| Message |
|
|
|
Cu plantele poti sa o rezolvi prin posta, rezista in pungi cu putina apa si o saptamana. Cu pestii e umpic mai complicat si mai scump...
|
 |
|
|
cristi_ionescu_79 wrote:acvaristii adevarati nu omoara 3 pesti .. ba nu .... 5 de dragul de a cicla mai repede un acvariu ....
dar ce stiu eu? eu nu sunt acvarist adevarat .... asa ca .. sorry pentru offtopic ...
Daca pui pestii in acvariu nu inseamna ca ii omori neaparat desi sunt sanse mai mari sa moara intr-un acvariu neciclat decat intr-un acvariu ciclat. Ciclarea oricum trebuia facuta si fara pesti nu stiu daca se face prea bine...
@sk_bruce, nu cred ca ai neaparata nevoie de niste acvaristi care au camera transformata in puiernita, forumul si unii oameni de pe el te pot ajuta mult.
|
 |
|
|
LooSeR wrote:eventual ii iau eu pe ceilalati 3 ca sa ii fac cadou !
 Lantul slabiciunilor...
I-mi pare rau de off-topic...

|
 |
|
|
|
Metodele chimice nu sunt tocmai fericite pentru ca omoara melcii prin toate cotloanele acvariului tau, care este si destul de mare, si o sa strice apa putand provoca dezechilibre serioase.
Pentru Helisoma Nigricans era metoda cu carne intr-un recipient noaptea, iar dimineata, dupa aprinderea luminii melcii se afla pe carne in majoritate.
Daca nu ai prea multi cred ca poti sa ii strangi in fiecare dimineata dupa aprinderea luminii, atunci cand sunt dezgropati.
Nu am incercat decat "metoda cu mana" cealalta nu stiu cat de eficienta este, ti-am propus-o doar pentru ca nu cred ca este bine deloc sa-i omori cu chimicale.
|
 |
|
|
|
Salut!
Vrei Ceratopteris?
|
 |
|
|
|
Mie mi se pare cam cruda ideea cu puii de moly; exista mancare speciala pentru scalari.
In rest, fain acvariul!
|
 |
|
|
|
mariusa, sunt mari sanse ca moly balon pe care i-ai vazut si nu au facut pui sa fie sterili. Si eu cred ca multi din pestii importati sunt sterili, se vede mai ales la pret si este si foarte logic de ce o fac.
Am mai citit o discutie pe forum in care cineva avea niste guppy foarte frumosi insa nu facusera pui de peste un an.
Si eu cred ca cel mai bine ar fi sa ne producem pestii nostrii si sa nu mai scoatem banii din tara.
|
 |
|
|
Da, sa sti ca Pomaceea mai mananca plante. Nu am avut dar am citit aici.
Despre cei mici si negrii te asigur ca nu au nici o treaba cu plantele sanatoase. Mie-mi plac foarte mult.
|
 |
|
|
|
Salut!
Eu am folosit Sera Florena. Din momentul in care o puneam in apa circumferinta la Cabomba aproape ca se dubla iar capul plantei devenea foarte stufos. Cabomba crestea vazand cu ochi chiar din ziua in care puneam Florena in apa.
Despre Tetra Plantamin nu stiu ce sa-ti spun ca nu am folosit niciodata, ramane de vazut...
|
 |
|
|
|
@tave: Eu cred ca cel mai bine e sa ai rabdare pentru ca daca nu-i nimeresti pereche pe cei 2 atunci nu cred ca e bine. De ales trebuie sa se aleaga la un moment dat.
|
 |
|
|
|
Pe la 6 saptamani apar culorile la Guppy.
|
 |
|
|
|
Cam cat sunt de mari puii?
Unii se maturizeaza mai tarziu, deci daca inca sunt mici nu prea ai de unde sa sti sigur.
|
 |
|
|
Leo2003 wrote:
RaresLuc wrote:Masculii de Xipho voalati nu pot sa faca pui pentru ca au gonopodul prea mare.
Cine a zis asta.  Si cine te tine sa nu i-l scurtezi. 
Nu a zis numeni, am avut eu masculi de Xipho voalati de la care nu am avut nici un pui. Dealtfel am si vazut de ce, pentru ca aveau si gonopodul supradimensionat la fel ca si coada.
POZA
Nu stiam ca se poate scurta. Nu sunt probleme?
|
 |
|
|
|
Masculii de Xipho voalati nu pot sa faca pui pentru ca au gonopodul prea mare.
Daca vrei totusi sa incerci incearca cu o femela de Xipho voalata si un mascul de Platy.
|
 |
|
|
|
Daca e vorba de consangvinizare atunci nu mai ai ce sa le faci neonilor tai pentru ca, cel mai probabil, se trag din parinti care erau din aceasi ponta.
Daca vrei sa-i inmultesti atunci e bine sa cumperi din alte parti reproducatorii.
|
 |
|
|
Poate buturuga trebuia sa fie putin mai in stanga pentru ca parca e prea in mijloc si covorul de Marsilea sa fie des in asa fel incat sa nu se vada substratul.
In rest nu mai am ce sa spun. 
|
 |
|
|
|
Si mie-mi place. Este mai "matur" decat cel de anul trecut.
Ce plante sunt acelea de pe langa Anubias?
Ce plante ai folosit pentru covor?
|
 |
|
|
Scalarul daca nu e deparazitat atunci discusul s-ar putea sa fi luat ceva boli de la el. Discusii nu se tin cu scalarii pentru ca acestia din urma poarta niste paraziti la care ei sunt imuni insa discusilor le fac rau.
Nu stiu cum se face deparazitarea, poate i-ti va spune cineva mai experimentat in discusi.
Vreau sa-ti mai spun ceva, putin offtopic dar cred ca trebuie sa sti: discusii si scalarii se simt singuri daca sunt numai cate unu si devin teritoriali si artagosi, asta probabil ca rasbunare ca nu le mai pui cativa "baieti de gasca (...si fete  )"  ; deci ar fi bine daca te-ai hotara ce sa ti: vre-o 6 discusi (cam intr-o gasca dinasta se simt cel mai bine, bineanteles, daca sunt mai multi nu e nici o problema  ) sau tot atatia scalari, asta pana se alege o pereche. Dupa ce s-a ales perechea poti sa-i dai pe toti ceilalti si sa ti numai perechea care ar putea sa-ti faca si pui. Asta e valabil si la discusi si la scalari.
|
 |
|
|
|
Cand a murit melcul celalalt?
|
 |
|
|
|
Nu stiu cat dureaza perioada de gestatie la Pomacea dar daca melcul celalalt a murit decurand atunci si eu cred ca acel cocon e de la melc.
Daca melcul actual sta demult singur coconul nu cred ca e de melc.
Din cate stiu, Pomacea nu sunt hermafroditi.
|
 |
|
|