[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Am uitat sa intreb daca a avut cineva o femela de xipho si a avut si pui de la ea, dupa care s-a transformat in mascul?
Am citit aici http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1788&highlight=schimbare+sex+xipho despre xipho si concluzia este ca intr-adevar xipho schimba sexul.
Paarerea mea este ca 2 crapi indigeni o sa se dezvolte binisor intr-un acvariu de 250-300 de litri dar va trebui sa le asiguri o aerare puternica, si sa te limitezi la buturugi in acvariu, fara plante, pentru ca scormonesc fundu in continuu.
E o idee interesanta.
Eu stiu pe cineva care are vreo 4 sau 5 crapi koi, fiecare de 4 kile intr-un acvariu de 400 de litri.
Le merge destul de bine dar mananca foarte mult si stau cam inghesuiti acolo.
Crapii sunt pesti de lac, nu de acvariu. Dar poti sa incerci sa-i cresti pana nu mai incap in acvariu, ca sa-i studiezi, si apoi sa faci o "mini populare" intr-un lac sau.... sa-i mananci daca nu vrei sa le dai drumul... Daca nu sa le faci un acvariu de vre-o 1000 de litri.
Am deschis acest topic pentru a posta fiecare orice intrebare (chiar si stupida) iesita din comun despre vivipari.
Daca nu stiu sigur, poate sa-mi spuna cineva!

Am sa incep cu doua intrebari, despre una s-a mai discutat:

1. Se pot incrucisa specii de peocilidae?
Eu am o dovada in acest sens care este plauzibila pentru ca este scisa de un inginer in domeniu, ing. Marcel Stanciu, si nu este plauzibila pentru ca este veche, cam din '79.
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=565&pos=2
Deci nu stiu ce sa cred! Poate sa ma lamureasca cineva?

2. Femelele de xifo se transforma in masculi dupa o anumita varsta? In acest sens am vazut un documentar pe Discovery (care le mai si infloresc din cand in cand dar tot nu stiu ce sa zic.)
Carja Ioan wrote:Eu detin 9 exemplare ale revistei "Pet magazin. Zilele trecute le-am fotografiat si am pus imaginea in galerie, dar de teamä cä s-ar putea interpreta ca reclamä, sau cä lezez drepturi de autor am luat-o de acolo.
Dacä administratia forumului este de pärere cä nu trebuie sä-mi fac griji din pricina asta, as putea sä pun imaginea din nou in galerie, dacä crede cineva cä foloseste la ceva.

Eu detin 10 exemplare din revista Pet Magazin, cred ca toate dealtfel.
Daca este administratia forumului de acord pot sa pun si eu numarul pe care nu-l ai in galerie si eventual cuprinsul.
Acum e de rau! Inevitabilul s-a produs; am alge in acvariu! Eu cred ca s-au facut asa de repede din cauza luminii galbene de la becu economic, in consecinta l-am schimbat cu unul cu lumina alba si o sa-mi cumpar vreo 4 ancistrusi.
Ce ma deranjaza cel mai tare este ca algele au inceput sa creasca pe plante! Am in acvariu si un anubias congensis caruia a inceput sa-i mearga foarte bine si acum i-l napadesc algele.
Algele sunt verzi si au un punct tot verde inchis la baza din care cresc firicele in buchet.
Cum dau algele jos de pe frunzele plantelor?
Credeti ca o sa scap de ele cu noua lumina si cu cativa ancistrusi?
Numa acum am vazut pretu' ...
Eu nu as da atatia bani pe o pereche de betta. Hai ca 70.000 asi da, dar 3 milioane nu, deci raman la bettanii nostrii care, de altfel pot fi si ei foarte frumosi, cu toate ca-s comuni!
betta wrote:Pentru cei care vor sa "saliveze"...

De cand ma stiu n-am vazut asa ceva!
Stie cineva ce s-a intamplat cu Pet Magazin?
Salutare!
Am deschis topicul sa dezbatem problema presei de profil.
Ce citesc acvaristii??
Se stie ca o revista e altceva decat internetul.
Stiti vreo revista despre acvaristica in Romania? Eu stiu doar de una care a aparut din august 2001 pana in decembrie 2002 si dup-aia a disparut fara explicatii. Se numea Pet Magazin si era foarte interesanta cu toate ca nu era numai despre acvaristica.
Betta care se vand in pet-shopuri sunt, de obicei, tineri. Cand sunt tineri nu se prea deosebesc masculii de femele, voalurile fiind aproximativ la fel.
Cand cumperi un betta tanar trebuie doar sa-ti alegi culoarea preferata apoi depinde doar de tine cum i-l cresti. Toti betta sunt la fel la maturitate, deci cumpara cu incredere!
Nu-i buna ideea "capacul face acvariul"!
Mai gandeste-te...
Fa-ti acvariul pe gustul tau si sunt sigur ca o sa gasesti capac "misto" si pentru alte dimensiuni!
Mancatori de plante sunt si ancistrus, sau niste melci.

Eu am 5 puntius titteya si i-ti recomand si tie. Sunt niste pesti cu personalitate!
Am scos planta din nisip si am ancorat-o cu o bucata de guta deasupra substratului. A ramas la fel pana azi, cand am observat ca sub terminatia de la ultima frunza crescuta s-a desprins varful unei frunze noi! :veselred: .
Am citit ca nu-i bine sa o leg cu guta pentru ca-i opreste din crestere asa ca o sa o leg cu ata de busteanul care acum e la preparat.
Am incercat sa pun si niste poze dar galeria foto nu merge deloc.

Multumesc pentru sfaturi! Mi-au fost de mare ajutor.
Salut si bine ai venit pe forum!
E bine cu 7 scalari.
Ca plante incearca Vallisneria, Cryptocoryne, Echinodorus.
Si eu am patit acelas lucru cu DOUA acvarii de 60 cu sticla de 6. In doua zile mi-au crapat amandoua (sticlele de fund) dupa ce au stat goale cam 5 luni, dar inainte le-am folosit cam 4 ani...
Unul mi-a crapat cand i-l umpleam si al doilea mi-a crapat a doua zi dupa ce l-am plantat si tot tacamu; adica m-am culcat linistit seara (tarziu) si dimineatza ma trezeste maica-mea disperata ca mi-a crapat frumusete de acvariu...
Am fost dezarmat, dup-aia disperat, nervos si am intrat pana la urma in priza si le-am facut fundul termopan; am uns toata suprafata fundului cu silicon si am pus peste o sticla de 4 si pe dinauntru am lipit bine crapatura.

Cauza craparii fundurilor: planul pe care erau puse acvariile nu era drept.

Keep Wolking
Scarabeule mersi fain pentru saituri! Sunt exact ce-mi trebuia.

@Dalles: E "lucru mare" sa ai asa ceva in acvariu!
Eu cred ca ar fi bine sa faci rost de un acvariu mai mic (10 litri cred ca ajung), care sa-l transformi in "spital", nu e scump; sau poate mai ai si tu prieteni care mai au asa ceva aruncat pe undeva, daca nu foloseste bolul.
In "spital" TREBUIE aerare! Fara aerare, intr-un acvariu mic trebuie sa schimbin parial din apa cam o data pe zi, dar asta-i varianta da ca nu ai pompa si chiar nu ai ce face!
Daca ai pompa de aer cumpara o bucata de furtun din piata sau de la magazin si un teu si imparte furtunu de la pompa in doua. O sa-ti mai trebuiasca si 2 regulatoare de aer (nu e mare lucru, doua bucati de plastic ce se pun pe furtun) si o piatra de aerare.
Pune in acvariu asta o lingura de sare la 10 litri si pune moly acolo.
Intr-o saptamana ar trebui sa scape de parazit. Daca nu scapa inseamna ca e altceva care trebuie tratat cu medicamente. Eu i-ti propun sa incerci prima data varianta cu sare pentru ca e mai ieftina si la moly e recomandata!
Trebuie sa scoti pestii bolnavi din acvariu!
Scoate si apa sarata daca plantele au inceput sa dea semne deja!
Astazi am cumparat pentru planta o buturuga de anin (acum e la fiert...). Vanzatoru mi-a recomandat sa fac o gaura in ea si sa pun planta acolo. Totusi cred ca pana la urma doar ancorez planta de buturuga si o las sa-si aleaga intre substrat si buturuga. Dupa cate am vazut creste ca niste mangrove... sau ca vascu (numa ca nu-i parazita).

Daca i-si va alege buturuga, i-si va infige pur si simplu radacinile in ea sau o va "imbratisa"? (mai trebuie sa fac nervuri buturugii pentru radacini?).

@Dalles: Foarte frumos congensisul tau . Am observat ca mai ai chiar multe anubiasuri pe buturugile din spate. Interesante plante cum cresc ele asa pe lemn... Nici n-am stiut ce am bagat in acvariu (vanzatoru a spus, cand l-am intrebat ce planta e: "Ia nucusu! Cea mai rezistenta planta!" ). Acum trebe sa am estra grija, dar merita!

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: