Message |
|
@MaXaRaYkIn Unde locuiesti? Filtrul ala bolborositor imi trezeste multe amintiri 
|
 |
|
http://www.nies.go.jp/biodiversity/invasive/DB/detail/50410e.html
Habitat Lentic freshwater or slow stream with abundant aquatic grass. Ponds, swamps, lower part of rivers, or rice fields.
|
 |
|
Daca tot faci reset, incearca sa nu mai repeti greselile de acum. Lasa CO2 non-stop, ai KH-ul mare. Vezi cum faci cu lumina, nu e buna prea multa dintr-o data si nici prea putina (ca putere). Ca timp, iar nu e ok, plantele au nevoie de mai multe ore de lumina ca sa ajunga la randament maxim cu fotosinteza. Pe de alta parte, in perioada de inceput a acvariului, pana se aclimatizeaza plantele si scapi de amoniu, algele sunt favorizate de lumina. Cu nutrientii, la fel. E bine sa citesti despre metodele de fertilizare, ESTIMATIVE INDEX este despre fertilizarea in scopul cresterii optime a plantelor, MCI este mai mult despre echilibrarea nivelelor de nutrienti astfel incat sa defavorizezi inmultirea algelor. Algele folosesc mai mult amoniul decat plantele, astfel avand un avantaj. Si pe final, vad ca ai mai multe tipuri de alge acolo. Eu sunt discromat, dar parca in imaginea a doua ai rodophita sp1, daca gresesc sper sa ma corecteze colegii de forum. Cred ca ai aditionat si micro mai mult decat ar fi trebuit.
|
 |
|
Multumesc pentru raspunsuri.
|
 |
|
La Microsorum pteropus frunzele care cresc noi au partea de sus (varful frunzei) translucida. Sa fie vreo carenta? Eu nu am identificat in descrierile de pe net niciuna asemanatoare. Sa fie alte motive?
|
 |
|
Carenta de potasiu provoaca scurtarea tulpinilor intre noduri, reducerea taliei plantelor si ingalbenirea marginilor frunzelor, cele tinere fiind atacate primele. Ingalbenirea ajunge in interiorul limbului care se necrozeaza. Exista un contrast evident intre zonele decolorate ale limbului si verdele puternic ale zonelor nedecolorate. Carenta poate fi primara prin lipsa potasiului din mediul nutritiv sau indusa, prin eliminarea potasiului de catre calciu sau excesul de azot.
|
 |
|
Superglue.
|
 |
|
narcis wrote:@teddy2k Colonizarea cu bacterii se va face in continuare, indiferent cata apa vei schimba. Se va intarzia colonizarea mediilor de filtrare, insa nu se va opri.
Exact, se va intarzia mult, pentru ca prin schimburile de apa le iei mancarea bacteriilor.
Am citit despre niste teste facute, nu am linkul la indemana acum. Omul a adaugat in acvariu amoniac in fiecare zi fara schimburi de apa si a ajuns la nivel 0 de amoniac mai repede decat in acvariul cu schimb de 10% zilnic.
Spuneam sa scoata pestii pt ca nu ar rezista la niveluri mari de amoniac.
|
 |
|
narcis wrote:@teddy2k Daca valorile amoniu/amoniac, nitriti sau nitrati sunt mari, schimburile de apa mici vor fi ca si inexistente. In aceste situatii se fac schimburi de apa mai mari pentru a se reduce valorile mari ale toxinelor din apa(primul schimb), se monitorizeaza si se face urmatorul schimb in functie de necesitati.
Aici ai dreptate, my bad, dar in felul asta nu va mai cicla acvariul. De fapt el trebuie sa scoata pestii aia de acolo si sa lase bacteriile sa-si faca treaba.
|
 |
|
lumina nu se imparte ca fertilizantii( daca pui mai multa iti arde plantele).
Stai sa ne lamurim, nu le arde in sensul ca le prajeste sau cum vrei sa interpretezi. Forteaza fotosinteza si apar carente in scurt timp.
Iar daca tie o.25w cat are el acum ti se pare "enorm" probabil trebuie sa redefinim in dex acest termen ca nu vorbim aceeasi limba.
Am spus ca 1w/l este mult pt ce are el in bazin.
Despre pesti putem vorbi ca suprapopulare raportati la cantitatea de plante( deocamdata) nu la cantitatea de apa asa cum faci tu referire.
Pestii aia traiesc in apa si tot in apa isi varsa dejectiile. Daca ar face niste teste, ar putea sa vada daca nivelurile de NH3/NH4+ si NO2 sunt mari, asa cum presupun eu.
In acest caz AR PUTEA sa ajute schimburi de apa mici si dese.
|
 |
|
scorpionul wrote:15w inseamna f putin pentru un acvariu. Regula generala e 1w/l. Daca nu poti obtine atata, macar dubleaza cantitatea de lumina cu inca 1 neon.
Bazinul este suprapopulat si nu este ciclat (20 pesti intr-un acvariu de 1luna ). Iar 1w/l nu este regula generala, pt ce are el acolo este enorm, plantele alea se vor dezintegra fara fertilizare.
|
 |
|
Dar de un plantat cu masculi de guppy ce parere ai?
|
 |
|
O sa fiu putin carcotas. Este foarte posibil sa fie carenta de fosfor. Dar.
Faptul ca fertilizeaza doar cu easycarbo si lunar (?) cu altceva(nu stiu ce e ala si dupa 2 pahare de vin nu imi arde sa caut o substanta pe care o adauga odata pe luna) si lumina de 10 ore ma duce cu gandul la o coincidenta cu adaugarea pestilor. Eu nu vad nicio legatura intre ele. Carenta aia aparea si daca nu adauga pestii.
P.S. Am cautat pana la urma ffm si ia uite ce zice:
http://www.easylife.nl/en/marine-products/water-treatement/easy-life-fluid-filter-medium
is 100% natural & safe
does not contain any chemicals, bacteria or other organic additives
Pe bune? Dar ce contine? Facaturi de la mama omida?
|
 |
|
Lucian wrote:Daca problemele au aparut dupa adaugarea de pesti putem doar banui ca este o carenta de PO4...
Poti te rog sa explici in cateva cuvinte de ce ar fi carenta de PO4 la adaugarea de pesti? Din cate inteleg eu procesele din acvariu, nivelul de PO4 ar trebui sa creasca, nu sa scada odata cu cresterea incarcaturii biologice. Are cumva legatura cu folosirea PO4 organic de catre organismul pestilor?
|
 |
|
Daca ai adaugat pesti, asta inseamna mai mult amoniu sau amoniac.
|
 |
|
teddy2k wrote:Am incercat sa fac schimburi 50% cu apa plata din lidl - KH 6, dar in 3 saptamani am ajuns doar la KH 12 si nu-mi surade perspectiva.
Si azi am si explicatia: nu este aceeasi apa pe care am testat-o initial, acum are KH 12. Se pare ca imbuteliaza din mai multe surse.
|
 |
|
Raman la varianta cu CO2 si EasyCarbo. Macar asa o sa am si mai putini carbonati depusi pe sticla.
|
 |
|
kirucd wrote:Eu doar ma gandeam ca apa aia cu un KH de 16 e pentru cichlide, nu pentru plantat.
Nu prea ma mai incanta fauna, mai am o familie de guppy si un corry si ma gandesc cum sa scap de ei fara sa planga fi-miu.
|
 |
|
teddy2k wrote:
Plante, ar fi asa:
Si echinodorus tennelus sau sagittaria subulata.
Nu m-am hotarat inca unde s-o incadrez
|
 |
|
kirucd wrote: Solutia este o instalatie de osmoza si amesteci apa de osmoza cu apa de la robinet in proportia dorita astfel incat sa ai un KH acceptabil, 4-6 as zice eu. Dragos
Pana la vara nu-mi permit un osmozor. Mai bine spus, am alte planuri cu banii. Acvariul are 54 Litri brut Am ~1w/L lumina, aditie EL NITRO, EASYCARBO, JBL Ferropol, Ferropol24 si CO2 din bomba. Filtru intern Sunsun, parca 370 l/h. Plante, ar fi asa: Egeria Densa, HC - din Hornbach, nu-i cuba sigur Rotala Rotundifolia Red Rotala Macrandra Mini Limnophila sessiliflora Hydrocotyle Leucocephala Valisneria nu stiu de care, nu e nana si nici giganteaa Microsorum Pteropus Singurul care perleaza acum, desi cresc toate, este microsorum. Si mai am un pacatos de Manado de vreun an in bazin, la care vreau sa renunt cat de curand.
|
 |
|