desi mi e greu sa pomenesc despre ceea ce urmeaza, trebuie totusi sa o fac...
iata ca am ajuns si la sfarsitul povestii acestui acvariu in formula pe care o cunoasteti..povestea locatarilor continua la Sibiu in noua lor casa prin grija colegului nostru Vido.
voi puncta momentele importante ale "translocarii" pestilor.
undeva la sfarsitul lunii aprilie a avut loc prima etapa cand am testat capacitatea noastra de transport, selectand exemplarele cele mai "micute" cu putinta pentru a fi transportate la Sibiu. nu au fost probleme deosebite , exceptand faptul ca am ajuns cu masculul de Livingstonii pe "uscat" in urma inteparii pungii.
etapa finala, s a consumat miercuri 08.06.2011. desi , initial, hotarasem sa i transportam impreuna cu Vido, am renuntat la idee si am decis sa nu l mai punem pe drumuri si pe dansul. asa ca ne am luat inima n dinti si am pregatit transportul asa cum am stiut mai bine.
mentionez faptul ca atat eu cat si sotia eram ff stresati si ingrijorati de faptul ca nu vom reusi sa ajungem cu cei 2 monstruleti Fosso in viata la Sibiu.
Logistica necesara pentru transportul a circa 20 exemplare, majoritatea de dimensiuni mari si foarte mari: 30 saci de plastic 100cm x 50cm, 15 pungi Tetra, saci negri de gunoi, Acclimol si pastile JBL de oxigen.
Am avut nevoie de cutii de carton insa legea lui Murphy a functionat si acum, nici urma de ele pe la magazine atunci cand ai nevoie. Am reusit sa facem rost de vreo 3 cutii micute, milogindu ne efectiv prin piata, in care a incaput doar cate un sac cu cate un peste. Ca sa compensam , am folosit sertarele unui dulapior de plastic din baie si galetile disponibile prin casa.
operatiunea a inceput la 1,30 noaptea si ne doream sa nu dureze foarte mult insa am reusit sa terminam ambalarea la ora 4,30 dimineata cand am si plecat direct catre Sibiu. au fost 3 ore de foc in care nici sa discutam intre noi nu am mai reusit.
am ambalat pestii in ordinea crescatoare a marimii lor , cei mai mici practic au stat si cel mai mult ambalati . cei 2 Fossorochromisi au fost prinsi ultimii .
fiecare peste mare a fost ambalat in cate 2 saci cu cate o pastila de oxigen si 3ml Acclimol, sacul negru pus in a 3a faza asigurand intunericul necesar pentru ca pestele sa ramana calm in timpul transportului.
am avut cativa pesti care au spart primul sac . pe cei 2 Fossorochromisi(in jur de 30cm fiecare) si masculul de Aristochromis i am tratat oarecum special in sensul ca am "tapetat" 3 galeti cu cele 3 randuri de saci , in acest fel evitand gaurirea lor si asigurand astfel un spatiu mai generos , bula cu aer fiind practic inafara galetii. oricum am realizat ca dimensiunile sacilor adica acei 50cm cat aveau deschiderea, erau chiar insuficiente pentru cei doi monstruleti. au stat cam inghesuiti in cei 10 L de apa dar pana la urma solutia s a dovedit a fi una cat se poate de buna.
la ora 8 dimineata am ajuns in Sibiu, obositi si cu inima stransa pentru ca nu stiam ce avea sa ne rezerve deschiderea sacilor.
spre usurarea si fericirea noastra, toti pestii au ajuns in stare excelenta , s au acomodat si colorat foarte repede in noua lor casa. exceptie a facut doar un mascul de Placidochromis phenochillus care nu a rezistat transportului dar era de asteptat acest lucru dat fiind faptul ca de cand a ajuns la mine a fost o fire bolnavicioasa.
conteaza enorm felul in care i ambalezi, conteaza si amarata aia de pastila de oxigen dar si Acclimolul..asta e clar.
putem spune ca ni s a luat o piatra de pe inima prin faptul ca am reusit sa i vedem pe toti mutati cu bine desi imaginea acvariului gol este mai mult decat dureroasa..eu, chipurile,ma tin mai tare...dar asta i viata ..
nu ne ramane decat sa le urmarim evolutia acolo in Ardeal si sa ne "delectam" de la distanta cu imaginile si clipurile pe care ni le va oferi noul stapan de acum incolo.
Vido, sa ti traiasca, sa fie sanatosi si sa te bucuri de ei !

..si sa vedem niscaiva puiuti de Malawi Hawk sau Fosso...asta ar fi incununarea efortului nostru si un mare cadou totodata!
nu voi cere inchiderea acestui topic aici desi practic existenta acestui acvariu a luat sfarsit odata cu mutarea locatarilor lui..
voi posta acum un filmulet lung facut asa ca de final, cu cateva ore inainte de a incepe ambalarea pestilor.
http://www.youtube.com/watch?v=nhmur_x7oRI
si, deocamdata, primul clip cu inceputul ambalarii pestilor..atat am reusit sa uploadez pe youtube pentru moment:
http://www.youtube.com/watch?v=SADjovUjlxk
Multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de mine si au urmarit evolutia acestui proiect si, in special, grupului de africanisti pe care i am cunoscut si "live" si cu care imi doresc sa intretin legatura creata chiar daca nu voi mai fi aici!