Inafara de Sera Mikropan, un lucru iarasi inutil de pe lista ta despre care nu s-a discutat este Algovecul.
Inca nu ai alge si daca descoperi ca te pricepi bine la acvaristica si la crearea de mini-ecosisteme

s-ar putea sa nici nu ai vreodata probleme cu algele.
Eu nu cred ca are rost sa dai banii pe asa ceva pentru ca solutiile chimice contra algelor nu sunt bune in general pentru ca afecteaza si plantele.
Plus de asta acvariul este instabil la inceput, plantele nu sunt "prinse" iar daca folosesti Algovec e foarte probabil sa ramai fara ele.
Eu iti recomand sa-ti cumperi de 156 de mii, Ancistrusi mici.
Pentru carasi poti sa pui plante ca Anubias, Valisneria, Echinodorus, Cryptocoryne, in general plante cu frunze late sau tari care nu le pot manca pestii.
Ca sa eviti dezradacinarea poti sa pui un strat de sol fertilizant de 4-5 cm (eu as merge pe JBL) iar peste sa mai pui un strat de 2-3 cm de pietris cu granulatia de 5 sau chiar peste 5 mm ca sa eviti sa nu-l ia pestii in gura si sa-l mute.
Plantele cu radacini mai sensibile poti sa le plantezi intre niste bolovani mai mari, care dau si un efect frumos acvariului.
Uite
aici un model fain de acvariu pentru carasi.