[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Rundas
Forum Index » Profile for Rundas » Messages posted by Rundas
kirucd wrote:Sau mai bine pui furtunul de iesire intr-o galeata la nivelul acvariului si vezi in cat timp se umple.
In general debitul real e undeva la jumatate fata de cel nominal, iar in unele cazuri chiar la 30%

Parca mai degraba o pompa separata...

De exemplu, la https://www.nevertebrate.ro/Pompa-apa-powerhead-Aqua-Zonic-Emperor-12000-1200lh , ce lampa s-ar preta?

Zice...

Debit maxim: 1.200l/h.
Inaltimea maxima a coloanei de apa ridicata: 1,35 m.
Consum electric: 15W
@kirucd si @koala - Multam frumos. Incep sa ma luminez. Mai ramane sa vad cum naiba fac sa aflu debitul real al unei pompe sau filtru. As folosi filtrul meu JBL e901. Ar fi varianta cu pus furtunul de intrare intr-un bidon de 5 litri si cronometrat in cat timp il goleste.

Super prezentarea @koala! 10+

M-am hotarat sa achizitionez o lampa UV. Rog respectuos sa imi recomandati puterea lampii (eventual modele) si alte sfaturi ce le considerati utile din experienta domniilor voastre. Mi-am luat ceva tepe cu recomandarile de pe site-urile de vanzari

Lampa va fi folosita la un acvariu de 180 l brut (habar nu am cati sunt utili), plantat cu anubias (asta cu siguranta) si cu alte cateva plante ce ar rezista la carasi (urmeaza sa ma mai documentez/intreb).
Dupa cum deja cred ca stiti, am un prefiltru Sunsun montat. Intrebarea mea: mai merge pusa si o lampa UV, sau va influenta debitul filtrului?
Eu am o radacina de mangrova (cea din poza) de joi dupa amiaza pusa in apa si abia abia se vede o schimbare mica.

image
De acum cateva minute.

Din pacate, geamul este foarte murdar pe interior (azi a implinit trei saptamani de la start) si nici telefonul nu face poze de calitate. Geamul il voi curata cel tarziu saptamana viitoare, cand voi face si primul schimb de apa, prima curatare de substrat, cultivare de plante si reamenajare.

Pana atunci iese si taninul din radacina de mangrova.

Deci, sa inteleg ca nu poate fi vorba de alge cum s-a vehiculat??

image
image
image
image
zax3303 wrote:Cum ai reusit? Poza din fata este tot de azi?

Da, tot de azi. Dar din fata mereu s-a vazut mai clar

Nu i-am facut nimic, nu i-am pus nimic. L-am lasat sa-si faca damblaua cum au spus domnii profesori

kirucd wrote:... cu rabdarea treci marea...

Eeeeee... alta viata... zic eu

image

image

@raschye ma intereseaza. Trimite-mi un pret pe PM cand ai timp
Nu ar merge o planta si pe buturuga din stanga? Parca e prea gol in acea parte
Sincer ma bucur pentru tine.

Cred ca mai iau inca 1 l de siporax si completez pe unde mai este loc de pus.

Am prefiltrul Sunsun deci filtrare mecanica am. Plus cel intern
Multumesc Silviu. Mda... mai vedem peste cateva zile. Sper sa nu fie alge

Zax, nema pompa de aer. Cand mi-am luat toate cele pentru acvariu, avand in vedere ca va avea carasi si cativa cory, nu am mai luat si pompa de aer.

Are cineva asa ceva: http://www.emag.ro/aspirator-acvariu-eheim-quick-vac-pro-4011708350140/pd/DWH9SYBBM/ ? Daca da, isi face treaba sau este doar de mobila?

Din prezentari reiese ca este tare fain. Dar asa sunt toate in reclame
Silviu Man wrote:
Hai sa mai vedem dupa o zi. Apa verde nu apare brusc, din senin. Incepe cu o tenta galben-verzuie a apei, care se accentueaza in citeva zile, pe masura ce se multiplica algele unicelulare. Asadar, parerea mea este ca ne putem pronunta cu certitudine peste 2-3 zile. Pina atunci, urmeaza sfatul colegului si da cu bula ...

Si cum ar arata daca sunt cu adevarat alge? Ai vreo poza ceva?
Pana una alta, bag bule la greu

image

Este diferenta intre poza si realitate. Camera telefonului nu este extraordinara. O fi el Lumia dar nu e grozav
Da, pe data de 16.03 am adaugat TETRA EasyBalance (conform dozajului). Imediat s-a ingalbenit apa. Apoi, bagand si biodigest, a inceput ceata aceea care a facut apa laptoasa. Acum, dupa cum am spus mai inainte, ca prin minune s-a mai clarificat apa dar revine la acea nuanta galbuie de dinainte de ceata.

Ma indoiesc ca sunt alge. Apa este galbuie nu verzuie.

Silviu, am doi chiriasi. Doi cory
Silviu Man wrote:1. In afara topicului, un sfat din propria experienta: lasa fata in pace duminica; le chinuie destul creierul la ore, n-o mai chinui si acasa! Si eu faceam aceeasi greseala si dupa ce am renuntat si i-am oferit o zi fara lectii pe saptamina, in care sa stie ca poate sa faca ce vrea el, fara spectrul unor lectii cara ii farimiteaza timpul, a mers mult mai bine.

2. Fara poza nu putem sti...

1. Ieri a fost ziua de hai-hui. S-a dus si a jucat... fotbal cu baietii in parc Azi zi de lectii, asa a fost invoiala

2. Uite si pozele

image
Silviu Man wrote:Cum spunea colegul Kirucd, iti trebuie oxigenare pentru ca bacteriile sa se dezvolte. Orice solutie este mai buna decit nimic.

Deocamdata, fara sa-i fac nimic (sunt ocupat cu lectiile lui fiica-mea), am observat ca dintr-o data (intr-o ora-doua) apa a inceput sa prinda o nuanta galbuie. Si parca s-a mai si limpezit un picut. Dar asta in mod rapid. Ce nazbatie s-o mai intampla, la ce catastrofa sa ma mai astept???
zax3303 wrote:Hai ca acum iti dau eu sfaturi ))

Lasa filtrul de apa sa faca ce stie de el, lasa pompa de aer sa faca ce stie ea. Nu as merge pe 2 in 1.

Am si filtru extern, de aceea ziceam sa-l trec pe cel pe post de pompa de aer
kirucd wrote:Apa alba inseamna un bloom bacterian. Schimbul de apa nu ajuta daca apa contine nutrienti, la fel ca si
in cazul apei verzi. Singurul lucru pe care poti sa il faci este sa stimulezi bacteriile sa pape cat mai repede
nutrientii din apa si de ajutor iti este oxigenarea mai buna a apei. O pompa de aer cu o piatra, daca ai,
ar fi foarte potrivita acum. Nu mai adauga bacterii. In 2-3 zile ar trebui sa se limpezeasca. Si niste plante
ar ajuta.

Dar in loc de pompa de apa cu piatra, nu merge si filtrul intern, setat sa scoata bule?
Tot incerc sa-mi aduc aminte in ce film SF am vazut niste masinarii care aduceau al naibi de mult cu radacina ta

Zici ca este prea mare radacina... Pai... coafeaz-o. Cu siguranta vei gasi o varianta optima, iar ce tai, sa nu pierzi, le rearanjezi pe ici pe colo.

Furtunul de aer la filtru este inutilizabil in situatia in care il utilizezi complet in submersie. Scoate-l (pentru estetica) sau, daca vrei sa-l folosesti, prelungeste-l pana afara din acvariu.

PS: Mi-e groaza cand va veni vremea sa il aranjez si eu pe al meu!
zax3303 wrote:Pareri? Sfaturi?

Nu imi dau seama din poza dar... nu ar fi stat invers radacina?
Cel putin ca privitor, mie personal asa imi pare ca ar fi fost mai bine, cu partea groasa jos.

Forum Index » Profile for Rundas » Messages posted by Rundas
Go to: