pestanii arata super bine, semn ca s au acomodat ca lumea! iar Milomo , fata de cum l am lasat , si a revenit complet si chiar a inceput sa se coloreze in "mascul"!
se simte "aditia"de pietre ..e altceva! daca reuseai in partea stanga , cum privim noi acvariul, sa maschezi acel filtru intern cu o piatra lata si mai inalta , ar fi fost extraordinar! ..dar ai timp sa mai cauti pietrele potrivite
despre plante. ..... sa fie la ele ,acolo, in lumea plantelor ! dar nu i bai...decat "razboi" in familie, mai bine o planta printre pietre
iar daca reusesti sa intri in posesia unui cuplu de Champs, ce sa ti spun?! iti dai seama ca o sa mor de nerabdare pana voi ajunge la Sibiu sa i vad pe viu! iti tin pumnii!
Avand in vedere ca mai am foarte putin pana la plecarea definitiva din tara, iata ca a venit si momentul de a posta acest anunt, desi, credeti ma, am amanat cat de mult am putut sa o fac.
Deci se vinde :
- Acvariu:
- din sticla cantuita de 15mm grosime, lipit cu silicon negru
- dimensiuni : 200 x 60 x 60 cm
- volum : 720 L
- intaritoare in H si pe fund
- Decor 3D Aquarium Munster Tanzania - lipit cu silicon , in spatele caruia se afla o mare cantitate de bureti JBL de diverse granulatii
filtrarea din spatele decorului:
- 2 Pompe Eheim interne de mare putere(2000 si 3000 L h) care formeaza un sistem de filtrare interna de mare capacitate :
- 2 lampi de 100cm : Juwel Multilux si Aquael cu 2 neoane AquaGlo
- nisip (Hornbach)~100Kg
- Stand din teava rectangulara imbracat in PAL negru
Acvariul a fost realizat in vara lui 2009 si abia la inceputul lui 2010 a fost pus in functiune fiind setat pentru ciclidele africane.
Cateva poze cu ansamblul:
dintr o laterala:
Pretul este de 3500 RON.
Nu se poate vinde pe bucati.
Nu pot asigura transport.
off topic. ref 1 Mai stai oleaca Koala! eu sunt mai lent asa din fire...acum realizez ca noi, aka Pesticu, Bobesku , Pomi si subsemnatul , de " 1 Mai ul muncitoresc" chiar fuseram mult prea cuminti si ma "oftic" tare ...noi ca mosii..Cola, seminte si uitat la acvarii..aa..si poze.....voi, cu totul alta mancare de peste...Adventure si muulta distractie (bauturi tari) ..hmmm..nu i corect!!
Felicitari! Ma bucur pentru voi ca stiti sa va traiti viata la max!! Tari pozele off road!
iar pestii...Ciocolatele....niste parinti de exceptie! superbi!
sa incerc niste nume..?!
o varianta ar fi > Pangeea si Amazon *(dar acestea imi pare ca sunt oleaca cam dure si sarate ...vorbim de Ciocolate , nu?! )
sau ca sa respectam linia zaharoasa a topicului> Milka_Milkusor si Rafaello *(sau Toblerone)
arata super decorul! Felicitari! ai avut mana buna!
insa,nu stiu cum l ai lipit de spatele acvariului..nu exista riscul sa se desprinda? ma gandesc ca spuma acea are o mare flotabilitate...era mult mai intelept sa lasi apa sa circule pe acolo asa cum am facut eu..se creeaza astfel un filtru intern imens care face apa cristal.
trebuie sa pun si eu 2 randuri aici..doar nu m oi lasa mai prejos
Acvariul cu mbune al domnului Pesticu mi a inspirat un singur lucru> PACE !!! Un mic colt de LAC in care, in ingramadeala generala, fiecare isi vede de "pasunea" si "pasunatul" propriu, in liniste si armonie..
Combinatia deja "patentata" de galben cu movuliu si^sau albastru, merge ca unsa..Chiar daca putem spune ca este un pic cam supraaglomerat, acest fapt nu se simte deloc. Cel putin eu,nu simt acest lucru pentru ca privind acvariul ma duce cu gandul la imaginea miilor de mbune care salasluiesc in vecinatatea rocilor din Marele Lac...
Just Peace!...
Felicitari Pesticu si la mai mare iar macar unul sa fie rezervat Marilor haplocromine!!!
Pomi, dai emotii publicului! si mai imi pui in cap si organizatiile pentru drepturile necuvantatoarelor
Foarte tare "aranjamentul"!!!
insa, pentru cei care mai putin familiarizati cu marii pradatori africani, se cuvine sa dam o explicatiune> ceea ce vedeti este departe de modalitatea de urmarire si de atac a prazii , specifice acestui pradator...in realitate, Aristochromis ul se apropie subtil de victima dintr o parte, tintind invariabil capul, iar forma ca de sageata, apaltizata puternic, il ajuta sa o faca pana la o distanta primejdios de mica pentru nefericitul castigator al unei astfel de intalniri...se inclina foarte mult , aproape perpendicular spre capul pestelui ..pana aici totul se petrece cu meticulozitate si lentoare pot spune..practic, Soimul de Malawi se asaza pentru lovitura de gratie...pana la acest punct, acest tip de comportament a fost observat de subsemnatul insa niciodata nu am surprins momentul atacului propriu zis chiar daca , dupa cum ati putut vedea in acel clip , a existat o singura victima a acestora .
Mai pot spune ca acesti pradator nu "alearga " niciciodata dupa prada...daca " pozitionarea " initiala nu le reuseste , atunci abandoneaza si o reiau cu prima ocazie.
Ca si o concluzie, acest peste magnific nu trebuie tratat ca fiind o "fiara" sangeroasa care "rade" pestii dintr un acvariu. Este un pradator prin excelenta ale carui instincte primare sunt acolo, intiparite in ADNul sau, si se pot potenta ,activa sau atenua in functie de conditiile oferite de acvariu in care traieste. Daca in colectivul de pesti nu exista exemplare de dimensiuni reduse care sa poata fi inghitite , Aristochromis ul nici macar nu se va deranja sa si iroseasca rezervele de energie pentru a vana. O dieta variata, bogata in proteine il va face un "pestisor" bland, care nu va suporta comparatie cu mult mai temperamentalele Mbune.
Ma bucur nespus de mult ca, atat cat mi a stat in putinta, am adus in atentia africanistilor de pe la noi si probabil le am starnit si interesul pentru acest peste care este si singurul reprezentant al genului Aristochromis.
Si ca o recomandare , pentru cei care dispun de spatiu , nu ezitati in a l include pe lista de achizitii! Nu veti regreta! Trust me! p.s. si nu uitati si de Fossie!
Intaiul Mai "muncitoresc", chiar daca s ar fi cazut sa l petrec cuminte acasa dupa zilele de vacanta superbe de la Sibiu, l am petrecut in compania celor care fac parte din "lumea"mea, lumea africanistilor(apropos). Asadar, intalnirea planificata a avut loc si s a desfasurat in 2 etape > prima la domnu Pesticu , unde am admirat impreuna cu Pomi si Boby, acvariul superb al gazdei iar a 2a faza s a consumat la mine, in formula completa (adica si consoartele unora dintre noi)
Bineinteles ca nu am pierdut ocazia , poate ramasa unica, de a l "utiliza" pe maestrul Pomi care din nou a reusit niste cadre perfecte. Multumiri pe aceasta cale !!
Imaginile vorbesc de la sine.
Masculul dominant de Aristochromis a fost cel mai cuminte model. A pozat in toate ipostazele posibile, unele chiar inedite si greu de surprins pe pelicula. Vi le voi prezenta in stare pura fara retusuri >EnjoY!
Aceasta este cea care mi se pare The best of the best> O gura imensa garnisita cu niscaiva dintisori (daca va uitati mai indeaproape)..Un pradator care abia acum incepe sa si arate adevarata frumusete..
O alta similara dar dintr un alt unghi..
din fata..
iata si o femela..
o poza cu prietenul Fossie in fundal..
si acum, cateva cadre cu Fossorochromis ii care nu s au lasat asa de usor pozati..
Masculul urias, peste 25cm, subdominant ..
si Boss ul dominant ..insa preferatul meu este celalalt..
o stiuca "mititica" pe langa Fossie>
si o "fetita mare">
Acestea sunt doar o selectie..Mai avem si cu restul locatarilor "insa despre acestea, vom vorbi in episodul viitor"
din cate se vede, Vido n a avut stare desi ii cadeau ochii n gura pe la 8 seara cand am plecat eu din Sibiu dar este de inteles...are si cu ce se lauda...un acvariu nou nout setat pentru mbune, care s a stabilizat in numai 2 zile , ba mai mult pestanii deja s au pus pe facut "prostii" iar acvariul de 900 L a capatat un nou "look" si gazduieste printre altele si o parte din animalutele mele.
ce sa va spun?!
In primul rand , fac precizarea, desi nu mai era cazul, ca ardelenii sunt niste oameni de nota 10 care sunt in stare sa faca orice numai ca oaspetii sa se simta mai bine ca acasa ..3 zile de vis la Sibiu care ne au mers , mie si Mariei, la suflet..Am reusit sa ne facem si utili ,in sensul ca am pus umarul la setarea acvariului cu mbune si mai mult, am reusit sa transportam fara evenimente majore o parte din pestii mei..de ce spun fara evenimente majore?! pt ca nu a fost totul 100% ok...
prinderea si ambalarea pestilor a durat aproape 2 ore, cu mult peste timpul estimat de noi...in loc sa plecam la 5 dimineata din Bucuresti am reusit abia la 7 fara ceva sa ne vedem pe marele A1...drumul a durat o vesnicie..asa ni s a parut...4 ,5 ore..la intrarea in Sibiu , am auzit un zgomot ciudat din cutia cu pesti si chiar am spus ca am senzatia ca suna a peste pe uscat..si asa si era..bancheta sin spate a masinii era fleasca..masculul de Livingstonii a reusit sa sparga punga cu tepii aripioarelor si a ramas fara "lichid de racire"..dar tipu e tare si n a dat deloc semne ca l au afectat minutele petrecute pe uscat..o alta "victima" a fost Masculul de Placidochromis Milomo care arata jalnic..mucoasa , aripioarele , ochii varza..motivul > probabil compania celor 2 Aristochromisi nu i a priit deloc...dar si a revenit si dansul nesperat de bine...restul pestilor s au comportat ok.
va urma in viitorul apropiat faza a 2a a relocarii pestanilor, cea care va pune cu adevarat probleme pt ca monstrii abia atunci vor fi transportate...nici nu vreau sa ma gandesc..
sunt impacat cu gandul ca "copiii" nostri vor avea un viitor promitator in Ardeal si se vor bucura de conditii cumult peste ce le am putut oferi noi.
Sa ti traiasca pestanii si sa te bucuri de ei, Vido!
p.s.1. si acum am febra la fund ..urcarea acvariului cel nou la etaj , pe o scara exterioara foarte unduioasa, ne a solicitat calitatile fizice la max.. sunt curios cum va fi coborarea acvariului meu cand va fi sa l dau...cred ca o sa ma internez o luna la fizioterapie
pomi wrote:Lejereanu rau ai prins femela, mare noroc. Eu cu pesticu ne-am chinuit vreo 4 ore sa prindem niste femele la mine in acvariu, gusate de vreo 20 de zile.
Felicitari pentru pui si drum bun la Sibiu.
@pomi, habar n ai tu care i secretul cu "pescuiala" rapida nu stiu daca ar trebui sa l dezvalui , nu de alta , dar ar fi pacat sa va "modificati" ustensila de prins aka Minciogul , dupa modelul celui folosit de mine
viteza si forta atacului in momentul prinderii pestelui stau tocmai in gaurile aparute odata cu trecerea timpului peste minciogul meu din i.e.n
de fapt, cei care au trecut pe la mine, imposibil, sa nu fi remarcat starea jalnica a uneltelor mele..si totusi, iata ca se poate si cu gauri in minciog si "too fast"
@Koala, ba avem ce sa i reprosam tremuratul imaginii si faptul ca nu a stiut cum sa faca sa nu mi apara picioarele de amant parasit in cadru .
Intr adevar, cum spuneam, dimensiunea reala a femelei ne a frapat , ca sa nu mai spun ca grupul de 3 Compressiceps "joaca la piticii" acvariului. O sa incerc sa nu uit ruleta cand va veni momentul sa i scot din apa pe cei 2 Fossie care sunt in varful piramidei dimensiunilor.
Apropo, pomeneai de jeturile de apa..eu sunt convins ca acestea isi pun amprenta asupra formei fizice a pestilor, un curent puternic de apa forteaza pestele sa faca miscare si in felul acesta sa creasca frumos si viguros...iar de speriat , nici vorba..daca ai in mana un cub de "papa bun" ,sunt in stare sa ti ia mana cu totul Profit de aceasta ocazie si te felicit @Koala pentru "Ciocolatele" dumitale si pentru "documentarele" legate de activitatea lor ..pot spune superbi desi pana acum nu am descoperit "mirajul" ciclidelor sud americane.*(dar am tot timpul la dispozitie )
@pesticu, stiucile bagate la alimentara s au si dat , pe sub mana, pana la ivirea zorilor lasand gluma la o parte, in cele 2 luni si ceva cat mai avem de stat in tara, o sa incercam sa ne bucuram cat mai mult de pestii ramasi la noi (pentru ca o parte din ei vor pleca chiar saptamana aceasta catre noua casa din Sibiu) si probabil , aceste stiuculite vor fi ultimele de care ne vom desparti.
@bobesku , calitatile mele de "pescar" sunt ca si nule..norocul prostului se numeste ...femela era moarta de inanitie, de aceea si lentoarea miscarilor ei..gandeste te ca 16 zile nu a pus gura pe nimic..o vedeam cum evita curentul de apa pentru ca nu i mai putea face fata..oricum, faptul ca s a lasat prinsa asa usor, a scutit o de un stres suplimentar, asta i clar...scoaterea puilor in acest mod, pentru femela , nu este unul tocmai indicat..sunt adeptul "metodei naturale", in care mama isielibereaza puii cand stie ea dar in cazul de fata am recurs la stripare pentru a nu risca pierderea puilor, mai ales ca joi va trebui sa plecam impreunacu pestii la Sibiu.
ps. ne vedem week end ul asta, da?!
voi reveni cu poze pentru ca am programat o sedinta foto , acum cat mai avem toti pestanii acasa..in felul acesta , vom ramane si noi cu ceva ..cu amintirea unui acvariu care , pentru aproape 2 ani, a fost ca si copilul nostru..
Am revenit mai devreme decat spuneam cu un "bonus_cadou" de sarbatori...
In seara aceasta , desi femela de Dimidiochromis compressiceps avea doar 16 zile de la inceputul "sarcinii", am hotarat ca este timpul sa vedem puiutii. In plus ne a fost frica sa nu pierdem pretioasa "incarcatura" dat fiind faptul ca trebuia sa facem schimbul de apa si in acest fel mamica se putea stresa.
Tot ce pot sa va spun este ca am fost frapat de dimensiunea reala a femelei scoasa afara din apa (cand sunt in acvariu , dimensiunile sunt distorsionate) dar si de forta gurii ei (am depus ceva efort sa i o deschid) .
Suntem fericitii parinti adoptivi ai unui grup de aproximativ 50 de stiuci mititele care inca nu au scapat de saculetul vitelin. Consoarta mea a imortalizat momentul(pe ea s o "certati" pentru calitatea filmarii )
multa rabdare trebuie sa ai cu haplocrominele..sunt ca in povestea aia "Ratusca cea urata"..isi dezvaluie adevarata fata in toata splendoarea ei dupa o asteptare de cel putin 2 ani, in marea majoritate a cazurilor...si cred ca asta i si farmecul..daca ar fi toti colorati de la inceput, ai ajunge sa nu te mai motiveze indeajuns.
din pacate, acest grup de pesti mai are mult teren de castigat in ceea ce ne priveste..la noi sunt departe de a fi apreciate la justa valoare