[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Rundas
Forum Index » Profile for Rundas » Messages posted by Rundas
Silviu Man wrote:Elodea, Hygrophyla, Limnophyla... plante stem si/sau cu crestere rapida... Dar nu te arunca la a pune plante in acvariu doar de nevoie. Fa un plan, vezi ce ti-ar place. Pina la urma, cel mai important decor al acvariului sunt plantele. Ceata din apa dispare oricum, important este ce ramine dupa ce se ridica ceata.

Trebuie sa tin cont si de faptul ca nu am decat pietris si atat. Nu tu substrat fertil, nu tu CO2.
kirucd wrote:Apa alba inseamna un bloom bacterian. Schimbul de apa nu ajuta daca apa contine nutrienti, la fel ca si
in cazul apei verzi. Singurul lucru pe care poti sa il faci este sa stimulezi bacteriile sa pape cat mai repede
nutrientii din apa si de ajutor iti este oxigenarea mai buna a apei. O pompa de aer cu o piatra, daca ai,
ar fi foarte potrivita acum. Nu mai adauga bacterii. In 2-3 zile ar trebui sa se limpezeasca. Si niste plante
ar ajuta.

Nu mai adaug comandante nici umbra de bacterie! Pompa nu am. Sa iau naibi niste plante. Cred ca niste Elodeea (sau parca asa ceva ii spune). Anubius voi lua sigur dupa ce bag radacina.
Silviu Man wrote:Am citit din nou ambalajul original: nu scrie nimic despre setup-ul acvariului sau intretinere a apei. Scrie numai ca se utilizeaza in doza
recomandata in tabel, la fiecare 15 zile. Atit. Putem doar sa presupunem ca frecventa utilizarii se refera la faptul ca, dupa ce
in intervalul de 15-30 de zile acvariul este ciclat si ca apoi in aceleasi intervale de timp faci chimburi de apa, curati filtre, furtune, etc.,
astfel te ajuta la intretinerea populatiei de bacterii din acvariu/filtru. In rest nu sunt alte recomadari explicite. Dar este logic
sa fie asa : din momentul in care ai populat acvariul cu plante si pesti, se formeaza un echilibru microbian care trebuie apoi
doar intretinut, pentru a nu avea "accidente" de tip deciclare. Eu asa inteleg recomandarile.

Mda. Apropo de plante: dupa ce scot taninul din radacina, iau si anubius. Sa nu zici ca nu te ascult

Este cineva pe aici pe forum care vinde/doneaza anubius? Din Bucuresti, normal.
zax3303 wrote:Dupa 96 ore de intuneric, acvariul este aproape impecabil - nu se mai vede decat o foarte mica urma de apa tulbure.
Azi am luat mopani, i-am pus la apa (plutesc in apa), sper ca maine sa pot sa amenajez acvariul.
Citeam pe forum ca unii colegi au folosit albastru de metil pentru o claritate mai buna a apei - voi ce parere aveti?

Daca ai luat mopan nou... fierbe-l intai (se scoate aerul din el in acest fel si distrugi eventualele bacterii tembele) si apoi tine-l in apa separat cu schimbari zilnice de apa pana iese taninul. Altfel risti sa faci apa neagra. scapi de carcaleti si dai de alta
Silviu Man wrote:Eu folosesc Prodibio BioDigest la fiecare curatare a filtrului : o fiola in filtru, consecutiv curatarii filtrului si schimbului a cca. 30% din apa.
La setarea acvariului am folosit o fiola in apa si una in filtru. Prospectul original spune ca se utilizeaza, la aplicarea in apa, o fiola pentru 30-250 galoane
(120-1000 litri apa)!? Sigur traducerea prospectului este gresita (eu nu mai citesc de mult etichetele alea mici si mizerabile pe care le lipesc
distribuitorii pe diverse flacoane, de cele mai multe ori exact unde nu trebuie). Asadar, in cazul tau era suficient sa adaugi o fiola in apa si
una in filtru. Atentie! Aceste amestecuri de bacterii ajuta ciclarea, nu o determina si nici nu o implinesc peste noapte! Pina la urma, evolutia
naturala a coloniei de bacterii, fixindu-se si multiplicindu-se pe un substrat, determina procesul de ciclare. Este ca atunci cind ai o problema
digestiva sau dupa ce ai luat antibiotice si ti se recomanda sa consumi iaurt pentru a repopula segmentul digestiv-absorbativ cu lactobacili:
daca bei 10 litri de iaurt intr-o zi, nu obtii nici un efect. Daca bei cite jumatate de litru pe zi, in trei prize zilnice, in trei zile rezolvi problema.

Eu nu am prospectul original. Te rog uite-te, cand ai timp, daca nu cunva scrie ca dozajul este diferentiat: setup si intretinere. Iar acea fiola/30-250 galoane sa nu fie pentru intretinere.
Am intalnit si eu chestia cu 1000 de litri

Dozare:

1. Set-up-ul acvariilor de apa dulce si marine: Doza utilizata: 1 fiola / 60 L apa acvariu + 1 fiola pentru filtru.
2. Purificare acvariu: Doza utilizata: 1 fiola / pana la 1.000 L apa acvariu, la fiecare 15 zile.

Te rog vezi daca asa este si pe original sau manca astia rahat.

EDIT: scuze dar in timp ce postai tu scriam si eu si nu am vazut mesajul anterior. Deci... sa inteleg ca ai nostri manca rahat

No, apai bine ca nu exte niciun risc in caz supradozaj. Ia sa bag eu si radacina de mangrova (actualmente face baie separat sa scot taninul) sa imi coloreze in maro si macar fac lapte cu cacao!
Silviu Man wrote:Ce produs este acesta? Prodibio ...?

Da, Prodibio Bio Digest. Am gasit indicatiile pe diverse siteuri ce-l comercializeaza. Unul care-mi vine in cap este nevertebrate. Pe happypets la fel scrie.

Deci, sa recapitulez situatia:

- pe data de 06.03 ac. am dat startul cu JBL Filterstart
- la cateva zile am pus si JBL Filterboost
- pe data de 16.03 am adaugat fiolele de Prodibio, TETRA EasyBalance (conform dozajului) si am montat prefiltrul

De atunci... lapte nene, de rosesc toate vacile de ce-am reusit eu. Adica dupa 8 zile de la introbagarea Prodibio, tot Bing Bang este.

Sa mai astept sau sa schimb din apa?
Silviu Man wrote:Nu am experienta asta dar mi-am amintit ca am citit un articol legat de asa-numitul "boom" bacterien.
Este o "explozie" a coloniei de bacterii, aflate in suspensie in apa, de unde si acel biofilm albicios bacterian pe care l-ai observat mai devreme.
Ai spus ca ai adaugat 3 fiole cu bacterii in apa si una in filtru. Practic trebuia sa faci invers si nu cu asa cantitate. Asadar, o ipoteza ar fi aceasta, al unui "boom" bacterian.
Daca este adevarat, atunci problema se rezolva in timp, pe masura ce bacteriile se fixeaza pe substrat.
Rog colegii sa comenteze/corecteze aceasta ipoteza.

Mama ma-sii de indicatii smilie

Instructiuni de utilizare:

Pentru doza: 1 fiola / 60 L apa acvariu + 1 fiola pentru filtru - >> Utilizare: set-up acavariu; cresterea nitritilor prin adaugarea pestilor; dupa tratamentul cu bacterii.

La mine, cam gol fiind acvariul, asa imi iesi aritmetica: 3 in apa una-n filtru.

Clar era mai bine invers!!!
Din fata arata cat de cat dar din laterala...
image
image
image
De asezat nu-i problema. Problema este ca mai am un pic si vand apa din acvariu ca lapte. Nici gand de limpezire.
Silviu Man wrote:Sa-ti traiasca invatacelu' smilie

Saru' mana. Si tie la fel! Sa va bucurati unii de altii muuuuuuult timp!
Silviu Man wrote:
OK, numai ce am terminat de curatat filtrul si de pozitionat siporax-ul. Din pacate am avut numai o punga care a ajuns fix pentru un sertar, pe ultimul de sus l-am lasat cu buretii originali. Nu se observa o modificare a debitului de apa, pare neschimbat. Oricum, iti ia ceva timp sa le ordonezi, avind asperitati si fiind ude (le-am spalat bine in apa din acvariu) adera usor si trebuie sa muncesti putin. Dar sper sa merite. In orice caz, un filtru umplut numai cu medii de acest fel cred ca musai sa aiba prefiltru. Nu numai pentru ca filtrul extern devine astfel un "reactor biologic" dar apare riscul sa vezi particule de mizerie refulind prin OUT. Asadar, in acest moment, am un sertar cu bilutele originale, unul cu Matrix, unul cu Siporax si sertarul de sus cu bureti. Sunt curios care va merge acum.

Pai... nu ai copil???

A aranjat fiica-mea trei straturi intr-un sertar
Din pacate trebuia sa mearga la baita si la somnic, asa ca ultimul sertar, a fost aranjat de mine... cum au cazut ele

image
Nevasta-mea zice sa o pun asa, intoarsa. Ce nu-mi place este ca partea mar inchis va sta deasupra

image

Ea normal ar sta asa...

image
Silviu Man wrote:Nu-mi dau seama cit de mari sunt. Poate le poti sectiona... Oricum, arata foarte bine

image

Inaltime maxima 15 cm
Cum vi se pare chestia asta?

Imi va acoperi cam tot fundul acvariului pe latime. Ma gandeam sa ii dau gauri si sa pun plantele in ea. Maine imi vin si pietrele si plantez, plantez... sa scap de gura lu' domnu' Silviu Man

Va intreb deoarece o pot returna/schimba.

image
image
image
image
image
Rundas wrote:
....

Ca noutate, au venit si primii doi chiriasi: sanitari corydoras. Nu sariti pe mine, contractul de inchiriere nu l-am facut eu ci fiica-mea Aparent sunt vioi, mananca, scotocesc si se joaca pe la curentul facut de filtru.

Pai am doi speriati, scrisei mai acum vreo pagina
Cum am fost pus in fata faptului împlinit, i-am introbagat la risc.

Am gasit radacini la 20 lei bucata. Au fost in acvariu deja. Este indicat sa le iau? Daca le fierb, dispare eventualul risc de a fi avut respectivul vreo boala in tank?
kirucd wrote: Biofilm bacterian, asta inseamna ca bacteriile tale se multiplica, ceea ce este bine. O sa dispara din acvariu
la un moment dat. Esti pe drumul cel bun.

Multam. Deja incepe sa-mi vina inima la loc.
Silviu Man wrote:OK, eu as cumpara 2-3 radacini de mopani si mai multe pietre de 4-6-8-10-12 cm si as face, in partea din spate, un aranjament de Anubias in genul bonsai. (un Anubias mare in treimea din dreapta, si mai multi Nana pe parti. Aranjamentul ar merge si in zona de mijloc daca pe fundal pui niste pietre mai inalte si cu personalitate. Asta pentru ca m-ai intrebat ...

Pai si traiesc astea doar in pietrisul care-l am?

Si ca ai zis de lista... apai o cam aveam io facuta

Urgenta I
- aspirator de substrat Eheim
- skimmer (cel de la JBL)
- bidon de 60 l
- pompa submersibila
- furtun

Urgenta II
- substrat fertil
- instalatie CO2 (butelie de cel putin 1 l)

Urgenta III
- mai vad eu

URGENTA 0: sa nu vada nevasta-mea topicul acesta!
Ai trecut la pijamale?
Silviu Man wrote:Nu murim de grija cetii, aia se duce.
Bine ar fi, intre timp, sa te gindesti la ce modificari vrei sa faci si sa iti pui un check list pe masa.
In primul rind plante ...

M-ai zapacit cu plantele tale

Bine, pun si plante. Am pietris de granulatie 3-5 mm, strat de vreo 3-4 cm grosime si atat. Stii ca voi lua carasi. Zi-mi ce plante pot lua si sa traiasca. Nu ma pune sa iau substrat fertil, CO2 si alte minuni ca nu ma bag acum. Daca e vreo planta sa traiasca in conditiile astea bine, daca nu... mai pe viitor.
Silviu Man wrote:Se pare ca ti-e scris sa le induri pe toate

Iti mai lipseste apa verde

Verde nu, dar galbuie da
Ideea e ca incepe sa-si revina la culoare. Dispare galbuiul acela. In curand voi avea o frumoasa ceata alba

Forum Index » Profile for Rundas » Messages posted by Rundas
Go to: