C. Sajica (cichlida mica sud-americana) care asteapta o noua casa.
Puii sunt mici (3 cm), simpatici, cuminti si mancaciosi.
Asteptam mesaje pe PM.
|
 |
|
Nu stiu daca masculul va pierde legatura cu puii ... si nici daca va mai gasi vreunul cand il pui din nou in acvariul cu pui.
Daca ai scos femela si o pui inapoi, cred ca nici ea nu va recunoaste puii si ii va papa.
Nu am incercat asa ceva dar daca incerci aceasta abordare, scrie-ne si noua ca suntem curioasi de rezultat.
Bafta !
|
 |
|
Sustin opinia lui Humbert, cu o mica adaugare:
Cauta OSRAM T5 965. Se gaseste un pic mai greu, costa aproape dublu fata de 865 (oricum, nu este foarte scump) dar merita.
Am folosit si 965 si 865, iar primele sunt net superioare (CRI > 90% ... etc).
|
 |
|
Imi cer scuze ca am o parere oarecum diferita de a Maestrului Koala.
Daca ai scos femela din acvariu si o pui inapoi, masculul nu o mai recunoaste, o vede ca pe un peste strain (=amenintare pentru pui) si s-ar putea sa o cam bata.
Este bine sa stai cu ochii pe ei daca vrei sa incerci reunirea familiei ca sa fii sigur ca femela nu pateste ceva.
Eu tocmai am patit ceva asemanator si ma gandesc ca este mai bine sa fii prevazator, decat sa-ti para rau.
Bafta cu puii si mai ales cu plasarea lor (dupa ce cresc).
LE Scuze. De fapt, cred ca si Mastrul a spus cam acelasi lucru.
|
 |
|
ocean wrote:Un cichlidar fericit
Corect!
Ce sa mai spun? Ca stie toate denumirile (evident, in latina) si ca din cand in cand
mergem impreuna sa luam mancare (bunatatzi) pentru panarame?
Nici nu-mi imaginez cum ar fi sa am grije singur de pestani.
Ori ii plac si ei pestii, ori e foarte destepta!
|
 |
|
koala wrote:
Severus wrote:Un peste superb !
Parerea mea ...
Nea' Severus, hai ca te rezolv eu cu guppy d-astia... renunti la perechea aia de severumi?
Maestre, daca afla nevasta'mea ca as avea asemenea ganduri chiar si in somn, nu mai mananc mancare calda cate zile oi avea.
Ca sa nu mai precizez ca:
- Grasu' e al ei ! (si vine si la geamul acvariului daca il cheama)
- Nevasta'mea le face mancare de 2 ori pe saptamana (si le-a facut rost si de larve de libelula vii )
Cu toata placerea si dragostea fata de colgeii de forum, imi ceri sa-mi risc viatza !
Uite asa imi face daca ma prinde
Poate niste pui la toamna daca s-o putea ...
|
 |
|
Un peste superb !
Parerea mea ...
|
 |
|
Donez pui de Cryptoheros sajica (T-bar cichlid) din parinti exceptionali.
Puii au doua luni si cca 2 - 3 cm, seamana la colorit cu parintii si deja se vad si aripioarele mov la viitori masculi.
Predarea se face in zona B-dului Chisinau (fost Socului), sector 2.
Pentru detalii, folositi PM.
|
 |
|
marcusyon wrote:Si cand te gandesti ca eu cautam droguri cand i-am gasit pe ai mei  ))))
Pai de ce nu spuneti mai clar ce vreti ?
Daca stiam pastram severumii pentru koala si te rezolvam si pe tine, ca sa fie toata lumea multumita.
PS Da' niste pui superbi de Sajica nu vrea nimeni ??
Ca pe urma iar o sa spuneti ca nu v-am dat ce trebuia.
|
 |
|
Dan P wrote:Oooooo hai ca mai avem putin si vedem Severumi made in Romania
Exista Severumi reprodusi de romani ... Si proprietarul lor spunea ca Severumii ajung la maturitate (sexuala, evident  ) pe la 3 sau chiar 4 ani.
|
 |
|
Acum ne tii cu sufletul la gura.
Ce sa mai intamplat cu icrele depuse de severumi ?
A iesit vreo "virgulitza" ?
Au mancat toata ponta ?
Spune-ne si noua ca sa nu murim de curiozitate.
|
 |
|
Ricardo, ma doare sufletul sa citesc asemenea vesti.
In afara de faptul ca suntem cu moralul alaturi de tine, nu stiu ce as putea sa mai spun.
Daca te-as putea ajuta cu ceva as face-o fara nici o ezitare.
Momente grele pentru orice acvarist ...
|
 |
|
Pestii pe care ii vinzi la magazinul din Obor drept Red Spotted Severum, nu sunt Red Spotted Severum,
ci niste hibrizi care cred ca sunt sterili.
La doi ani red spotted severum sunt dubli ca marime fata de ce ai tu in magazin si se aleg deja in perechi.
La varsta asta au si-au ales deja o zona pe care o amenajeaza si o apara cu mult curaj.
Daca vrei, poti sa vinzi un hibrid drept red spotted severum, dar nu-l poti convinge pe el ca face parte din aceasta specie si
nici sa te astepti sa mai faca si pui.
Este bine sa retii acest detaliu si tu si cine ar mai vrea sa cumpere de la tine.
Am pus si o poza cu o pereche de severumi care isi curata piatra si isi apara teritoriul (daca bagi mana in acvariu te alegi
imediat cu vanatai (muscaturi)). Pestii au doi ani si peste 20 cm si chiar sunt red spotted severum.
Iti doresc mult succes si ape limpezi,
|
 |
|
dorublack wrote: Mie nu mi iese si nu stiu care e problema
1. Din cate stiu eu in Bucuresti exista doar 3 perechide Red spotted care abia acum au ajuns la maturitate sexuala.
2. Daca vrei sa te ajutam cu niste sfaturi referitoare la perechea ta, ar trebui sa ne dai mai multe informatii: varsta, mediul in care traieste si eventual o poza.
Am mentionat si poza, deoarece am vazut la vanzare red spotted severum care erau incrucisati cu ciclide papagal, ceea ce complica mult lucrurile.
|
 |
|