[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Acum am vazut si eu raspunsul alinei_g. Carasii nu cred ca au aer in vezica innotatoare, eu stiu ca pestii au tot timpul aer acolo. Cred ca pestii cu pricina au aer in stomac.
Salut. Pot sa le trimit si la Bacau, numai sa-mi dai adresa, codul postal si numele complet pe pm.
Ar mai fi o problema la care nu m-am gandit decat dupa ce am scris mesajul, daca Posta Romana depoziteaza coletele afara s-ar putea ca plantele sa inghete...
Eu ti le trimit si daca sunt probleme am sa le donez numai in primavara.
Revin cu acest topic.
Asadar, am de donat iarasi cateva tufe de Ceratopteris.
Da, acum am vazut si eu despre ce vorbeai. Cu prima ocazie o sa-mi cumpar si eu.
Despre bile, daca nu are nimeni, ramane sa va spun eu dupa un an ce s-a intamplat .
@INTROS:Am citit si eu despre conurile de la Aqua-Medic si stiu ca sunt foarte bune dar nu gasesc pe la Sibiu.
Ma intereseaza in mod special cum se comporta cele 7 bile daca tot le-am luat. Mai are cineva?

P.S.: INTROS: "@ Rares Luc - Daca vreti sa puneti ceva la radacina Echinodorusilor si sa vedeti un "boom" de frunze bagati Ferropur de la Aquamedic." fraza asta nu stiu daca se refera la userii care citesc topicul sau mie, dar vazand "@RaresLuc" in fata am senzatia ca mi se adreseaza, poti sa ma tutuiesti fara nici o problema, nu am mult peste 20 de ani .
Mi-am cumparat acum vre-o 2 saptamani JBL 7 Balls si ma asteptam ca echinodorusul cu care am probleme sa-si revina spectaculos, insa nu a inceput sa-i creasca inca nici o frunza si unele frunze se "usuca" in continuare. Singura schimbare in bine este ca planta si-a ridicat toate frunzele de pe sol si acum le tine normal.
Am vazut ca INTROS vorbea despre valoarea CEC. Stiu ca cele 7 bile sunt de lunga durata, adica se pun acuma si se scot dupa un an, avand capacitatea sa absoarba diferite elemente bune pentru radacinile plantelor.
A mai folosit cineva aceste bile, au o valoare CEC buna, in timp sa ma astept ca planta sa inceapa la un moment dat sa mearga din ce in ce mai bine?
A, si inca ceva: pentru un Echinodorus Ozelot am folosit 2 bile, ar fi trebuit sa pun mai multe?
Porcu'"]Tot periodic (lunar) aspir substratu' cu clopotu'.[/quote:9da49114bd wrote:
Cum adica lunar aspiri substratul cu clopotul? Eu il aspir saptamanal, nu asa e normal?

I-mi pare rau de offtopic.
Antoniot wrote:dupa doua saptamani de asteptat pe ciclare am pus plantele si pestii in noul acvariu

Daca ai facut ciclarea fara plante si fara pesti nu cred ca a avut nici un efect.
Din cate am mai citit si eu, scopul ciclarii este ca bacteriile denitrificatoare sa se dezvolte cat mai bine si plantele sa-si fixeze radacinile in substrat.
Uite aici o legatura la un site care povesteste despre reproducerea la Pirania. Nu stiu cat de relevant e pentru ca n-am avut timp sa-l citesc si am dat de el pe net.

Uite si o poza cu Serrasalmus Natererei:
image
Of...
Masculul a murit ieri. Problemele de echilibru s-au agravat din ce in ce mai tare oana cand a ajuns sa stea pe-o parte pe fundul acvariului pana a murit.
Sper sa salvez femelele.
Le-am facut tratament cu Baktopur Direct in acvariul de carantina si acum, la sfarsitul tratamentului, pestii nu se mai scarpina si nu mai au suprafata corpului acoperita cu folia albicioasa, insa femela cu fundul umflat este mai rau si toti pestii au probleme de echilibru.
Nu stiu ce sa fac, sa le mai fac odata tratamentul cu Baktopur Direct, poate se rezolva problema la femela cu abdomenul umflat.
Problemele de echilibru nu cred ca le pot rezolva cu Baktopur; poate stie cineva de unde au aparut aceste probleme sau are vreo idee sau a mai vazut astfel de probleme si la alti pesti si-mi spune si mie cum au aparut.
M-am uitat astazi atent si pojghita alba se observa numai la una din femele, care se vede clar ca e deranjata rau de ce are pe ea pentru ca se tot scutura .
Ceilalti nu au pojghita vizibila insa una din celelalte 2 femele are fundul umflat tot mai tare (ma gandesc sa nu aiba vreo infectie intestinala) iar cealalta sta dupa plante destul de apatica. Masculul, precum am mai spus are mici probleme de orientare, si de echilibru.

Eu am sa-i separ si sa le pun Baktopur Direct iar in acvariul mare am sa pun Baktopur pentru ceilalti pesti.
Boala se agraveaza pe zi ce trece. Astazi am observat ca pestii au ca un fel de pojghita alba pe ei, foarte subtire, care de-abia se observa si sunt din ce in ce mai apatici.
Pot sa-i tratez cu Baktopur si Baktopur Direct dar nu stiu daca e medicamentul potrivit si nu as vrea sa fac frectie la piciorul de lemn.
Daca are cineva macar o idee despre ce ar putea fi, o astept cat mai repede.
Salut prieteni!
Nu am mai scris demult pe forum insa nu l-am parasit, l-am citit frecvent.

Am acum o problema cu cei 4 Titeya pe care-i am: 3 femele si un mascul; pestii nu prezinta nici o urma suspecta pe corp inafara de o femela care are burta plina de icre, si din cauza asta, banuiesc eu, i s-a inrosit fundul si s-a umflat putin.
Sa va spun acum si simptomele bolii: pestii innoata rigid in apa, adica stau mai mult drepti si au multe clipe de "relaxare". Din cand in cand, mai ales cand ies din clipele de "relaxare" o iau cu viteza prin acvariu si se scutura, asta pentru 2-3 secunde. Am mai observat ca azi dimineata cand le-am dat de mancare, masculul venea la suprafata foarte flamand insa avea probleme cu luatul mancarii in gura, in sensul ca nu o nimerea, sau daca mancarea era in cadere nu aprecia bine pozitia ei si nu o prea prindea.

Se pare ca boala se agraveaza pe zi ce trece si as vrea sa-i tratez.
Daca stie cineva ce este astept raspuns cat de repede.
Mersi!
Am vazut acum cateva luni prin piata pe la Sibiu asa ceva.
Am vrut sa-mi cumpar insa pana m-am hotarat nu mai avea.
Stiu ca persoana care aducea avea mai multe perechi mature aduse din Italia (dupa cate am inteles) si se apucase sa-i inmulteasca.
Am sa-i fac o vizita cand am timp (saptamana viitoare cred) si o sa-ti spun daca mai are.
Sunt foarte misto!
Ma mir ca Pomacea nu mananca diatomii.
Eu am scapat repede de ei cu Helisoma Nigricans, melcii mici si negrii.
Eu stiu ca alga asta nu este asa de rea.
Deobicei indica lipsa de lumina sau excesul de silicati.
Eu stiu ca alga apare la acvarii noi din cauza nisipului sau pietrisului care contine multi silicati si diatomii se pot dezvolta, pentru ca sunt diatomi, asa cum spune si Leo2003.
Odata cu schimburile de apa silicatii o sa fie tot mai putini si algele la fel. Ca sa le grabesti disparitia pune melci sau ancistrus, mareste nivelul luminos si inlatur-o mecanic pe cat posibil.
Nu cred ca e cazul sa te demoralizezi pentru o alga cum sunt diatomii .
Nu e Ceratopteris.
g.g wrote:Cu plante de plastic :paperbag:, insa e dragut.

Oops!
Trebuia sa spun ca sunt de plastic dar cu ceva natural ar arata mult mai bine!
A se observa cum sunt mascate radacinile "plantelor" si decorul cu bolovani, dealtfel foarte util.

Plantele de plastic sunt mai mult o pacoste decat ceva bun: nu dau oxigen, nu extrag substantele detritice din apa, uneori ranesc pestii, nu cresc si nu dau satisfactie. La carasi chiar nu este indicat deloc sa se foloseasca pentru ca isi pot scoate ochii in ele.

Deci fara plastic :paperbag:
Inafara de Sera Mikropan, un lucru iarasi inutil de pe lista ta despre care nu s-a discutat este Algovecul.
Inca nu ai alge si daca descoperi ca te pricepi bine la acvaristica si la crearea de mini-ecosisteme s-ar putea sa nici nu ai vreodata probleme cu algele.
Eu nu cred ca are rost sa dai banii pe asa ceva pentru ca solutiile chimice contra algelor nu sunt bune in general pentru ca afecteaza si plantele.
Plus de asta acvariul este instabil la inceput, plantele nu sunt "prinse" iar daca folosesti Algovec e foarte probabil sa ramai fara ele.
Eu iti recomand sa-ti cumperi de 156 de mii, Ancistrusi mici.
Pentru carasi poti sa pui plante ca Anubias, Valisneria, Echinodorus, Cryptocoryne, in general plante cu frunze late sau tari care nu le pot manca pestii.
Ca sa eviti dezradacinarea poti sa pui un strat de sol fertilizant de 4-5 cm (eu as merge pe JBL) iar peste sa mai pui un strat de 2-3 cm de pietris cu granulatia de 5 sau chiar peste 5 mm ca sa eviti sa nu-l ia pestii in gura si sa-l mute.
Plantele cu radacini mai sensibile poti sa le plantezi intre niste bolovani mai mari, care dau si un efect frumos acvariului.
Uite aici un model fain de acvariu pentru carasi.

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: