[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Ai niste pesti superbi Dane. Sa-ti traiasca.
... si ar fi ceva deosebit sa obtii pui de la pereche de red terror.
Mult succes si astept(am) poze cu "piticii" (daca si cand or sa apara).
Pestii arata excelent. Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.
Morcoveatza - o bijuterie de pestisor, iubit de toata familia

koala wrote:@Anca si paradoxx: Bah, oameni buni, va rog frumos... certati-va in particular, ce naiba?

Koala, dar ei nu se cearta, se techineaza ceea ce este cu totul altceva.
Mai lipseste sa spun: "Ooof Barbati astia. Nu inteleg nimic".
Daaa ... foarte simpatica - pana incepe sa te alerge prin acvariu sa te muste, ca nu-i convine ceva.
Pestele asta n'are pic de jena sau de frica fata de mine.

Ii place sa fie mangaiata?!!
Sa vezi cum vine si se freaca ea de mana mea! Cand era mica (4-5 cm) venea si se ascundea in pumnul meu si statea acolo cuminte.
Daca pestele asta era femeie cred ca eram divortat de mult.

Poza de profil

Bine ai venit pe forum !
Daca se organizeaza vreunul, ,ma alatur si eu grupului de alcoolici anonimi.
Lasand papilele deoparte, am pus-o pe Cleo "sa faca frumos la aparat" ca sa i se vada mai bine trasaturile delicate.
Uitati-va ce ochi si ce guritza are! ... cate de feminina este! Are ea fata de mascul?

PS Cu prima ocazie o sa pun si o poza cu vanataile pe care poate sa le lase guritza aia ... sa vedeti ce delicate sunt.

LE Ca sa nu mai comentez de cat de buzat este Grasu' (care se vede un pic pe fundal).
Scuze pt calitatea pozelor.

koala wrote:Sigur ca da, incercam si vedem ce putem sa facem.

Multumesc frumos.
In caz de necaz, te deranjez cu o intrebare ... poate gasim o solutie decenta pentru pitici.
Multumesc pentru raspuns Koala.
1. Este o idee buna, dar in teorie ... cu practica e mai greu (mai ales daca ai o pecreche prolifica).
2. Am incercat si am reusit la doua magazine (pot sa spun ca mi-au salvat viata ... dar doar pentru transa asta).
3. Mi se pare cea mai buna solutie ... dar nu am cunostiinte in domeniu. (Daca o sa ai amabilitatea, poate o sa ma ajuti cu un sfat pe viitor).
Iti multumesc anticipat
koala wrote:... crede-ma, nu ai cui sa dai puii. Nici macar gratis, nu vorbim ca iei 2 lei/bucata!

Eu cred ca nu gasesti sa-i dai nici daca oferi tu cate 2-5 lei / bucata.
Avand in vedere ca aceasta problema se extinde si la alte specii de ciclide (in sepecial la sud-americani) are cine niste idei decente legate de ce am putea sa facem cu puii in cazul in care ajungem sa fim invadati ?
Intrebarea nu se refera numai la oscari, ci in general la ciclide (in special sud-americane) care sunt in aceeasi situatie cu oscarii.
koala wrote:satisfactia maxima a acvaristului este momentul acela magic in care pestii sai se reproduc. Inseamna ca le-a oferit conditii excelente si inseamna ca pestii o duc perfect.

Acesta este motivul pentru care unii acvaristi tin o singura pereche in acvariu, indiferent de dimensinuea acvariului (mai mare acvariul => mai bine pentru pesti => mai fericit acvaristul).

Dan P wrote:Nu se stie niciodata :-)

Atunci o sa avem rabdare sa vedem ce se mai intampla.
koala wrote:Asta e o veste care nu poa' decat sa ne bucure!...

Nu stiu daca este un motiv de mare bucurie. Grasu' a amenajat o groapa cat juma' de acvariu Rio 180 pe care o a intretine de mai bine de un an de zile.
Cleo apara groapa in permanenta, iar cand nu se descurca apare si Grasu' si fac o pereche otarata sa-si apere teritoriul.
Cand vine vorba de groapa lor pot sa devina foarte violenti (nici Pomaceea nu au voie acolo !!!).
Nivelul de violenta neasteptat m-a facut sa dau perechea cealalta (care este acum la marcusyon).
In rest, tremura si danseaza (mai ales dimineata si seara) curata pietrele si stau tot timpul impreuna. (seara se culca impreuna in groapa lor).
Cu toate acestea nu am nici o coditza de severum prin acvariu.
Sincer sa fiu, banuiesc ca red spotted severum provin dintr-o incrucisare si sunt sterili.
Nasol.
Imi cer scuze pentru calitatea indoielnica a pozelor care ar putea sa creeze confuzii in ce
priveste sexele celor doi severumi. Realitatea difera destul de mult fata de ce se vede in
poze, pestii avand, indubitabil , sexe diferite.
Pe cei care au retineri ii invit sa vina sa-i vada, dar mai ales sa incerce sa bage mana la
ei in groapa si pe mai discutam.
Da dom'le ! Am observat si eu.
Severumii ieste niste fiare !
Rai dom'le ! Rai !

LE Numai ai mei nu mananca nici pui de Sajica
Foarte frumosi ciortanii ... dar nu stiu cum ai curaj sa bagi mana in acvariu sa faci curat sau schimbari.
Eu cand le vad boturile am asa ... o retinere.
Ape limpezi si multa fericire
Un acvariu superb !!!
koala wrote:Vai, ce draguti sunt!

Later edit: Am mutat topicul aici, nea' Severus!... nu cred ca mai esti incepator.

Multumesc Koala,
Esti dragut ca intotdeauna.
PS Si tie ti se pare ca ar fi amandoi masculi ?
kyoshoy wrote:Tot in Rio 180 stau?

Tot in Rio 180 stau saracutii. Ducem tratative pentru un Rio 400 sau ceva facut pe comanda, dar lipsa de spatiu ne omoara.
marcusyon wrote:Astia cam par amandoi masculi

Musca-ti limba ca uneori imi este si mie frica de acelasi lucru ...
Daca o fi asa ma bazez pe tine sa-mi dai si mie niste pui cand o sa depuna perechea de la tine.
Nu-ti mai face atatea probleme. Am standul la care te referi plus acvariul Rio 180 si sunt foarte multumit de intreg setul.
Este foarte solid si foarte stabil.
La un cutremur de 7 grade (sau mai mult) este cazul sa-ti faci probleme pentru casa, nu pentru standul de la acvariu.

Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to: