[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: malawi_crys
Forum Index » Profile for malawi_crys » Messages posted by malawi_crys
husky17 wrote:am re-citit acum topicul tau; am vazut ca ai si tu niste dimensiuni generoase, ramanem on-topic, despre acvariu vorbim. 180 x 50 x 60 ce n-am inteles este care e inaltimea 50 sau 60 ?
ce vreau sa te intreb de fapt este ce inaltime m-ai sfatui sa-l fac pe al meu avand in vedere ca baza va avea ~175 x 60 ?

salut !
incerc sa ti dau eu un raspuns..
Dupa cum bine stii, in cazul acvariilor pentru africani, se aplica regula "cu cat mai mult si mai mare, cu atat mai bine" dar bineinteles ca mereu vor exista limitari din punct de vedere functional, practic, al spatiului disponibil, financiar etc.
Se vehiculeaza in cazul ciclidelor africane faptul ca inaltimea acvariului nu prea ar conta si ca, de fapt, lungimea si adancimea acvariului sunt cele de care trebuie sa te ingrijesti.Este adevarat, insa eu nu sunt total de acord cu acest lucru. Am vazut acvarii de peste 1 m inaltime care aratau intr un mare fel iar pestii "jubilau" in aceste "vile de lux" si tinand cont ca apele natale ale Marilor Lacuri africane au adancimi ce depasesc usor 20 m , teoria cu "inaltimea nu conteaza" nu prea sta in picioare.
Cu toate acestea, referitor la aspectul practic, o inaltime mai mare de 60 cm ti ar pune probleme atunci cand ar veni vorba de intretinerea (curatarea) acvariului. Din experienta proprie iti spun ca de cate ori stergeam geamul din fata si lateralele acvariului meu, ma alegeam cu niste vanatai pe cinste pe brate sus la incheietura cu umarul (si nu sunt o persoana miniona) pentru ca ma cazneam sa ajung cu buretele pana la baza acvariului , uneori trebuia sa folosesc o scara pentru a face treaba ca lumea. Probabil un Ghita Muresan de peste 2 m inaltime ar sterge de la departare orice acvariu fara mari probleme insa nu toti suntem asa de bine facuti . Lasand gluma la o parte, sfatul meu este sa te opresti la 60 cm cu inaltimea , iar daca este posibil sa mai adaugi cate un pic la dimensiunile celelalte. Daca ai ajunge la un 2 m lungime si un 80 cm latime ar fi superb. O inaltime mai mica de 60 cm nu spun ca nu este acceptabila insa daca pui si grosimea stratului de nisip si faptul ca nu vei putea umple acvariul pana la refuz, vei ramane cu un maxim 40 cm coloana de apa, ceea ce mi se pare foarte putin.
Acum totul depinde de tine si de limitarile de care vorbeam la inceput.
Iti uram bafta !

..Gata cu copilareala Trecem la "nivelul urmator "

Felicitarile noastre, maestre Pomi ! Sa fie intr un ceas bun, cu mult noroc si bucurii!..

Pretul scade la [/b]1500[b] RON pentru acvariu *(fara decor) plus stand.

Reducere:

Acvariu / Decor / Suport - 2800 RON

"felicitari bob! arata super ! se vede clar ca pestanii se bucura de un regim special din partea voastra..multa dragoste si atentie...

vazand acest clip, ne mai consolam cu faptul ca macar cu o mica parte din pestii nostri nu am dat gres in alegerea noilor stapani...

tine o tot asa! vom sta cu ochii pe evolutia lor !

bafta!"

p.s. am "reiterat" comment-ul de pe youtube , mot-a-mot, nu din lipsa de inspiratie, ci pentru ca am vrut sa intaresc cele afirmate acolo
pomi wrote:Eh, de alea am uitat. E incluse

Dar secretul nu e acolo, ci in "F".
"
F-ul, F-ul. Unde e F-ul?"

Sa facem precizarea ca, de fapt , "F"-ul nu este ceea ce pare ... Acest "F" , dupa cate mi am dat eu seama, defineste "subtil", de fapt si de drept, "deschiderea" picioarelor stativului pe care era pozitionat aparatul dar nu e cazul aici..caci sambata aceasta, stativul a lipsit...deci , odata cu el, si panaceul "F"...

stiti ceva...ma minunez si eu de cata logica si deductie dispun in aceste momente la miez de noapte...Nu ma luati in seama! si nu luati de buna definitia aceasta...e departe de adevar [i]

somn usor!
scuze Bob pentru off topic
pomi wrote:

Eu, personal m-am simtit ca acasa, mai ales dupa ce am absorbit primele bericioaice

hmm...si cei 10 km de tigari puse cap la cap..sudate , mai bine zis...de astea , ai uitat , domnule Pomi?!

Zona Crepusculara ..ceata ..fum ...in incaperea unde se ardeau tigarile! probabil ca asta i secretul in arta foto....n avem de unde sti...
exact in acest moment ne intrebam unde s pozele?! si ne am spus ca inca mai lucreaza Pomi la ele..dar ..surpriza!!!

superbe!!!
vezi ce nseamna mana unui profesionist?! hmm..felicitari Pomi!

ne am simtit super la voi si chiar ne a facut bine aceasta intalnire....multumim mult de invitatie...si o repetam sigur..promise

acvariul a prins viata si parca s a si colorat un pic!
leptosomele ocupa nivelul superior in acvariu si sunt mult mai active decat colocatarii Altolamprologus sau casuarisul.

trebuie sa te inarmezi cu rabdare daca vrei sa te bucuri de exemplarele de tanganici in forma lor maxima in sensul ca ritmul de crestere al acestora este unul foarte lent.

bafta!
multumesc mult Bob! nasosul se "lafaie" in gagici acum..are de unde alege la ce apetit sexual are cred , insa , ca i mai trebuiau vreo 10 puicute..e nesatul tare trust me!
nu mi dau seama daca victima este noua sau vechea nevasta..dar ce mai conteaza.. este clar ca i a umplut gura bine de tot :18:

bafta cu puiuti multi!

desi mi e greu sa pomenesc despre ceea ce urmeaza, trebuie totusi sa o fac...

iata ca am ajuns si la sfarsitul povestii acestui acvariu in formula pe care o cunoasteti..povestea locatarilor continua la Sibiu in noua lor casa prin grija colegului nostru Vido.
voi puncta momentele importante ale "translocarii" pestilor.

undeva la sfarsitul lunii aprilie a avut loc prima etapa cand am testat capacitatea noastra de transport, selectand exemplarele cele mai "micute" cu putinta pentru a fi transportate la Sibiu. nu au fost probleme deosebite , exceptand faptul ca am ajuns cu masculul de Livingstonii pe "uscat" in urma inteparii pungii.

etapa finala, s a consumat miercuri 08.06.2011. desi , initial, hotarasem sa i transportam impreuna cu Vido, am renuntat la idee si am decis sa nu l mai punem pe drumuri si pe dansul. asa ca ne am luat inima n dinti si am pregatit transportul asa cum am stiut mai bine.
mentionez faptul ca atat eu cat si sotia eram ff stresati si ingrijorati de faptul ca nu vom reusi sa ajungem cu cei 2 monstruleti Fosso in viata la Sibiu.
Logistica necesara pentru transportul a circa 20 exemplare, majoritatea de dimensiuni mari si foarte mari: 30 saci de plastic 100cm x 50cm, 15 pungi Tetra, saci negri de gunoi, Acclimol si pastile JBL de oxigen.
Am avut nevoie de cutii de carton insa legea lui Murphy a functionat si acum, nici urma de ele pe la magazine atunci cand ai nevoie. Am reusit sa facem rost de vreo 3 cutii micute, milogindu ne efectiv prin piata, in care a incaput doar cate un sac cu cate un peste. Ca sa compensam , am folosit sertarele unui dulapior de plastic din baie si galetile disponibile prin casa.

operatiunea a inceput la 1,30 noaptea si ne doream sa nu dureze foarte mult insa am reusit sa terminam ambalarea la ora 4,30 dimineata cand am si plecat direct catre Sibiu. au fost 3 ore de foc in care nici sa discutam intre noi nu am mai reusit.
am ambalat pestii in ordinea crescatoare a marimii lor , cei mai mici practic au stat si cel mai mult ambalati . cei 2 Fossorochromisi au fost prinsi ultimii .
fiecare peste mare a fost ambalat in cate 2 saci cu cate o pastila de oxigen si 3ml Acclimol, sacul negru pus in a 3a faza asigurand intunericul necesar pentru ca pestele sa ramana calm in timpul transportului.
am avut cativa pesti care au spart primul sac . pe cei 2 Fossorochromisi(in jur de 30cm fiecare) si masculul de Aristochromis i am tratat oarecum special in sensul ca am "tapetat" 3 galeti cu cele 3 randuri de saci , in acest fel evitand gaurirea lor si asigurand astfel un spatiu mai generos , bula cu aer fiind practic inafara galetii. oricum am realizat ca dimensiunile sacilor adica acei 50cm cat aveau deschiderea, erau chiar insuficiente pentru cei doi monstruleti. au stat cam inghesuiti in cei 10 L de apa dar pana la urma solutia s a dovedit a fi una cat se poate de buna.

la ora 8 dimineata am ajuns in Sibiu, obositi si cu inima stransa pentru ca nu stiam ce avea sa ne rezerve deschiderea sacilor.
spre usurarea si fericirea noastra, toti pestii au ajuns in stare excelenta , s au acomodat si colorat foarte repede in noua lor casa. exceptie a facut doar un mascul de Placidochromis phenochillus care nu a rezistat transportului dar era de asteptat acest lucru dat fiind faptul ca de cand a ajuns la mine a fost o fire bolnavicioasa.
conteaza enorm felul in care i ambalezi, conteaza si amarata aia de pastila de oxigen dar si Acclimolul..asta e clar.

putem spune ca ni s a luat o piatra de pe inima prin faptul ca am reusit sa i vedem pe toti mutati cu bine desi imaginea acvariului gol este mai mult decat dureroasa..eu, chipurile,ma tin mai tare...dar asta i viata ..

nu ne ramane decat sa le urmarim evolutia acolo in Ardeal si sa ne "delectam" de la distanta cu imaginile si clipurile pe care ni le va oferi noul stapan de acum incolo.
Vido, sa ti traiasca, sa fie sanatosi si sa te bucuri de ei ! ..si sa vedem niscaiva puiuti de Malawi Hawk sau Fosso...asta ar fi incununarea efortului nostru si un mare cadou totodata!

nu voi cere inchiderea acestui topic aici desi practic existenta acestui acvariu a luat sfarsit odata cu mutarea locatarilor lui..

voi posta acum un filmulet lung facut asa ca de final, cu cateva ore inainte de a incepe ambalarea pestilor.
http://www.youtube.com/watch?v=nhmur_x7oRI

si, deocamdata, primul clip cu inceputul ambalarii pestilor..atat am reusit sa uploadez pe youtube pentru moment:
http://www.youtube.com/watch?v=SADjovUjlxk

Multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de mine si au urmarit evolutia acestui proiect si, in special, grupului de africanisti pe care i am cunoscut si "live" si cu care imi doresc sa intretin legatura creata chiar daca nu voi mai fi aici!

vidockq wrote:Frumos!

Mare noroc cu domnu Criss care a facut multe sacrificii sa aduca doar pesti de calitate in tara atat mbune cat si hap's.

Acuma roadele muncii lui se regasesc in toate acvariile de pe forum , pomi, bob, vido, pesticu ...

Eu iti multumesc si cred ca toti colegi cad deacord, Criss este un pasionat impatimit si un adevarat domn.

nu Vido! nu i asa...norocul cel mare este ca aici, pe la noi prin tarisoara asta, a inceput sa se formeze un nucleu de impatimiti africanisti - oameni de calitate, care au descoperit minunata lume a acestor pesti si au facut tot posibilul sa aduca o parte din ea acasa - oameni pe care am avut norocul si sansa sa i cunosc (atat cat a fost cu putinta) si , mai mult, am simtit ca pot relationa cu ei intr un fel in care nu am reusit pana acum in alte cercuri si pe care ii consider "prieteni" in adevaratul sens al cuvantului.
In opinia mea, aceasta comunitate "exclusivista" a iubitorilor de ciclide africane ar trebui sa devina un mediu in care sa infloreasca relatiile, comunicarea si ajutorul reciproc, urmand modelul celor din afara. Nu este loc aici pentru orgolii , vanitati sau rautati. Cei care fac parte din acest grup ar trebui sa incerce sa nu renunte la intalnirile periodice (macar o data pe trimestru).
Ar mai fi multe de spus dar ma opresc aici, ca si asa i am poluat topicul omului. Scuze Bob!
Imi pare rau ca in scurt timp nu voi mai fi aici dar promit ca voi tine legatura cu voi si nu voi pierde nicio ocazie de va intalni si de a mai sta la un "pahar de Vorba (proteine)"

on topic..acvariul lui Bob intr adevar a prins viata si imi pace mult cum se prezinta!
pestanii s au acomodat imediat , ba mai mult i au scos si pe "bastinasii" mai vechi , afara din scorburi . Cam asta i "reteta" unui acavriu setat pentru africani, mbune sau non mbune: Populati fratilor acvariul fara frica cu cat mai multi pesti , chiar cu riscul de a fi la limita supraaglomerarii! In apele lor natale, dupa cum bine cred ca ati observat, ciclidele formeaza adevarate aglomerari pe anumite zone. Este normal sa nu vezi niciun peste ,daca in acvariul de "n" sute de litri ai doar 10 pesti, stresati tocmai de aceasta "singuratate".

una peste alta, sa va traiasca si sa va bucurati de ei cat mai mult timp cu putinta (vezi "experimentul" )!!!

ps. stii Bob ce mai lipseste din acest acvariu?! una sau doua bucati de Bolovani mai maricei oleaca(care sa se duca n sus) si gata ..chiar nu ai mai avea ce sai faci ma rog..
hmm..mi se pare mie sau a disparut din decor filtrul intern_?! sau l ai mascat mai bine?! oricum nu poate sa fie decat mult mai bine daca reusesti sa ascunzi "aparaturile".
imi place mult de tot! bravos!
maine il vedem si "live"..asa ca.. pregateste te !

toate cele bune!

ps. vorbim la un telefon in seara asta sa stabilim ce si cum pentru maine.
wow! foarte tare poza...
imi pare rau ca nu am putut ajunge si eu la intalnire ..asta e ..socoteala nu iese intotdeuna cum vrem noi.
dar sper sa recuperam cumva..timp mai e ceva

hai ca incepe sa prinda forma !
imi place aranjamentul desi se simte lipsa unor bolovani mai mari care sa se duca in sus si care ar putea masca hardware ul intern...dar ai timp de "cautari" si "selectii"
cele 5 pietre mari din decor par a fi "sisters"..le ai ales si selectat pana le ai gasit pe toate aproape similare...daca aveau forme si marimi clar diferentiate sunt sigur ca efectul de decor de la mama lui era garantat. bine , acum nu trebuie sa devii un obsedat si sa nu mai dormi noaptea ca , vezi Doamne, "aranjamentul" nu e perfect....arata super si asa si sunt sigur ca de a lungul timpului va suferi "n" modificari, ceea ce este chiar indicat pentru a mentine vie "pasiunea"

oricum, una peste alta, proiectul se misca iar asta i cel mai important . pestanii asteapta "semnalul" marii debarcari

ci vediamo alla prossima settimana !
Update
Leleupii s au dat.
Fryeri 12-14cm au mai ramas doar cativa masculi.
se vede treaba ca achizitiile de "scule" noi creeaza stari euforice greu de controlat

pe Maria ai "speriat" o .. asta e clar!!!

te felicitam pentru achizitii si ...hai odat mai Bobby mai, baga sculele la apa , ce naibilor!!! vrei sa concurezi cu mine, io cel care m am lasat cu greu induplecat sa dau drumul la acvariu dupa aproape juma de an ?! hmm..
Update: Leleupi rezervati
arata super! felicitari!
Iata ca astazi am intrat in posesia pozelor "lucrate" de maestrul Pomi..bineinteles ca nu am pierdut nicio clipa si le am si postat..ce sa i faci?! incerc sa ma mai laud si eu cat inca mai am cu ce

Poza care ma unge pe suflet cel mai mult..Aristo cu gura cascata..
image

image

image

image

si o pereche de Malawi Hawk
image

Fossorochromis rostratus..masculul dominant
image

Protomelas similis
image

si nu putea sa lipseasca Dimidiochromis compressiceps..un peste care este foarte greu de imortalizat , chiar si cu un aparat profi..ma refer la faptul ca fotografia nu reda realitatea intrutotul..
image

un Delfin tinerel
image

Multumesc mult Pomi!!!

Voi posta si cateva poze "calde" facute de mine cu o zi in urma..diferentele de calitate sunt mai mult decat stridente
Acestea sunt micile stiuci la nici o luna de la venirea pe lume...cresc foarte greu..nu stiu daca veti intelege mare lucru din ele
image

image

image

O poza de grup
image

Cei doi Mari..
image
image
Niste solzi colorati
image

Fosso subdominant
image
image
image
image

Aristo..
image

Aristo "burtos"..au mancat cu totii ca spartii in acea zi..abia mai respirau..a urmat bineinteles , o zi de post negru ..
image

toate bune!

Forum Index » Profile for malawi_crys » Messages posted by malawi_crys
Go to: