[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Titeya innoata dezorientat  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut prieteni!
Nu am mai scris demult pe forum insa nu l-am parasit, l-am citit frecvent.

Am acum o problema cu cei 4 Titeya pe care-i am: 3 femele si un mascul; pestii nu prezinta nici o urma suspecta pe corp inafara de o femela care are burta plina de icre, si din cauza asta, banuiesc eu, i s-a inrosit fundul si s-a umflat putin.
Sa va spun acum si simptomele bolii: pestii innoata rigid in apa, adica stau mai mult drepti si au multe clipe de "relaxare". Din cand in cand, mai ales cand ies din clipele de "relaxare" o iau cu viteza prin acvariu si se scutura, asta pentru 2-3 secunde. Am mai observat ca azi dimineata cand le-am dat de mancare, masculul venea la suprafata foarte flamand insa avea probleme cu luatul mancarii in gura, in sensul ca nu o nimerea, sau daca mancarea era in cadere nu aprecia bine pozitia ei si nu o prea prindea.

Se pare ca boala se agraveaza pe zi ce trece si as vrea sa-i tratez.
Daca stie cineva ce este astept raspuns cat de repede.
Mersi!
[Email]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Boala se agraveaza pe zi ce trece. Astazi am observat ca pestii au ca un fel de pojghita alba pe ei, foarte subtire, care de-abia se observa si sunt din ce in ce mai apatici.
Pot sa-i tratez cu Baktopur si Baktopur Direct dar nu stiu daca e medicamentul potrivit si nu as vrea sa fac frectie la piciorul de lemn.
Daca are cineva macar o idee despre ce ar putea fi, o astept cat mai repede.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

RaresLuc wrote:pestii au ca un fel de pojghita alba pe ei, foarte subtire, care de-abia se observa si sunt din ce in ce mai apatici.
Imi aminteste de Oodinium. Pestele arata ca dat prin faina. E ca un praf foarte fin care da senzatia c-ar fi o pojghita? Uite-te c-o lupa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

M-am uitat astazi atent si pojghita alba se observa numai la una din femele, care se vede clar ca e deranjata rau de ce are pe ea pentru ca se tot scutura .
Ceilalti nu au pojghita vizibila insa una din celelalte 2 femele are fundul umflat tot mai tare (ma gandesc sa nu aiba vreo infectie intestinala) iar cealalta sta dupa plante destul de apatica. Masculul, precum am mai spus are mici probleme de orientare, si de echilibru.

Eu am sa-i separ si sa le pun Baktopur Direct iar in acvariul mare am sa pun Baktopur pentru ceilalti pesti.
[Email]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Le-am facut tratament cu Baktopur Direct in acvariul de carantina si acum, la sfarsitul tratamentului, pestii nu se mai scarpina si nu mai au suprafata corpului acoperita cu folia albicioasa, insa femela cu fundul umflat este mai rau si toti pestii au probleme de echilibru.
Nu stiu ce sa fac, sa le mai fac odata tratamentul cu Baktopur Direct, poate se rezolva problema la femela cu abdomenul umflat.
Problemele de echilibru nu cred ca le pot rezolva cu Baktopur; poate stie cineva de unde au aparut aceste probleme sau are vreo idee sau a mai vazut astfel de probleme si la alti pesti si-mi spune si mie cum au aparut.
[Email]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Of...
Masculul a murit ieri. Problemele de echilibru s-au agravat din ce in ce mai tare oana cand a ajuns sa stea pe-o parte pe fundul acvariului pana a murit.
Sper sa salvez femelele.
[Email]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: